MissPiggy

Mitä taaperoperheessä syödään tänään?

295 posts in this topic

Pikku ahmatit santsasivat tänään kahdesti riisiä ja kermaista kana-paprikakastiketta. Miten niihin mahtuukin, söivät enemmän kuin mie :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lohikeittoa, joka on yksi miehen bravuureista...

 

perunaa

bataattia

parsakaalia

paprikaa

sipulia

lohta

kermaa

yrttejä ja mausteita

 

Onneks sitä jäi vielä huomisen lounaalle ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalavuokaa, keitettyä kukkakaalia ja vihersalaattia. Kalavuuan resepti Jamie Oliverilta (ostin suomalaisen kirjakaupan alesta yhden hänen keittokirjan kun houkutti yksinkertaisilla & helpon oloisilla resepteillään, oonkin tähän ketjuun jo laittanut muutamia mitä olen siitä kirjasta testannut :) ).  Vähän muokkasin reseptiä, kirjoitan tähän nyt miten itse tein. Kala mitä käyttää voi siis olla mitä haluaa, itse käytin nyt mitä tuossa listassa. Ruokaa tuli 1 iso/ keskikokoinen uunivuuallinen + 1 pieni, tein jo eilen illalla valmiiksi tämän ruuan niin kuin välillä tulee tehtyä, kun arkisin töiden jälkeen on "kiire" saada ruoka pöytään.

 

 

n. 1kg perunoita (tästä määrästä en ole varma)

 

2 isoa porkkanaa raastettuna

~150-200g cheddarjuustoa raastettuna

1 ruukku lehtipersiljaa silputtuna

Raastetettua sitruunankuorta (ehkä n.1 sitruunasta? en ole varma kun otin pakkasesta valmiiksi raastettua)

1 sitruunan mehu puristettuna

½ tuore chili silputtuna

n. 300g lohta

n. 300g punakampelaa

n. 150g pakastekatkarapuja (pussillinen, paljonkohan siinä oli)

(creme fraîchea)

oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria

 

Kuori perunat, pilko paloiksi ja keitä kypsiksi. Perunat soseutetaan, sekaan hieman suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Alkup. ohjeessa sose käytettiin ihan vaan näin, mutta itse lisäsin sekaan maitoa koska pelkäsin että muuten tulee liian kuivaa, tein aika normaalin muusin.

 

Syviin uunivuokiin (1 iso, 1 pieni) laitetaan pohjalle sekaisin raastettu porkkana, juusto, lehtipersilja, raastettu sitruunankuori ja chili. Kalat sopivan kokoisina paloina ja katkaravut myös, maustetaan hieman suolalla & pippurilla ja puristetaan päälle sitruunamehu ja lorautetaan oliiviöljyä. Sekoitetaan muiden ainesten kanssa. Tähän väliin voi laittaa myös creme fraichea muutaman lusikallisen jos haluaa. (Muita muokkausehdotuksia olivat tuore pinaatti hienonnettuna, pilkottu tomaatti. Ja varsiselleri kuului alkup. ohjeeseen myös.)

 

Päällimmäiseksi perunasose, itse tosiaan lisäsin soseeseen myös maitoa niin että oli löysähköä muusia. Paistetaan uunissa 200 asteessa n.40min.

Lopputulos oli kyllä aika liemekäs, mutta seuraavana päivänä (tänään) uunissa uudelleen lämmittäessä perunaosuudesta tuli kuitenkin mukavan rapsakka ja ”pohja” kuitenkin tarpeeksi mehevä. En ole ihan varma millaista olisi kuulunut olla mutta itse tykkäsin näin.

 

Huomenna syödään tätä samaa, ja lisäksi punajuurilohkoja vuohenjuuston kanssa uunissa (tätä varten keitin punajuuret kypsiksi jo tänään, joten valmistuu suht nopsaan).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällaista katkarapupastaa:

 

1 sipuli pilkottuna

oliiviöljyä

2 pientä valkosipulinkynttä pilkottuna

1rs miniluumutomaatteja halkaistuina

n. 1/2 prk kermaa

n. 1/2 prk ranskankermaa

200g jättikatkarapujen pyrstöjä

"tuoretta" pinaattia (kylläkin pakkasesta, mutta olin siis pakastanut tuoreena pinaatinlehtiä)

suolaa, mustapippuria

tuoretta tilliä hienonnettuna

 

pastaa

 

n.1/2 tuore chili pilkottuna

 

Sipulia kuullotettiin hetki öljyssä, sitten sekaan tomaatit, kerma ja ranskankerma, suolaa ja pippuria. Kiehautetaan. Sitten sulatetut jättikatkaravut & pinaatti ja kuumenna hetki. Lopuksi tilli, syötiin pastan kanssa ja omaan & miehen annokseen lisäksi tuoretta chiliä. En uskaltanut laittaa suoraan kastikkeeseen kun oli jotenkin niin tujua chiliä, vaikka poika jonkin verran tulista syökin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunnuntaina tehtiin pitkästä aikaa oikein reseptistä ruokaa ja näillä pärjätään iso osa tätä viikkoa :)

 

Päivälliseksi sunnuntaina oli kukkoa viinissä ja olin tosi yllättynyt kuinka taaperokin tykkäsi tuosta todella paljon, herkkusienet nyt ovat hänen herkkua muutenkin, mutta tuosta upposivat jopa sipulit, jotka eivät yleensä maistu. Jämiä syötiin tänään (hirssin kanssa) ja liemen jämiin ajateltiin upottaa huomenna paketillinen maustamattomia kanasuikaleita/suikaloitua kanafilettä.

 

Lounaaksi oli hernerouhepihvejä tällaisesta rouheesta (mainos! :) ) resepti oli pussin takaa, meni suunnilleen näin:

4dl maitoa (meillä omaa raakamaitoa)

2dl hernerouhetta (lisäsin vähän lopuksi kun näytti aika löysältä

2dl ohrahiutaleita

3 munaa

5 dl juuresraastetta (meillä oli vain perunaa)

mustapippuria & suolaa

yrttejä (laitoin riistayrttisekoitusta ja oreganoa)

 

Sekoita, anna turvota ainakin puoli tuntia.

Paistoin runsaassa öljyssä ja tuli kyllä tosi hyviä! Rakenne oli mukava. Tytölle upposi kohtalaisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on syöty kalaa lähiaikoina paljon. Tein uunilohta pinaattipedillä ja seuraavana päivänä tein niistä kastikeen johon laitoin kesäkurpitsaa, paprikaa, lohta, tuoretta pinaattia ja ruokakermaa. Syötiin pastan kanssa ja hyvää oli. 

 

Tänään syötiin ihan perus kanafileetä johon en paljon mitään isompia mausteita laittanut. Keitin siitä myös käteen sopivia suikaleita vauvalle, joka niitä sormiruokaili ihan innoissaan. Lisänä oli porkanoita ja riisiä. 

 

Huomenna teen niinkin simppeliä tavisruokaa (ja on isännän herkku!) kuin kanakiusaus, johon tulee kanasuikaleita, perunasipulipussi, bataattisuikaleita, maissia ja kermaa. Kaikki yhdenkoos uuniin ja jos on niin juustoa päälle. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on ihan valtavan inspiroiva ketju!

 

Meillä on tällä viikolla syöty uunikalaa, perunamuussia ja porkkanaraastetta, oli pojasta tosi herkkua. Valmistin kalan näin: pakasteturskafileet vuokaan ja päälle pilkottua kevätsipulia. Näiden päälle kaadoin kermaviilikastikkeen, jossa oli puntti tilliä, puolikkaan sitruunan mehu ja kuori sekä mustapippuria.

 

Eilen syötiin iltaruoaksi ihan mahtavaa papukeittoa pienin muunnelmin. Papuina käytin paperitölkeissä olevia kidneypapuja, sillä meillä ei syödä metallitölkeissä olevia säilykkeitä bisfenoli-A:n vuoksi. Chiliä laitoin keittoon aika maltillisesti, aikuiset lisäsivät sitä omiin annoksiinsa makunsa mukaan :)

 

Tänään teen lounaaksi tomaatti-korianterikastiketta eli Limassolia ja vihersalaattia (pojalle tomaattia ja kurkkua). Poika saa kastikkeen kylkeen raejuustoa ja aikuiset halloumia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva ketju! Tänään oli päivällisellä herkkusienikastiketta ja spagettia sekä porkkanatikkuja http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/hienostunut-herkkusienikastike/01126. Oli nopsa setti :)

 

Linsseistä muuten näkyi olevan puhetta. Tähän keittoon ihastuimme kaikki http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/aurinkoinen-tomaatti-linssikeitto/011405 Jotenkin maistuu vähän samanlaiselle kuin Valion tomaattivuohenjuustokeitto, vaikkei vuohenjuustoa (tai mitään juustoa, mikä tuppaa olemaan mulla kasvisruokien ongelma, että aina on juustoa laitettava) ole nähnytkään.

Edited by Mutkikas

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Linssikeitto menee kokeiluun! Kuulostaa tosi hyvältä.

 

Päivälläiseksi ajattelin tehdä chili sin carnea ja quinoaa, lounaaksi jämiä eiliseltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään lounaaksi syötiin eilisen makaronilaatikon jämät. Päivälliseksi syödään keitettyjä perunoita ja jauhelihakastiketta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tänään paistettua kuhaa, välimerellistä peruna-paprikapaistosta ja seurana tsatsikia.

 

Peruna-paprikapaistos on ihan vuokaruoka jossa on ohkaseksi viipaloitujen perunoiden (käytin rosamundaa) lisäksi, porkkanaa joka on suikaloitu ja pyöräytetty pannulla valkosipulin ja kesäkurpitsan kanssa. Ladotaan vuokaan kerroksittain porkkana-kesäkurpitsaa, perunaviipaleita ja suippopaprikaa. Lisätään kermaa ja päälle juustoa. Mausteina mm. oregano, basilika, mustapippuri, suola, timjami.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Vitsi kun kuulostaa hyvältä!

 

Meillä tänään lounaaksi lasten kanssa eilisen lihakeiton jämät, päivällisellä broileria pähkinä-kookoskastikkeessa ja lisukkeena riisiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään olisi tarkoitus tehdä lounaaksi kermakanakastiketta ja makaronia. Päivälliseksi syödään varmaankin itse tehtyä pizzaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen yritettiin tarjota grillikauden avaukseksi tytölle hodaria eli halkaistu puolikas (fetamustapippuri)makkara ja salaattia tuoreen herkkusämpylän välissä. Hetken ihmetteli sitä hämmentyneenä ja ahdistuneena ja lopulta annettiin vain käteen makkara ja pala leipää ja söi sitten melkein kokonaisen grillimakkaran (paha äiti) mutta taisi hieman liian suolainen olla kun koko illan janotti. Ensi kerraksi taidetaan ostaa jotain nakkeja tytölle niin voi antaa pienemmän, mutta kokonaisen "makkaran" ja sitten lisukkeeksi jotain vähän terveellisempää, joka kelpaa tytöllekin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liedelläp porisee lounaaksi tomaattinen linssikastike ja riisiä, ajatuksella mitä kaapista löytyy. Kastikkeeseen laitoin punaisia linssejä, tomaattimurskaa, tomaattipyrettä valkosipulia, sipulia, raastettua porkkanaa, pakastettua ratatoulle-sekoitusta ja mausteita. Ajattelin lopuksi pehmentää makua vielä turkkilaisella jugurtilla.

 

Me asutaan vielä pari viikkoa ulkomailla miehen työkomennuksen vuoksi ja odotan niin kovasti, että pääsen taas omaan keittiöön kokkailemaan. Koska oltiin täällä sen verran lyhyt aika (2kk), olen ostanut kuiva-ainekaappiin ruokatarpeita ja mausteita vain välttämättömimmät, joten valikoima on aika suppea. Jotenkin en vaan viitsi ostaa jotain tiettyä maustetta vain yhtä käyttökertaa varten, joten ruoat alkaa toistamaan itseään aika pahasti :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mumpsi, toi maustehomma kuulostaa tutulta. Itse kävin ennen lapsia toisilla paikkakunnilla töissä väliaikaisasumuksissa. Arvata saattaa muistiko sinne ottaa mitään maustepläjäystä mukaan. Sitten aina osti jotain mustapippuria ja suolaa ja niitä olikin sitten tovin monta pukettia kotonakin.

 

Tehtiin yks päivä sitä täällä mainostettua linssilasagnea ja tykättiin kaikki :) Kiitos siitä! Tykkäsin myös, kun ei tarttenut keittää valkokastiketta erikseen, vaikka toki se erillinen valkokastike on tosi hyvää, mutta kyllästyn aina sen keittelyyn.

 

Mitähän tässä on syöty lähipäivinä, ööö...  No, listalla seuraavaksi:

- lammaspyörykät ja cajunkasvikset ja jogurttikastike (mm. maissia, bataattia, perunaa, porkkanaa, uunissa. lapselle laitetaan omaan kuppiin tai sivuun, jotta hänelle vähän vähemmän tulinen versio)

- broilerikepakot ja currykastike, kaveriksi varmaan ohraa tai spelttihelmiä

- unelmalohi (tää oli jossain vauvalehdessä jokin aika sitten, kaveriksi tulee pannulla pyöräytettyä hunajalla mm. maustettua porkkanaraastetta ja isoja valkoisia papuja)

- omena-paprikakeitto

- pinaattipasta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lounas a'la väsynyt ja laiska äiti: paistettua kananmunaa, keitettyä porkkanaa ja perunaa, kikherneitä tetrasta ja tuoretta tomaattia sekä lehtiselleriä, päälle tilkka oliiviöljyä. Illalliseksi teen kalakeittoa pakasteturskasta. Siihen tulee perusjuttujen lisäksi kermaliemi ja pakasteesta kesävihannessekoitusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aamulla kaurapuuroa, lounaalla kikherne-fetapastaa ja salaattia, välipalalla banaania, viinirypäleitä ja mandariiniä, päivällisellä lohikeittoa ja ruisleipää ja iltapalalla varmaan leipää lisukkeineen ja/tai jugurttia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linsseistä muuten näkyi olevan puhetta. Tähän keittoon ihastuimme kaikki http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/aurinkoinen-tomaatti-linssikeitto/011405 Jotenkin maistuu vähän samanlaiselle kuin Valion tomaattivuohenjuustokeitto, vaikkei vuohenjuustoa (tai mitään juustoa, mikä tuppaa olemaan mulla kasvisruokien ongelma, että aina on juustoa laitettava) ole nähnytkään.

Me kokeiltiin tuota keittoa ja tykättiin kovasti! Tosi nopea tehdä ja aineet löytyy aina kaapista.

 

Mä tein tänään uunilohta itsetehtyjen lohkoperunoiden ja uuniporkkanoiden sekä keitetyn kukka- ja parsakaalin kera. Resepti on muistaakseni alunperin Minä syön itse -kirjasta: lohifilee asetaan folion päälle ja kalan päälle laitetaan taaperolle sopiva määrä suolaa, pari ruokalusikkaa raastettua tuoretta inkivääriä, luomusitruunan ohuiksi siivuiksi leikattua hedelmälihaa sekä sipulia. Kääritään foliosta nyytti ja koko komeus uuniin. Aikuiset voivat lisätä valmiiseen kalaan hitusen lisää suolaa tai lorauksen soijakastiketta. Nam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva, että maistui, Mumpsi :)

 

Eilen syötiin ohra-broilerivuokaa (taas Yhteishyvää :D) tätä http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/ohra-broilerivuoka/013950. Tää oli hyvää ja sarjassamme helppo uuniruoka. Korvattiin metallitölkkipersikat sellaisella muovipurkissa olevalla ja tällä kertaa ei ollut rikottuja ohrasuurimoita, niin laitoin kokonaisia esikypsytettyjä ja paistoin 225-asteessa 175 sijaan, että varmasti kypsyvät tunnissa. Seuraksi oli perussalaattia ruohosipulilla ja saksanpähkinöillä elävöitettynä. Noita salaattireseptejä muuten tarttis lisää. Aika perussettiä tulee aina.

 

Nyt syömään miehen tekemää sienirisottoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tänään kurpitsa-punajuurilaatikkoa ja kuhaa pannulla paistettuna, sekä ohrahelmiä.

 

Laatikkoon tulee:

Myskikurpitsaa

Punajuurta

Kermaa

Mausteet (suola, pippuri, öljy, hunaja)

 

Heitin sekaan myös vajaan pakaste-vihannespussin jossa taisi olla porkkanaa ja parsakaalia.

 

Jos en olisi laihiksella niin laittaisin pinnalle juustoa  :girl_sigh: (tai aurajuustoa.. omnom)

Edited by Nattunen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmm, täällä on taas ollut tosi hyvänkuuloisia reseptejä, pitää kokeilla. :) Nattunen, mitä on myskikurpitsa?

 

Me syötiin eilen kesäkeittoa, eli keittoon tuli ihan peruskesäkeitto-ainekset:

 

- uutta perunaa

- porkkanaa

- kukkakaalia

- (pakaste)herneitä

- ruohosipulia

- vettä, maitoa, kuohukermaa sopivassa suhteessa ja nokare voita ;)

 

Poika tykkäsi tosi paljon, varsinkin porkkanat ja herneet kun on herkkua. Jälkkäriksi raparperi-omenapiirakkaa, tuoreita mansikoita (suomalaisia, mutta eivät vielä kovinkaan makeita olleet), kaneli-kermavaahtoa & vaniljajätskiä.

 

Tänään lounaaksi perunamuusia, keitettyä kukkakaalia ja lihapullia (perusmureketaikina, "ekstrana" tuoretta basilikaa & pikkuisen vuohenjuustoa)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myskikurpitsa on sellaista vähän makeaa, ehkä maultaan muistuttaa bataattia. Aivan ihanan makuinen ja toimii niin laatikoissa, uunijuureksissa kuin keitoissakin todella hyvin. Sitä ainakin prismoissa on... sellainen hieman päärynän mallinen, mutta isompi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Yksi päivä Prismassa käydessä tsekkailin, mutta ei ainakaan silloin näkynyt. Pitää kyllä joskus testata kun löytyy. :)

 

Eilen oli varsinaiset grillisetit, kun lounaalle laitettiin grilliruokaa, oli yksi vieraskin syömässä. Grillattiin ribsejä, maissia, ja camembert-kiekko johon sai sitten patonkia dippailla. Lisäksi vihersalaattia, uusia perunoita, ja pannulla voissa valkosipulin kanssa pyöräytettyä tuoretta pinaattia, mausteeksi vähän suolaa, pippuria ja sitruunasta puristettua mehua.

 

Päivällistä syötiin anoppilassa, ja siellä grillattiin myös; naudan sisäfilepihvejä. Niiden kanssa lohkoperunoita, keitettyä parsakaalia ja salaattia.

 

Tänään ajattelin lounaalle hyödyntää eilisestä ylijääneen camembertjuuston jonkinlaiseen pikapastakastikkeeseen (tomaattimurskaa, sipulia ym..).

 

Päivälliseksi eilen kalastetusta kuhasta fileet pannulla, uusia perunoita, ja ajattelin kokeilla piparjuuri-kananmunakastiketta, jonka resepti Safkaa-kirjasta.

 

Kastikkeeseen:

- 2 keitettyä kananmunaa haarukalla muussattuna

- sulatettua voita

- 1/2 sitruunan puristettu mehu

- piparjuuritahnaa 1-2rkl

- silputtua ruohosipulia

- 2rkl vettä, suolaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now