displacement

E-pillereiden lopetus?

813 posts in this topic

Kiitos Speranza kannustuksesta!

 

Joo, kyllä mä niitä positiivisia puolia odotan niin paljon enemmän kuin negatiivisia, että oikeastaan aika sama vaikka jotain "vieroitusoireita" tulisikin :D . Erityisesti se raskautumisen mahdollisuus tässä houkuttelee :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitaan negatiivisia vieroitusoireita ei ehtinyt olla, koska plussasin tokasta kierrosta pillerien lopettamisen jalkeen. Tosin kauhulla odotin aivan jarkyttavien menkkakipujen alkamista, koska naiden vuoksi aloitin taas kesakuussa pillerit n. 5-6 vuoden tauon jalkeen. Mulla paheni kivut viimeisen vuoden aikana niin pahoiksi, etta ekana vuotopaivana maksimimaarakaan sarkylaakkeita ei tuntunut auttavan. Kokeilin myos kramppeihin tarkoitettuja laakkeita, mutta ei niistakaan suuremmin apua ollut. Ainut apu oli juoksu, mutta se vaati sen, etta a) paasi ovesta ulos ja B) sai pakotettua itsensa juoksemaan edes lyhyita patkia kavelyn lomassa, vaikka kipu kuinka itkettikin. Ja tama kaikki hormoniperaista (tutkittiin)...mukavat hormonit mulla.

 

Positiivisina oireina mainitsen, etta muutuin taas tasapainoisemmaksi. Mun paa ei kesta pillereita, minka vuoksi ne lopetin aikoinaan ja tallakin kertaa (eika ollut vaikea valinta...mielummin kivut kuin ennustamattomat tunnereaktiot). Paatos yrityksesta tehtiin vasta vahan myohemmin. Aiemmalla lopetuskerralla kierto tasoittui saman tien eika pelkaamiani finnejakaan ilmestynyt. Nuorena aloitin ihon vuoksi syomaan pillereita, joten pienta pelkoa oli ilmassa, mutta onneksi turhaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä menossa toka kierto ehkäisyrenkaan heivaamisen jälkeen, joten tulin kantamaan korteni kekoon, koska itsekin täältä pari kuukautta sitten kävin kokemuksia kaivelemassa. :) Eka kierto jäi aika lyhyeksi, 24 päivää, joten katsellaan mihin tää toinen nyt kääntyy. (Toivon tietysti, etten saa koskaan edes tietää...) Kroppa kuitenkin nähtävästi toimii, koska mitään kummallisuuksia ei oo esiintynyt.

 

Vieroitusoireita on ollut tosi vähän. Menkat oli huomattavasti kivuliaammat kuin ehkäisyn kanssa, mutta se oli odotettavissakin, koska ennen hormoniehkäisyä olin aina pari päivää niin kipeä, että jouduin joskus olemaan poissa koulustakin ja napsin vahvoja särkylääkkeitä. Onneksi ihan niin pahaksi ei kuitenkaan palautunut, vaan kipuilin ihan siedettävässä määrin.

 

Positiivinen ylläri oli seksihalujen radikaali lisääntyminen. Enää ei myöskään tarvitse lotrata liukkareilla niin kuin renkaan kanssa monesti oli pakko.

 

Finnejä on vähän enemmän kuin aikaisemmin syksyllä, mutta miulla kyllä muutenkin aina talvea kohti ihon kunto huononee, joten en osaa sanoa olisko siihen ollut tällä asialla mitään vaikutusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari viikkoa pillereiden lopetuksen jälkeen alkoivat kaikenmoiset vieroitusoireet.

Naama, yläselkä ja rinta kukkivat tosi pahasti, turvotus, huimaus, mieli maassa, outo olo, aivan hillitöntä käsien vapinaa, tuntu ett oon sekasi niin henkisesti ku fyysisestiki.

 

Menkkakivut eivät kuitenkaan palanneet niin pahoina kuin pelkäsin. Toinen kierto oli jo helpompi, mutta ei helppo. Kiertojen tasottuminen ainakin vaatii vielä lisää aikaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ehdin syödä 13 vuotta Merciloneja ennen kuin lopetin parisen vuotta sitten. Eka kierto taisi olla niinkuin pitää, mutta seuraava kestikin sitten puoli vuotta! Kävin gynellä, joka määräsi mulle Terot, mutten halunnut niitä syödä, kun ajattelin, etten sekoita elimistöäni enää yksilläkään hormoneilla, kun nämä ekat jo vetivät kropan ihan sekaisin. Onneksi meillä oli aikaa, sillä ei silloin vielä oikeasti yritetty saada lasta. Ajateltiin vaan, että hyvä, kun saadaan rauhassa antaa mun hormonien asettua tasapainoon ja sitten kun oikeasti halutaan sitä lasta, ei tarvitse siihen kuluttaa aikaa. Odottelin siis seuraavan kierron, joka lyhenikin puolella n. 90 päivään. Sitä seuraava oli taas lyhyempi, kunnes lopulta päästiin 38 päivään. Jossain välissä taidettiin aloittaa epävirallisesti yrityskin. Joka kierron väliin mahtui kaikki mahdolliset raskausoireet, mutten ollut kuin kerran oikeasti raskaana. Sekin osoittautui kemialliseksi. Kun vihdoin kuvittelin, että kaikki on hyvin ja lopetin oireiden tulkitsemisen, kierrot yhtäkkiä pompsahtivatkin taas 124 päivään! :girl_impossible:Ei ymmärrä. Nyt pari vuotta e-pillreiden lopettamisen jälkeen olen luovuttanut ja aloittanut Terot, koska en kestä tätä epätietoisuutta ja haluan elimistöni kuntoon! Ja sen vauvan! :rolleyes:

Edited by Tuippi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Söin tässä puoli vuotta clerazette minipilsuja. Ne nyt oli suunnilleen ok, mutta nyt lopetin ne ja ei hyvää päivää näitä "vierotusoireita". Mieskin nätisti sanoi, että "kyllä sulla tuo vene keikkuu aika pahasti" :) Pääkipu on iskenyt aivan järkyttävänä kokemuksena useammaksi päiväksi. Mielialat tuntuu ottavan ihan oman matalan lentoradan. Voiskohan toivoa, että tämä rauhottuis kohtuu pian vai huitelenko tosiaan joulun anoppilassa hormoonituuliviirin armoilla... Aijai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tahtenlento, mullakin vaikutti negatiivisesti mielialaan pillereiden lopettaminen, mutta sitä pahinta matalapainetta kesti ainoastaan sen ensimmäisen luomukierron. Olo tuntui ilman syytä hiton ahdistavalta, masentavalta ja pelottavalta... jos ois kestänyt kauemmin niin ois jo voinut luokitella lieviksi paniikkikohtauksiksi!

 

Nyt on onneks helpottanut, pillerit lopetin lokakuussa. Tuntuu, että alkaa elämä voittamaan ja ehkä ei pipo kiristä yhtä kovaa kuin pillereiden aikaan. Täti vaan on nyt valitettavasti hukannut mun osoitteen...

Edited by Speranza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menossa eka luomukierto... On ollut nippailuja ja vihlomisia, kouristuksia, ja aluks aattelinki, et jospa heti tärppäs. Nyt oon tullu siihen tulokseen, että saatto johtua pilsujen lopettamisesta... Kaipa ne hormonit tekee tepposiaan, mielikin on välillä kumman herkkä. Se mua ihmetyttää, että välivuotoja ei oo tullu, ne tulee meinaan ihan aina, oli pillerit tai ei.

 

Muutenkaan ei oo sitä tavallista "kohta ne alkaa" -fiilistä. Nyt sit huolettaa, meneekö kierto pitkäks tai jotenki sekasin.. Ainaki kipeitä menkkoja voi odotella, koska pilsut (+kipulääkkeet) teki niistä ees siedettävät!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Speranza toivotaan, että täti löytyy tai mieluummin plussa :) Joo onneksi täällä nyt alkaa vähän näkyä valoa risukasaan. Etenkin kun tuosta päänsärystä pääsi eroon.

 

caitlin kyllä täälläkin kaikenlaisia oloja muka on olemassa, mutta onneksi järki vielä voittaa ja selitykset menee vielä ihan omaan piikkiin (väsyminen voi johtua valvomisesta, viluisuus väsymisestä ja päänsärystä, jne jne). Ihan pelottaa mihin tämä oireiden kyttäys voipi mennä girl_haha.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menee vähän päinvastaseen aiheeseen mun asia, mutta laitan tänne kuitenkin. Jouduin aloittamaan pillerit pitkän tauon jälkeen ja nyt mä olen niin täynnä mm. alavatsavihlaisuja, väsymystä, tiputteluvuotoja, kaikki hajut tuntuu 100 kertaa voimakkaammilta, iho kukkii finneistä ja halut tiessään... ja ra testi näyttää negaa. :girl_mad:

 

Testattu n. viikko sitten. En viittis testailla ihan huvin vuoks ku ei ne testitkään ihan ilmasia ole. Joten syön tän liuskan loppuun ja sit katellaan taas ehkäsyä uudelleen. Huhtikuuhun asti pitäs jollan kitkutella, ku en ny ihan pihtaamaan viittis alkaa. :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Pillerithän huijaa kehoa luulemaan, että olisi raskaana ja siksi ovulaatiotakaan ei pillereitä syödessä tapahdu. Hyvin voi siis pillereiden aloitusoireet olla raskausoireiden kaltaisia. Kolmen kuukauden aikanahan niiden pitäisi tasoittua, jos ovat tasoittuakseen. Kärsivällisyyttä sinne toivotan siis :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaipa se pilsujen lopetuskin tuo niitä "raskausoireita".. No, mulla tää eka luomukierto oli odotettua vähän pidempi, mut tänään "onnekseni" huomasin tädin olevan sittenkin tulossa.

 

Nyt mua ärsyttää suunnattomasti ku tukka rasvottuu niin, et sit sais olla koko ajan pesemässä!!skilletgirl.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä nyt tänne päivitän taas omia lopettamisoireitani jälleen, jos jollekin vaikka on apua :D

 

Täti tuli siis kp43, ekassa luomukierrossa kp28. Näyttäis siltä, että ensimmäinen luomukierto oli vielä täysin pillereiden voimalla, ja nyt tämä toka tuli sitten "luonnostaan". Ekassa luomukierrossa en löytänyt ovista, mutta nyt tässä viimeisimmässä FF piirsi sen kp27, mutta sitähän ei voi ikinä varmasti tietää. Lämmöt kuitenkin pomppi loppukierrossakin vielä "epänormaalisti".

 

Tavaraa tuli tosi niukasti, eikä pakkikaan ollut sekaisin niinkuin normaalisti. Sellasta pitempikestoista jomottelua, niin että yölläkin herännyt, on aina välillä ollut. Sitä niukkaa vuotoa on myös ollut nyt kuusi päivää, ja tuntuu jatkuvan vielä. Myös toi jomottelu on jatkunut vielä. Sitä normaalia törkeän kivuliasta menkkajomottelua ei nyt vielä ainakaan oo näkynyt. Myös tunteet tuntuvat olevan enemmän pinnassa vielä nyt kp6 :)

 

Mulla ei vielä iho tai hiukset ole alkaneet rasvoittumaan. Oon myös huomannut että mieliala on paljon parempi, eikä hermostu niin helposti asioista! Se on ollut kiva huomata. Ennen joku kameran muistin loppuminenkin sai kauhean kiroamisen aikaan, nyt ihan ihmettää kun ei oikeen mikään ketuta!

Edited by Speranza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lopetin e-pillerien syömisen 2 v. sitten ja ehtisin syödä niitä 5 vuotta. Ekana vuonna kuukautiset tuli 4-5 kertaa ja seuraavana vuonna 1,5 -2 kk välein. Ei siis ole vieläkään tasoittunut kierto. Nyt ilokseni huomasin että olen raskaana, toivottavasti kuukautiset tasoittuvat normaaliksi synnytyksen jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pillerit lopetin (20v.käytön jälkeen :girl_impossible:) elokuussa 2010 ja kierto ollut sen jälkeen tasan 26 pvää, mutta kuukautiset olleet hyvin erikoiset...ei voi edes puhua vuotopäivistä, koska pikkasta tuhrua tulee 1.pvän ja sitten ei oikeastaan mitään. Masun normaalit menkkatuntemukset jatkuu kuitenkin sen 3-4 pvää....

 

Muita oireita:

Näppylää pukkaa otsaa/hiusrajaan jatkuvasti

masua nippailee sillontällön

vasta sekasin välillä ns. ilman syytä

Share this post


Link to post
Share on other sites

E-pillereiden lopettamisen jälkeen eka kierto oli 36 päivää. Siitä onkin jo reilu puoli vuotta, eikä sen jälkeen ole ollut mitään :( Eilen aloitin terolutit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin nyt täältä vielä kysyä, että kun lopetin pillerit juuri samaan aikaan kun oli juuri menkat niin tulevatko seuraavat vasta silloin ~4viikon päästä?

Aiemmin kun olen lopettanut pillerit (söin niitä 4½vuotta putkeen) niin alkoi pari päivää lopetuksen jälkeen menkat, mutta nyt ei tosiaan ole tullut.

Kerkesin puoli vuotta niitä nyt napsia kunnes päätimme lopettaa.

 

Oireena on ollut vain nippailuja vatsassa, vasemmalla puolella ja mitään vuotoa ei tule ollenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi,

Oon syönyt Diane Novaa vuodesta -95 koska mulla ei kuukautiset alkaneet muuten. Myös iho ja hiukset on pysyvät kauniimmassa kunnossa eivät rasvoitu. Muutama vuosi sitten kokeilin Microgynon merkkistä pilleriä ja jotakin muunkin merkkistä ehkäisyvalmistetta söin. Microgynonia ei pystynyt jatkamaan koska siitä aiheutui aivan järkyttävä päänsärky, varmaan jotain migreenin tyyppistä kun ei auttanut mitkään särkylääkkeet. Palasin takaisin Diane Novaan joka toimii kuin junan vessa. Nykyään mulla alkaa tulla samantyyppinen päänsärky 7 päivän pilleritauon aikana tai juuri siinä vaiheessa kun ekan pillerin aloittaminen olisi parin päivän sisällä. Onko kellään vastaavia oireita? Onko joku särkylääke tai migreenilääke joka auttaa päänsärkyyn? Mulle lääkäri määräsi Miranaxia mutta sekään ei auta. Pelkään myös ajatusta pillereistä vieroittumisesta siinä vaiheessa kun lapsien hankinta tulee ajankohtaiseksi eli parin vuoden sisällä ehkä. Päänsärky on niin voimakas ettei pysty nukkumaan, tuntuu että verisuonet pullistuvat päästä ulos. Onko kellään vastaavia oireita? Ja onko joku löytänyt jostakin särkylääkkeestä apua ja/tai onnistunut pääsemään e-pillereitä eroon vaikka päätä jomottaa?

 

Kiitokset jo etukäteen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieman päivystä tännekin puolelle.

Eli eka luomukierto edelleen menossa. Renkaan otin pois 1.11., eli kp 60+ on nyt menossa. Migreeniä ei ole tullut vielä kertaakaan!!!! Jo pelkästään tästä olen todella iloinen, mutta mieliala on myös rahoittunut/tasaisempi. Niin ja halut... niin ihanaa tuntea itsensä normaaliksi taas!!! Eikä tosiaan ole tarvinnut liukkaria käyttää, kuten renkaan kanssa :girl_dance:

 

Mutta mutta, menkkoja ei kuulu eikä näy. Testejä olen tehnyt jo muutaman ns. varmuuden vuoksi (pikkujoulukausi meni ja lääkkeitä joutunut syömään, joita ei saa ottaa raskaana).

 

Hormonitoiminnasta kertoo tällä hetkellä rasvainen otsa, näppyläinen selkä ja leuka. Ne inhottavat todella kipeät näppylät tulee leukaan noin viikon tai kahden välein. Hiukset myös rasvoittuu huomattavasti nopeammin kuin ennen.

 

Viikko sitten lääkäri kehotti odottelemaan menkkoja vielä 2-4 kk. Sitten jos ei kuulu, niin tutkitaan. (en ollut lääkärissä varsinaisesti tämä asian takia, mutta ajattelinpa samalla kysyä ;) ) Selvennyksenä vielä, että renkaan lopettamisen jälkeen tuli kyllä se "tyhjennysvuoto" ihan normaalisti.

 

Tuskaa tämä odottaminen :girl_cry2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heissan,

 

Mä lopetin pillereiden syönnin toukokuussa ja elokuussa kävin lääkärissä, kun menkat ei olleet vielä alkaneet. Söin kuurin Primolutia, jonka jälkeen vuoto tietysti tuli.

Nyt tammikuu, eikä menkat ole vieläkään luomuna tulleet. Viimesestä pilleristä tulee kuluneeksi 258 päivää. Söin pillereitä ennen lopetusta varmaan jotain 13 vuotta.

Alotin nuorena pillerit juurikin siitä syystä, että menkat oli epäsäännölliset.

Nyt oon varannu ajan lääkäriin, mutta suututtaa tää tilanne.

Ois helpompi ymmärtää ettei tuu raskaaksi, jos edes normaali kierto tulis.

 

Onks kellään kokemusta vastaavasta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pillerit lopetin puhjenneen aurallisen migreenin vuoksi jo pari vuotta ennen yrityksen aloittamista ja hyvä niin, koska kierron tasaantumiseen meni aika tarkalleen se vuosi. Kyllä niitä menkkoja tuli, kierron pituudet vaan vaihteli viidestä kahdeksaan viikkoon...

Edited by RouvaH

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa,

Mä aion lopettaa pillerit tällä viikolla. Syötyäni Melianea nyt tasan 10 vuoden ajangirl_impossible.gif Et ihan pieni hetki voi mennä kierron normalisoitumiseen...Vauva saisi ihannetapauksessa ilmoittaa tulostaan ensi syksynä / talvena. En vaan enää jaksa odottaa ja syödä niitä nappeja, kun kyllästyttää koko pillerit ja mulla on viimeiset vuodet ollu verenpaine jatkuvasti kohollaan (koko ajan vaan enemmän), vaikka oon syönyt terveellisemmin kuin ikinä ja alkoholinkin jättänyt minimiin. En keksi tohonkaan oikein muuta syytä kun helkkarin napit. Nyt ne saa jäädä pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä lopetin Cerazette minipillerit syyskuussa, ja noin kuukauden päästä tuli kuukautiset. Sen jälkeen kierto on ollut kyllä aika epätasaista, joulukuussa kuukautiset oli jo viikon myöhässä. Eniten kyllä ärsyttää tuo kierron epätasaisuus (oli myös nuorena ennen pillereiden aloitusta) + kk-kivut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 vuotta söin Harmonetteja ja tossa kesäkuussa ne lopetin. Sen jälkeen tuli kahdet normaalia niukemmat kuukautiset ihan ajallaan mutta sitten stoppasi. Lääkärissä kävin ja sain Terolut-kuurin jonka ensimmäinen satsi saikin kuukautiset palaamaan ja nyt juuri loppui toinen satsi ja kohta pitäisi tulla ne seuraavat kuukautiset. Kuuria on vielä pariin kiertoon. Nyt mietin tässä että milloin sitä mahtaisi uskaltaa odottaa sitten niiden ovisten alkavan? :huh: Ja minkälaisista ajoista puhutaan että jos ei meinaa alkaakkaan ennenkuin lääkärissä aletaan miettimään jotain Clomifenia tms?

Edited by heinis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now