Sign in to follow this  
Followers 0
Nadda

Mikä haalari hyväksi havaittu?


206 posts in this topic

Laitetaas tänne uudellekin foorumille pystyyn samasta aiheesta keskustelua ja kyselyä.

 

Eli mitä ulkoiluhaalareita teillä on käytetty ja mitkä ovat olleet toimivia? Mitkä taas eivät?

Kuinka paljon eri merkkiset haalarit kestävät kulutusta tai vettä? Entä vastaavatko kokomerkinnät todellisuutta?

Onko talvi- ja välikausihaalarin välillä eroja saman merkin välillä?

Mikä haalari kestää useamman kauden ja käyttäjän?

 

Nyt saa kehua ja haukkua! Kerro kaikki, mitä mieleen tulee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli Reimatecin talvihaalari, joka oli kyllä kaikinpuolin hyvä ostos. Kesti sään kuin sään eikä kulumaakaan juuri ole, vaikka poika opetteli kävelemään ja konttaili karkeassa hiekassa. Ainoa miinus tuleekin mitoituksesta, joka ei meidän pojalle ollut paras mahdollinen.

 

Välikausihaalarina on nyt sitten Lenne, jonka mitoitus ainakin on parempi. Meidän pojalle siis tuollainen kapeampi ja pidempi malli on selvästi parempi.

 

Aika isoa kokoa ovat molemmat merkit, kun talvihaalarina meni Reimatecin koko 74 (eli poika oli 9kg ja 76cm, kun alkoi haalaria käyttää) ja nyt ostettiin Lenne kokoa 80 ja on reilun kokoinen ja ihan varmasti menee vielä syksyllä. Reimatec on aika leveää ja lyhytlahkeista mallia, kun taas Lenne kapeampaa pidempilahkeista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Citronellan tavoin meilläkin on kokemusta Lennestä sekä Reimatecistä.

 

Lennen puku pojalla oli käytössä kevättalvella n. 8-10kk ikäisenä.. (Jätkä kasvoi niin kovaa vauhtia että 74 talvihaalari jäi pieneksi ja oli pakko ostaa uusi 80 cm haalaria, me kun ei otettu äitiyspakkausta.) Haalari vaikutti laadukkaalta ja on siistissä kunnossa. Käyttö jäi kyllä vähiin, mutta toisaalta lapsi oli kyllä just siinä iässä, et konttasi jonkun verran ja istuskeli ulkosalla...

 

Sen jälkeen ollaan arvottu Reimatecin ja Lennen pukujen välillä. Aina ollaan kuitenkin Reimateciin päädytty. Niistä on meillä niin hyviä kokemuksia. Ovat käytännöllisiä ja mitoitukseltaan passaaavat ipanalle hyvin. Haalarit on testattu vesilammikoissa, talvipakkasilla, loskalla ja kevätkeleillä ja aina on toimineet.

Vesi ei oo päässyt sisään (vaikka vesilammikossa lapsi onkin istunut) ja pahasti kuraantuneena puvun on saanut putsattua kevyesti pyyhkäisemällä kostealla liinalla. Kuivuvatkin nopeasti.

Kurahousuja ei oo siis tarvinnut käyttää ollenkaan.

Plussaa puvuissa on heijastimien määrä ja tehokkuus, sekä ihanat värit. Ainakin Reimalla on laaja värivalikoima ja pukuja löytyy muinakin kuin perinteisinä vaaleanpunaisina/tummansinisinä. Toki kyseisiäkin värejä saa.

 

Edit. Ja me ollaan ostettu esim. keväällä vähän reilunkokoiset haalarit. Ainakin muutamissa Reimatecin malleissa on se hyvä puoli, että pukuja pystyy säätelemään esim. kiristysnauhoilla.

Eli vaikka alkukeväästä puku olisi hieman reilu, saa puvusta sopivamman säädöillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ReimaTec on hyväksi havaittu. :)

Meillä on käytössä tällä hetkellä välikausihaalari, joka pitää kyllä vettä tosi hyvin ja on helppo puhdistaa. Pesun jälkeenkin kuin uusi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut käytössä Jonathanin ja Rasavilin haalarit. Jonathanin ainoa huono puoli oli ne jalan alle tulevat kumilenksut, jotka eivät käytössä kestäneet. Rasavilistä ei ole pahaa sanottavaa, ehkä en olisi tummansinistä haalaria itse ostanut mutta pappa halusi välttämättä ostaa lapsenlapselleen niin mikäs siinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvihaalarina meillä oli musta baby-mallin Reimatec kokoa 80 cm (hankittiin marraskuussa Isan ollessa noin 1v 2 kk. Alkuun haalari oli reilu, mutta tyttö veti talven aikana aikamoisen kasvupyrähdyksen ja nyt se alkaa olla jo vähän nafti (1,5 v -neuvolassa neidillä oli mittaa 84 cm). Itse haalari on mainio. Se ei ole mennyt miksikään, mitä nyt yksi pieni lumihiutale-heijastin näyttää olevan irtoamassa.

'

Vk-haalariksi ostin jo viime kesänä kirkkaanpunaisen PO.P:n kuorihaalarin (kokoa 80 cm), jota käytettiin koko syksy ja neulehaalarin kanssa tuohon marraskuuhun saakka. Nyt se oli jäänyt pieneksi (lahkeet on pikku pitkäsäärelle ihan ylilyhyet), mutta koska haalari oli niin hyvä, niin ostettiin uusi vastaavanlainen kokoa 92 cm. Haalarissa on sen verran säätömahdollisuutta, että sen sai hyvin istuvaksi nytkin vaikka reilu onkin. Syyskäytössä ollut pienempi haalari on kuin uusi, joten se on kiva periyttää pikkuveljelle kunhan se alkaa moista tarvita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on sekä välikausi- että talvihaalarina Reimatec ja tosi hyviksi on todettu. Kuluminen ihan minimaalista, vaikka puvut on tosi kovassa käytössä päivittäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on talvihaalarit Lassietec ja tosi hyvät ja kestävät on olleet. Vedenkestävyyskin on mun mielestä hyvä, tosin ei olla kokeiltu vesilätäkössä uimista. alaosassahan siinä on teipatut saumat, mut yläosassa ei.

 

Välikausihaalarit meillä on Lotta&Lassi, "hylkii" vettä ;) Ihan hyvin on toimineet ja yllättävän kestävätkin. Olleet nyt 2 kevättä ja 1 syksy käytössä ja ihan ehjät vielä. Kurahoisut vaan pitää laittaa märällä säällä päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talvihaalarina meillä oli Reiman babyhaalari, ja toimi tosi hyvin 1,5 vee jässikän kovassa käytössä. Lämmin eikä päästänyt kosteutta läpi. Ensimmäinen välikausihaalari oli myös Reima-Tecciä, todella tyytyväisiä oltiin kaikin puolin :)

 

Nyt pojalla on Jonathanin välikausihaalari, ja siitäkin ollaan tykätty kovasti. Eipä päästänyt kosteutta läpi, vaikka poika käytännössä katsoen ui kuralammikossa :rolleyes: Samoin suosittelen erittäin lämpimästi Jonathanin Tähti-hanskoja, toimivat kuin kurahanskat.

 

Huonoja kokemuksia ei meillä vielä haalareista olekaan. Ensi talveksi ostin Aleista kuopukselle Remun babyhaalarin. Vielä ei tietysti ole varmaa mahtuuko, vaikea arvella kuinka paljon pikkuinen ehtii ensi talveen mennessä kasvaa. Esikoinen kun oli mallia jättiläinen :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 5-v. menevälle pojalle en ole enää hankkinut ns. "merkkihaalaria" vaan "halppis" tuotteita. Kun tuo kulutus on huimaa ei sitten harmita niin kovasti, jos menee rikki. Nuo "halppis" versiot (esim. Lotta&Lassi, Giraf) ovat mielestäni nykypäivänä hyvinkin kestäviä ja käytössä toimivia. Ja kun hinta ei ole kummoinen voi noita pukuja ostaa useampia erilaisia.... ^_^ Eipähän pääse kyllästymään....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut välikausihaalarina Motion´s merkkinen koko 80, ostettu Jesper&Juniorista. Se on ainakin toiminut hyvin viime keväänä ja syksynä ja nyt luulen että menee vielä tänä keväänä, eli reilu koko koska käyttää muuten nyt jo 86-92 vaatteita. Ainoa miinus että se on tosi ohut, joten tarvitsee nyt alkusi villahaalarin tai vastaava alle.

 

Talvihaalarina meillä on ollut Reimatec ja uusi sellainen odottaa jo ensi talveksi. Tosi tyytyväinen olen ollut siihen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie ostin ekaksi haalariksi tytölle Remun, ja sen jälkeen en ole muita ostanutkaan. :) Tosin kokemusta ei ole vielä kuin kahdesta välikausi- ja kahdesta talvihaalarista. Ulkoiluhousuja on sen sijaan ollut myös Lenneltä (ei valittamista niistäkään) ja ulkoilutakki Reimatecilta (tosi hyvä sekin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kokemusta löytyy vain Reiman haalareista, olen jotenkin jumittunut niihin. Vuosi sitten keväänä ostettiin eka Reimatec (80cm) välikausihaalari, siitä siirryttiin talvihaalariin (Reimatec 86cm). Nyt käytössä on sekä Reimatecin välikausihaalari että kaksiosainen puku, koko 92cm.

Ticket to Heaven on ollut myös harkintalistalla, se tämän keväinen ruudullinen haalari olisi ollut kyllä aika ihku..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä hankin meidän tytölle käytettynä Jonathanin haalarin. Kahden käyttökerran jälkeen olen tyytyväinen. :) Pitää kosteutta ja istuu hyvin päälle. Ostin koon 86 ja himppasen on vielä reilu, mutta vyötärökuminauhan ansiosta lapsi ei huku vaatteeseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli normikokoisella 1-vuotiaalla tytöllä talvihaalarina Lassie, jossa oli alaosa sellaista kumimaista materiaalia. Oli tällaisena lumettomana (=kuraisena ja loskaisena) talvena aivan mielettömän hyvä! Oikeastaan minään päivänä ei tarvinnut pukea kurahousuja, vaan pelkkä haalari riitti. Nyt usean kuukauden päivittäisen käytön jälkeen haalari meni kesäteloille melkein uuden veroisena, eli olen vakuuttunut laadusta. Koko 74 oli koko talven passeli ja mitoituskin ok, tosin ensi talvena ei varmasti enää mene.

 

Välikausihaalarina meillä on Citymarketista n. vuosi sitten ostettu Progress-merkkinen 74-senttinen haalari. Uskoisin, että tuo on Lassien valmistama, koska näyttää aivan samalta ja talvihaalarista luntaten pesulappu on täysin identtinen. No, eipä sillä valmistajalla toisaalta niin väliä (paitsi plussaa, jos on kotimainen!), kun vaate tuntuu toimivan hyvin. On siis ollut käytössä viime syksyn ja ainakin tämän kevään menee vielä. En ole huomannut veden pääsevän mistään läpi ja mitoitukseltaankin istuu. Polvissa on pientä kulumaa, mutta ei läheskään puhki. Hyvä hinta-laatusuhde!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan testattu Jonathanin ja Reimatecin haalareita.

Reiman välikausihaalari on tosi hyvä, on ollut pojalla syksyllä ja nyt keväällä käytössä- sillä on kontattu ja ryömitty pitkin poikin ja täysin ehjä on vielä. Tosin vettä pääsi ilmeisesti lahkeesta sisään kun lätäkössä istuskeli. Mitoitus on ilmeisesti aika reilu, koon 80 babyhaalari menee vielä 87-senttiselle jässikälle päälle.

 

Jonathanin talvihaalari, babymallia, oli musta vähän pettymys. Ne jalan alle laitettavat lenksut oli ihan tuskaisia, irtoilivat jatkuvasti. Lisäksi huppu ei mennyt kiinni, ei vaan yltänyt tarrat yhteen vaikka huppu muuten olikin tilava. Välikausihaalari on tosi väljä, koko 86 babymallia on pojalle vielä tosi iso.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy muuten kehaista Reimaa sen verran, että meillä meni talvihaalarista toinen jalkalenkki poikki tuossa kuukausi sitten. Kyselin Reiman nettisivujen palautelomakkeen kautta, että mistä saisi uusia ja he lähettivät samantien veloituksetta uuden parin :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli viime talvena Po.P:in talvihaalari, jota ei voi moittia. Kestävä, pesujenkin jälkeen hyväkuntoinen, piti säällä kuin säällä, lämmin, näkyvät heijastimet, helppo pukea päälle. Vk-haalariksi ostettiin sitten myös Po.P:in haalari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on menossa kolmas Reimatec eikä ole valittamista. Citronellan tapaan saatiin uusi lenkki supernopeasti postissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reimatecista kysymys: Paljonko suostuisitte maksamaan käytetystä haalarista ja paljonko olette maksaneet uusista haalareistanne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla käytetyssä vedenpitävässä haalarissa oli melkeinpa merkistä riippumatta kipurajana 30 €. Hiukan alle tuon maksoin Jonathanin haalarista, johon tuli mukaan myös kypärämyssy ja pipo. Melkein yhtä hyväkuntoisen samanlaisen haalarin löysin kirpparilta 7 eurolla.

 

Eli en siitä Reimatecistäkään lähtisi hirveitä summia maksamaan, vaikka se muka onkin markkinoiden paras haalari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänks, Nadda :) Kattelin huuto.netistä noita ja oon yrittäny kirppareilta katsella...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostin uuden ReimaTecin alesta -20%, hinnaksi jäi karvan yli 70 euroo. Nythän on ReimaTeciä myös -40% ainakin jonkun liikkeen loppuunmyynneissä. Käytetystä vois maksaa 30-40 euroo, jos se ois tosi hyvässä kunnossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0