tikris80

alkuraskauden oireet ennen plussaa

834 posts in this topic

oviksen bongauksen jälkeen "kuivan kauden" puuttuminen, 6 päivää oviksesta kipua alavatsalla ja julmettu turvotus vatsassa, ääretön vilu ja etova olo öisin, unettomuus, nälkä sekä tajuton pissahätä kahden tunnin välein ( norm. seurapiirirakko), 

tunnekuohut ( itkut ja TNT:n räjähdysvaara ( saattaa olla et on muutenkin hormoonit viel pinnassa kun edellisestä synnytyksestä aikaa vain 6,5kk.

Eilen positiivinen testi kp 24/26 clearbluella, kp 20-23 ovistestiin voimistuva testiviiva... 

Edited by Hipsuliina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta tuntui, että nega-kierroissa oli oireita vaikka ja mitä. Mutta siinä plussa-kierrossa täysin oireeton olo! ;) Molemmilla kerroilla sama juttu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aamulla tein elämäni ensimmäisen plussatestin dpo15/ 4+0

 

Oireet ennen plussaa:

- dpo10 alkaen menkkakivut.

- dpo13 alkaen röyhtäily.

 

Normaalit oireet kuten finnit, päänsärky ja alaselkäkivut ovat pysyneet toistaiseksi poissa. Jatkoa odotellessa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paljon onnea Kiiwinen :give_heart: Ei olla ikinä oltu samassa ketjussa mutta huomasin että teillä ollut pitkä matka plussaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tuli ennen plussaa iltapäivisin huono olo. Se tuli aina samoihin aikoihin muutaman päivän ajan, jolloin mies alkoi epäillä, että niinköhän olisi tärpännyt. Sen päivän aamuna jolloin kuukautisten olisi pitänyt alkaa, en enää saanut syötyä mun perus aamupalaa, joten olihan se sitten seuraavana päivänä tehtävä testi ja plussaa näytti. :) Rinnat kipeytyivät tällä kertaa sitten vasta hiukan plussan jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lievää pahoinvointia oli jo viikkoa oviksen jälkeen ja siitä pikkuhiljaa myös rinnat muuttuivat aroiksi. Hiuksia lähti normaalia enemmän, mutta iho oli paljon paremmassa kunnossa kuin yleensä ennen menkkoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dpo 10 plussasin ja sen jälkeen oikeestaan enemmän oiretta tullut. Ennen plussaa kuitenkin oli muutaman päivän kurkku kipeä, en tiedä liittyikö mihinkään, mutta oli poikkeavaa negakierotihin :grin:  Muuten oli jomotuksia mahalla ja selässä, poikkeavaa oli myös se, että nivuset oli kipeät muutaman päivän oviksen jälkeen ja sitten oli vielä uudelleen kipeät pari päivää sen jälkeen. Iltaturvotusta oli myös ollut jo ennen plussaa.

 

Ja sitten se, että varsinaiset menkkajomot ja päänsärky ja pms puuttui, näppylöitäkään ei ollut siihen malliin kun ennen menkkoja.

 

Plussatestin jälkeen oikeestaan alkoi vasta tissikipu, kahvi ei maistu, ihan lievää ällötystä ajoittain, pissittää ja janottaa ja nyt mennään vasta dpo 14, että lisäoireita odotellessa :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haaleanpunainen plussa pamahti eilen aamulla kp26/26-30 kahteenkin eri testimerkkiin.

Oireet, jotka saivat testaamaan:

- kurkkukipu, vilu, aivastelu

- alaselän vihlonta, etenkin syvään hengittäessä

- lämpötila ei tippunutkaan kuin aiemmissa kierroissa

 

Iltaa kohden ja tänään kp27 on tuntunut oik. nivusessa ja hiukan ylempänä pientä vihlontaa,

rinnat (erityisesti nännit) ovat arat.

 

Nyt jännätään että kuinka tässä käy!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heti inssistä "tiesin" että nyt tärppää. En tiedä mistä, mutta tiesin kuitenkin.

Pari päivää sen jälkeen vatsa kupli, kipuili, jomotteli. Dpo 11 yöllä alaselässä hieman menkkamaisia jomotuksia, ei niin kivuliaat ja särkevät mutta kipuili kuitenkin. Aamulla sitten testasin ja aika vahva haamu sieltä ilmeistyi. Menkkajomot jatkuu ilman vuotoa. Ei edelleenkään niin kipeänä kun oikeasti kierron alussa. EIkä mulla jomotuksia tule ennenkuin menkat alkaa. Eli siksi outoa mulle.

Ja vielä ennen plussaamista kaikki alkoi maistua todella suolaiselta ja tissit aivan jäätävän kipeät!

Nyt dpo 12 ja ei kun odottelemaan lisää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloitetaanpa tällä palstalla sopivasti aiheella, mistä kaikki tavallaan alkoi.. Eli ennen plussaa oli rinnat turvonneet (samoin kuin ennen kuukautisia normaalistikin) ja makuaistissa oli jotain häikkää. Välillä leipä maistui aivan tolkuttoman suolaiselle ja toisinaan vettä juodessa tuli häivähdys metallin mausta. Vesi vaan maistui jotenkin pahalle... En osannut yhdistää tätä raskauteen, sillä yrittämisestä huolimatta olin jotenkin asennoitunut siihen, että tästä kierrosta ei nyt ainakaan tärpännyt. Lopulta alkoi menkkamaiset kivut ja etenkin selkäsäryt yöaikaan. Kivut yltyivät niin pahoiksi, että käytiin jopa päivystyksessa yhtenä yönä. Niihin aikoihin olisi pitänyt menkkojen alkaa, mutta toisaalta en ollut varma koska edellinen kierto oli aivan ylipitkä. Myöskään testissä ei näkynyt plussaa vielä, vasta parin päivän päästä haalea plussa... Eli todella kovat menkkamaiset kivut (mutta pahemmat kuin mitkään menkkakivut) oli minulla ensimmäiset oireet tuon makuaistijutun kanssa. Ehkä jopa se viluisuus, mutta toisaalta samaan aikaan kelit vaihteli niin, että kylmä olisi voinut olla muutenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka outo oire oli rintojen epänormaali turvotus, joka alkoi varmaan pari viikkoa ennen plussaamista. Turvotus on minulla kyllä normaali oire ennen kuukautisia, mutta ei ihan samassa mittakaavassa. Ennen plussaamista oli sellaista, että heräsin epänormaalin aikaisin, enkä saanut enää unta. 

 

Juuri plussaamisen tienoilla tuli tosi menkkamaisia oloja - niin vahvoja, että kävin muistaakseni vessassakin kurkkimassa, että alkoivatko ne nyt. No eivät alkaneet, ja jos kaikki menee hyvin, eivät tule enää koko vuonna. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä oli seuraavanlaisia oireita ennen plussaa (en mene takuuseen, että kaikki olivat raskausoireita :girl_crazy: ):

 

Dpo3: "potkulta tuntuva kramppi" alavatsassa aamuyöllä. Pieniä elohiirituntemuksia kohdussa.

Dpo4: Ei mitään oireita (pientä äklötystä illalla)

Dpo5: Menkkaoireita, säteilee laajemmalle kuin menkkojen alkaessa. Lievää ällötystä illalla, "tunnetta" vasemmalla puolella.

Dpo6: Aamukahvi maistuu pahalle, herkistymistä tästä syystä (kävi sääliksi miestä joka keitti kahvia minulle ja sitten se oli pahaa. Huom, tämän jälkeen kahvi kuitenkin maistunut taas). "Tunnetta" kohdun vasemmalla puolella. Koko viikon aivastelua useita kertoja päivässä, hitaammin toimiva vatsa ja aamunuhaa.

Dpo7: Ei mitään oireita, paitsi herkistyminen ihan hassusta syystä. Ei pahoinvointia edes huvipuistolaitteissa. Illalla "elohiiri" kohdussa. Pientä väriä / keltaisuutta valkovuodossa.

Dpo8: Valkovuotoa enemmän kuin normaalisti. Rintakipua, turvotusta ja lievää öklötystä.

Dpo9: Kivuton kramppikohtaus kohdussa aamulla. Menkkamaista oloa. Iltapäivästä viiltävä sukkapuikkokipu. Jomotusta vatsassa ja suonenvetoa illalla.

Dpo10: kuumeinen olo aamulla ja plussatesti.Öklötystä ja tihentynyt virtsaamistarve. Väsymystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nipistely alavatsassa noin dpo 6-7, väsymys, vilu, runsas valkovuoto, huimaus (olin saunassa mutta tavallisesti ei huimaa sielläkään) ja vessassa on tarvinnut juosta normaalia tiheämmin. Aiemmissa raskauksissa tunsin myös sellaista vihlontaa, mutta tällä kertaa en. Rintoja mulla ei ole koskaan aristanut raskauksissa, mutta ne eivät muutenkaan mulla ole kovin herkät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

huimasi ja hengästytti pari päivää ennen plussaa. plussasin dpo 10, joten ennen sitä ei kerennyt montakaan oiretta kehittyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun molemmissa raskauksissa alkuraskauden oireet ovat olleet menkkojen lähestymisoireita. En ole uskonut raskauteen näissä kierroissa. Negakierroissa sitten kehitin vaikka minkälaisia raskausoireita. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla sama homma kuin kuunliljalla! pe 13.6. tein testin kun mies vaati ennen juhlimaan lähtemistä. sanoin et olo on kuin ennen menkkoja ja puhtaan negan anto. 14.6.(dpo10) sitten oli krapula niin kamala ja halailin pönttöä aamulla kaksi tuntia. tein testin hetken mielijohteesta ja plussa sieltä tuli.. haalea mutta silti.

muita oireita oli väsymys joka jatkuu edelleen. villejä unia myös tullut koko alkuraskaus :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkoi noin viikko ennen plussaa jäätävä väsymys ja vessassakäynnin tarve moninkertaistui. Hädät alkaa tosi yllättäen, ja voimistuu hetkessä niin aggressiivisiksi, että vessaan on päästävä heti. :D

Nyt 4+2 huomaan hengästyväni koiria käyttäessä ihan hetkessä, vatsa tuntuu menkkamaiselta, ja siltä kuin olis nälkä, vaikka on juuri syönyt. Hajut käy myös voimakkaammin nenään, tavallisesti en ole ollut hajuherkkä ollenkaan.

Pahoinvoinnit saisi pysyäkin poissa. Aamuherätykset töihin on jo ihan tarpeeksi rankkoja ilman yökötystäkin. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä kolmannessa raskaudessa tuli yks niin selvä oire jo kp 21 (oviksesta ei tietoa...), että tiesin olevani raskaana. Mulla nimittäin alkoi valua maitotippoja toisesta rinnasta.  :D Muutama päivä siitä alkoi kuvotus. Kp 26/28 tuli kirkkaan punaiset viivat testiin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin kovasti kuvitellut että mulle tulisi vahvoja oireita jo ennen plussaa ja "tietäisin" heti jos joku olisi tonne masuun päässy telakoitumaan. Oon yleisesti ottaen meinaan kauhee hormoonihirmu ja kuulostelen kroppaani vähän liiankin tarkasti.. Noh, tässä tärppikierrossa oli erittäin niukka valkovuoto oviksesta plussaan, menkkamaiset jomotukset masussa ja tissit oli sillai normaalisti kipeinä sivuilta (niinkuin muissakin kierroissa).. Miehelle ulvoin etten tunne mitään oireita, joten tärppiä ei vieläkään siis oo tulossa  :grin:

Vielä kun kp26/27 illalla tuli pieni läntti kirkasta lima-verta pikkareihin ja pyyhittäessä paperiin, niin itkin vuolaasti ja heitin täysin pyyhkeen kehään tän kierron suhteen.. Mulla meinaan yleensä normikierrossa alkaa tuhruamaan just kyseisenä kiertopäivänä...

Seuraavana aamuna jostain syystä päätin aamulla tehä ovistestin ja sieltä pärähti plussa! Kädet täristen juoksin hakemaan r-testinki vielä ja tein samalla sen--> vaalea plussa  :tender: Ja seuraavana aamuna menkat ei alkanut ja tein taas saman haalean plussan.. Hyvin oireeton siis ennen plussaa! Nyt kp 27-29/27 On oireina ollut  huimaus ylösnoustessa (ei ollenkaan normaalia mulle), sekä repäisykipuja ylösnoustessa ja muissa venytyksissä/äkkiliikkeissä. Nä repäisykivut saa kyllä raskauden tuntumaan hyvin todelliselta koska on hyvin erilaisia kun menkkajomotukset!...Pahoinvointia odotellen...  :lol: ps. Niin ja väsymystä ei ollenkan havaittavissa.. päinvastoin, heräilen aamulla ennen herätyskelloa...

Edited by Kaarinna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huono olo joka ei helpottanut millään. Mitään en pystyny viikkkoon syömään. Myös kamala väsymys vaivasi ja vaivaa kyllä edelleen.. Töitten jälkeen en tee muutako makaa sohvalla ja illalla siirryn sitte sänkyyn nukkumaan. Ärsyttävää :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kovin on epävarma olo raskauden suhteen vielä, mutta pakko kirjoitella tänne (kopsattu osittain toisesta ketjusta), kun on vielä tuoreessa muistissa. Itsellä olen lukenut muiden tavoin paljon tätä ketjua :). Plussan sain dpo 13.

 

Minulla alkoivat kuukautismaiset alavatsakivut kp 6 ja voimistuivat ovulaation lähestyessä, joka oli lämpöjen perusteella kp14. Menkkakivut heikkenivät pikkuhiljaa oviksen jälkeen. Noin viikko ovulaatiosta, ne alkoivat taas hentoisesti ja ovat siitä asti jatkuneet enemmän tai vähemmän voimakkaina.

 

Oviksen jälkeisellä viikolla oli myös muutaman päivän peräjälkeen päänsärkyä. Oviksen aikaan/sen jälkeen hikoilin myös normaalia enemmän. Sitä kesti ehkä noin viikon, mutta nyt se on lakannut. Päänsärky ja hikoilu olivat siis ovisoireita, mutta yhtä kaikki mielenkiintoista, koska tunnistanpa jatkossa, että tällaisistakin oireista voi päätellä ovulaation. Päänsärkyä oli myös pari päivää plussan jälkeen, mutta se taisi johtua jännityksestä ;).

 

Plussaa edeltävällä viikolla tunsin välillä hentoista huimausta satunnaisesti, tuskin huomattavaa, ja mietin joka kerta, että kuvittelenko vain. Minulla oli myös yleiseltä oireelta vaikuttavaa hengästymistä ja uupumista, mutta tykkään pistää ne toisaalta huonontuneen kunnon piikkiin.

 

Nännikipu/-aristus alkoi oviksen tiennoilla ja kesti jonkin aikaa sen jälkeen, ja vaimeni sitten hieman - alkaakseen pian taas voimistua. Hieman ennen plussaa kipu taisi olla voimakkaimmillaan.

 

En tiedä oliko se toiveajattelua, mutta päivää paria ennen plussaa huomasin, että rinnat olivat muuttuneet aavistuksen turpeammiksi.

 

Plussaa edeltävänä yönä tunsin sängyssä maatessani kiristävää kipua vatsassa ja ikään kuin vatsa"lihakset" olisivat kipeät. Tämä tuntui asentoa vaihtaessa tai venytellessä/kurkotellessa.

 

Ennen plussaa -oireista selkeimmät olivat: nännikipu, menkkapolttelu, ja tuo alavatsan kipu, joista keskimmäinen voisi nyt johtua luonnollisesti tulevista kuukautisista. Nännikipua en itse ole koskaan kokenut kuukautisoireena, joten minun kohdallani se oli lupaavaa. Tuo alavatsan kipukin oli niin erilaista kuin kuukautiskipu, joten siitä oikeastaan toiveet heräsivät. Ja sekin tunne tuli vasta plussapäivän aattona. Ainoastaan nännikivusta olisi voinut aavistella raskautta jo aikaisemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now