tikris80

alkuraskauden oireet ennen plussaa

834 posts in this topic

Vanha ketju, mutta vastaanpa silti. Mulla oli pahoinvointia tosi aikaisin, sen lisäksi tavalliset pms-oireet. Mutta olinkin raskaana :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä liittyikö raskautumiseen mitenkään, mutta mä aivastelin ihan tolkuttomasti dpo 5-6 :D (Tai sitten dpo 4-5, en muista.) Ei siis ollut flunssaa tai muutakaan "järjellistä" syytä. Pissa muuttui voimakkaamman hajuiseksi ja väri tummeni.

Edited by tinhi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nännien aristaminen suihkussa. Kävellessä tärinän aiheuttama kipu alavatsassa ja selässä. Haalea plussa jo ennen menkkoja. Sinä päivänä, kun piti menkat alkaa, tein Clearbluen digitestin ja näytti 2-3 viikkoa raskaana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dpo 3/4 alkoi epämääräinen etominen ja rintojen juilinta. Sitten dpo 5/6 tolkuton väsymys iltaisin (menin yhdeksältä jo nukkumaan, kun normaalisti kaksi-kolme tuntia myöhemmin). Ja samoihin aikoihin epämääräiset kylkien/selän juilimiset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dpo 7 ihan tolkuton määrä valkovuotoa lorahti pikkareihin ja seuraavana aamuna 2 tippaa verta. Sen jälkeen ei ollu mitään vuotoja tai liiemmin mitää tuntemuksiakaan. Ai niin paitsi tissit tuli aika äkkiä kans kipeeksi, mutta taisi sillon olla jo plussa testissäki.

Edited by Minttu86

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun raskausoireet alkoi tällä kertaa todella varhain. Niin varhain, ettei meinaa uskoa olevan edes mahdollista. Tissit kipeytyi kp ehkä 17-18/26, ja tunnistin heti sen samanlaiseksi kivuksi kun edellisessä alkuraskaudessa. Tissejä myös nipisteli ja kihelmöi. Kipu hiipui vähän odotettua menkkojenalkamisajankohtaa lähestyttyä, ja ajattelinkin etten olekaan raskaana. Pientä vaaleanruskeaa tuhrua tuli, ja on tullut siitä lähtien (nyt rv 5+4) Edelleen välillä nipistelee ja kihelmöi tissejä. Repäisykivut ja kohdun nipistelyt ja menkkamaiset säryt alkoi myös tuolloin kp 17. Kp 25-26/26 oli pientä etovaa oloa illalla. Tietyt yliherkkyysoireet helpotti myös tuolta kp 17 lähtien. Iho alkoi kuivua ja näppyjä ilmestyi n. kp 27 lähtien. Väsymys ja unettomuus on ollut alusta asti matkassa ja se on kyllä hallitsevin oire. Mulla on ehkä parhaimmillaan 40% siitä energiasta mitä normaalisti on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on molemmista tuntunut jollain tavalla kiinnittyminen. Ekasta mulle tuli joskus dpo 6-8 ajoittain semmosta sukkopuikkokipua kohdunsuulla ja sit lievää menkkakipuilua. Arvasin näistä että jotain siellä tapahtuu. Nyt tässä tokassa ei tuntunut sukkapuikkokipua, mutta kiinnittymisen aikoihin menkkakipuilin ja lisäksi tunsin haamupotkuja(!!!). Ja taas veikkasin että jotain ainakin yrittää tapahtua, kun ei tommosia kohtutuntemuksia oo muuten yleensä tullut. Muuten ei oo kauheesti ollut oireita, ekasta taisi olla vähän rinnat kipeenä lisäksi vaan. Ja niin joo! Molemmissa sairastuin flunssaan plussan aikoihin!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli oireena rintojen arkuus, väsymys, nenän tukkoisuus jne.. jo edellisinä kiertoina kun halusin olla raskaana. Samat oireet oli tälläkin kierrolla, jossa sitten tärppäsi. Mielikuvitus tekee paljon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa ei oikeastaan kauheasti ollut oireita, selkeimpinä mielenkiintoinen kuplinta alavatsassa  (kohdussa?) ajoittain sekä nippailut. Lisäksi rinnat rupes jo vähän vaivaamaan ja mahaa turvotti, mutta ne nyt on oireina välillä normikierrossakin. Toki mulla iski vaja viikko ovulaatiosta  hirveä flunssa päälle eli sen jalkoihin saattoi jäädä useampikin oire. Miettisin kyllä että toi flunssa saattoi olla oire, koska siitä on joku 1,5 vuotta kun mulla oli viimeks noin kova flunssa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisesta minulla ei ollut mitään oireita ennen plussaa, mutta tästä toisesta kaikenlaista: alavatsan jomottelua ja viiltelyä, munasarjojen kuumotusta, päänsärkyä, närästystä. Eli melko erilaiset oireet! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerrotaan nyt omatkin oireet, kun olen tämän ketjun kuumeillessani lukenut läpi ties miten monta kertaa. Mulla oli ennen plussaa oireita joka lähtöön, mutta en sitten tiedä mitkä kaikki todellisuudessa olivat raskauteen liittyviä. Etova olo ilmaantui pariksi päiväksi dpo 4-5. Järkyttävä paleleminen puolestaan alkoi ehkä dpo 10 ja jatkuu edelleen. Siis sellainen vilu, joka ei lähde edes saunassa. Menkkakipuja oli kolmena päivänä ennen plussaa ja plussasin noin dpo 15. Olen myös ollut tosi väsynyt iltaisin ja nukahdellut telkkarin ääreen tosi aikaisinkin. Rinnat ei oo olleet ollenkaan kipeät, kuten ei edellisessäkään raskaudessa. Esikoisesta rintakipu oli eka oire, mutta lieneekö imetys sitten vienyt tunnon mennessään :grin: Kohdussa tuntuu myös lievää paineen tunnetta, eli yhteenvetona kyllä tää olotila taas normaalista aika paljon poikkeaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Muutama päivä oletetun oviksen jälkeen rupesi tuntumaan nippailua oikealla alavatsassa

- Lämmöt koholla iltaisin

- Palelu

- yks päivä join koko illan aikana ihan max. vähän reilu pullo viiniä (ruoanlaiton yhteydessä, syödessä, istuessa iltaa.. Oli rauhallinen ilta) ja seuraavana päivänä oksensin koko aamun (mun tyypillinen darra jos oon juonut koko illan ihan HELVETISTI, mitä en ollut nyt tehnyt) ja tulikin jo sellainen olo, et tän on pakko olla vatsatauti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain eilen haalean plussan tikkuun. Tätä edelsi viikon verran poskien kuumotusta ja alaselän kipuja, ja lisäksi tunne siitä että nyt on jotain toisin kuin ennen. Tänään on ollut menkkakivuntyyppistä kipua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuumia aaltoja päivisin (aamuyöllä voi olla ilman raskautta, jos herään kesken unien), täysin järkevästi edennyt uni (tää oli viime raskaudessa, unessa kaikki menee kuin oikeassa elämässä ja aiheetkin kuin mitä tahansa arkea), alavatsan pistely (mikä laittoi tekemään testin lyhyiden kuukautisten jälkeen), levon tarve (piti päästä pitkälleen ihan lauantainakin pienen kauppareissun jälkeen), lyhyet kuukautiset (kesti pari päivää, vuoto kyllä suht normia)... Nämä ainakin selviä oireita ja ihan tässä ennen dpo 13-15, jolloin selvän testin tein (eka testi dpo 11-13).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai niin, sunnuntaina liikutuin lastenkonsertissa jostain iloisests kevätlaulusta, ma siis tein positiivisen testin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä raskaudessa mun pahoinvointi alkoi tosi aikaisin, vaikkakin samoihin aikoihin ekan hailakan haamun kanssa. Lisäksi pari päivää ennen huimasi aamuisin. Haamukin tuli aikaisin jo dpo9 sitä ennen en testannutkaan.  Selvä plussa tuli dpo11. Esikoisesta mulla ei oikein ollut mitään oireita. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen raskaustestiä oli pientä alavatsan jomotusta ja nippailua, jonka luulin johtuvan kuukautisten lähestymisestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nännit kipeytyi viikko ennen plussaa, alavatsalla oli turpea olo ja muutama menkkamainen kipuaalto meni ohi noin puolessa tunnissa. Nipistelyä munasarjoissa ja painetta alavatsassa.

 

Eli ihan samoja juttuja kun mulla joka loppukierrossa lukuunottamatta ohi meneviä menkkamaisia kipuja.

 

Jotenkin toiveikas olo myös oli pitkästä aikaa ja ostinkin kahden bodyn setinkin piinaviikoilla. Myöhemmin kävikin ilmi et kaks pientä on tulossa joten oisko ollu enne :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä neljännessä aloin epäillä että nyt on ylläri matkalla kun alkoi huono olo (luulin vatsataudiksi aluksi), silmät kuivui niin että en voinut pitää piilareita enää ja ikenet alkoi vuotaa verta yhtäkkiä hampaita pestessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En muista edellisten raskauksien oireita, mutta nykyisessä (kolmas) oireina ennen plussaa tietty menkattomuus (ehheh), alavatsan kovatkin kivut ja vihlaisut, rinnat arat, hillitön himo popcorniin (jota normisti inhoan) ja sitten Se Fiilis. Jotenkin sen aavisti alitajuisesti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla taisi ihan ekat oireet olla ajoittainen metallinmaku suussa ja pieni paineen tunne alavatsalla. Välillä iltaisin sängyssä maatessa tuntui kuin noin kirjan painoinen esine olisi alavatsalla :D Ja  seuraavalla  viikolla oletetun oviksen jälkeen alkoi tulla loppuviikosta alavatsanippailua tms. Viikonloppuna aivan piti herätä siihen ja mennä vessaan tarkistaan josko menkat alkoi kun niin kovin juili. Tosin tuo juiliminen tuntui hieman erilaiselta kuin menkoissa (joissa aikanaan mulla oli kovat kivut joiden takia aloin syömään pillereitä).

 

Sitten tuli normaalia suurempi palelu. Palelen kyllä melkein aina, mutta nyt siis vielä enemmän. Ehkä myös hengästyin normaalia helpommin mutta saatto olla kyllä ihan kuvitteluakin tai sitten vaan huonontunut kunto :grin: Huvikseen yhtenä iltana (mahd. dpo 10) mittasin lämmön normaalista kainalosta ja se olikin lähemmäs 37! Mulla 37 on jo "kuume" ja tunnen itteni tosi kipeeksi jo. Nyt siis ei tuntunut muuten varsinaisesti kipeältä. Aloin sitten uteliaisuudesta mittaamaan aamulämmön kainalosta (vaikkei se tarkkaa olekaan, tiedän) ja tätä oon jatkanut vieläkin positiivisen r-testin jälkeen...Lämpö on huilannut 36,7-37,3 välillä tuosta mittauksen aloituksesta lähtien, kun se normaalisti mulla on jossain lähempänä 36. Ihoon taisi tulla jo ennen plussausta näppylöitä kasvoihin ja kaulan/rinnan alueelle, rinnat ei varsinaisesti olleet kipeät ennen plussausta mutta ulkonäöllisiä pieniä muutoksia huomasin.

 

 

Plussatestin tein (tai eka se oli haamu, mutta mielestäni aika selvä sellainen) kp34/?? ja oletettu dpo11-12. Kiertoa mulla ei tosiaan ole tiedossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli aika oireeton ennen plussaa, mutta nyt kun jälkeenpäin miettii niin ihan ensimmäinen oire oli närästyksen tunne n. viikkoa ennen kuukautisten oletettua alkamispäivää. Muahan ei siis koskaan ennen oo närästänyt joten vähän ihmetytti asia. Myös maha oli sekaisin muutaman päivän, mutta ajattelin että olin vain syönyt jotain mikä oli huono vatsalle. Menkkajomotukset tuli jo 4 päivää ennen oletettua kuukautisten alkamispäivää, mikä oli tosi aikaisin. Muistan että se tunne tuli illalla kun makoilin sängyllä ja mietin että miten menkat jo nyt alkaa. Jomotus oli kuitenkin heikompi kuin yleensä, ja seuraavana päivänä ei ollut menkkatuntemuksia muuta kuin taas uudestaan illalla. Tätä jatkui kp 28 asti, ja just kp28 oli tosi vahva tuntemus että nyt menkat alkaa ja olin jo valmis ottamaan särkylääkkeen. Kävin vessassakin tarkistamassa monta kertaa että alkaako kuukautiset, mutta tuli vain vähän valkovuotoa (mikä myös oli outoa). Eli vahvimmat oireet oli menkkajomotukset.

Mulla on tosi säännöllinen kierto, aina 27 tai 28 päivää, ei koskaan yli. Kun kp 29 tuli oli jo aavistus että raskaanako tässä ollaan. Odottelin vielä kp 30 ja tein testin illalla. Ja sieltähän se plussa tuli :wub: epäuskoiset fiilikset! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now