tikris80

alkuraskauden oireet ennen plussaa

834 posts in this topic

Ennen plussaamista havaitsin seuraavia oireita: hajuaistin paraneminen/ hajuherkkyys (oli myös edellisessä raskaudessa ja siksi tunnistin oireeksi), itkuisuus, voimakkaan hajuinen pissa, alavatsan jomottelut. Saas nähä mitä muuta raskaus tuo tullessaan, vielä ei onneksi pahoinvointia. . :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli jo ihan vaikuttava lista ennen plussaa... olin jo ennen plussaa ihan varma, että olen raskaana..

 

* Rintojen aristus syvältä ja nännien herkkyys

* Väsymys ja nälkäisyys

* Flunssaoireet, kurkkukipu ja lämmönnousu. Kokoajan kylmä

* Kipuja alavatsassa

* Virtsa haisee pistävälle

* Ajoittainen päänsärky

* Tunneherkkyys

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Lämmöt koholla

- Flunssainen olo

- Välillä pyörryttää ja on hieman heikko olo

- Väsyttää koko ajan mutta öisin ei meinaa saada nukuttua millään

- Pissalla saa ravata vähän väliä (myös öisin pakko käydä kerran pari)

- Tissit kipeänä

- Vatsa turvoksissa

- Päätä särkee melkein koko ajan vähän

- Alaselkää jumii välillä

- Alavatsa myös oudon tuntuinen, välillä nipistelee ja jomottelee/viiltävää tunnetta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on tässä kolmannessa raskaudessa selkein oire järjetön palelu. Kaksi edellistä raskautta on alkanut kesällä, niin ehkä sitä ei vaan huomannut? Lisäksi silloin kun menkat piti olla alavatsa jomotteli ja häpyluun tienoilla selkeää painetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Väsymys ja palelu!! Onneksi nuo alkuraskauden vaivat on jo siirtymässä myöhempien vaivojen, kuten närästyksen ja erinäisten kolotuksien tieltä. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko teistä jollekulle käynyt niin, että olisi aluksi näyttänyt siltä, että kuukautiset ovat alkamassa? Eli esim. tuhruvuotoa muutama päivä ennen menkkojen oletettua alkua tai tiputtelua alkamispäivänä tms., jonka jälkeen kuukautiset eivät kuitenkaan kunnolla alkaneetkaan ja testi onkin näyttänyt plussaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Eikös tuo oo tosi yleistä. Ainakin oman nettikahlaukseni perusteella. Itse itkeskelin plussakierrossakin, kun suorastaan luulin sen kiinnittymisvuodon välttämättömäksi. :D

 

Omassa plussakierrossa oli samat oireet kuin negakierroissa eli palelua ja huonoa oloa ennen plussaa. Jälkikäteen olen todennut oireiden olleen vain toiveiden aiheuttamia. :D Koko eka raskaus oli sen verran helppo, ettei alkuraskaudessa vaivoja ollutkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olin todella väsynyt ennen plussausta, ja palelin. Päivä ennen menkkojen odotettua alkua tuli tippa vuotoa, samoin sinä päivänä kun menkkojen piti alkaa. Seuraavana päivänä siitä sitten plussasin kun vuotoa ei vaan kuulunut. :) Lisäksi rinnat turposivat, ja olivat arat (eivät tosin niin arat että olisivat jotenkin poikenneet edellisistä kierroista). Päätä taisi särkeä kolme päivää putkeen, alkaen sinä päivänä kun menkkojen piti alkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

- suht kovaakin "painetta" alavatsassa, tätä oli koko ajan

- pientä kuvotuksen tunnetta ajoittain

- palelin jo hetki ennen plussaa ihmeen paljon

- kaikenlaisia vatsatuntemuksia.. Mitä lähemmäs plussa tuli, sitä enemmän olin varma että menkat alkaa, koska oli kaikenlaisia menkkatuntemuksia, repäsyjä, alaselkäkin oli hetken kipeä jne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa mulla oli tosi vähän oireita, paljon vähemmän kuin negakierroissa. Jotain poikkeavaa muihin kiertoihin nähden kuitenkin huomasin:

 

  • Heti aluksi ihmettelin, kun tissit ei tulleet sikakipeiksi ja turvonneiksi ovulaation aikaan (usein tulee jo päivää ennen ovulaatiotakin). Vasta reilu viikko ovulaatiosta alkoivat hiljalleen kipeytyä. 
  • Tiputtelu ovulaation jälkeen oli paljon vähäisempää, ja vaaleampaa kuin yleensä. Toki mulla oli toinen kierto Teroluteilla höystettynä, joten ajattelin, että josko ne toimivat nyt toisella kierroksella paremmin kuin ekalla (terot mulla nimen omaa tiputteluvuodon estämiseksi)
  • Dpo 7 oli aamulämmöissä puolen asteen lasku
  • Plussaa edeltävänä päivänä (kp 30/30) alkoi tuntua sellaista kevyttä kuplintaa/muljahtelua alamahalla

Lisäksi mulla oli oireita, joita on ollut kaikissa muissakin kierroissa, siis kierroissa, joissa en ole ollut raskaana:

  • Hurjan kylmä!!!
  • Olin huomaavanani janon lisääntymistä
  • Myös vessassa olen ravannut ahkerasti. Molemmilla tarpeilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ikinä missään vaiheessa ajatellut että hengästyminen olisi raskausoire oikeasti! Miehelle valitin huonoa kuntoa. Kipuja kahtena päivänä alavatsalla 5-6 päivää ennen oletettujen kuukautisten alkamispäivää. Kerkesin siitäkin valittaa miehelle,että menkat alkaa etuajassa,että se siitä kierrosta. Hajut kävi nenään,näkö huononi ja pientä hormoniperäistä pääkipua. Rinnat oli jumalattoman kipeät..eri tavalla kuin ennen.. jotenkin pistävää kipua ja kihelmöintiä. Varmin oire oli sitten loppujen lopuksi myöhässä olevat menkat.

Pitipä tulla vielä lisäämään kun muistu mieleen,että pari päivää ennen testin tekoa alko tekee miestä mieli. Ikinä ennen ei oviksen jälkeen ole pa*ettanut,mutta sillon pa*etti ja paljon! :D Myös valkkaria tuli kiitettävästi. Mutta ei vaan hälytyskellot soinu vaikka oireet oli aivan täysin eri kuin negakierroissa. En uskonut raskauteen edes 20:nen testinkään jälkeen! :girl_haha: Edited by Sanghi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dpo9 alkoi oireet ilmaantua: rinnat muuttuivat painaviksi, turvonneiksi ja vähän arastaviksi. Dpo9 illalla tuli matkapahoinvointia ja dpo10&11 oli koko ajan vähän yököttävä olo. Oli flunssainen, väsynyt ja nuutunut fiilis. Dpo10 tiesin ihan tarkalleen että oon raskaana ja dpo11 tulikin se plussa  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oireena ennen testin tekoa minulla oli lähinnä rintojen pinkeys. Rinnat ovat toki usein arat ennen menkkojakin, mutta ne tuntuivat kuitenkin erilaiselta, jotenkin tiiviimmiltä, kuin yleensä. Alavatsaa juili satunnaisesti yli viikon verran ennen testin tekoa, joten odotin koko ajan menkkojen alkavan, mutta kun niitä ei alkanut kuulua, tein positiivisen testin.

Nyt toisella kierroksella oli taas sitä normi juilintaa, jonka perusteella odotin uuden kierron alkavan. Muutama päivä ennen oletettuja menkkoja tuli ihan pientä tuhrua. Tällä kertaa oireena oli myös lievä närästys (mm. suklaasta), josta en yleensä juurikaan kärsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomasin töissä että tuntui siltä kuin maito nousisi :D Samoin alavatsalla meni kuplia kuin menkat alkaisi. Mutta ei alkaneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plussasin päivää ennen kuin menkkojen olisi pitänyt alkaa, tein testin jo silloin kun olo oli niin ihmeellinen. Eli väsymys tuli ihan kuin salama kirkkaalta taivaalta, meni suunnilleen niin että keskiviikkona olin vielä pirteä ja energinen oma itseni ja torstaina en meinannut päästä aamulla sängystä ylös kun väsytti niin hirveästi ja se väsymys ei olekaan sitten ottanut laantuakseen (nyt rv 10+6 menossa). Perjantaina sitten plussasin. :) Väsymyksen kanssa tuli myös flunssainen olo, eli koko ajan oli kylmä, tuli vilunväristyksiä ja kaikkia lihaksia särki. Ajattelinkin aluksi olevani tulossa kipeäksi, mutta sitten tuli vain sellainen jännä tunne, ettei tässä nyt mistään flunssasta olekaan kyse... :rolleyes:

Tällä kertaa oireita ennen plussaa oli viikkoa ennen plussaa alkaneet, päivittäin toistuneet menkkajomotukset, tissien aristus/kihelmöinti ja kestovitutus. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syvä väsymys ja etominen alkoivat noin viikkoa ennen kun plussasin.

Edit. Ja palelen kyllä normaalistikin, mutta oli ehkä vielä pahempaa palelua havaittavissa kuin aiemmin.

Edited by Lady Geranium

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menkkaoireet ilman, että ne kuitenkaan alkoivat.

Lähes huomaamaton tuhruvuoto menkkojen oletettuna alkamispäivänä.

Testiä edeltävänä päivänä kiukkukohtaus miehelle lähes aiheetta (aina sitä edes vähän löytää syytä kiukuttelulle  :grin: ) ja loppuhuipennuksena itkukohtaus. Illalla tämä vielä tuntui ihan loogiselta, mutta aamulla alkoi vaikuttaa oudolta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä toisen raskauden oireita: menkkamaiset jomottelut alkoivat pari päivää ennen kuin menkkojen piti alkaa. Samaan aikaan nenässä alkoi tuntua koko ajan outo haju. Janotti myös vähän normaalia enemmän.

 

Ekassa raskaudessa oli selkeämmät ensioireet ja ne alkoivatkin jo vähän aiemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko muilla tullut valkovuotoa ennen plussausta tai aikana jolloin menkkojen pitäisi alkaa? Mietin vain, kun aikaisemmin ei koskaan tässä vaiheessa kiertoa ole tullut valkovuotoa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tuli ja tulee edelleen. Suht vetistä ja välillä ihan holahtaa. Ihan normaalia :) Tosta valkovuodosta alko epäilykset ennen plussaa heräilemään,että mitäs nyt on meneillään,kun normaalisti ennen tätiä oli viikkokin kuivaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oli joo, ja jotenkin just "holahteli" sitä siinä just aika hyvin menkkojen aikaan, siis silloin kun niiden olisi pitänyt olla.. Samaan aikaan viilteli vatsaa, joten tulipahan ravattua kyllä veskissä katsomassa että alkoiko ne..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piti tammikuisen plussaamisen jälkeen käydä kantamassa korsi kekoon tähänkin ketjuun, mutta jotenkin jäi. Noh, tässä tulee:

 

(Kopsattu Vauvakuume-puolelta)

Eniten epäilyksiä herättävin oire oli se, ettei menkkoja kuulunutkaan vaikka niitä odotin saapuvaksi dpo11 negan perusteella. On ollut nenän tukkoisuutta ja sekavia unia (joista kolme vauvaunta jotka muistan), mutta kelläpä niitä ei olisi. :lol: Tissit eivät menneet kipeiksi, välillä tuntui pientä aristelua, mutta sekään ei ollut sellaista perus menkat-tulossa-aristelua kummempaa. Viime viikon ajan on ollut ajoittaista etomista ilmassa, muttei mitään verensokerit alhaalla heikotusta kummempaa sekään. Alavatsaa on jonkin verran nippaillut ja pistellyt, mutta taas, ei niin paljon että olisin kiinnittänyt siihen sen kummempaa huomiota. Ehkä ainoa sellainen oire oli lähinnä oireen puute: menkkoja tietäväa alaselän jomotusta ei kuulunut. Eli kaiken kaikkiaan, on ollut melko oireetonta ja tuntunut siltä, että menkat on alkamassa.

 

Summa summarum, melkoisen mitättömät oireet oli. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

En ikinä missään vaiheessa ajatellut että hengästyminen olisi raskausoire oikeasti! Miehelle valitin huonoa kuntoa. Kipuja kahtena päivänä alavatsalla 5-6 päivää ennen oletettujen kuukautisten alkamispäivää. Kerkesin siitäkin valittaa miehelle,että menkat alkaa etuajassa,että se siitä kierrosta. Hajut kävi nenään,näkö huononi ja pientä hormoniperäistä pääkipua. Rinnat oli jumalattoman kipeät..eri tavalla kuin ennen.. jotenkin pistävää kipua ja kihelmöintiä. Varmin oire oli sitten loppujen lopuksi myöhässä olevat menkat.

Pitipä tulla vielä lisäämään kun muistu mieleen,että pari päivää ennen testin tekoa alko tekee miestä mieli. Ikinä ennen ei oviksen jälkeen ole pa*ettanut,mutta sillon pa*etti ja paljon! :D Myös valkkaria tuli kiitettävästi. Mutta ei vaan hälytyskellot soinu vaikka oireet oli aivan täysin eri kuin negakierroissa. En uskonut raskauteen edes 20:nen testinkään jälkeen! :girl_haha:
Tulinpa vielä lisäämään että menkkoja edeltävää turvotusta ei ollut. Vatsa näytti kerrankin,ihan hyvältä,ilman pömpötystä.. :lol:

 

Niin juu ja pissa haisi todella vahvalta ja oli kokoajan keltaista,ihan kuin en olis juonu ollenkaan vaikka lipitin vettä taukoamatta. Epäilin jo tulehdusta..

Edited by Sanghi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dpo 4 tuli melkein tunnin kestänyt alavatsakipu, joka tuntui vähän vastaavalta kun maha menee tosi pahasti sekaisin, mutta siitä ei ollut siis kyse.

Dpo 10 alkoi jatkuva jano

 

Mitään muuta normaalista poikkeavaa ei ollut ennen plussaa, kun nuo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now