tikris80

alkuraskauden oireet ennen plussaa

834 posts in this topic

Mulla paras oire oli, että mä vaan tiesin olevani raskaana :)
Sitten tyyliin hedelmöityshetkestä alkaen alkas ihan älytön närästäminen. Ja sitten tuli paha olo ja kahvi alkas maistuun kitkerälle. 

Ja naama ja selkä alkas kukkia kuin teini-ikäisellä.

Nämä kaikki ennen plussaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ennen plussaa lähinnä rinnat aristi ja turpos niin, että jo siinä vaiheessa mietin et pitääks käydä ostamassa isommat liivit :D Ja muuten oli itellä sellanen olo, että taisi tärpätä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa lähinnä vain oli kaamea nälkä ja toisaalta ihan järjetön röyhtäily (joista sittemmin jälkimmäinen loppui onneksi). Jonkun verran huimasi satunnaisesti, mutta mitään tuntemuksia ei sen kumemmin ollut, vain semmoinen "outo" olo, josta tavallaan vaan tiesi että on raskaana. :P 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tuli iltaisin aina kylmä, meni hirveesti kylmiä väreitä. Sitten oli myös pari päivää sellainen olo, että flunssa on tulossa. Mahassa oli myös menkkamaista juilintaa. Plussa tuli mulle kyllä yllätyksenä, että mulla ei ollut minkäänlaista ennakkooloa siitä, että oon raskaana  :)  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin paria päivää ennen plussaa aivan varma, että olen raskaana. Olo oli kuumottava ja menkkajuilintoja tuli jo monta päivää, jotka normaalisti tulee vasta samana päivänä kuin menkkojen pitäisi alkaa. Lisäksi vatsa oli ollut sekaisin jo edelliseltä viikolta. Oltiin mökillä ja muutama saunakalja ja lasi viiniä ei tuntunut missään :girl_haha:  Tultiin mölkiltä kotiin seuraavana päivänä kun menkkojen olisi pitänyt alkaa, ja tein saman tien testin joka näytti vahvaa plussaa :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy kirjata tunnelmat tänne kun tätä ketjua tuli luettua silloin ennen testin tekoa.

 

Noin dpo5 aivastin ja sitä seuraava kipu oli edellisestä raskaudesta tuttu munasarjoissa viiltävä kipu. Tämä herätti toiveita. Parin päivän kuluttua tuli toinen vastaava. Sukujuhlissa iski uupumus sekä ärtsy ja halusin ajoissa nukkumaan. Suurimmat epäilykset nousivat pintaan dpo 10 kun alkoi tulla hiivamaisia oireita. Mulla ei sellasta ole ollut muutoin kun raskausaikana. Nämä menivät tosin nopeasti tiehensä.

 

Testin tein dpo12 ja plussahan se oli :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oireet ennen plussaa oli menkkaoireita vastaavat, aristavat ja turvonneet rinnat sekä alavatsan kipu, lisäoireena öisin pissahätä.

Edited by Hup

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alavatsan turvotus ja mitä ilmeisimmin vähäinen kiinnittymisvuoto, jota ensin luulin kuukautisiksi, mutta aloin epäilemään, kun oli niin kovin vähäinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mähän vannoin, etten tunne MITÄÄN oireita, mutta nyt jälkeenpäin ajatellen oireita oli ainakin alaselän hento jomotus ja kipeät nännit. Kumpikin näistä viittasi myös alkaviin kuukautisiin, joten raskaus ei kyllä käynyt mielessäkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm.. Mä luulin, että mulla on ovulaatio tulossa, mutta niinpä vain sain kaksi punaista viivaa r-testiin. Mutta oikeastaan parina iltana tuntui alavatsalla ehkä aavistuksen menkkajomotuksia tai sellaista menkkojen aikaista painon tunnetta. Mutta tosiaan enpä ois raskausoireiksi tulkinnut! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoista odottaessa plussaa edeltäneet oireet:

- nännit alkoivat tummentua ja muuttuivat "oudoiksi"

- hajuherkkyys

- lämpöily/flunssainen tai krapulainen olo

- menkkamainen vatsakipu

 

Nyt plussasin pari päivää sitten ja sitä ennen oli seuraavia oireita:

- hajuherkkyys

- jatkuva nälkä

- alavatsan turvotus

- kaulaan ilmestyi luomia (näitä oli ekassa raskaudessa)

- reilu viikko oviksesta erityisen voimakkaita menkkamaisia kipuja parin päivän ajan

 

Erona ensimmäiseen raskauteen se, ettei olo ole niin voimakkaasti "erikoinen" kuin muistaisin silloin olleen, ja että rinnat on aika normaalit toistaiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei tästä ollut mitään muuta kuin repäisykipuja oli jonkin verran kun sänkyyn kömmin mummolassa seinän viereen ja sanoin miehelle että nyt kyllä pakko tehdä testi ku päästään kotio. Plussaahan se näytti. Pahoinvointikin tuli aika myöhään ja loppui siinä rv15 vasta kokonaan, vieläkään ei oo oikein mitään muita oireita ollut, paitsi finni-invaasio ja meinaa unohtua taaperoarjessa koko raskaus, paitsi kun masutyyppi innostuu monottaamaan ja muistaa taas että ai niin mähän oon raskaana. Ei oo ollu mitään tunteiden heilahteluja tms, aika seesteistä ollut ja hyvä niin.
Esikoisesta taas ei ollut mitään ennen testaamista, luulinkin että ei ole tärpännyt ja oli älytön yllätys kun tuli kaksi viivaa. Sitten tulikin ties mitä oireita, sen lisäks itkeä vollotin millon mistäkin syystä monesti päivässä, oli niin jännää aikaa :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa oireita oli aika vähän:
Vatsaa turvotti, väsytti, heräilin todella aikaisin aamulla ihan virkkuna , päänsärkyä. Kuumoitusta oli paljon, eli posket hehku vaikka olikin vilu. Yhtenä aamuna aamupahoinvointia, ei muuten ollenkaan (ei vieläkään 4+3).
Oli kuitenkin sellainen olo että jotain tapahtuu, aika luottavainen olo. Ehkä sitä voi kutsua "raskausoloksi" :D

 

 

*muoks. Tämä oli kemiallinen raskaus/km  rv4+4, olisko vähäoireinen sen takia? Sen näkee vasta kun olen uudestaan raskaana ja voi verrata toisiinsa..

Edited by emmiko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa aavistuksen flunssaista oloa ja rinnat tuntuivat aroilta etenkin sivuilta. Jotenkin sellainen olo, että kaikki ei ole kuten tavallista, mutta ei oikein osannut sanoa miksi.

 

Plussan jälkeen lievää turvotusta etenkin iltaisin ja kuvotuksen tunnetta, joka sekin keskittyy iltapäivään/iltaan ja etenkin jos ruokailujen välillä on pitkä tauko. Emmikon kuvaama "posket hehkui vaikka oli vilu" on tuttu tunne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa oireina oli tissien arkuus ja väsymys. Plussan jälkeen alkoi pahoinvointi ja paleleminen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kp 20 migreeni, alavatsakipua
Kp 21 menkkakipuilua alavatsalla, valkkari ollut edelleen melko runsasta, huonoa oloa
Kp 22 kunnon menkkakramppeja ja limat (olisko se ovis vasta nyt??)
Kp 24 edelleen vatsaa kourii ajoittain ja limoja, päänsärkyä
Kp 25, kunnon menkkakramppeja edelleen
Kp 26 kramppeja
Kp 28 edelleen vatsaa välillä kourii, vähemmän kuitenkin jo
kp 29 vatsakivut aikalailla hävinnyt, testi nega, tissejä vähän kihelmöi?
Kp 30-31 pari repäisykipua alavatsalla, nännejä kihelmöi, flunssa & kurkkukipu, valkovuoto taas lisääntynyt, kipeitä näppyjä tullut..
Kp 32 alavatsalla keskellä nipistelee ja vihloo, aika varma olen tärpistä jo happy.gif, paleltaa
Kp 33 nega taisi olla edelleen(?), nännejä/rintoja ja alavatsaa vihloo, paleltaa
Kp 34 viivanpaikka (?) One Steppiin, valkovuotoa oikein kunnolla, nippailee, rintoja vihloo
Kp 35 migreeni
Kp 36 ehkä jotain viivanpaikkaa taas..
Kp 37 Pregcheckiin haamu/plussa ja digi 1-2 viikkoa! <3 valkkaria edelleen ja nippailua

 

 

Esikoisesta oli oikein kunnon menkkakivut plussan aikoihin, kahdessa seur. raskaudessa myös kipuiluja ja nippailuja mutta ei niin pahoja. Tissejä on vihlonut, mutta varsinaisesti ovat kipeytyneet vasta myöhemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni tuli n. päivän ajan kovia vatsakramppeja (viikkoa ennen kuin menkkojen olisi pitänyt alkaa). Tämän jälkeen listaan tuli:

• Alamahan vihlonta ja nippailu

• Rintojen aristelu

• Päänsärky

• Välillä paleli ja välillä (öisin) hikoilin älyttömästi

• Jatkuva jano - vessassa ravaaminen

• Kuukautiset jäivät pois

 

Testin tein kp 32/31 ja tuli todella selkeä plussa oikeastaan samantien. Nyt on menossa rv 5+5. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tuli kyllä aika reippahasti, tässä nyt joitakin "virstanpylväitä", joita muistan:

 

Kp 23 ~ Itselläni alkoi alavatsan "juiliminen" ja etova olo

Kp 25 ~ Kävin jo työterveydessäkin kun meillä on töissä ollut vatsatautia liikkeellä, mutta minulla ei kiertänyt vatsassa ollenkaan, niin ei sopinut taudinkuvaan. Samaan reissuun kävin polilla kyselemässä hoitajalta, että voiko clomit aiheuttaa moisia oireita, sillä testien mukaan en ollut ovuloinut tässä kierrossa.

Kp 27 ~ Negatiivinen raskaustesti

Kp 28 - 32 ~ Etova olo vaihteli päivittäin, nälkä oli aika vaihtelevaa (teki mieli syödä vain leipää, ei lämmintä ruokaa ollenkaan). Lisäkivana närästys ja vatsakrampit

Kp 33 ~ Haamuplussa. Jatkuvan janon tuleminen esiin (jatkunut siis tästä päivästä eteenpäin).

Kp 34 ~ Selvä plussa

Kp 35 - 37 ~ Kunnolla kipeitä kramppeilua, erityisesti iltaisin. Yhtenä iltana kipukrampin jälkeen tuli niin huono olo, että oli pakko ottaa ämpäri viereen, mutta en ole oksentanut kertaakaan.

 

Hajuaisti mulla on aina ollut tarkka niin siihen en osaa kommentoida, nyt ehkä on alkanut huomaamaan helpommin ne omaan nenään todella ikävät hajut (olen töissä paperitehtaan vieressä, niin arvatkaapa vaan kuinka kiva ajaa töihin :D ).

 

Voi että, reimulla odotan sitä aikaa kun pahoinvointi normaalisti lisääntyy *huoh*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan hirveä väsymys ja jatkuva palelu. Varsinkin iltaisin tuntuu, että saa kääriytyä eskimoksi, jotta tarkenee :) Nämä alkoi siis jo ennen kuin tajusin edes, mistä voisi olla kyse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkoi muistaakseni vajaa viikko oviksesta tuntuvat nippailut alavatsan seudulla, muutamia repäisykipujakin ehkä oli. Nännit alkoivat hiljalleen tulla aremmiksi samoihin aikoihin (tai eivät ne arat olleet missään vaiheessa mutta tuntoherkemmät). Lisäksi haluttomuus, ei tehnyt yhtään mieli!!! Dpo 10 eteenpäin tuli vienoja menkkakipuja silloin tällöin, lähinnä vatsaan vaikka yleensä pahimmat menkkakivut mulla on alaselässä. Dpo 13 illalla alkoi etomaan. Kaiken kaikkiaan ei varmaan mitään kovin mullistavaa mutta osasin toivoa raskautta niin tuli pistettyä merkille :)

En tiedä voiko tätä laskea oireeksi vai onko ihan mielikuvituksen tuotetta mutta huomasin, että n. viikko ennen plussaa esikoinen oli jotenkin paljon enemmän mun perään ja koko ajan piti päästä syliin! Että oliskohan joku yltiöäidillisyys alkanut huokumaan :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainoa oire on tähän mennessä ollut mielialojen vaihtelu ja olinkin varma että uusi kierto alkaa, kuitenkin plussasin neljä päivää sitten. Jossain vaiheessa tuntui myös muutaman tunnin ajan outoa kipua jossain syvällä alavatsassa. Muuta ei tähän mennessä, mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli ekassa raskaudessa ennen plussaa tällaiset oireet:

-vilunväristykset, kipeä olo

-suussa outo metallin/verenmaku

-menkatalkaaihanjust-tunne

 

Tokassa ei ollut mitään oireita ennen plussaa. Eli samalla henkilöllä eri raskaudetkin voi olla ihan erilaisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pääsen itsekkin nyt listaamaan tänne oireita, tänään plussanneena.

 

Oviksen aikoihin oli ihan mahdoton vatsa kipu jonka jälkeen vatsa oli pari kolme päivää kuin potkupallon oisin niellyt.

Tämän jälkeen oireita tullut tipotellen:

 

- Kylmä aina varsinkin iltaisin

- Lisääntynyt valkovuoto

- Erikoiset päänsäryt

- Vatsasta saattaa vihlasta ihan yllättäen (pari kolme kertaa)

- N. viikon sisällä ennen plussaa rinnat muuttuivat vähän kipeiksi kainalon seudulta

- Näihin aikoihin myös yöt muuttuivat levottomiksi ja ihan yhtä pyörimistä

- Samoin kun nyt muutaman päivän sisään ilmestynyt suklaan himo (en siis pidä suklaasta ja aijemmin rasitti kun jouluisin ei muuta tyrkytetäkkään!.. ei haittaa enään :grin: )

- Ad/hd:mainen pesänrakennusvimma (tämä tuttuna ja hyödyllisenä oireena edellisistäkin raskauksista)

- Viilipyttymäinen luonne muuttunut kovin sähäkäksi ja räjähdys alttiiksi ( Todella raastava oire koska rupeen usein huutamaan ja vihaan huutamista kun suutun siitä vain lisää.. Aika noidankehä.. :girl_mad: )

- Hellyydenkipeys joka miehen hämmennykseksi saattaa tulla heti huudon jälkeen.. <_< (ymmärrän miestäni että on vaikea tulla silitteleen kun vasta hetki sitten olen uhannut syödä käden poikki.)

-  Oikea jalkani/lonkkani on ollut levoton tai särkenyt tai jotain.. se ei haluaisi olla paikoillaan. Olisiko pakotus oikea kuvaus..?

 

Nyt toivon kovasti että pieni ihmeemme pysyy matkassa loppuun asti ja mies saisi pitää molemmat kätensä. :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now