displacement

E-pillereiden lopetus?

813 posts in this topic

nepa: voi olla että vaikuttaa ja voi olla että ei. Itse en kuitenkaan usko että vaikuttas siihen että tulee kaks kuukautta jälkeen. Itselläni ainakin silloin pillereitten välissä niin menkat tulivat yleensä aikast ärhäkästi kun oli yksikin päivä taukoa kahden pellin jälkeen :girl_haha:

Toki ei voi tietää miten se keho reagoi. Itsekkin olen jännäkakka housusa koko ajan että alkavatko ne toiset luomut ollenkaan kun ekat tulivat liian aikaisin :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

On se kyllä hassua miten ei periaatteessa tunne omaa kehoa :D Vaan joutuu nyt uudestaan alkaa tutkimaan mistä kaikenlaiset oireet johtuu jne... Jotenkin tosi turhauttavaa.. Vaikka tietenkin noiden pillereiden lopettamisen jälkeen voi tulla sellaisiakin oireita mitä ei oo ennen ollu. No ensimmäisiä luomumenkkoja pitää ilmeisesti kauhulla odottaa et tuleeko ne sellaisella rytinällä ettei sängystä edes ylös uskalla nousta :D No mitä sen pienen esikoisen eteen ei kestäis ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itellä tasoittui yllättävän hyvin kierto paikalleen kun joulukuussa lopetin Cerazette-minipillerit.

Tammikuussa tuli kahdet menkat ja sen jälkeen on tasaseen tahtiin tullut, kierron pituus jämpti 28vrk mikä ollut ennen minipillereitä. Minipillereiden aikana (3v) ei tullut kertaakaan menkkoja, tiesi kyllä kehon tuntemuksista missä vaiheessa kiertoa niinku periaatteessa mentiin.. Kauhulla itsekin odotin, että kestää varmasti todella pitkään ennenkö kierto tasottuu. Mutta kappas, toisin kävi :) Missään vaiheessa nyt luomumenkat ei ole edes olleet aivan äärettömän kivuliaat. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan tuosta jo monta kuukautta ko lopetin pillerit(Cerazette). Olin aivan yllättynyt miten nopeasti kaikki alkoi toimia. Kierto on suht tasainen 26-27. Mitään kukintoja naamaan ei tullut, mutta eipä mulla ole koskaan näppyjä tullut naamaan eikä muuallekaan. Nyt sit alkoi selkä kukkimaan kipeitä näppyjä, jotka ei ole kunnon finnejä.

 

Hassua kun luulin aina että pillereiden lopetuksen jälkeen saisi ootella vaik kuinka kauan menkkoja ja kaikki olisi sekaisin, mutta kroppa alkoi toimia niin hämmentävän hyvin että odotukset on korkealla kun yritys on alkanut :girl_haha:.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onhan se tosi hienoa et pääsit noinkin helpolla... Mulla ei oo ensimmäisiäkään luomumenkkoja näkynyt, mut oon toiveikas et kai ne viikon sisällä alkaa :D Tai jos ei viikon päästä ala ni sit toivon et pääsiäisenä pääsis plussailemaan ;) Saahan sitä niinkin hyvästä tuurista haaveilla ettei luomumenkkoja tulis lainkaan kun pupuiltu on joka toinen päivä....

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin täällä tänään alkanut sitten ensimmäiset luomumenkat ja kierto oli nyt sitten 33 päivää, ettei onneks kokonaan menkat jääny pois :) Kipuja ei ole ja tuntuu muutenkin nää luomumenkat olevan helpommat ku ei satu eikä huimaa.... Tästä siis huomaa ettei pillerit oo sopinut mulle laisinkaan kun aina menkat oli sellaista itkua et huh huh :)

 

Ja tosiaan toi mun pahoinvointi ja masukrampit olivat ilmeisesti kaksi viikkoa sitten merkki ovulaatiosta! Harmi kun silloin ei tiennyt mistä oli kyse niin ei tullut oikeaan aikaan pupuiltua kun voin niin pahoingirl_sigh.gif Mut jos taas seuraavaksi ovulaatio ilmenee noin vahvana ni otan vaikka ämpärin sängyn viereen ja oksennan välillä ja annan silti mennä ku viimeistä päivää ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei kaikille!

 

Olen uusi tällä palstalla. Olen eilen ja tänään lueskellut tätä ketjua läpi suurella mielenkiinnolla, kiitos vain kaikille kokemuksensa jakaneille! Jutuistanne on ollut suuri apu - nyt tiedän suunnilleen mitä odottaa :girl_sigh:Suuri osa seuraamuksista kuulostaa itseasiassa tosi tervetulleilta! Mr. Lordi näppyjä, kipuja ja pitkiä kiertoja tosin odotan hieman vähemmän innolla...

 

 

Minä olen syönyt Melianeja tauotta varmaankin n. 10 vuotta ja aiotaan luopua niistä heinäkuussa. Mietin tässä vain, että olisiko tosiaan syytä odottaa niitä ekoja luomuja? Tiedän, että LA:n määrittäminen olisi siten helpompaa, mutta heti ehkäisyn lopettamisen jälkeinen huhutta hedelmällisyys houkuttelee ja mahdollisuus älypitkään kiertoon/kuukautisten hukkateille menoon pelottaa.

 

Oletteko tietoisia siitä, että heti pillereiden lopettamisen jälkeen raskautumisesta olisi mitän vaaraa (lisääkö keskenmenoriskiä tms). Pitäisiköhän tästä asiasta kysellä neuvolasta?

 

Ihmettelee hän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stigmation, Itse muistan joskus lukeneeni/kuulleeni että jos pillereiden lopetuksen ja raskaumisen alkamisen ajankohdan ollessa lyhyt voi keskenmeno seurata herkemmin, mitään %-lukuja tms ei ole ja tämäkin on ns. kuulopuhetta.

Miksette nyt jo lopettaisi pillereita ja käyttäisi kumia siihen saakka kunnes "varsinaiseen lasten tekoon" ryhdytte? Näin kierto ehtii vähän palautua ja näkee ainakin mihin suuntaan muuttuu?

Tuossa hieman aikaisemmin on omaa kertomustani pillereiden lopetuksesta. Huhtikuun alkuun käytettiin kumia ja nyt tämän viikon alussa raskaustesti näytti plussaa. Uskon että näin oli hyvä, juurikin sen takia että vähän elimistöä pystyi kuuntelemaan "luomuna" olosta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myös täällä on pillerit lopetettu 7.3 ja nyt odotellaan vieroitusoireita. Olen kerran aiemminkin pitänyt vuoden verran taukoa pillereistä ja silloin ensimmäiset kuukautiset tulivat ajallaan mutta toinen kierto venyi lähemmäs puolta vuotta. Lisäksi naama ja yläselkä alkoivat kukkia (tähän on taipumusta muutenkin, mutta pillerit ovat pitäneet sen suunnilleen aisoissa) ja menkkakivut olivat huomattavasti pillereiden aikaisia kovemmat. Mielenkiintoista nähdä, mitä kivaa tällä kertaa on tiedossarolleyes.gif.

 

On tilannepäivityksen aika. Havaintoja parin kuukauden jälkeen:

 

- Kierrot ovat pysyneet aisoissa, pituudet 29 ja 31 pvää. Ei samanlaista totaalista sekoamista kuin aiemmin.

- Naama kukkii, mutta selkeästi kierron vaiheen mukaisesti (loppukierrosta ennemmän, alku-keskikierrosta vähemmän). Enemmän kuitenkin kuin pillereiden aikana. Rintakehään tullut näppyjä, selkään ei vielä.

- Kivut palanneet, kuukautisten ensimmäisenä päivänä aika mojovaa kipua johon panadolit tms. eivät meinaa purra. Lisäksi ainakin ensimmäisestä kierrosta bongasin mahdollisen oviksen pienten nippailujen johdosta.

 

Yleinen mielentila sekä halut ovat aika ennallaan, mikä oli odotettavissa. Nyt lopetin Yasminellet, tuolloin aiemmin pidin taukoa Diane Novasta jolla selkeästi oli negatiivista vaikutusta fiiliksiin. Tästä jatketaan tjottailemalla eteenpäin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä kanssa jätin pillerit pois tuossa... no tuossa joskus. Eka pilleritön kierto oli 22 päivää. Saa nähdä, koska tulee seuraavat kuukautiset. Toivottavasti joskus sitten vauvan syntymisen jälkeen. :D Tuskin kuitenkaan. Hassua, kun samalla toivoo, että ne kuukautiset alkaisivat, että näkis kierron edes jotenkin normalisoituvan... ja samalla toivoo kuumeisesti, etteivät kuukautiset alkaisi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhdeksän vuotta kerkesin syödä pillereitä, joten vähän jännitti, miten lopettaminen vaikuttaa.. Ennen pillereitä kierto oli todella täsmällinen ja niin myös luomumenkat ovat tulleet kuin nakutettuna, vain parin päivän muutos kierron pituuteen kun vertaa pilleriaikaan. Parit ekat menkat olivat täysin kivuttomat, mutta sen jälkeen alkoi melko kovat kivut. Olen myös huomannut, että karvojen kasvu on kiihtynyt huomattavasti, esimerkiksi viiksikarvat ovat pidentyneet näkyvästi..:girl_cry2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lopetin Yasmine-pillerit vasta maanantaina. Tai siis oikeastaan viikko sitten eli 8.5. ja tuli menkat, kuten aina ns. tauon aikana. Menkat sitten loppui lauantaina ja maanantaina en ottanut enää pilleriä. En oikein tiedä mikä kp on siis meneillään nyt 18.päivä? Vauva on kovasti haaveissa, mutta ei kuitenkaan yritetä sitä väkisin, vaan tulee jos tulee-menetelmällä. :)Pillereitä söin 7 ja puoli vuotta. Nyt on koko ajan nälkä, maha turvoksissa ja finnejä tullut naamaan. Kamalaa! Toivottavasti menee ohi. Ei ole ennen tuntunut tältä. Ehkä se, että noin kauan olen pillereitä syönyt, vaikuttaa. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kesäkuun alussa tulee vuosi täyteen siitä kun lopetin hormoniehkäisyn käytön. Tänä aikana menkat ovat tulleet kaksi kertaa :huh: Olen ollut ihan iloinen siitä, ettemme silloin vuosi sitten alkaneet heti yrittämään lasta, olisi voinut olla aika tuskainen vuosi.. Kesäkuun alussa menen juttelemaan gynen kanssa mitä pitäisi tehdä jotta joskus olisi edes jokseenkin järkevää alkaa yrittämään lasta. Näillä kierroilla ei oikein innosta <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

naama kukkii [x], iho rasvottuu helpommin [x], menkkakivut [x] ja paras... halut palanneet [x]

 

kuumeilija, kp lasketaan ekasta vuotopäivästä. Jos sulla alkoi menkat 9.5, nyt on kp 10 menossa sulla :)

 

 

Edited by Yazz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Yazz! Olen nyt vähän viisaampi ja tästä on hyvä mennä eteenpäin. Ei ole aiemmin ollut tarvetta perehtyä näihin asioihin. ;) Vauvaa odotellessa... :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen syönyt Harmonetia kuutisen vuotta ja aina pari laattaa putkeen, ensimmäinen kierto oli 28 päivää ja oviksen bongasin tästä, eli toisesta kierrosta, vielä en uskalla luottaa, että kaikki menee jatkossakin putkeen, eihän sitä tiedä millaista häränpyllyä kroppa päättää heittää, mutta lupaavalta sentään näyttää :)

 

Ainoa 'oire' mitä on tullut on jatkuva sokerin himo, yleensä pysyn herkuista erossa ilman mitään vaivaa, mutta nyt voisin vaan mussuttaa karkkia päivät pitkät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On jo yk 4 ja ei vielä oo onnistunut raskauttaminen :(. Eka luomukierto oli kp 40 ja sen jälkeen kierto on pysynyt kp 29. Ei oo helppoa näköjään toi raskautuminen. Ihmetyttää niukat kuukautisvuodot!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lopetin pillerit joulun jälkeen ja tammikuun lopulla lopetimme myös muun ehkäisyn. Muutaman viikon päästä lopetuksesta alkoi finnit ilmestyä naamaan ja selkäänkin. Jalkakarvat vaihtoivat väriä vaaleista ja pehmeistä tummiksi ja karheiksi :girl_haha: Myös kuukautiskipuja (vatsakivut, nännien arkuus) ilmaantui, vaikka menkkoja ei kuulunut. Halut kyllä kasvoivat heti. Söin pillereitä kymmenisen vuotta eikä kierto ehtinyt tasoittua ennen plussatestiä. Plussasin 10.5. ja siihen mennessä oli ollut kahdet kuukautiset (+ tyhjennysvuoto), joista toiset tosi niukat. Nyt sitten ihmetellään, että paljonkohan niitä viikkoja todellisuudessa on. 1. ultra alkavalla viikolla, joten eiköhän siellä jotain selviä.

Edited by Butterfly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kerkesin syömään pillereitä liki kuusi vuotta ennen ku lopetin ne reilu kuukausi sitten. Kaiken näköistä oiretta on kyl ollut. Heti tyhjennysvuodon jälkeen iski hirveät himot. Mikä oli kyl ihan kiva juttu ;) Mut kyl ne himot sit loppu, kun iski viikon kestänyt turvotus. Jalkoihin oikein sattu, ku ne oli niin turvonneet. Ennen isohkot housut kiristi pahasti, vihkisormus meinas jumittua muutamana iltana sormeen jne.

 

Sitten kun turvotus loppui, alkoi naamaan ilmestyä finnejä. Mulla ei niitä oo juuri ollut sitten murkkuiän, mut yhtäkkiä niitä oli otsassa useampia ja kipeitäkin olivat. Samaan aikaan nännit olivat todella arat. Pelkkä paidan hipaisu tuntui inhottavana vihlaisuna.

 

Uusin oire on tiputteluvuoto. Sitä tuli muutama päivä sitten ihan hetken aikaa (kerkesin kuukupin jo asentaan, mut sinne ei tullut mitään) ja sen jälkeen on ollut hiljasta. Tässä nyt sit ihmetellään ja odotellaan mitä on seuraavana vuorossa. Vauvakuume on kova, joten tuo yöllisellä vessareissulla havaittu tuhru meinas ruveta itkettään ja hetki siinä tuli sängyssä pyörittyä ja mietittyä miten helposti/vaikeasti me lopulta raskaudutaan. Lähipiirissä on niin paljon lapsettomuutta, ettei oikein jaksa uskoa asian helppouteen. Mut nyt on taas toiveet korkealla, kun tuhru olikin vaan hetken tiputtelua. Jos se olikin kiinnittymisvuotoa? Korkealta tiputaan, kun (jos?) tuhru palaa eikä lopukaan. Kunpa osaiskin vaan tjottailla (kuten miehen kanssa päätettiin), ilman turhia pilvilinnojen rakentelua ja niiden romahtelua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulin vaan kertomaan, että tiputteluvuodot tais olla kiinnittymisvuotoja tai hormonien sekoilua, sillä pari päivää tuon viestin jälkeen tein plussatestin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Diane Novan lopetuksen jälkeen meni lähes puoli vuotta, kunnes kierto tasaantui. Lisäksi pari kuukautta lopetuksen jälkeen iho rasvottui ja meni tosi huonoon kuntoon ja tasaantuminen vei useamman kukauden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now