Herbina

Kun maito ei maistu

45 posts in this topic

En ainakaan löytänyt tällaista ketjua, mutta tämän voi poistaa jos samasta aiheesta onkin jo keskustelu.

 

Tällä äidillä vaan alkaa pinna kiristymään kun tyttö 6kk ei juo maitoa enää juuri ollenkaan. Imetyksellä mentiin melkein viiteen kuukauteen saakka. Pullosta myös joi aina tarvittaessa ja korvikettakin välillä. Kolmen kuukauden jälkeen alkoivat rintaraivarit ja siitä lähtien toisesta, pienemmästä rinnasta ei ole kunnolla maistunut ja se onkin pikkuhiljaa melkein lopettanut maidontuotannon, kun taas toinen on paljon isompi... <_<

 

Kasvis- ja hedelmäsoseet upposivat hyvin ja ainoastaan parsakaali oli sellainen joka ei maistunut. Viime viikkoon saakka tyttö joi vielä jonkin verran rinnasta soseitten lisäksi. Ainakin illalla, öisin pari kertaa ja kaikkien kolmien päikkäreiden jälkeen. Viime viikolla kuitenkin aloimme siirtymään viiteen soseateriaan päivässä ja puuron ja lihojenkin maistelun. Ja siinä samalla tyttö jotenkin lopetti tuon maidon juomisenkin. Edelleen illalla saan menemään ja öisin kerran tai pari, mutta päivällä ei sitten millään...

 

Ja kun enää ei kelpaa äidimaito eikä korvike. Ei rinnasta, ei tuttipullosta (monenlaisia on kokeiltu), ei lusikasta, ei nokkamukista, ei mukista hörppyyttämällä. Kun tuttipulloa tai rintaa yrittää tarjota, alkaa vaan kauhea kiukkuaminen, päätä käännetään pois ja käsillä huidotaan pulloa pois.

 

Onneksi lapsi näyttää voivan ihan hyvin ja vaipoissa on pissaa. Ja kyllä tyttö syökin, mutta vain soseita. Niissäkin kyllä nirsoilee jonkin verran, eli marja- ja hedelmäsoseet olisi herkkua, kasvikset menee jotenkuten ja lihat huonosti.

 

Olen nyt sitten tehnyt puurot maitoon ja lisännyt soseisiinkin maitoa jotta edes jonkin verran saisi. Ja kyllä aina välillä saan pullosta menemään 10ml tai lusikalla jonkin verran. Joskus ottaa mukistakin pari hörppyä. Ja iltaisin juo edelleen ihan hyvin (+- 1dl) ja yöllä sen pari kertaa.

 

Halusinkin siis kysyä onko muilla ollut samanlaisia ongelmia? Minkähän verran tuon ikäisen pitäisi juoda päivässä? Hermot menee kun yrittää miljoona kertaa päivässä tarjota maitoa ja aina vaan kiukkuillaan. Ja kun samalla olen huolissani että saako lapsi tarpeeksi nestettä. Etenkin kun olen lukenut että 1-vuotiaaksi asti maito on lapsen pääasiallinen ravinto ja soseet vain siinä lisänä... Pitäisikö siis huolestua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyhmä kysymys, mutta oletko kokeillut vähentää kiinteiden aterioiden määrää?

 

Pullonpyörittäjien oppaan mukaan 6-8 kk ikäinen joisi n. 600-800 ml maitoa päivittäin, sisältäen vellin. Soseista saa tarvittavan nesteen kyllä, vaikkei maitoa joisikaan, mutta jäähän siinä paljon tärkeitä ravintoaineita saamatta (mm. proteiinit ja rasvat, joita ei varsinkaan hedelmä- ja kasvissoseissa juurikaan ole).

Edited by Miinanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kyllä olla kun viime viikolla neuvolassa käskivät lisätä kolmesta viiteen ateriaan kun pituuskasvu oli vähän hidastunut ja kun 6kk tuli täyteen...

 

Piti tähän vielä lisätä että ärsyttää se kun korviketta menee ihan kamalasti viemäristä alas. Kun joka välissä sitä lämmittää ja yrittää tarjota. Ja sitten kun ei kelpaakaan, eikä maitoa saisi uudestaan lämmittää...

Edited by Herbina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ehdottaisin myös kiinteiden aterioiden vähentämistä. Meidän poika on samanikäinen kuin teidän tyttö, ja meillä on kiinteitä kasvissose, hedelmä/marjasose ja iltapuuro, eikä kovin kiirettä lisätä määrää. Puolivuotiaalla ei vielä tarvitse olla viittä ateriaa, ja maito on se pääruoka kuitenkin :) En tiedä koska teillä kiinteät aloitettiin, mutta monella puolivuotiaalla se syöminen on vielä maistelua, harjoittelua, eikä määrät ole kovin suuria (varsinkaan, jos kiinteiden syöminen johtaa sitten siihen että maitoa ei uppoa).

 

Veikkaisin, että aika monen puolivuotiaan tai nuorempana kiinteiden aloittelevan maidon määrä vähenee juuri tästä syystä, ja sitten vähenee myös maidontulo ja kierre on valmis. Kannattaa ainakin kokeilla jättää kiinteitä vähän vähemmälle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä vähän aikaa sitten kirjoittamani sopii aika hyvin tähänkin :)

 

WHO:n suositusten mukaan vauvantahtisen imetyksen lisäksi 6-8-kuiselle riittävä määrä kiinteitä olisi 2-3 ateriaa ja tarvittaessa 1-2 välipalaa. Sopiva ateriakoko olisi parista ruokalusikallisesta vähitellen n. 125 ml kasvattaen (siis lähempänä 9 kuukauden ikää viimeistään). Minusta yksi yöimetyskin tuon ikäisellä on erittäin hyvä, monet tarvitsevat vielä 2-3 yösyöttöäkin.

 

6-kuisten soseissa ei ole merkittävästi enemmän energiaa kuin äidinmaidossa, ne sulavat vähän huonommin ja täyttävät mahaa pidempään. Suuremmilla kiinteiden määrillä ei siis välttämättä saa esim. vauvaa kasvamaan nopeammin (eikä välttämättä tarvitsekaan, jos ei ole jotain erityisiä ongelmia).

 

Lisään vielä, että pituuskasvua ei mitenkään välttämättä pysty kiihdyttämään lisäruoilla, jos painoa on tullut normaalisti. Tai varsinkaan tarvitse. Vauvat nyt vaan kasvavat eri tahtiin, joskus voi tulla painoa ja joskus pituutta.

 

Parin päivän kokeilusta ei varmastikaan ole haittaa, jos yhden aterian vaikka vähentääkin. Pitemmän päälle isompi vaara on minusta se, että vauva täyttää masunsa ravintoköyhillä soseilla, eikä siksi saa kasvuun tarvittavia aineksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista ja näistä tiedoista Miinanen ja Kerttu. Täytyypä heti huomenna kokeilla vähentää aterioita ja tyrkyttää vaan ahkerammin tuttipulloa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taas lääkäri (lasten allergologi) käski lisätä kiinteitä, ja tehdä sen mahdollisimman monipuolisesti, jotta hivenaineita tulisi tarpeeksi, ei niinkään siis määriä vaan lajeja. Mutta vauva on allergiatapaus, liittyiskö sitten siihen. Korviketta ei mene nyt kuin n. 3 dl ja imetykset päälle, mutta niiden määristä mulla ei tietysti ole hajuakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kylläpäs helpotti lukea, että me ei olla ainoita tän ongelman kanssa! Meillä tosin on vasta nyt aloitettu kiinteet (poika 6,5 kk), joten niillä ei ole ollut osuutta asiaan.

 

Meidän vauva oli 95% rintamaidolla reiluun 4 kk ikään asti (tosin sai sitä vain pullosta, imetys ei onnistunut) jonka jälkeen ei rintamaito tahtonut enää kelvata, mutta korviketta söi hyvin. Lääkärimme kehotti syöttämään korviketta, jos rintamaito ei kelpaa koska pojan paino ei tahtonut nousta ollenkaan, eikä pää kasvaa (joka oli hetken aikaa huolenamme).

 

Sitten 5,5 kk iässä poika alkoi hylkiä pulloa eikä suostunut syömään päivisin juuri ollenkaan, ei pullosta eikä kupista. Lääkäri kehoitti aloittamaan kiinteet, koska painokäyrät kääntyivät jyrkkään laskuun. Kokeilimme aina antaa maitoa ennen kiinteiden tarjoamista, mutta ei kelvannut. Hedelmäsoseet ja "makee peruna" kelpasivat kuitenkin pojalle hyvin. Edelleen poika ei suostu juurikaan syömään maitoa päivisin, joskus saan "pakottamalla" meneen 30 ml. Yöllä kuitenkin syö pullosta niin hyvin, että päivittäinen maidon määrä on 6 dl kieppeillä (lääkärimme pitää tätä tosin tosi alhaisena määränä). Nyt parin viikon ajan olemme antaneet lääkärin määräyksestä rasvaista maustamatonta jugurttia, johon sekoitamme hedelmäsoseita. Se kelpaakin yleensä ja toivottavasti saisi painon nousemaan.

 

Muuten poika on tosi terve ja helppo vauva - ei itke tai raivoa juuri ollenkaan. Ei myöskään koskaan puklauttele, oksenna tai ripuloi, joten kyseessä ei pitäisi olla "acid reflux" (ei hajuakaan mitä tää on suomeks, sori!). Pidämme kirjaa pojan syömisestä ja täytyy sanoa, että hermot menee kun joka päivä on sama "taistelu" edessä. Aloinkin tässä miettimään voisiko tällainen yösyöminen olla vain jonkinlainen vaihe vauvan kehityksessä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen ruvennut laittamaan maitojauhetta pottumuusiin noin 120-160 ml juomaa vastaavan annoksen. Tolla saadaan maidon määrä pysymään noin puolessa litrassa töimetyksen lisäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tieda kuuluuko tama tanne, siirtakaa jos loytyy asiallisempi ketju.

Meidan tytto on nyt 9kk, syonyt kiinteita 5kk alkaen joten ollaan jo siina viidessa ateriassa per paiva; aamupuuro, lounas, valipala, paivallinen, iltapuuro. Viimeisen parin viikon aikana ennen ahnaasti juotu maito on alkanut olemaan pakkopullaa. Viela pari-kolme viikkoa sitten sita meni 100-210 ml nelja kertaa paivassa, yleensa lahempana tuota 210ml:aa kuin desia. Nyt maarat ovat vahentyneet 50-150ml per kerta. Yleensa juo vahan ja lopettaa, ei vain halua maitoa vaan hakee tuttia ja huitoo pulloa pois. Toisinaan maito ei kelpaa ollenkaan, vaan tytto kaantaa paansa pois tuttipullon suunnasta ja vaantaa itseaan makuuasentoon, siis haluaa sankyyn suoraan nukkumaan ilman maitoa.

Ymmartaakseni tuo 350-450ml/paiva ei ole riittava maara maitoa, miten siis saisin lisattya maidon maaraa? Kiinteita ruokiakaan ei musta syoda niin isoja maaria, puuroja menee varmaan desista pariin per ateria, soseita vajaa pieni pilttipurkillinen per ateria plus sormiruoat.

Kiinteiden kanssa on juotu aina vetta. Olen ajatellut etta jos annan maitoa ruokajuomana, niin sitten sita menee vielakin vahemman pullosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli eilen tähän asti huonoin päivä... maitoa meni vain 2 dl koko päivänä. :( Poika saa oikean raivarin kun näkeekin pullon ja käyttäytyy samalla tavalla kun pom kirjoitti edellä. Ainoa milloin saan joutettua on rattaissa ulkona kävelyllä. Muuten on tosi touhukas ja iloinen ja kiinteitäkin syö ihan valtavat määrät. Vesi ei kelpaa myöskään, mutta onneks saa kuitenkin nestettä vellin ja soseitten mukana. Alan kyllä taas oleen tosi huolissani. Täytyy varmaan soittaa lääkärille jos tänään ei syö paremmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisään vielä, että kiinteiden rajoittaminen ja kokonaan pois jättökään ei tuottanut tulosta. Poika ei juonut maitoa sen enempää silloinkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan nyt painittu tämän saman ongelman parissa kohta noin viikko. Meidän poika on nyt 6½kk ja olen lopettelemassa imetystä. Yöimetys on ollut nyt n. 4-5pvää ainoa imetys, joka meillä enää on. Muuten olisi TARKOITUS että maito tulee pullosta.

Poika ei kuitenkaan suostu ottamaan maitoa, ei pullosta, ei nokkamukista, ei hörppyyttämällä, ei lusikalla.... Oikeastaan koko imetysajan maito maistui hyvin pullosta, niin pumpattu kuin korvikekin. Viimeisten parin kuukauden aikana poika kuitenkin on saanut tosi vähän pullomaitoa.

Poitsu on ihan oma itsensä, pissaa tulee vaippaan eikä tunnu mitenkään kärsivän tästä tilanteesta. Yöllä hän syö kerran, eli silloin ottaa tissitä ihan reippaasti.

Kiinteitä meillä menee neljä ateriaa, aamupuuro, lounas, päivällinen ja iltapuuro. Puurot teen desiin maitoa, jotta maitoa tulisi edes hiukan enemmän saatua. Tuo ihan koko desin annos puuroa ei vaan ihan joka kerran uppoa, hiukan saattaa jäädä. Lounas ja päivällinen on aina perus purkillinen sosetta, jotain missä on lihaa. Maitoa tarjotaan lisäksi, mutta harvemmin maistuu. Lounaan ja päivällisen välissä syötiin ennen hedelmää/marjaa välipalana, nyt yritän tarjota maitoa, vaan ei maistu.

 

Miten hädissään tässä nyt pitäisi olla? Mitä tälle tilanteelle tulisi tehdä? Vai voinko vaan odottaa, josko poika alkaisi pulloa syömään paremmin? Tässähän on nyt mennyt vain n. viikko. Ja joinain päivinä on pullo otettu suuhun ihan heti tarjottua, tosin maitoa on ehkä sitten juotu vain n. 20ml kerrallaan. Kerran meni jopa 80ml. Mutta sitten esim. tänään on poika vaan saanut hirveät raivarit joka kerran kun pulloa tarjotaan. Puristaa suun kiinni, kääntää päätä pois, huitoo pulloa kauemmas jne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän puolivuotiaalla on kans nyt muutaman päivän ollut "maitolakko". Tähän asti maito on kelvannut hyvin aamulla, päikkäreiden jälkeen ja illalla sekä kiinteiden lomassa, mut nyt ei ole pariin päivään suostunut kuin juomaan muutaman hörppäyksen maitoa.

 

Neuvolassa olivat sitä mieltä et juomattomuus voi johtua siitä kun neiti on hivenen flunssassa ja sanoivat että jos ei flunssan loputtua suostu edelleenkään juomaan maitoa niin sit täytyy miettiä jotain uusia keinoja.

 

Tänään aamulla neiti sit suostui juomaan melkein 200ml maito et ehkä se tästä normalisoituu ja flunssakin on helpottamaan päin!  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua vähän huolettaa meidän pojan 4kk 3vko syömiset. Viimeksi perjantaina tai lauantaina on syönyt hyvin. Sen jälkeen ei enää ole maito maistunut. Kun ennen kerta-annos oli keskimäärin 150 ml viisi kertaa päivässä (+ pari yösyöttöä jolloin vähemmän), niin nyt ihan maksimi on 100 ml. Ja silti ei suostu yhtään useamminkaan syömään. Nyt jo pelkkä pullon tarjoaminen aiheuttaa suun laittamista napakasti kiinni, pään kääntämistä pois ja ihan suoranaisia raivokohtauksia. Ja vaikka pullosta kieltäytyy huutamalla, niin sosetta kyllä söisi vaikka kuinka paljon! Eilen yritin jo tarjota erilaisista pulloista ja mukista hörpyttämällä ja nokkamukista, mutta eipä auttaneet asiaa. Ja kyse ei ole siitä, etteikö osaisi pullosta syödä, siitä kun on ravintonsa saanut reilun viikon ikäisestä lähtien. Saapa nähdä millaiset lukemat on maanantaina neuvolassa kun jätkä elää ilmeisesti pyhällä hengellä. Suositusten mukaan tämän ikäisen pitäisi syödä vähintään 7 dl päivässä, ja Juusolla on jäänyt kyllä selvästi sen alle. En nyt tiedä, että pitäisikö tarjota sitten vaan enemmän sosetta, että sentään jotain söisi, mutta kun pääasiassa ravinnon pitäisi tulla maidosta. Vai pitäisikö jättää soseet vaikka kokonaan pois pariksi päiväksi, jos sitten vaikka maito maistuisi.

Edited by Riinanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syötätkö Riinanen pullosta sylissä? Meillä tänään ei kelvannut maito pullosta kun mies juotti sylissä, mutta kun vauva pääsi sitteriin ja pullon avitettuna omaan käteen niin kyllä kelpasi. Saattaa tosin olla kyse yhden kerran vahinkotapauksesta, mutta tällä kertaa meni desi huviin näin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on syötetty poikaa sylissä selällään, pystyssä selkä omaa vatsaa vasten tai käsivarteen tuettuna, on syötetty sitterissä, hoitopöydällä, sängyssä, lattialla.. you name it. Eli kaikki mahdolliset paikat on kokeiltu, ja on koitettu hämätä myös syöttämällä vaipanvaihdon yhteydessä, siitä kun muksu tykkää.

 

Nyt pitäisi käydä ostamassa joku sellainen nokkamuki, jossa on venttiili ja kahvat, että saa pitää itse kunnolla kiinni. Jos se vaikka innostaisi syömään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aventin pulloihin ainakin voi laittaa ne kahvat tuttiosankin kanssa, ei välttämättä tarvitse nokkia ja venttiileitä :) Mamin kahvat saattaa käydä myös tuttipulloihin suoraan. Jos siis se "taika" olisi kahvoissa, eikä nokissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi taivas mulla menee järki tuon penskan kanssa! :angry:

 

Viikonloppuna söi hyvin, mutta nyt taas maitomäärät on ihan olemattomia, eikä enää soseetkaan maistu. Joutuu nyt nälkäisenä nukkumaan. Söi joitakin lusikallisia sosetta mutta tuttipullon ja kahvallisen nokkiksen näkeminen aiheutti vain raivarin. Miten tuon saa syömään?? On varmaan tosi miellyttävä uhmaikä tulossa myöhemmin jos tää 5 kk ikäisenä on näin jääräpäinen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onneksi täältä löytyi tällainen ketju. Olen tuskaillut nyt reilun viikon saman ongelman parissa, meidän 5,5 kuukautiselle maistuisi kiinteät vaikka kuinka hyvin mutta maitoa en kerta kaikkiaan saa uppoamaan kuin vähän. Meillä syödään aamu- ja iltapuuro, kaksi lämmintä ateriaa (liha-kasvissose) ja lisäksi hedelmäsosetta välipalaksi. Olen tarjonnut maitoa rinnasta, pullosta, hörppyyttämällä ja eri asennoissa (ja koittanut myös vettä). Ainoastaan yöllä ja unisena menee maitoa alas, päivisin en meinaa saada millään maitoa uppoamaan.

 

Maitoa olen tunkenut soseisiin ja puuroihin, mutta ei niihin saa millään sellaisia määriä kuin tuon ikäisen tulisi juoda.

 

Pissaa tulee ja poika on tytyväisen oloinen. Kunnon aterioita emme voi kai kauheasti vähentääkään kun keskosen raudansaannin turvaamiseksi pitää syödä liha-aterioita. Olen myös koittanut tarjota maitoa ruuan sijasta, huonolla menestyksellä. Maitoa ei huolita, mutta hedelmäsosetta syödään hyvällä ruokahalulla.

 

Voiko hampaiden tulo aiheuttaa maitolakkoja?

 

Olisi myös kiva kuulla miten teillä joilla on ollut samalainen ongelma, tilanne on ratkennut? Onko maitolakkoilu vaan loppunut jossain vaiheessa, oletteko vähentäneet aterioita ja siten saaneet maidon määrää lisättyä, vai miten tilanne on lopulta päättynyt? Millaisia ohjeita esim. neuvolasta on annettu?

Edited by Claudia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Claudia ollut ihan samoja ongelmia oman keskospoikamme kanssa! Hän on nyt 7,5kk, mutta tämä lakko oli toukokuussa, silloin kun hän oli n. puolivuotias. Lakko alkoi kun tuli helteet ja loppui kun helteet meni ohi, eli kesti noin viikon. Kyllä hän jonkin verran maitoa joi koko ajan mutta pari desiä vähemmän kuin normaalisti, eli yhteensä n. 5-6 desiä. Tuohon on kyllä laskettu jo vauvajogurtit ja maitoon tehdyt puurot mukaan. Vettä ei halunnut, eikä mehua (hedelmäsoselusikallinen sekoitettuna veteen). Hedelmäsoseita syötin paljon, ja vauvajogurtteja. Muutkin soseet meni ihan OK.

 

Tuonkin jälkeen on ollut joitain päiviä kun maitoa menee selkeästi vähemmän, ja yleensä noina päivinä on ollut aika lämmintä, joten jotenkin se liittyy siihen...

 

Lakon aikaan syöminen onnistui parhaiten juuri yöllä ja unisena. Monesti syötin päivänunien aikaan (hiivin vaan pinniksen luo pullon kanssa n. 5 min nukahtamisen jälkeen ja pistin suuhun). Ja kylvyssä syöminen onnistui kanssa ihan hyvin, kun tuo tykkää kylpemisestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiva kun vinkkasit noista vauvajugurteista! Täytyykin käydä niitä ostamassa. Niillä voisi korvata välipalan ja pojan jälkiruuaksi syömät hedelmäsoseet. Otin nyt käyttöön korvikejauheen, laitan sitä puuron joukkoon kun omaa maitoa ei enää oikein tule. Sekin on loppumassa tässä rytäkässä, poika vetää ruodon suoraksi ja alkaa kirkumaan jos tarjoan rintaa. Pumppausta en enää tässä vaiheessa viitsi kovasti harjoittaa maidontulon jatkamiseksi koska imetyksen lopettaminen on ollut muutenkin ajankohtainen alkusyksyisen töihinpaluun vuoksi.

 

Jotenkin vähän hölmä olo, juuri kun on päässyt iloitsemaan täysistä öistä ja nyt taas riemuitsee jokaisesta yöheräämisestä kun silloin menee maitoa... :girl_to_take_umbrage2:

 

Meillä on keskoskontrolli 1,5 viikon päästä ja siellä täytyy muistaa jutella asiasta. Jännittää miten poika kasvaa tällä ruokavaliolla.

Edited by Claudia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on tuo korvikejauhe ajoittain siinä käytössä että lisäilen sitä soseisiin, se on kyllä kätevää.

 

Meidän poika kieltäytyi rinnasta kokonaan jo vajaa 3 kk ikäisenä... Pullo oli vaan hänestä niin paljon parempi, ja sitä hän oli enimmäkseen saanutkin, joten ei mikään ihme. Maito sinänsä on maistunut ihan OK tuota lakkoa lukuunottamatta.

 

Mutta voi olla että teilläkin menee tuo lakkoilu ohi muutaman päivän sisällä, tsemppiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei maistu maito edelleenkään, ei. :girl_to_take_umbrage2: Onneksi meillä oli keskoskontrolli tällä viikolla ja pääsin siellä kyselemään asiasta erikoislääkäriltä. Puolisen litraa pitäisi saada maitoa/maitotuotteita uppoamaan vuorokaudessa, eli kalsiumia 250-540 mg. Meillä puolen litran maitomäärän upottaminen poikaan on ihan todellinen haaste. Kiinteitä ei voi missään nimessä vähentää, kun aktiiviselle keskoselle ei pelkkä maito riitä kasvuun. Poika joisi vettä vaikka kuinka mutta ei maitoa.

 

Tässä vinkkejä listaksi koottuna, jos vaikka auttaisi jotakuta muutakin:

- korvikejauhetta soseisiin

- korviketta / maitoa soseisiin

- vauvajugurtit

- vauvoille tarkoitetut puurojauheet (niihin on lisätty kalsiumia, annoksessa voi olla jopa 186 mg kalsiumia)

- uniselle vauvalle maidon tarjoaminen

- puurojen tekeminen maitoon

- maidon tarjoaminen jääkaappikylmänä / huoneenlämpöisenä / lämmitettynä

- nokkamuki / hörppyyttäminen / lusikointi / maidon ruiskuttaminen suoraan tuttipullosta suuhun

 

Ai miten niin epätoivoinen? :rolleyes:

 

Juu, ja jos maitomäärä (=kalsiumin määrä käytännössä) jää pitkäaikaisesti alle tarpeen, voidaan harkita kalsiumkorvaushoitoa (esim. Calsium-Sandoz).

 

Lisävinkkejä otan mielelläni vastaan. Samoin jos joltakulta löytyisi hyvä lista runsaasti kalsiumia sisältävistä ruoka-aineista, sellaiselle olisi käyttöä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisävinkkejä otan mielelläni vastaan. Samoin jos joltakulta löytyisi hyvä lista runsaasti kalsiumia sisältävistä ruoka-aineista, sellaiselle olisi käyttöä.

 

Finelistä voi hakea tietoja ravintoainesisällöistä, mm. tuollaisia listoja, mitkä ruoka-aineet sisältävät eniten tiettyjä vitamiineja tai hivenaineita. Maitotaloustuotteiden lisäksi kalsiumia on runsaasti tietyissä kaloissa ja ehkä hieman yllättäen ruusunmarjassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now