MissPiggy

Mitä taaperoperheessä syödään tänään?

295 posts in this topic

^Mm, hyvän kuuloinen resepti, menee kokeiluun. :) Lehtipersiljastakin tykkään itse.

 

Ja samaa mieltä Uu_n kanssa, että kala ja kukkakaali sopii hyvin yhteen, usein teen kalan kanssa lisukkeeksi kukkakaaligratiinia. Tai ihan vaan keitettyä kukkakaalia.

 

Mekin syötiin tänään pastaa; lihapullia tomaattikastikkeessa ja spagettia. Tomaattikastikkeen kanssa tuli melkoista säätöä, kun chili-tomaattimurska jota kastikkeeseen käytin, olikin jotenkin ihan kauhean tulista, joten yritin sitten miedontaa maustamattomalla tuorejuustolla sekä sulatejuustolla, jämillä mitä oli kaapissa. Lopputulos oli kyllä hyvä, lisäksi yrttimausteita jne. Lihapullat oli eilen tehty valmiiksi perusjauhelihamureketaikinan reseptillä, maustamatonta tuorejuustoa oli niissäkin hieman mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään tein itse broileripyöryköitä, kun piti saada munattomana. Onnistui ihan kivasti, joskin ensi kerralla ehkä jauhan lihan itse, että saan rakenteesta mukavampaa. Lisäksi syötiin keitettyjä porkkanoita ja perunoita sekä tuoresalaattina kirsikkatomaatteja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokeellinen keittiö täällä taas. Tänään sävelsin spagettipaistosta mentaliteetilla "mitä kaapista löytyy ja pitäisi saada käytettyä". Tuli tosi hyvää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen syötiin linssi-kesäkurpitsa-paprika-inkivääri-lime-kookosmuhennosta riisinuudelin kanssa, toissa päivänä pannulla paistettua kuhaa ja bataatti-porkkanapataa ja tämän päivän ruoka on vielä mysteeri... Ehkä porkkanakookoskeittoa voisi tehdä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lounaaksi eiliset jämät sitruunaisesta linssikeitosta, pojalle ei vaan oikein maistunut, mutta mulla on itselläni tällä hetkellä joku (raskaus?)himo käyttää sitruunaa tavallista enemmän ruuanlaitossa. Tai tuskin se tuosta sitruunasta keitossa johtui miksi ei oikein kelvannut, ehkä se oli vaan ne linssit. Tällainen oli keitto kuitenkin:

 

~2dl vihreitä linssejä

1,5 l vettä

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä (olisi voinut olla enemmänkin)

2 porkkanaa

1 peruna

100g pinaattia

suolaa n. 1 1/2 tl

1 rkl vehnäjauhoja

1 sitruuna

~1dl oliiviöjyä

 

Linssit huuhdeltiin, keitettiin  ~1 litrassa vettä puolisen tuntia. Sipulit ja valkosipuli hienonnettiin, porkkanat ja peruna kuorittiin ja pilkottiin aika pieniksi. Sipulit kuullotettiin öljyssä pannulla, sitten sekaan valkosipuli, porkkanat ja perunat. Sitten kattilaan linssien kanssa, sekaan myös pinaatti ja suola. Vettä lisättiin, annettin kiehua matalalla lämmöllä n. 1/2h. Lopuksi lisättiin vehnäjauhot, jotka ensin sekoitettu tilkkaan kylmään vettä. Ja sitruunasta puristettu mehu, ja annettin vielö kiehua hetken aikaa.

 

 

Päivälliseksi aion kokeilla jamie oliverin pekoni-hernekastiketta & pastaa, oli niin nopean ja hyvän kuuloinen resepti (+ pojan lempparia herneitä :) ). Tällainen resepti kastikkeelle:

 

10 viipaletta savupekonia tai pancettaa

1 pieni ruukku minttua

suolaa, mustapippuria

oliiviöljyä, voita

300g pakasteherneitä

crème fraîchea 2 lusikallista

1 sitruuna

(parmesanjuustoa)

 

simpukkapastaa

 

Pasta keitetään. Pekoni paistetaan pannulla rapeaksi, sitten herneet ja minuutin päästä crème fraîche ja minttusilppu. Sitten pannulle sekaan kypsä, valutettu pasta ja sitruunasta puristettu mehu, käännä lämpö pois kun kastike alkaa kuplia. (Lopuksi sekaan raastettua parmesaania, mutta tämä jää meiltä nyt pois kun en löytänyt kaupasta pastöroidusta maidosta tehtyä parmesania/ sen tyyppistä juustoa. Tosin sainkin odotusketjussa jo vinkin, että Valion Forte on tehty termisoidusta maidosta ja sivuillaan sanovat että käy raskaana olevalle. Parmesania on kyllä tehnyt mieli pastan kanssa jo pidempään!)

Edited by Juksu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tosi helppo taapero, kun syö tasan sitä mitä eteen laitetaan. Ei nirsoile yhtään mitään ja mausteitakin saa käyttää aika reilusti (suolaa ei käytetä mahdottomia, mutta siis esim. kana maustettuna paprikalla, chilillä ja basilikalla uppoaa tyttöön valonnopeudella). Tehdään ruoka itse, eineksiä ei käytetä. Pakastevihanneksia kylläkin viikoittain, mutta niitä nyt en edes laske eineksiksi. 

 

Tein menneellä viikolla ihan mielettömän hyvää ja yksinkertaista kasvispastaa, tyttö söi tosi hyvällä ruokahalulla! Sen ohje;

 

Kirsikkatomaatteja

Kesäkurpitsa (tai puolikas, riippuen ruokailijoiden määrästä, meille kolmelle riitti puolikas isosta kurpitsasta!)

Tuoreita herkkusieniä

Paprika

Persikkaa

Sipulia

Ruokakermaa

Paprika-chilituorejuustoa

 

Tummaa pastaa

 

Ainekset pilkotaan/viipaloidaan. Pasta kiehumaan. Sipuli ruskistetaan ensin, sitten muut aineet sekaan. Paistellaan kasviksia hetki, kun ovat ottaneet kivasti väriä niin n. 1-1,5dl kermaa sekaan, sen verran mikä tuntuu hyvältä. Paprika-chilituorejuustoa n. puolisen pakettia oman maun mukaan sekaan. Annetaan muhia kannen alla pienellä lämmöllä sen aikaa, että pasta on valmista. Helppoa, nopeaa ja hyvää! Mä en laittanut mitään ekstramausteitakaan tuon tuorejuuston lisäksi, mutta olis siihen voinut kyllä lisätä vähän vielä chilimausteseosta vaikkapa, ei ollut kovin voimakkaan makuista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ Meidänkin taaperot rakastaa herneitä, joten kiitos reseptistä, tuo menee kyllä kokeiluun!

 

Tänään meillä syödään naudanlihakastiketta, perunamuusia ja keitettyjä kasviksia pakastepussista (taitaa olla lajitelma herneitä, porkkanoita, papuja ja kukkakaalia).

Edited by Uu_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syötiin tänään lounaaksi porkkana- ja lanttulaatikkoa (loput joululaatikot pakastimesta) sekä eilen paistamaani kalkkunan rintafileetä. :lol: Päivälliseksi on höyrytettyä kukkakaalia ja currypossua, siinä samalla saa tehtyä vauvaakin varten kukkakaalisosetta pakastimeen. Lisukkeena joka aterialla kurkkua ja paprikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itämainen kanarisotto:

 

kanaa, riisiä, chili, inkiväärinpalanen, sitruunaruohotahnaa, kookosmaitoa ja jugurttia + kuivia mausteita

Lapset rakastaa ja vanhemmat söis kerralla pois vaikka tein 8 annosta pakkaseen laitettavaksikin. Vuosikaskin on oppinut niin hyvin meidän ruokalistalle viimeisen puolen vuoden aikana ettei yski vaikka olis tujukin chili.

 

En ole tainnut itsekään koskaan maistaa linssejä, joten pitäs kai tältä sivulta napata joitain ruokaideoita ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Linssien maistamiseen suosittelen niin tätä lasagneohjetta, on jäänyt ainakin meidän perheen vakio arkiruokalistalle. Ja kätevä ruoka siitä, että yleensä meiltä löytyy kotoa aina ainekset tuohon. Itse laitan tosin tuohon kastikkeeseen lisäksi aina jotain raastettua kasvista myös, yleensä kesäkurpitsaa tai sitten porkkanaa. Ja kastikkeesta kannattaa tehdä tarpeeksi löysä, olen varmaan noiden ohjeen nesteiden lisäksi aina lisännyt jonkin verran vettä myös.

 

Tänään syötiin lounaaksi jämät tuosta pekoni-hernepastasta, jota tehtiinkin vasta eilen kun käytiinkin ravintolassa syömässä perjantaina. Hyvää tuli, siihenkin tarvitsi tosin vähän lisätä vettä ja creme fraichea käytin vaan reilusti koko purkin. ;)

 

Päivälliseksi pannulla paistettua kuhaa, perunamuusia ja uuniporkkanoita. Tämäkin ruoka tehtiin jo eilen päivälliseksi, uuniporkkanoihin kokeilin uutta reseptiä:

 

~800g porkkanoita, reilun kokoisina paloina

2 pekoniviipaletta hienonnettuna

2-3 rosmariinioksan lehdet silputtuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna

puolikkaan appelsiinin mehu

1tl appelsiinimarmeladia

2 voinokaretta

suolaa, pippuria

 

Ainekset sekaisin, itse paistoin nämä paistopussissa uunissa 200 asteessa n. 40-45min. (Alkuperäisessä ohjeessa laitettiin foliokääröön ja n.50min uunissa.)

 

Mies oli sitä mieltä, että "nää on ainakin erilaisia"... = ei kai kauheasti tykännyt, olivat hieman liian makeita hänen makuunsa. Mutta itse tykkäsin kyllä, ja myös meidän taapero söi todella hyvällä halulla. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tänään tein itse broileripyöryköitä, kun piti saada munattomana. Onnistui ihan kivasti, joskin ensi kerralla ehkä jauhan lihan itse, että saan rakenteesta mukavampaa. Lisäksi syötiin keitettyjä porkkanoita ja perunoita sekä tuoresalaattina kirsikkatomaatteja.

Minkälaisella myllyllä/koneella jauhat lihaa? Olisi kiva itsekin kokeilla kun juuri broilerin jauhelihaa on monesti vaikeampi löytää kaupasta. En kyllä tiedä olisiko oikeasti meillä hyötyä, kun naudan jauhelihaa saadaan pakastin täyteen aina pari kertaa vuodessa niin tulee kyllä siihen käytettyä kaikki mahdolliset jauhelihareseptit mitä päästä löytyy.. :)

 

Tänään siis tarjolla lounaaksi uunilohen ja perunabataattipedin jämät ja päivälliseksi lihamureketta perunamuusilla. Taikinaan tulee normaaliin tapaan varmaankin sipulia, kuivattuja suppilovahveroita, munia ja mausteeksi varmaankin yrttejä ja vähän chilitahnaa. Korppujauhoa meillä ei enää useimmiten ole vaan sen tilalta käytämme mitä kaapista löytyy, esim. mannasuurimoita, couscousta, hirssipalleroita tai bulguria. Sisällä täytyy miehen mielestä aina olla "pieniä pyöreitä vihreitä papuja" eli herneitä ja lisäksi ehkä jotain juustonjämiä mitä löytyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testattiin tänään tuota Nattusen yllä linkittämää avokadopastaa, olipas ihana resepti! Tosi hyvää ja nopea tehdä. Mies kysyi, että onko tää nyt sitä "legendaarista avokadopastaa", oli kuulemma jostain kuullut että avokadopasta on nyt "hittiruoka" jota kaikki kokeilee? No hyvää se oli. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tänään tein itse broileripyöryköitä, kun piti saada munattomana. Onnistui ihan kivasti, joskin ensi kerralla ehkä jauhan lihan itse, että saan rakenteesta mukavampaa. Lisäksi syötiin keitettyjä porkkanoita ja perunoita sekä tuoresalaattina kirsikkatomaatteja.

Minkälaisella myllyllä/koneella jauhat lihaa? Olisi kiva itsekin kokeilla kun juuri broilerin jauhelihaa on monesti vaikeampi löytää kaupasta. En kyllä tiedä olisiko oikeasti meillä hyötyä, kun naudan jauhelihaa saadaan pakastin täyteen aina pari kertaa vuodessa niin tulee kyllä siihen käytettyä kaikki mahdolliset jauhelihareseptit mitä päästä löytyy.. :)

 

En vielä tosiaan olekaan jauhanut lihaa itse, vaan tein valmiiksi jauhetusta kaupasta ostetusta, olikohan se sitä Kariniemen "kananpojan jauhelihaa" tai vastaava tuotenimike. Miulla on kuitenkin olemassa Kenwoodin yleiskone plus härpäkkeet, joten sillä arvelisin saavani lihat jauhettua kyllä kotonakin, kun vaan viitsisi ryhtyä.

 

Ei tuo broilerin jauheliha varmaan hirveästi vaihtelua tuo sellaisiin perusjauheliharuokiin, ellei sitten mausta tosi eri tavalla. Itse ajattelin kokeilla noiden pyöryköiden lisäksi tehdä jotain keittoa, kun meidän muksuilla on nyt jostain syystä vaihe, ettei kokoliha meinaa oikein upota. Ilmeisesti hampaita tulossa ja siihen liittyy. Niin tulisi sitten syötyä kuitenkin muutakin kuin punaista lihaa edes välillä.

 

 

Mutta aiheeseen: tänään tein pitsaa (jauheliha-tomaatti-juusto). Sairastettiin koko perhe viikonloppuna ja alkuviikosta, joten ruokailut on menneet vähän miten sattuu. Lapsille ei oikein vieläkään maistu mikään muu kuin banaani ja kirsikkatomaatit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivälliseksi ajattelin kokeilla lohitikkaa & kurkkujogurttia, tällaisella jamie oliverin reseptillä:

 

naanleipää

1 tuore chili

1/2  kurkku
1 sitruuna
4 rkl ruokajogurttia

tuoretta korianteria
suolaa, pippuria
400g lohifilettä
~1rkl (runsas) punaista currytahnaa
oliiviöljyä
tuoretta korianteria
suolaa, pippuria

 

Kuumenna uuni, laita naanleivät lämpiämään.

Hienonna chili (ilman siemeniä), kuori ja paloittele kurkku, laita kulhoon suurin osa kurkkupaloista ja puolet chilistä. Sekaan puolikkaan sitruunan mehu, jogurtti, hyppysellinen suolaa ja pippuria.

 

Leikkaa lohifilee pitkittäin 1,5cm levyisiksi viipaleiksi (400g lohta n. 6 palaa?), levitä kalaviipaleille currytahnaa. Paista pannulla oliiviöljyssä kummaltakin puolelta n1,5min kunnes kala kokonaan kypsää.

 

Laita lämpimät naanleivät lautasille, päälle kurkkujogurttia ja kalaviipaleita. Ripottele päällimmäiseksi vielä hieman kurkkupaloja, chiliä, korianterinlehtiä ja purista päälle sitruunanmehua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aamulla leipää ja hedelmiä, lounaat ja välipalat töissä/päiväkodissa, päivälliseksi kuhaa, kasviksia ja vähän pastaakin, iltapalaksi kaurapuuroa ja vadelmia. Ja mulle jätskiä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lounaaksi eilisen tähteet. Illemmalla siskoni miehensä kanssa on tulossa meille, tehdään/ syödään porukalla tortilloja erilaisten lisukkeiden kanssa: kanaa, juustoraastetta, paprikaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, tuoretta ananasta, salsaa, itsetehtyä guacamolea sekä creme fraichea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jauheliharisottoa. Yritin (heikolla menestyksellä) kopioida miehen suosikkia, kaupan meksikonpata-ainespussin tulosta. Ruoka oli ihan hyvää, mutta ei kyllä lähellekään sen makuista, mitä tuo kaupan pata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lounaaksi tein linssilasagnea, kun tuolla edellisessä sivulla tuli sitä hehkutettua. :) Siitä saadaan syödä myös ensi viikolla. Kastikkeeseen laitoin lisäksi raastettua porkkanaa. Myös salaattia oli tarjolla kuten nyt yleensäkin, mutta poika ei sitä juuri syönyt (kuten yleensäkin :rolleyes: ).

 

Päivällistä syödään anoppilassa, anoppi puhui jotain ainakin kalasta ja punajuurilohkoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen kukkakaaligratiinia sekä broilerin fileitä, lapsille lisäksi pari keitettyä perunaa. Tänään jauhelihakasviskiusausta ja kurkkuviipaleita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lihapullia, keitettyjä porkkanoita ja perunamuusia. Koko perheen suosikki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syötiin tomaattista kana-kikhernekastiketta. Kikherneet oli uusi tuttavuus taaperolle ja niitä oli kiva onkia ruoan seasta. Vähän sai haarukkaharjoitusta kun luisuivat kokoajan karkuun :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kasvispäivä tänään. Porkkanapannaria ja kirsikkatomaatteja :). Meillä siis on kiertävä ruoan pääaines: liha-kala-kana-liha-kala-kasvis, niin saadaan aina monipuolista ruokaa :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now