displacement

E-pillereiden lopetus?

813 posts in this topic

Mulla meni pillereiden lopettamisesta ihan sekasin koko kroppa. Olin syönyt pillereitä kolmisen vuotta, sitä ennen pitänyt vuoden tauon ja ennen taukoa syönyt ehkä kolmisen vuotta.

 

Siiten lopetin ja viimeisen yhdeksän kuukauden aikana mulla on tullut kahdet kuukautiset ja nekin keltarauhashormonikuurin aikana. Se ihmetyttää, että edellisen tauon aikana kierto palautui heti automaattisesti normaalisti. Voikohan se vaikuttaa noin paljon, että ikää on kolme vuotta enemmän?

 

Onneks ei pillereitä (mercilon) lopettaessa ollut vauvasuunnitelmia, olis kyl alkanut tuskastuttaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onneks ei pillereitä (mercilon) lopettaessa ollut vauvasuunnitelmia, olis kyl alkanut tuskastuttaa!

 

No näinpä. Mulla ei oo Mercilonien jälkeen kierto vieläkään normaali ja lopetuksesta alkaa olla 2,5 vuotta. Parhaimmillaankin luomukierto oli n. 60 päivää. Lääkkeellisesti olen saanut säännöllistettyä kierron. Jos nyt saisin päättää, en tasan söisi e-pillereitä päivääkään. Niiden jäljiltähän mun hormonitasapaino on ihan hukassa ja syytän vain niitä tästä. Ei ollut pcota tai muutakaan ongelmaa ennen pillereitä. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla Mercilonien jälkeen (joita söin noin viisi vuotta) kierto on pyörinyt siinä 29-33 välillä :) Et mun mielestä melko hyvin menny... Ja heti pillereiden jälkeen vauvaa aloitettiin yrittää ja nyt kp3 menossa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä lopetin pillerien syönnin melkein kaksi vuotta sitten, en kuitenkaan vauvahaaveissa, vaan halusin vaan lopettaa hormonien syönnin. Ensimmäiset kolmet kuukautiset tuli kuten pillereillä, kierto oli 28 päivää. Sitten pari päivää pidempiä muutama kierto, joiden aikana myös alkoi tulla finnejä (ei ollut ennen pillereitä). Sitten tuli muutamia 50 päivän kieppeillä olleita kiertoja, ja näpyt olivat muuttuneet miltei akneksi. Kaiken kaikkiaan kierron tasoittumiseen ja iho-oireiden häviämiseen meni aikaa yli vuosi. En enää ikinä ota hormonaalista ehkäisyä!

 

Kaksi vuotta pillereiden lopetuksesta aloitimme yrittämään esikoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse lopetin Yasmineiden popsimisen tasan vuosi sitten. Siitä lähtien seurana olikin sitten kaikenlaista "pientä kivaa" vieroitusoiretta: iho alkoi kukkia erityisesti rintakehästä ja yläselästä ensin, mikä oli mulle aivan uutta. Syksyyn tultaessa luulin puolestani kaljuuntuvani, kun tukkaa lähti tukoittain. Kierto on veivannut tämän vuoden aikana 30-50 päivän väliä pikkuhiljaa tasoittuen nyt keväällä.

 

Mutta positiivisia puoliakin on ollut: tukka kasvoi entistä tuuheampana takaisin syksyn jälkeen ja pillereiden aikaan pahastikin vaivanneet päänahan kuivuusongelmat katosivat kokonaan! Niin ja eihän niitä vauvojakaan muuten tulisi girl_haha.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kuullostaa hiusongelmia lukuunottamatta tosi tutulta: mullakin tuli näppylää myös selkään, jota ei ikinä aiemmin ollut tapahtunut. Söin viitisen vuotta pillereitä, alussa Harmonetteja ja sitten Yasminia.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä jätin pillerit oikeastaan tasan kuukausi sitten. Aloitin syömään Harmonetteja suunnilleen 2001 keväällä ja pidin kolmen vuoden jälkeen muutaman kk taukoa, kun unohtui uusia resepti :rolleyes:. Kuukautiskivut kuitenkin pahenivat vähitellen ja päätin gynekologin suosituksesta vaihtaa Yasmineihin, jotka sopivatkin sitten kuin nenä päähän. Söin niitä useamman laatan putkeen ja kaikki sujui hyvin. Nyt kuitenkin olisi vauvalle sopiva aika saapua, joten lopetin Yasminit kuukausi sitten. Yhteensä söin pillereitä 10 vuotta.

 

Mitään eroa en ensimmäisinä viikkoina huomannut. Naama kukki ehkä hiukan enemmän leuan ympäriltä, mutta ei kuitenkaan mitenkään pahasti. Näpyt usein katosivat jo yhden yön aikana. Tällä hetkellä on kp 31 ja täti ei ole vielä tullut vieraisille. Viimeisen viikon aikana on tullutkin sitten jos jonkinlaista oiretta: alavatsanippailut, nännien jatkuva törrötys :girl_haha:, arat nännit (rinnat ei niinkään), ja yleinen huonovointisuus. Raskaana en ole ainakaan sen testin mukaan, minkä aamulla tein. Yrittäminen on ollut kyllä aktiivista. Epäilen näitä kovasti pms-oireiksi joita minulla ei sinänsä koskaan ole ollut. Nyt sitten kuukautisia odottelen. Raskaustestin tein sen vuoksi, että nänneihin ilmestyi valkoisia näppyjä kaksi päivää sitten, jotka ystäväni mukaan ovat selkeä merkki raskaudesta..Testi tosiaan näytti kuitenkin negaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piti vielä päivittää uusimpia oireita, jos niistä jollekin olisi apua oman kierron kartoituksessa. Eka kierto oli siis 37 päivää ja heti tokassa kierrossa tikutin oviksen kp 23. Toinen kierto jäi sitten lyhyemmäksi, eli se oli vain 31 päivää.

 

Oireita on ollut vaikka muille jakaa: arat nännit ovulaation jälkeen, alavatsanippailut, lämmön nousut, väsymys yms. Mikään ei ole kuitenkaan johtunut raskaudesta, vaan kehon omasta hormonimyrskystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aivan tajuttoman rasvainen iho naamassa! Siis koskaan teininäkään ei oo ollu tällästä. Yäk. Voi ku tää tasaantuis pian. Oviksen (oletetun sellaisen, en tikuta...vielä) jälkeen hurjia kipuja alavatsassa toisella puolella ja nännit aika arat. En muista, että koskaan ennen olis mitään tollasia vaivoja keskikierrossa ollu... Sit tuntuu, et oon ihan turvoksissa, mutta se saattaa johtua ihan vaan syömisestä ja vähäisestä liikunnasta.

Edited by Sitruuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sitruuna: mulle tuli kans rasvanen iho pillereiden lopetuksen jälkeen, mutta se tasaantu muutamassa kuukaudessa. Ensin vähän kerrallaan ja sitten kokonaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

merkinkantaja: kiitos tiedosta smile.gif toivon todella, että täälläkin helpottaa tuo rasvaisuus nopeasti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olin ekan luomukierron loppuvaiheilla renkaan jälkeen aivan varma siitä, että olen raskaana. Oireena painontunne alavatsalla, menkkajuilintaa ja etomista. Nämä oireet kesti yli pari viikkoa. No en ollut. Positiivista oli se, että iho ei huonontunut ja halut vahvistui. Mua harmittaa kun gyne ylipuihui mut palaamaan hormonaaliseen ehkäisyyn, vaikka en ehtinyt sitä käyttää kuin vajaa pari vuotta. Elämä ilman hormoneja sopii mulle paljon paremmin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tuli kp9-10 aikoihin aivan törkeä päänsärky, se ilmestyi tyhjästä ja jatkui vuorokauden. Niin tai itseasiassa, lasketaanko ekaa luomukiertoa samalla tavalla, vaikka vuoto onkin pillereiden aiheuttamaa? Ajattelin nuo kiertopäivät siis niin, että kp1 on ihan normaalisti se päivä kun vuoto alkaa, eli tässä tapauksessa toinen päivä ilman pillereitä. Järkeilin tuota päänsärkyä sillain, et olisko johtunut siitä kun keho reagoi ettei tauon jälkeen tullutkaan uutta pilleriä perään? Tajusi, et nyt muuten loppu hormoonit ja laitto päänsäryn päälle? Kun ehkäisytehohan säilyi noille päiville asti vielä niinkun normaalistikin tauon aikana, sit keho vaan huomasi, ettei uusia pillereitä olekkaan tulossa.

 

Enivei, tuo on ollut oikeastaan ainoa oire. Ovulaatioo ei ole näkynyt, mutta se ei kyllä suoraansanottuna yllätäkkään, kun taustalla on PCO.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jatkan tarinointiani kun pakko päästä kertomaan tämä varsin mieleinen sivuvaikutus. Pillereitä syödessä mun paino oli tasaisesti siellä 63 kilon tienoissa, vaikka mitä oikeasti tein, niin ei se noussut muttei kyllä laskenutkaan. Ylipainoahan tuo ei missään nimessä ollut, mutta mua ärsytti kun joitain vuosia takaperin olin ollut alle 60 kiloinen koko elämäni. No, nyt aloin miettimään kun jotenkin tunnun "kuivuneelta", kasvotkin ihan kun olis solakammat ja mieskin sanoi, että jopas olet laihtunut. Tiukat housutkin menee ihan eri tavalla kiinni. Kävin sitten vaa'alla, joka tosiaan vielä kuukausi-reilu sitten näytti 63 kiloa ja nyt vaaka ilmoitti painoks 59,4 kg. Ohhoh! Syönyt olen ihan tasan samalla tavalla kun ennenkin ja liikkunut samoin, joten pillereiden lopetuksella on pakko olla osuutta asiaan! En pistä ollenkaan pahakseni :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tuo tosiaan onkin ihan positiivinen vaikutus. Täytyy toivoa sitä itsellekin.

Eikö monet valita, että paino nousee pillereiden kanssa ja sitten paino nousee taas kun lopettaa pillerit...Eihän siinä ole mitään logiikkaa, niin että melkein loogisemmalta tuntuu se, että jos paino olis noussut pillereiden aloituksessa, niin se laskisi sitten pillereiden loputtua. :D

 

Itselläni onneksi nyt vielä toistaiseksi pysynyt paino samoissa lukemissa, kun pillereiden lopetuksesta on pari viikkoa, mutta se ei tietty kerro vielä mitään.

Lähinnä tuntuu, että iho on taas tosiaan vähän rasvaisempi kuin ennemmin (ennen oli samaa ongelmaa ja pillerit auttoi siihen, että sinällään ei yllätä). Ehkäpä se tästä. Toivon vaan, että elimistön normaalitoiminta lähtisi nyt käyntiin niin, että tässä voisi olla mahiksia raskautua. Aiemmin kierrot olleet epäsäännölliset, n. 40 päivää, niin nyt ei ole tällä hetkellä hajuakaan, että milloin jotain alkaa tapahtua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös kasvojen ihossa muutosta, eli kukkii. Ei nyt mitään pahoja. Toinen on tosiaan tuo hiusten rasvoittuminen, ekojen luomumenkkojen aikaan oli ihan järkkyä, tosin menkkojen aikaan aina nopeammin rasvoittunut, mutta silloin sentäs riitti pesu kerta päivään. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joku sanoi, että paino on pillereiden lopetuksen myötä laskenut. Olispa käyny mullekin noin. Voin raportoida ihan päinvastaisista, ei-toivotuista muutoksista. Mulla on paino noussu tosi paljon tän kuukauden aikana. Ja ei, en oo raskaana. :hysteric: Kunpa tääkin tasoittuis, vaikka en usko... Mun paino ei muuttunu mihinkään suuntaan, kun aloitin pillerit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä nyt nolottaa kun vasta nyt hokasin tän ketjun ja tajusin että en ollutkaan ainoa maailmassa jolla on selkeitä raskausoireita pillereiiten lopetuksen jälkeen.. :girl_to_take_umbrage2:

Ja niin ne menkatkin sitten alkoi, ennen pillereitä ja niistä taukoa pitäessä kierto ollut suunnilleen 28, nyt sitten 24. Saa nähdä mihin se tuosta sitten suuntaa.

Oon miettinyt että mistä voi johtua että just nyt tällä kertaa tulee noita oireita vaikkei aiemmin. Yhellä pitemmällä tauolla tosin meni puoli vuotta että kuukautiset tuli tasan samalla välillä kun pillereilläkin, kellonajankin pysty sanomaan etukäteen. Vasta sitten tuli päivällä tai parilla heittoa, joka mun mielestä on normaalimpaa. Enää en kyllä ikinä hormooniehkäsyä halua käyttää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut kohta kuukauden ilman pillereitä, eikä oireita hirveesti ole.

 

Leuassa on pari finniä ja turvotusta on havaittavissa. Väittäisin kyllä että oon nyt just viime aikoina yhtäkkiä lihonut. Ehkä parempi syyttää siitä kesälomaa kuitenkin :grin:

 

En ole testannut, mutta ovulaatio ei ehkä ole tapahtunut lainkaan ja nyt on kuitenkin jo kiertopäivä 23. Saas nähdä koska tulee luomumenkat vai tuleeko ollenkaan.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oon ollu kohta kolme täyttä kiertoa ilman pillereitä. Tissit on ihan älyttömän kipeet ja turvonneet aina loppukierrosta. Nänniarkuus alkaa siinä kierron puolivälin paikkeilla ja siitä sitten vähitellen pahenee ihan kamalaksi, kunnes päivän-pari ennen menkkoja helpottaa. Eli käytännössä kuukauteen ei mahdu montaakaan päivää, kun ei ole mitään kiertoon liittyviä kipuja (menkkakivut, oviskivut, tissikivut...). Huoh. :skilletgirl:

 

Kysymys kuuluukin, kuinka kauan nää hormonit voi tällä tavalla riehua? Tokihan se on yksilöllistä, mut joku haluis jakaa oman kokemuksensa niin ei haittais yhtään :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 kuukauttahan ne lekurit sanoo että siinä ajassa pitäis hormonien tasottua, jotkut tarvii kierron säännöllistymiseen muutaman Terolut-kuurin. Jos puolessa vuodessa ei oo tasoittunut, niin suosittelisin kyllä gynen perustarkastusta ultrineen jotta voidaan varmistaa että kaikki on kunnossa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Speranza :lipsrsealed: Niin se varmasti on. Toivottavasti aika auttaa näihinkin vaivoihin, eikä tartte kääntyä lekurin puoleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kannattaa hakea Terolutia, jos ei kierto käynnisty. Mulla näin kävi ja teroluteilla sain menkat takaisin. Tosin se ei vielä riittänyt vaan ovulaatio on yhä kadoksissa ja nyt sitä metsästetään clomeilla :(. Mitään syytä tähän ei ole toistaiseksi löydetty ja lääkärin mukaan tämä johtunee pillereistä.

 

Kasvot ja hiukset ovat paljon rasvaisemmat kuin e-pillerien aikaan eikä kahdeksassa kuukaudessa ole tullut asiaan merkittävää parannusta. Olisin kyllä lopettanut pillerit aiemmin, jos olisin tiennyt, että kiertojen tasaantuminen kohdallani kestää näin kauan. Odotusta odottavan aika on pitkä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä toinen kellä oli puolisen vuotta menkat häviksissä. Tossa ne kuukaus takaperin tuli ja kierto venyy taas pitkäksi näillä näkymin että terokuuria soittelen tossa torstaina kun töitä ei näillä näkymin ole silloin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now