TrioHilpeät

Paras lentoyhtiö reittilennoilla

7 posts in this topic

Eli siis minkä lentoyhtiön palveluihin olet tyytyväinen?

 

Jouluna pitäisi Atlantin yli lentää vauvan kanssa. Onko esim. siinä kopan kokorajoissa eroja? Tai missä vauvat/lapset on otettu mallikkaasti huomioon suunnittelussa ja palvelussa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on kokemusta Finskusta, KLM:stä, Air Chinasta ja China Southernista. Finsku oli OK, mutta sylilasta ei erikseen Euroopan sisäisellä lyhyellä lennolla huomioitu, eikä lapsi esim. saanut syötävää tai juotavaa vaan annoin oman omenamehuni pojalle. Toisaalta taas Helsingissä on lapsiperheille oma checkin tiski, joka helpotti elämää kentällä huomattavasti.

 

Air China ei Kiinan sisäisellä lennolla osannut kirjoittaa sylilapselle boarding passia ja meillä meni lentokentällä asian selvittelemisessä aivan kohtuuttomasti aikaa. Lentoemännät taas (lyhyt lento) palvoivat pieniä matkustajia, sama juttu China Southernilla, mutta tämä on enemmän ehkä kiinalainen kuin suoraan lentoyhtiöstä johtuva ilmiö. China Southernin Boeing 777:ssa oli yksi baby bassinet yön yli lennolle ja se ei ollut meillä. Lapsille ei myöskään ollut omia pelastusliivejä eikä turvavöitä, joka häiritsi mua aika lailla. Jäbä tosin veti sylissä hirsiä koko lennon, mutta äiti ja isi ei sitten niin vaan nukkuneet.

 

KLM taas <3 Aivan mahtava yhtiö. Pitkällä lennolla moneen kertaan käytiin kysymässä, tarvitseeko lapsi jotain ja syötävää ja juotavaa sai, kun pyysi. Pitkälle lennolle meille oli annettu paikat, jossa normaalia enemmän jalkatilaa ja paikat bassineteille, joita tosin ei käytetty. Lapsille annettiin myös omat penkit, vaikka olivatkin sylilipuilla, kun koneessa oli (Euroopan sisäisellä) lennolla sille tilaa ja toisella Euroopan lennolla meille järjestettiin ylimääräinen penkki pyytämällä mun vieressä istujaa vaihtamaan toiselle vapaalle paikalle istumaan. Palvelu oli ihan älyttömän hyvää ja lapset huomioon ottavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan lennetty Etelä-Amerikkaan Air Francella ja Lufthansalla, tosin vain Lufthansalla vauvan kanssa. Siellä sai kaikki alle 2-vuotiaat kopan, jos vaan istui eturivissä. Palvelu oli muutenkin tosi hyvää. Lapsiperheet pääsi ekana koneeseen ja rattaat sai portille asti ja turvakaukalon jopa koneeseen asti, jossa lentoemäntä laittoi sen hattuhyllylle. Maitoa lämmitivät aina kun oli tarve ja myös tarjottiin tarjottiin syötävää, mutta poika oli vasta vähän yli puolivuotias, niin meillä oli omat ruuat mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on lennot blue1:lla takana.

 

Itse lentokenttätoiminta ei ollut mieleistä -> Suomen päässä ei ollut mahdollisuutta ottaa matkiksia portille asti, ja Norjassa taas lentoemäntä arpoi ja arpoi, herätti lapsen ja sitten päätti, että ne olisi ehkä saanut viedä.. Tässä vaiheessa olin nostanut tytön ja kantoreppuun, joten annoin matkikset etenpäin, ne tosin piti viedä aivan eripuolelle lentokenttää, kun eivät voineet laittaa laukkujen kanssa samaan aikaan hihnalle.

 

Lennolla sain kyllä molempiin suuntiin hyvää palvelua. Lapselle oli kaikki omat pelastusvermeet ja niissä opastettiin hyvin. Mukaan sai molempiin suuntaan leluja ja maitoa lämmitettiin todella hyvin. Lisäksi katsoivat meille uudet paikat koneen sisältä, että lapsikin sai oman paikan, kun tilaakin oli. Ja kun lapsi alkoi väsyä, niin kantoivat tyynyn ja peiton, jotta olisi parempi nukkua. Ei siis valitettavaa.

 

Parin kuukauden päästä olisi lennot finnnairilla, ja hiukan pidempi matka, saas nähdä miten käy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näillä yhtiöillä ei (ainakaan kovin helposti) pääse Atlantin yli, mutta.. Easy jetille pointsit siitä ,että alle 5-vuotiaiden lasten kanssa matkustavat pääsevät koneeseen ennen muita. Turkish Airlinesilla taas on todella hyvä palvelu. Jos lennät Turkista vielä eteen päin ja joudut odottamaan jatkolentoa yön yli, tarjoaa lentoyhtiö ilmaisen hotellimajoituksen ja kuljetuksen hotellille ja takisin kentälle. Myös hotellin aamupala kuuluu hintaan. Kahdesti olen lentänyt vanhemman lapsen kanssa Turkin kautta Afrikkaan ja yöpyessä hotellit ovat olleet todella laadukkaita (4:n ja 3:n tähden hotellit).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me on nyt lennetty sekä KLM:llä että Iberialla. Molempiin ollaan oltu ihan tyytyväisiä. Tosin Iberialla bassinet paikat oli annettu joillekin ihan muille vaikka ne oli etukäteenvarattu ja lapsi oli alle 8kk. Taistelemalla paikka saatiin. Toinen vauva ei saanut kun matkustajat ei suostuneet lähtemään hyviltä paikoiltaan ja lentoemännät eivät osanneet päättää. Järjestivät heille tosin sitten kokonaisen rivin (4 paikkaa) kun tilaa koneessa oli.

 

KLM :lipsrsealed: Bassinet paikka saatiin myös 1,8v. Tyttö sai sinne alle oman majan monista vilteistä ja nukkui siellä. Näin ei muut matkustajat vahingossa kävelleet päälle. Tavallisen ruuan lisäksi tarjolla oli myös pilttiä pyydettäessä ja juotavaa ja mitä vaan keksittiin pyytää. Suosittelen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turkish airlinesilla ollaan myös saatu "vauvalle" (oli tosin jo 1,5 v. silloin) hedelmä- ja kasvissosepurkit pyytämättä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now