tikris80

alkuraskauden oireet ennen plussaa

834 posts in this topic

Itellä oireet alko kauheella suklaanhimolla. Ennen ei ole moista meikäläinen kokenut ja pikkuhiljaa suklaanhimoon tuli lisättyä jatkuva nälätunne ja tarve saada syömistä. Noin 1½ viikkoo ennen menkkojen virallista alkamispäivää alko aristaa rintoja ja niitä aristaa jatkuvaan ihan älyttömästi. Sen lisäksi aamuisin herättyä on ollu alaselkä kipeenä ja vessassa on pitäny ravata useemmin ku normaalisti. Sen lisäks on tuntunu samantyyppisiä kipuja vatsassa kuin menkkojen aikaan, ja ne on ollut kipeimpiä sillon kun oon stressanu jotain asiaa (useimmmiten töissä tapahtuvaa).. Edelleen samoilla oireilla mennään ja testistä tulleista plussista on se vajaa viikko.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla oireina oli oikeastaan vaan kuukautisia enteilevät alavatsakivut, jotka eivät ikinä nousseet huippuunsa. viikon verran kipuiltuani tein sitten testin. viikkoja oli sillon suunnilleen 5. Hetimiten tuli rintojen arkuutta. Arkuus hävis viikossa, kipuja välillä edelleen (viikkoja nyt 7). Ultrassa käyty ja kaikki kunnossa kuitenkin :) Ensimmäistä odotellaan ja sillä ehkä vähän epäröi onko kivut normaaleja, vaikka useasta paikkaa olen lukenut kohtalotovereista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies raportoi pari viikkoa ennen plussaa, että rinnat on muuttuneet koviksi, olen kuulemma raskaana. Pari viikkoa olin erimieltä, mutta hain lopulta testin että vihjailut lakkaisi, ja katsos vaan kuin kävi. Oikeassahan se mies oli :D

 

Epäilys oli suuri, koska kuulemma en ovuloi lainkaan, mutta tuskin tämä kaveri alkuaan on ilman ovistakaan saanut :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa kaikille! Ensimmäinen viestini tänne :)

 

Vkolla 4 alkoivat vatsakivut, alavatsan ja munasarjojen kohdalla nipistelyä ja 'kiinnikekipua'. Viikolla 5 kipeytyivät rinnat ja tietty oireena myös kuukautisten poisjäänti. Mieliala toki myös vaihdellut laidasta toiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovis ei antanut mitään merkkiä itsestään, ellei se jumalaton kuumuuden aalto joka kesti vajaan tunnin ollut ovistuntemus. :grin:

 

Raskausoireiksi en tajunnut ennen kuin testi oli positiivinen, mutta kilpirauhasta särki niin maan mahdottomasti (epäilin kilpirauhasen tulehdusta) ja väsytti kamalasti. Muut oireet tulivat sitten hiljalleen. (Tai no, kertarysäyksellä viikolla viisi.)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei oikein ollut mitään oireita... Vaan niitä perinteisiä menkkaoireita. Jotka tosin alkoi ehkä poikkeuksellisen aikaisin. Mutta myöhemmin olen tajunnut, että sellainen oire oli, että lenkillä jaksoin just ja just juosta yhden kolmasosan normaalista lenkistä. Ja sen pienen juoksupätkän jälkeen tein kyllä sellaista kuolemaa ettei koskaan ennen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ollut nyt oireina

mahan turvotus

väsymys

kuvotus

välillä kauhee nälkä ja välillä taas ei tee mitään mieli.

Viikko tarviis viel ootella et jos uskaltais sitten testailla.

Viikkoja olis sitten 4+3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mitään oireita ennen plussaa, mutta plussauksen jälkeen alkoi armoton väsymys ja pian kamala pahoinvointi, jota kestikin pari kuukautta. Plussasin päivää ennen, kuin kuukautisten olisi pitänyt alkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä uskalsin tehdä testin vasta kolme päivää sen jälkeen, kun menkkojen olisi pitänyt alkaa, joten oireita oli jo jonkin verran. Kuvotustakin jo oli, rinnat oli arat eri tavalla ku normaalisti ennen menkkoja, maha tuntui erilaiselta, oli painontunnetta ja nipistelyjä. Kahvia ei tehnyt mieli, eikä makeaa (mulle tosi harvinaista :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tunsin viikkoa-paria ennen kuin menkkojen olis pitäny alkaa sellasia teräviä vähän kuin pienen puukon iskuja kohdussa. 2 niitä tuli peräjälkeen ja jalat petti sen verran alta, että horjahdin vähän, siinä kun ukon kanssa Ikeassa kalusteita katseltiin. Niin, ja pinnasänkyjä kuolailin samalla, tietämättä että olen raskaana. Myöhemmin töissä tuli kolmas pistos.

Sitten alkoi iltaväsymykset ja vilutti koko ajan vaikka kuumetta ei ollut. Rinnat muuttui ihan hullun kipeiksi ja turposi, tosin sitä ne tekee ennen menkkojakin. Mutta olin oireista niin varma että uskalsin testata jo kiertopäivällä 29 ja plussahan siellä oli. Jouluahjaplussa lipsrsealed.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

viides viikko ilman e-pillereitä ja tänä aamuna näytti plussaa... tein testin koska viime pe-la yönä heräsin ihan hirveeseen alavatsakipuun jonka jälkeen alavatsa ollut herkkä ja muutenkin enemmän tai vähemmän kipeä. jos testi paikkansa pitää niin esikoista odottelen, miehelleni toinen. aamuyöstä heräsin taas koviin alavatsavääntöihin, vähän menkkamaisiin, ja aloin netistä kaivaa että miksi on niin kipeä. ensimmäisenä mieleen tuli tietysti kohdun ulkopuolinen raskaus, koska en ole koskaan kuullut että normi raskaudessa olisi alavatsakipuja heti ekoilla viikoilla... mutta on kiva lukea että se on normaalia... yritän saada neuvola-aikaa mahdollisimman pian...

Share this post


Link to post
Share on other sites

suska, mulla ainakin oli menkkamaisia aika koviakin jomotuksia alavatsalla, sellaisia että selkeestä plussasta huolimatta pelkäsin vielä parin viikon ajan menkkojen alkavan sittenkin. Eikä ollu kohdun ulkopuolinen raskaus :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
:rolleyes: tuntuu ihan hassulta että olis näin nopeesti onnistunu... oon lueskellu ja googlaillu aamuyöstä asti kaikkea kivuista ja raskauden alkuvaiheista... heti kahdeksalta varasin neuvolan josta kans rauhoiteltiin ja työtervydenkin varasin kun ei ollu lääkäri viime viikolla ihan varma voinko mennä töihin kun olen raskaana... onneks olen vielä tän viikon lomalla ja sain ajan työterveyteenkin vielä tällä viikolla... kaikkea on... onneksi uskaltauduin tänne rekisteröityä niin voi puhua ja purkaa, kun periaate olis ettei kerrota kenellekään ennen kun se kolme kk on ohi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voiko alkuraskauden vatsaoireet tuntua myös ylävatsassa? Tai myös kyljissä ja muutenkin ympäri vatsan seutua? :lol: Mun maha tuntuu hassulta, enkä usko että se johtuis väärästä ravinnosta tai muista suolisto-ongelmista. Jomottelevan keltarauhasen uskoisin tunnistavani, ja tämä on erilaista nyt :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me plussattiin eilen :lipsrsealed:

 

Oireita ennen plussaa oli

 

-närästys (normaalisti mua ei koskaan närästä tai ainakin tositosi harvoin)

-menkkakivut alkoi 4 päivää ennen plussaa (alkoi kyllä jo ed. kierrossakin. Kivut olivat jotenkin aaltoilevia, eli välillä koveni ja sitten hiipuivat pois hetkeksi)

-jotain ruokahimoja (en nyt tiedä, onko nää oikeita oireita jo tässä vaiheessa, mut mun mm. teki mieli yks aamu aurajuustolla täytettyjä herkkusieni :D)

-kauhea jano, heräsin pissahätään

-pari kertaa rytmihäiriöitä

-etova olo, voi johtua kyllä närästyksestäkin

-ylävatsassa kipua, sekin voi kyllä johtua vaan närästyksestä..

 

Rinnat ei ole yhtään kipeät. Eilen on sattunut mahaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea Nopsa ja Suska girl_in_love.gif

 

Täällä on toiveet korkealla pikku-kolmosen suhteen... väsyttää, viluttaa ja nälättää, lisäksi jomottavia alavatsa- ja -selkäkipuja... Kuukautisten pitäisi alkaa, tai toivottavasti eivät ala, 3päivän päästä.

Edited by Vilma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä plussasin viisi päivää sitten (kp 30 silloin) ja sitä ennen oireita olivat närästys, väsymys ja menkkamaiset vatsakivut. Nyt kuvioihin on tullut mukaan myös vilu, päänsärky ja pahoinvointi, niitä tosin onneksi aika harvakseltaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aivan järkyttävät alavatsakivut eli samaa kuin kuukautisissa. Kuukautisia ei vain koskaan tullut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kymmenen päivää ennen, kun menkkojen olisi pitäny alkaa, mulla tuli yhtenä iltana vessassa käydessä verta paperiin. Ajattelin, että kummalliseen aikaan alkaa kyllä menkat, mutta vuotoa kesti vain yhden illan. Sen jälkeen ei ole ollut mitään oireita, ei menkkoja enteilevää vatsakipua, ei mitään. Tissitkään eivät tulleet aroiksi, niin kuin normaalisti pari päivää ennen kuin menkat alkavat..

 

Tein ekan testin kp 30, eli päivän oli menkat myöhässä.. Siihen tuli pienenpieni vaalea viiva, ajattelin että näen omiani tai sitten et se on nyt se kuuluisa "haamu". Parin päivän päästä, eli torstaina, tein aamulla toisen testin ja sehän näytti jo tummempaa viivaa.. Ei edelleenkään mitään oireita, en usko tätä todeksi vieläkään :D Tänään tein vielä kolmannen testin ja siinäkin luki Raskaana.. Hui :)

 

Nyt jos miettin taaksepäin, niin ehkä merkiksi raskaudesta voisi kuvitella heikottavat olotilat, jotka on iskeneet kuntoillessa. Normaalisti sellasia ei ole ollut, vaikka kuinka ois painanu täysillä menemään. Kokoajan on vähä kuuma olevinaan muutenkin ja pienestäkin rehkimisestä alkaa hiki virrata. Ja vessassa saa käydä tiuhaan tahtiin myös. Innolla odottelen, että tuleeko muita oireita. Niin ja innolla odotan myös reilun viikon päästä olevaa tapaamista gynekologini kanssa. Saa kurkistaa ultralla, näkyykö tuolla masussa ihan oikeesti muka jo jotain.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oireet alkoi tosi pian jo oviksen jälkeen, lämmöt oli koholla, paineen tunne alavatsalla, jatkuva pissahätä (yölläkin), kahvin juonti loppui kuin seinään ja etomista oli ainakin viikon ajan, närästi, oli sitä raudan makua suussa, aivastutti ja oli nenä tukossa, alavatsa kipeä kokoajan, jomotusta ja "repimistä", sinä päivänä kun menkkojen piti alkaa tuli vähän verta, luulinkin että ne alkoi, mutta loppu menikin sitten paremmin kuin hyvin. Tänään 4+5:girl_dance:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plussa tuli kp 35 ja nyt rv 5+2. Ihan järjetön väsymys, nukuin viime yönä 12 tuntia ja ottanu kahet päikkärit tän päivän aikana. Yöllä juostava vessaan ja sellasta ällöttävää oloo. Syöminen parin tunnin välein auttaa.. Mahaan sattuu niinko menkkoja odottais ja tissejäki aristaa..:grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäiset "oudot" tuntemukset oviksen jälkeen oli kylmän ja kuuman olon vaihtelu (ikäänkuin flunssainen olo, mutta ei sitten kuitenkaan) ja finnien jääminen naamaan (naama alkanut aina kukkia ennen ovista, mutta palautunut normaaliksi hyvin nopeasti oviksen jälkeen). Hieman yli viikko oviksesta hetkellinen kova kipu alavatsassa ja/tai munasarjoissa, jonka jälkeen pari tippaa verta. Ainiin, vielä täytyy mainita ihana ummetus :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä syön pillereitä, mutta nyt on ollut 'raskauden oireita'. En tiedä sitten kuvittelenko sitä. Elikkä hirveä väsymys on koko ajan ja palelee hirveästi, pissattaa koko ajan ja pissaamisen jälkeen välillä tuntuu vihlontaa/kirvelyä, verta tuli aikaisemmin pari kertaa. Yöllä joutunut ravaamaan vessassa. Alavatsaa kouristelee ja on hieman turvonnut, alkoholi ei maistu. paha olo saattaa tulla yllättäen. mielialat vaihtelevat useasti ja lämpö on koko ajan 37

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kesti tooodella pitkään ennen kuin tajusin olevani raskaana...

mutta eka oire oli, jatkuva nälkä. Parin tunnin välein piti olla syömässä ihan kunnolla.

Ja se oli todella suuri muutos, kun ennen raskautta olin useinkin syömättä 6-7- tuntia ennen kuin edes nälkä alkoi huhuilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now