displacement

E-pillereiden lopetus?

813 posts in this topic

Pillereiden syöminen loppui täälläkin reilu viikko sitten ja vauvatoiveita aletaan hiljalleen elätellä. Kahdeksan vuoden aikana olen syönyt pääasiallisesti Mercilonia ilman mitään erityisiä ongelmia. Pari kertaa olen pitänyt vuoden verran taukoa pillereistä ja ainakin tuolloin menkat on tulleet ihan säännöllisesti. Toivotaan että elimistö "palautuu" nyt yhtä normaalisti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

jinna, vähän myöhään nyt vastailen, mutta mä lopetin pillerit siis tammikuussa ja kyllä mulla vieläkin on naama huonommassa kunnossa kuin teininä. Kesällä/syksyllä pysyi hyvänä, kun kävin säännöllisesti kosmetologilla. Häitä varten siis halusin naaman kuntoon ja kyllähän se kunnossa pysyi, kun kolme kertaa kävin puolen vuoden sisällä ammattilaisella. Kotiputsareilla en ole saanut muutosta aikaan. Hiukan on toki hormonaalista vaihtelua, että välillä on naama ihan hyvässä kunnossa ja sitten menkkojen aikaan viimeistään räjähtää. Nyt on kyllä ollut pidemmän aikaa niin, ettei naama rauhoitu missään vaiheessa kiertoa. En sitten tiedä kuinka yleistä tää on, että näin pitkään jatkuu. Hiuksetkin mulla rasvottuu tosi nopeesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei oo naamaan ilmaantunu nyt kovinkaan paljon finnejä, vaikka ajattelin, että tää homma lähtee käsistä. Mutta hartioissa on sellaista ihme syheröä.. Kutiseekin niin perhanasti! Muuten vain yksittäisiä finnejä silloin tällöin, ei onneksi vielä niin kurjan näköistä ku teininä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lopetin pillerit pari kuukautta sitten ja nyt on kyllä puskenut näppylää naamaan. Toivottavasti tilanne tasottuu pian, vaikka ei tämä tällaisenakaan lähelläkään teinitasoa ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Älkää pelotelko mua noilla näpyillä ja menkkakivuilla ku hirveesti pelottaa, et ku pillerit lopettaa niin hormonit saa ihan ylivallan. Nyt kun kaikki pysyy niin mukavasti aisoissa, että finnejä ei ole ja menkkakivutkin on tosi lieviä. En kyl muista, että ennen pillereitä olis ollu hirveitä kipuja ja finneistä muistan sen, että niitä ilmesty aina yksi otsaan vähän ennen menkkoja (vähän niin kun varotuksena miehelle :D). Kaks pillerilaattaa jäljellä ja toisaalta odotan hirveesti sitä et pääsee tutkiskelemaan oman kroppansa toimintaa, mut toisaalta vähän mietityttää noi mahdolliset oireet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kannata pelästyä :)

 

Ei se niin kamalaa oikeasti ole. Mulla on menkkakivut ollu ennen pillereitäkin ihan järkyttävät, joten ei tullut edes yllätyksenä. Ja tosiaan ei mulla niitä finnejä oo viel tullut erityisemmin. :) Ainoa ongelma mulla tällä hetkellä on se, että ilmeisesti omat hormonit ei sittenkään skulaa niinku pitäis.. kp44 menossa. Lähettäiskö joku sitä tätiä tänne? :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista :) Mulla on vähän helpottunut nyt kun tajusin lopettaa naaman "liika"hoitamisen.. Eli silloin kun huomasin että puskee näppyjä niin vissiin sitten panikoin ja tuli käytettyä ihan liikaa kuorintoja ja muita mömmöjä, joka näköjään vain pahensi asiaa :grin: nyt olen palannut normaaliin puhdistus + perusvoide systeemiin ja naama kiittää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla pikkasen on helpottanut finniongelmat viikon etelän reissun jälkeen :) Suosittelen siis lomailua jossakin lämpimässä kaikille hormonifinneistä kärsiville!! ;)

 

Kävin kosmetologilla viikko ennen reissua ja multa kysyttiin heti, että oonko lopettanu e-pillerit lähiaikoina. Hormoninäpyt ilmestyy kuulemma herkästi näihin leukapieliin, missä ainakin mulla kukki oikein kunnon isot tulehtuneet finnit. Käytin tilaisuuden hyödyksi ja kysyin tietysti, että no milläs näpyistä pääsee eroon ja kosmetologi kertoi, että muutama asiakas on löytänyt apua maitohappobakteeri-valmisteista ja minäpä tietysti kävin sellaisen hakemassa kun oltiin sopivasti eteläänkin lähdössä. En tiedä oliko auringonvalosta vai niistä maitohappobakteereista apua, mutta ero on kyllä huomattava! Enää on muutama finni leukapielissä ja nekin pieniä eikä niin kipeitä mitä aiemmat! Nyt reissusta on tasan kaksi viikkoa, täytyypi seurailla ihoa alkaako uudestaan kukkimaan vai menikö pahin ohi.

 

(Pillerit lopetin 11kk sitten ja finniongelmat alkoivat vasta viime kesänä.)

Edited by heirii

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Siis ton perusteella mun ei tarttis ollenkaan pelätä finnejä ku aurinko paistaa taivaan täydeltä vuoden ympäri täällä. Yay!

helyes: mä voin lähettää mun tädit sulle ku must tuntuu jotenki et yasminellet jotenki salakavalasti aavistaa, et oon hylkäämässä ne lähiaikoina ku ikinä ennen ei oo mitään kipuja ollu ja nyt jouduin nappailemaan särkylääkettä ja lämmittelemään kaurapussia urakalla (tai sitten mä suggestioin ittelleni kipuja koska oikeesti haluaisin heivata ne napit roskiin samantien, mutten viitti ku niistä on kuitenki maksettu). Mut toi sun tilanne on ihan selvästi vaan joku outo härö ja ihan varmasti sun kierto palautuu ennalleen pian (tai sitten yheksän kuukauden kuluttua :D :D)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hanimami: Joo, kiitos, mä otan sen tädin tänne ilomielin! :) Ja eiköhän tää tästä vielä iloks muutu, jotenkin päin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla meni pillereiden jälkeen melkein vuosi ennenkuin kierto tasoittui. Näppyjä myöa puski jossain vaiheessa, mutta rauhottui antibiotin jälkeen. Nyt kun tulin raskaaksi, niin näppyjä taas puskee. Voisinkin ajatella olevani aika herkkä hormoneille..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lopetin pillerit 7 viikkoa sitten ja yllättävän hyvänä on iho pysynyt. Muutaman yksittäinen finni on tullut muttei mitään sellaista kun viimeksi kun lopetin pillerit. En kyllä muista kuinka kauan viimeksi meni että iho taas huononi, ehkä se sieltä vielä tulee..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lopetin pillerit lokakuun alussa, olimme silloin muutaman kerran ilman ehkäisyä, ja nyt on kp 44. Tuossa kp 28 kohdalla oli alavatsan jomutusta ja alavatsa turposi paljon, on edelleen turvonnut. Olen myös ollut tosi väsynyt ja mielialat heitelleet kovasti, etovaa oloa oli myös jonkin aikaa ja ajattelin jo että nyt olen varmasti raskaana. Muutaman testinkin tein jo mutta näyttivät negaa (tosin clearbluen plussatesti näytti haamua - mur! En osta noita enää. Apteekin ja Pergcheck olivat sitten täysiä negoja) Tässä vaan odotellaan menkkoja..joka päivä on ihme tuntemuksia alavatsassa mutta menkat odottavat itseään.. Olemme käyttäneet tässä taas kumia, koska haluan tietää että tämä menkattomuus on vain menkattomuutta eikä mahdollinen raskaus. Muuten menisi hermot!

 

Hiukset rasvoittuvat mulla supernopeasti. Mitään muuta muutosta esim. kasvojen ihon kunnossa en ole huomannut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CarmenRosita: Joo, ei ole kivaa tää menkattomuus! Mulla tänään kp49. Tai jos tuhruttelu laskettiin menkoiks, se alko kp22, ni tänään ois kp28. Mulla on luomukierrot olleet tähän asti 23, 29 ja 28 päivää. Saapa nähdä mitä nyt käy. Muutaman päivän on nyt tissit olleet vähän turvonneet, joten voisin kuvitella, että menkat vois EHKÄ alkaa tässä lähipäivinä. Toivottavasti sullakin alkais pian!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vajaa viikko edellisen postaukseni jälkeen iho on räjähtänyt käsiin.. Naama on pysynyt kohtuullisen hyvänä laadukkaan ihonhoitosarjan avulla mutta mun päänahka ja selkä on täynnä kipeitä finnejä. :( Varsinkin toi päänahka on paha, sinne ei oikeen saa mitään aineita ja käsi tai harja osuu tosi helposti kipeään näppyyn..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Selässä ei ole sentään niin näkyvillä kun kasvoissa et pahemminkin kai vois olla. Huoh, toivottavasti ei tästä enää kauheasti pahene.. :(

Edited by Punatulkku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko muille käynyt niin, että e-pillereiden lopettamisen jälkeen ennen ekoja menkkoja (joiden pitäisi alkaa nyt muutaman päivän kuluessa) on toista viikkoa menkkamaisia kipuja? Kuukautisvuoto ei ole alkanut vielä.. Vai onko nämä nyt niitä toiveita, jotka herättävät oireet? Kondomi on ollut ehkäisynä.

Edited by Kipinä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oon käyttänyt Merciloneja 5 vuotta, mutta tuo aika on sisältänyt pisimmillään 3-4 kk taukoja. Aina on kierto palautunut kohtuullisen normaaliksi, säännöllinen kiertokin alkoi aikoinaan varmaan vuoden sisään kuukautisten alkamisesta. Nyt tänä vuonna oon kahteen kertaan pitänyt 1-2 kk taukoja ja nyt söin putkeen kolmisen kuukautta, jonka jälkeen lopetin. Ensimmäisiä luomukuukautisia odotellaan (tai tietenkin toivotaan, ettei niitä tulis ollenkaan), mutta aiemman kokemuksen perusteella voisin olettaa että ne ei anna odotuttaa itseään kovinkaan pitkään.

 

Oireista sen verran, että muissa oireissa en oo huomannut muutoksia, mutta finnejä on pukannut aina jo pelkästään taukoviikonkin aikana, ja niin niitä on nytkin jonkin verran tullut. Tosin onneks ikää alkaa jo pikkuhiljaa olla sen verran että teinivuosien pahin vaihe on takanapäin. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on aina ollut aika huono iho, ei mitaan aknea tms mutta yksittaisia nappyja ajoittain siella taalla. En oo oikeastaan huomannut mitaan eroa viela. Nyt on toinen kierto pillereiden lopettamisen jalkeen, ja KP35. Naimkohan saa taas menna hakemaan Teroja. Vai mitakohan se gyne sanoo. Itse oon sita mielta etta mulla ei oo ollut oikeita menkkoja viela laisinkaan pillereiden lopettamisen jalkeen. Ekan terolut-kuurin jalkeista vuotoa en lue menkoiksi. Ja se eka kiertohan tosiaan oli 67 paivaa... Ehka pitais tehda raskaustesti kuitenkin ekaksi.

 

Muoks. umlaut

Edited by Verushka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitetaas nyt hieman kokemuksia tästä neljän viikon pillerittömästä ajasta. Kuten jo aiemminkin tässä ketjussa olen maininnut, jätin äskettäin Yasminit pois yhdeksän vuoden yhtämittaisen käytön jälkeen. Toistaiseksi en ole huomannut juurikaan muutoksia - ei iho-ongelmia, ei muutoksia mielialoissa, ei muutosta painossa suuntaan tai toiseen. Aika lyhyt aikahan tuosta pillereiden pois jättämisestä on. Ainoa muutos aiempaan on alakerran lisääntynyt kosteus (pardon my french :rolleyes: ). Ja kuten tuolla Tyhmiä kysymyksiä ovulaatiosta -ketjussa kirjoitin, luulen bonganneeni limojen ja kipujen perusteella ovulaation kp 14 tietämillä. Nyt vaan odotellaan ensimmäisiä mahdollisia luomumenkkoja, jotka jostain syystä jänskättää ihan sikana. Nyt menossa siis kp 24.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Marraskuun alussa otin viimeiset pillerit ja ensimmäinen viikko menkkojen jälkeen oli yhtä tuskaa. Pää oli todella kipeä ja olo oli huono ja muitakin oireita oli joita en nyt enää harmikseni muista :( Ihan selviä vieroitusoireita kumminkin. Huomaan jo tässä vaiheessa että kierron vaiheita on helpompi lukea ja järein muutos on seksihalut! Pillereillä hyvin harvoin teki mieli, mutta nyt on ihan eri meininki uskomaton fiilis :) Iho tuntuu rasvoittuvan aika paljon ja pelkään aknen palaavan. Fiilikset on silti tosi positiiviset enkä ole enää koskaan palaamassa pillereihin. Tuntuu kuin musta olisi tullut taas teini, kiinnitän komeisiin miehiin huomiota, haaveilen seksistä ja seksielämä on palannut siihen mitä se miehen kanssa oli 6-7 vuotta sitten.

Jännittää millaiset ekat menkat tulee olemaan, vaikka tietysti sitä toivoisi ettei niitä ehtisi tullakaan :)

Edited by Mytty83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seitsemän tai kahdeksan vuoden NuvaRingin käytön jälkeinen ensimmäinen luomukierto on nyt takana. Puolessa välissä kiertoa oli alavatsakipua, tärinäkipua, turvotusta, ehkä ovulaatio siis? Nännit kipeytyivät myös ja pysyivät kipeinä kierron loppuun asti. Viikkoa ennen kuukautisten alkua kipeytyivät rinnat muutenkin. Neljä päivää ennen varsinaisia menkkoja alkoi tuhruvuoto. Ja kuukautiset tulivat sitten nätisti siten, että kierron pituudeksi tuli tasan 28, aivan kuten renkaan aikaan. Eli aika hyvältä näyttää. Ainut tosi kiusallinen vaiva mikä on tätä luomukiertoa varjostanut on KIUKKU! Mieliala on heilahdellut koko kuun kuin pahimman PMS:n aikaan konsanaan. Toivottavasti tasoittuu, sillä tätä ei kestä oma eikä miehen pää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seitsemän tai kahdeksan vuoden NuvaRingin käytön jälkeinen ensimmäinen luomukierto on nyt takana. Puolessa välissä kiertoa oli alavatsakipua, tärinäkipua, turvotusta, ehkä ovulaatio siis? Nännit kipeytyivät myös ja pysyivät kipeinä kierron loppuun asti. Viikkoa ennen kuukautisten alkua kipeytyivät rinnat muutenkin. Neljä päivää ennen varsinaisia menkkoja alkoi tuhruvuoto. Ja kuukautiset tulivat sitten nätisti siten, että kierron pituudeksi tuli tasan 28, aivan kuten renkaan aikaan. Eli aika hyvältä näyttää. Ainut tosi kiusallinen vaiva mikä on tätä luomukiertoa varjostanut on KIUKKU! Mieliala on heilahdellut koko kuun kuin pahimman PMS:n aikaan konsanaan. Toivottavasti tasoittuu, sillä tätä ei kestä oma eikä miehen pää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kp 1 pärähti täällä käyntiin ja eka luomukierto on siis takana. Ekasta kierrosta pääsin tosi helpolla eikä mulla ollut mitään kummempia oireita missään vaiheessa kiertoa (paitsi ovulaation aikana tärinäkipua ja juilimista). Varsinkin se, ettei mun rinnat ollu missään vaiheessa arat, kuten pillereiden käytön aikaan aina viikkoa ennen tyhjennysvuotoa, on ihmetyttänyt mua kovasti. Nyt sitten toka kierto käynnissä, katsotaan miten onnistun nyt bongaamaan oviksen ja minkäpituiseksi kierto tulee. Ekan kierron pituus oli siis 27 päivää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now