displacement

E-pillereiden lopetus?

813 posts in this topic

Onko kellään muulla sattunut niin, että ensin normaalisi kuukautiset (ma-pe normaalisti pillereiden aikaan ma-to olisi ollut) ja sitten seuraavana päivänä taas menkkamaista vuotoa? Vähän kuin ne olisivat yhtäkkiä vain jatkuneet vaikka perjantaina näyttivät loppua? :girl_mad:

 

Joo, ihan tuttua mulle. Mulla oli jokin vuosi sitten parin kuukauden tauko pillereistä ja menkat taisi jatkua pienenä vuotona koko sen ajan, kunnes aloitin pillerit uudestaan... Nyt jätettiin pillerit lopullisesti pois ja näyttää käyvän samalla lailla, argh. Kysyin asiaa lääkäriltä jonka mukaan tällainen on ihan normaalia. Pientä vuotoa voi tulla siis usean kuukauden ajan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla pillereiden lopettamisen jälkeen tuli menkat 3 kk ajan ihan kellon tarkkuudella, kunnes sitten jäivät kokonaan pois. Teroluteilla saatiin kierto sen jälkeen kutakuinkin tasaantumaan. Sillon 3 kk jälkeen alko myös pukata finnejä kasvoihin, vaikka koskaan aiemmin en ollu iho-ongelmista kärsiny...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ite olen lopettanut pillereiden syömisen pari kertaa omasta tyhmyydestäni (=unohtanut uusia reseptin ajoissa) ja aina tulee sama juttu. Muistan miksi syön pillereitä: naama/selkä/kaula/maha/koko kroppa kukkii ja on rasvainen, menkkakivut on maailman pahimmat (makaan sängyssä kippurassa koko päivän ja vedän paljon särkylääkkeitä) ja vuoto on runsas.

 

Tuossa mieheni kanssa mietin että jos lopettais noiden Diana Novien popsimisen kun resepti loppuu n. 8kk päästä. Pelkään kirjaimellisesti noita oireita  :girl_cry2:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse lopetin pillerit alkuvuodesta 2009 ja kuin ihmeenkaupalla oma kuukautiskierto jatkui yhtä tasaisena kun se oli ennen pillereitä tai niiden aikanakin.. :D Olin todella yllättynyt.. En muutenkaan huomannut mitään muuta merkittävää kuin sen että mielialani muuttui normaaliksi. Pillerit lopetin lähinnä ailahtelevan mielialani takia. Ja todellakin auttoi!

 

muoks. Paitsi yksi ikävä oire todennäköisesti siitä johtuu, eli naaman ja selän finniongelmat. Teininä niitä ei ollut KOSKAAN! tämä on kosto siitä.

Edited by zivy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää on ehkä oikea paikka tälle mun ihmettelylle...

 

Söin siis 4,5 vuotta pillereitä, viimeiset pari vuotta Marvelon-pillereitä. Viimeisen pillerin vedin kitusiini 5.10 ja menkat alkoivat 10.10 (kp1 siis), muutaman päivän myöhemmin kuin normaalisti. vuoto loppui 15. tai 16.10. eli kohtuu normaalit. Tähän asti kaikki ihan ok. Sitten, kp11 tuli iihan pientä veristä vuotoa liman mukana, ajattelin että se olisi voinut olla kiinnittymisvuotoa jos ovulaatio olisi ollut heti menkkojen jälkeen. Vuoto kuitenkin voimistui ja nyt on ihan menkkamaista vuotoa, eli siis nyt on kp16 ja vuoto vaan jatkuu. Kuukuppia kun käytän, niin selkeästi näkee että veren mukana on hyytymiäkin.. Kauhea turvotus ja alavatsaa nipistelee ja tuntuu hassulta.

 

Mitä ihmettä mun kropassa tapahtuu? Alle viikon verran olin vuotamatta... Toiveena tietenkin olis että olisin raskaana, mutta ei näin runsas vuoto voi olla normaalia... raskaustestiä en ole vielä tehnyt, enkä vielä uskalla tehdäkään, ehkä loppuviikosta jos siltä tuntuu. yleensä e-pillereiden jälkeen kuulemma voi olla vähän lyhentynyt kierto, mutta että alle viikko ilman vuotoa??? :girl_impossible: keskenmenon aiheuttama vuoto alkaa yleensä myöhemmin kuin normaalisti, eli ei tää sitäkään voi olla.

 

ja kaikkea sitä tulee täällä kerrottuakin :girl_sigh:

 

kellään mitään ideoita? mä oon ihan epätoivoinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muhkulainen, mä pidin pillereistä (Yasmin) parin-kolmen kuukauden tauon joitakin vuosia sitten ja vuosin koko sen ajan. Eka tuli menkat, jotka hiipui n. viiden päivän päästä mutta jatkuikin heti siitä runsastuen. Parin viikon kuluttua hanat tasoittui ja vuoto väheni, mutta tosiaan koko tuon tauon ajan oli enemmän tai vähemmän vuotoa. Gyne sanoi että se on aivan normaalia, kroppa hakee omaa toimintaansa jopa kuukausien ajan. Lopetin pillerit syyskuun lopussa ja odotin samaa, mutta ihme kyllä tällä kertaa oli vaan normaalit menkat ja that's it!

 

Jos sua huolestuttaa voit vaikka soittaa gynelle ja kysyä, mutta kyseessä voisi olla ihan normaali kropan palautuminen pillereiden jälkeen. Toivottavasti tilanne selkiää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on kp23 ilman pillereitä. Vauvakuume räjähti käsiin, mieli on ollut tosi herkkä ts. itkua tuppaa melkeen kahvikupin suloisuudesta... Sattui myös stressiä pukkaamaan juuri tähän aikaan ja siihenkin oon reagoinut normaalia vahvemmin. Ihossa ei oo vielä mitään muutoksia, ja oviksenkin olin bongaavinani kp13 :) Mitään erityisiä kipuja en oo vielä havainnut, mutta sen tiedän että edessä on tuskalliset menkat.

Edited by Speranza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieman olen ehkä ajoissa liikkeessä, tätä keskustelua ajatellen... Mutta ei tässä kuumeilussa enää voi olla hiljaa ;)

 

Eli e-pillerit (yasmin) aloitin 2002 loppuvuodesta, jotka pahensi migreenin. Sitten vaihdoin pillerit renkaaseen vuoden 2006 aikana, tarkkaa aikaa en muista. Ja nyt olisi seuraavan renkaan jälkeen tarkoitus lopettaa hormonaalinen ehkäisy kokonaan. :lipsrsealed:

 

Pelkkä pillereiden vaihtaminen renkaaseen sai migreenit vähenemään. Mutta mutta, nyt on migreenistä taas jouduttu kärsimään enemmän. Omalla kohdalla migreenit on vähentyneet aina uuden ehkäisyn aloittamisesta, mutta muutamassa vuodessa sitten pahentuneet taas. Ja yläasteiässä mulla on migreeni ensimmäisen kerran alkanut, joten ei sinällään johdu pillereistä.

 

Nyt kun on muutaman kuukauden/puolisen vuotta ollut tiedossa, että ehkäisy jää pois vuoden lopulla, niin oma keho toimii jotenkin kummallisesti... Tuntuu paljon selkeämmin kipuja alavatsassa sekä menkkojen että "oviksen" aikaan. Mikä on tällä hetkellä henkisesti todella rasittavaa:girl_haha: Menkkakivut kun tosiaan hävisivät pillereiden myötä kokonaan, palatakseen parin vuoden kuluttua. Nyt renkaan kanssa ei ole ollut mitään kipuja. Paitsi viimeisissä muutamissa menkoissa, joissa luulen tuntevani "ovis"kipuja myös...

Mutta taidan palata asiaan tässä reilun kuukauden päästä kertomaan miten sitten kävi:grin: Tuota halujen palaamista odotan varmaan eniten :girl_haha:

 

Kuumeilu voitti! Rengas lähti hieman suunniteltua aikaisemmin pois.

Eli reilun kaksi vuorokautta olen ollut ilman rengasta, joten "tyhjennysvuoto" pitäisi alkaa tänään tai huomenna, jos menee kuten ennenkin. Tosin nyt otin renkaan kesken pois. Alaselkä ei ole ikinä ollut näin kipeä, eikä näppylöitä ole ollut ikinä näin paljoa! Saas nähdä mitä tapahtuu kun luomumenkat tulee...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Söin Yasmineita n. 6 vuotta, pari kertaa siinä välillä jätin muutamaksi kuukaudeksi pois. Maaliskuussa söin viimeiset pillerit, sen jälkeen menkkoja sai pari kk:ta odotella. Sitten palasivat hyvin samanlaisina kuin aikoinaan olivat ennen e-pillereitä: lyhyt kierto, runsas vuoto. Kunnes kesän lopulla alkoi kamala finnivaihe ja sitten syksyä kohti alkoi kiertokin jo pitenemään. Aina tulee pari päivää lisää, nyt viimeisin oli jo 31 päivää, toivottavasti ei enää tästä veny.

 

Mutta tosiaan, ikävintä on ollut toi ihon rasvoittuminen. Otsa kiiltää ja aina kun yksi näppy häviää, tulee kaksi tilalle, tosi kaunista. Ja nyt on palanneet myös ne niin kovasti rakastamani "hormonifinnit", eli ne tiettyyn aikaan kuukaudesta ilmestyvät _aivan sairaan_ kipeät punaiset paiseet, joiden kanssa on vaan elettävä se viikko. Mikään niihin ei tehoa.

 

Tissit pienenivät vaatimattomasti kaksi kuppikokoa (DD -> C), ilmeisesti se valui tonne peräosastolle, koska paino ei ole muuttunut.

 

Plussana tosin palanneet seksihalut ja sävyisämpi luonne. Siis todella paljon sävyisämpi, puolisoni ei vaihtaisi varmaan hevillä takaisin siihen hormonihirviöön, vaikka sillä olikin isommat tissit :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

En muista oonko tähän vastannu, lukenu tätä ainaki ahkerasti :D

 

Meillä on häät kesällä 2011 ja häitten aikaan olisi tarkoitus alkaa yrittää ensimmäistä lasta.. :)

 

Käytän ehkäisyrengasta ja mietityttää ihan hirveästi miten sen tekisi!!

 

Jostain kumman syystä mä haluaisin jättää jo renkaan kevät-talvella pois ja jatkaa iha kortungilla loppuun asti. Mutta mäen enään muista, miksi mä niin halusin:D

 

Mutta ku nuo häät on edessä ja silloin pitäs olla hehkeimmillään, nyt kun on lukenut noita "vieroitusoireita" niin oon alkanu 2x miettiin uudestaan tuota Nuvaringin poisjättöä..

 

Kai mä pelkään että saa yrittää kauemmin jos jättää suoraan renkaan pois? En mä tiedä.. Sitä paitsi mä inhoan kortunkeja....

 

Sekavaa? Eikai :D

 

Pitäskö vaan olla ton Nuvaringin kanssa loppuun asti....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin! Ja se piti vielä sanoa että en mä halua heti naimisiinmenon jälkeen kokea monen kuukausien "ylimäärästä" vuotoa ko lopetan renkaan käytön.. Silloin luulen että... on jotain muuta tekemistä :D

 

Voi hemmetti... Mut kyllä se kortsu olis pienempi paha ku häiden aikaan/jälkeen ne MAHDOLLISET ongelmat...

 

Onko kellään ideoita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voin kertoa hyviä kokemuksia pillereiden lopettamisesta. Olen nyt ollut vajaat kaksi kuukautta syömättä ja olo on aivan mahtava - energinen, iloinen ja aikaansaava (entistä yllättävämpää vuodenajan huomioiden) ja olen laihtunutkin vähän :girl_dance: Mulla on ollut nuorempana akne ja finneistä ja rasvaisesta ihosta kärsin siihen asti kunnes aloitin Yasminit kuutisen vuotta sitten. Ainakaan vielä ei naama ole kuitenkaan alkanut kukkia yhtään! Se rasvoittuu vähän enemmän ja nopeammin kuin ennen mutta näpyt on pysyneet poissa. Voihan niitä vielä tulla mutta mulla "varoaika" näyttää olevan ainakin parin kuukauden luokkaa. Suurin yllätys oli että menkat ja kierto tasaantui saman tien, vaikka edellisellä kerralla tuli tosiaan pientä vuotoa koko parin kuukauden pilleritauon ajan (samat Yasminit silloinkin)!

 

Hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen ei siis aina tarkoita naaman räjähtämistä tai muitakaan ikäviä oireita, mutta toisaalta mistäs sitä voi etukäteen tietää... :girl_crazy:

Edited by johannem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään E-pillereiden lopetus tuonut mukanaan mitään vatsavaivoja?

 

Mulla nyt toisessa kierrossa ensinnäkin oviskivut oli särkylääketasoa ja kestivät 2 päivää. No, se on ihan normaalia, mutta jonkun ihmeen takia E-pillereiden lopetuksen jälkeen mun maha on alkanut pitämään meteliä :D Siis sen peristaltiikan kuulee tuolla "kohdun takana" sellasena vaimeana nälkä-kurinana. Välillä myös nippailee enemmän suolistoperäisestikin. Tuskinpa tuo mitään vakavaa on, häiritsee vaan... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aargh, mitä mä tunaroin, lainasin vahingossa itteäni samalla viestillä :D

Edited by Speranza

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla on kans vaikuttanut mahaan. Söin yli 10 vuotta Yasmineita, jotka lopetin elokuussa. Sen jälkeen ei ole tätiä näkynyt, mutta maha muistuttaa kyllä kokoajan olemassaolostaan. Töissä välillä ihan hävettää, kun kauheeta mourunaa. Kävin myös vatsakipujen takia kolme kertaa lääkärissä, eivät osanneet sanoa mitäängirl_mad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Aa okei, helpottavaa tietää. Mulla on kyllä muutenkin niin kenkkuileva vatsa, reagoi heti stressiin ja murheeseen. Sitten kun siihen lisää vielä stressin siitä itse vatsasta niin kierre on valmis :girl_to_take_umbrage2:

 

Toivottavasti sulla alkaa pian helpottamaan ja täti tulee kylään :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kierto on ainakin nyt toistaiseksi pysynyt säännöllisenä, eli 28 päivää. Naama aluksi kukki, mutta nyt tilanne ihan hyvä. Tukka on rasvanen ku perkele, joka päivä pitäisi olla pesemässä.. Kuukautikivut ovat ihan sika hirveät. Nyt muistan miksi alunperinkin aloitin pillereiden käytön. Oli mulla kuukautiskipuja pillereiden aikaan, mutta sillon särkylääkkeet autto, nyt ei!:skilletgirl:

 

MUTTA! Kaikista parasta, mun seksipano halut ovat takaisin! Ovulaation aikaan panetti ihan sikana, ei tarvinnu ku vähän miestä vilassa nii heti teki mieli riisua ja ja ja....:girl_dance:

 

Että silleen :) Miksi en lopettanut jo aikaisemmin!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä lopetin kuukausi sitten ja suurin suu siihen oli haluttomuus..Oon kärsiny siitä jo pitkäan aikaa ja toivonkin että se homma korjaantuisi. Onkin ollut jo hyviä vaikutuksia, mutta ei niin paljo kun toivoisin! Saa nähdä miten käy.. :) Todennäköisesti jätetään jossain vaiheessa ehkäisy pois, mutta näillä haluilla ei paljon vauvaa saada..

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä kuuluuko tää kysymys just ihan tähän, koska en ole siis vielä pillereitä lopettanut. Haluaisin kuitenkin tietää, onko joku täällä syönyt Microgynon-merkkisiä pillereitä ja sittemmin ne lopettanut? Ei ilmeisesti oo mitenkään kaikkein yleisimmin käytössä oleva, mutta itteä mietityttää kun se lopettaminen on kohta edessä... Oon ymmärtänyt, että ne on aika matalahormoonisia (siksi ne itse valitsinkin) eli voisko kuvitella, että ois jotenkin "helppoa" lopettaa, eli että kroppa ei menis ihan sekasin?

 

Toiveajattelua ehkä vaan... :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä täti tuli vihdoin kylään, kolme kuukautta siihen meni. Nyt aivan erilaiset menkat kuin pillerien kanssa. Vuotoa ei juuri yhtään, mutta ne vatsakivut! Aivan sairaita :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Mä oon ainakin saanut sen käsityksen, että on aika tyyppikohtaista nuo "vieroitusoireet", eli ei välttämättä ole sidoksissa pillereiden hormonimäärään. Melianet ne kai tavallisimmin käytössä olevista on ne matalahormonisimmat, mutta ilmeisesti niistäkin sitä kukintoa ja vatsakipuja on tullakseen jos tulee :)

 

Ei kannata pelätä niitä lopettamisesta aiheutuvia juttuja. Ne pitkän ajan seuraukset on niin paljon positiivisemmat että suosittelen. Kivempihan se on elää kun tietää ettei pillerit ohjaa omaa mieltä!

 

^ Onneks olkoon tädistä, jos niin voi sanoa :D Oliko sulla ihan ensimmäinen kierto näin pitkä, vai jo toinen? Mulla eka kierto oli tasan 27pvä, mutta kipuja ei ollu lainkaan. Nyt jännitän tätä tokaa kiertoa että venyykö kans pitkäksi. Oviskivut oli ainaki mielettömät tässä toisessa kierrossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ kiitos :grin: Ja joo, niin voi sanoa. Eka kierto oli pillerien jälkeen kyseessä, kerkesin syömään 2 Terolut-kuuria, eka ei auttanut, toka käynnisti sitten vihdoin vuodon. Ja se eka kierto oli tosiaan 87 päivää. Tässä kierrossa jatkan Terolutejen syömistä, josko se tästä sitten alkaisi tasoittumaan. Jää nähtäväksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on kulunut noin vuosi e-pillereiden lopetuksesta.. Kuukautiset melko tasaiset kk n. 27-31 Ainoa asia mitä pillereiden lopetuksesta huomasin johtuvan oli kasvojen ja rinnan ihon huononeminen, näppyjä ja paljon!! Toivotaan että toivottavasti tuleva raskaus parantaisi kasvot niinkuin joskus olen kuullut jollain käyneen, kun taas toisilla käy toisin päin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now