Hihku

Miten mies suhtautuu vauvakuumeiluun?

604 posts in this topic

iiki, mä oon kuullu, että "hidassyttöiset" on sitten tunteella mukana, kun vihdoin päättävät johonkin satsata. ;)

 

marsipaanimakeinen, kovasti vauvaonnea teille :lipsrsealed: Ja sain päivän naurut tuosta koipien ravistelusta! :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies sanoo olevansa valmis isäksi, mutta haluaa vielä odottaa ennen yrityksen alkua. Sanoo, että jotenkin pelottaa ja haluaa vielä olla kaksin hetken aikaa..

Minulla taas kuume on viime aikoina käynyt todella kovaksi. Tuntuu, ettei ajatuksiin mahdu mitään muuta..

Häät olisi ensi kesänä, josko niiden jälkeen sitten.. Mies ei tosin halua sanoa mitään tarkkaa aikarajaa yrityksen alkamiselle. Miten sitä jaksaa vielä vuoden odotella..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies oli pitkään puheissaan tästä lapsi aiheesta "no sitten kun lapsi hankitaan" ja nyt tjottailupäätöksen alettua on aikamuoto muuttunut "nyt kun se lapsi hankitaan". :) Vaikka sanoinkin että ei se nyt-heti tulekkaan kun ei yrittämällä yritä, on mies vouhkannut jo asuntoasioista, nimistä ym.

Aika ihana <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies on ehkä vielä jokseenkin huvittunut kun meille alkaa kerääntyä kaveripiiristä saatuja vauvalehtiä. Toki senkin ajatusmaailma on jo kääntynyt siihen pisteeseen, että puhutaan niistä mahdollisesti tulevista omista lapsista, varsinkin kun ystäväpiiriinkin sellaisia on paljon ilmestynyt viimeisen vuoden sisään. 

 

Aktiivisempi yritys sen sijaan ei vielä ole saanut kannatusta, ja luulenkin että mies vähän haluaisi vakaampaa taloudellista tilannetta ja näitä perinteisiä kuntoon ensin. Se, että missä vaiheessa aletaan keskustella siitä, että vaikka vauva olisikin jo mahassa niin noita voi edistää sittenkin on sit eri juttu.. ehkä kohta.. ;) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin mies on se rauhallisempi osapuoli tämän vauvakuumeilun suhteen. Yritys on ollut päällä jo yli vuoden, mutta siinä missä itseä jo alkaa ahdistamaan, niin mies ottaa vielä ihan rennosti. Hän kyllä haluaa lapsia, mutta sanoi että tykkää olla kyllä vielä kahdestaankin. Ja että tulee kun on sen aika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä yritys on vasta alkanut ja mies on mukana rennolla asenteella. Huomaa kyllä, että hänkin vauvajuttuja miettii. On etsinyt uutta tilavampaa autoa, kun vanha ei kuulemma ole hyvä sitten kun vauva tulee. Ja yksi päivä koneella ollessaan etsiskeli netistä pinnasänkyjä  :lipsrsealed:  Jouduinkin jo sanomaan, ettei sillä autolla niin kiire vielä ole, että odotellaan nyt ensin että se plussa edes tulisi  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miuku, ihana tuo varustautumisinto noilla miehillä. Taitaa olla aika innoissaan kun jo pinnasänkyjäkin miettii :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, musta on kyllä hauskaa, että ensin ollaan ihan suht cool asian suhteen, mutta hetken päästä etsitään jo pinnasänkyjä  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies on hyvin mukana kuumeilussa, aloin valmistelemaan miekkosta tätä hetkeä varten jo pari vuotta sitten (hitaasti lämpiävää sorttia ;)) niin nyt on ihan täysillä mukana :) Juttelee kovasti toivottuun raskauteen liittyvistä asioista, ja kyselee kaikenlaista :)

Odottelee seuraavia lapsimessuja että jos sillon olisi plussa, että kehtais mennä sinne rattaiden testiradalle ajeleen hyvillä mielin  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies halusi lapsia heti - erityisesti oman pikku rinsessan. Minä sanoin, että gradu ensin, ja sitten väikkäri ja sitten virka ja ja ja.. Nyt sit ollaankin molemmat haluttu jo jonkin aikaa, vauvaa vaan ei kuulu vielä.. :girl_cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkään ei yritys ole vielä alkanut, joten toistaiseksi ainakin mies on melko neutraali vauva-asian suhteen. Haluaa kyllä lapsen/lapsia ja oli ihan innoissaan, kun vihdoin itsekkin aloin näyttää vihreää valoa asialle, muttei mitenkään erityisemmin hössötä asian suhteen :) Katotaan mikä on tilanne sitten, kun yritys oikeesti alkaa, nyt ollaan molemmat vielä vähän jännittyneitä asian suhteen, kun molemmille uutta ja ihmeellistä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies on kuumeillut jo varmaan siitä saakka kun ollaan yhdessä alettu olla. Sillon mulla oli vielä lukio kesken ja halusin vielä ammatinkin opiskella ennen mahdollista vauvaa. No, nyt on vuosi valmistumisesta, mutta mun alan työt on kiven alla. Harmittaa, etten suostunut aiemmin lopettamaan pillereitä. :girl_mad:  Mies on koko ajan puhellut, että ennen kun 30 pärähtää mittariin hän haluaisi isäksi. 11 kk aikaa tuohon deadlineen... Ja on tosiaan siis todella innoissaan nyt tästä yrityksen aloituksesta ja harmittelee kun ei plussaa kuulu. :girl_pinkglassesf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mä olen ehdottomasti se innokkaampi (ja myös pelokkaampi) osapuoli. Mies tuntuu ottavan tjottailun ja ajatuksen vauvasta insinöörimäisen rauhallisesti. Ei kamalasti hötkyile, mutta ei myöskään lähde mukaan mun ajoittaisiin pelkoihin. Vaikka rauhallisuus välillä ärsyttääkin, on hyvä, että toinen meistä on järkevä eikä ylianalysoi kaikkea :). On kuitenkin tosi hellyttävää kuunnella miten mies nyt ajoittain pohtii mitä kaikkea voisi aikanaan tehdä oman pienen tytön tai pojan kanssa. On se ihana   :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miehen ajatus on "sitten joskus". Koska mies on hokenut mulle sitä jo niin pitkään (vuosia), se alkaa kuulostaa samalta kuin "ei koskaan" :(

 

Nyt on miehen ajatusmaailma muuttunut ja "sitten joskus" koittanut :grin:  Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut paljon. Asiat, jotka miehen mielestä ovat olleet esteitä vauvan tulolle ovat ratkenneet. Olen siis valmistunut koulusta, saanut kivan työpaikan ja olemme muuttaneet omaan isompaan kotiin.

 

Toivoin ja odotin, että mies lämpenisi vauva-asialle ja pikkuhiljaa lämpenemistä tapahtuikin. Viimeiset puoli vuotta pyrin tietoisesti olemaan puhumatta vauvoista ja vauvakuumeesta, koska mies kokee sen aina painostuksena. Nyt kesällä hän sitten yllätti minut sanomalla yhtenä iltana ihan yllättäen, että olisiko se aika jättää ehkäisy pois  B)  Mun vauvakuume on sen jälkeen taas ottanut vallan ja vauvat koko ajan mielessä, mutta mies suhtautuu asiaan rauhallisemmin: "Eihän nyt vielä mietitä pinnasängylle paikkaa, kun ei ole vielä sitä vauvaakaan".  :lol:  :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies ollut jo monta vuotta sitä mieltä, että lapsia voisi tulla. Itse olen ollut enemmän pakokauhun vallassa ajatuksestakin. Kolmisen vuotta sitten tein raskaustestin, koska olin aivan varma, että olen raskaana (kuukautisia ei ollut kuulunut pariin kuukauteen). Minun iloksi ja miehen suruksi se oli negatiivinen. Mies kertoi siloin olleensa hyvin pettynyt. 

 

No nyt viime viikonloppuna kerroin miehelle, että olisin vauvaan valmis vaikka heti ja nyt hän keksii kaikenlaisia tekosyitä, miksei lasta voi nyt hankkia. Minusta tuntuu, että minut on petetty. Oliko tämä lapsiasia sittenkin miehelle isompi kynnys kuin olen käsittänyt? 

 

Kaiken kukkuraksi miehen keksimät tekosyyt loukkaavat minua. Hän sanoi, että heti ensitöikseni minun täytyy laihduttaa, jotta jaksan olla lapsen kanssa. Lisäksi minun pitää alkaa tekemään enemmän kotitöitä. Itse hän istuu tietokoneella päivät pitkät ja syö mitä sattuu. Olihan näitä syitä muitankin, mutta nämä nyt päällimmäisinä jäi mieleen. Myönsi kyllä myöhemmin, että hänessäkin on vikoja ja että sanoi minulle ilkeästi.

 

Toivon todella, että tämä oli vain paniikkireaktio häneltä.  :girl_cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jellona: Harmi kuulla! :( Meillä kyllä mies on joskus just tollanen samanlainen. Menee paniikkiin jostain nopeasti tulleesta asiasta ja sitten laukoo ihan ihmeasioita, vaikka ei niitä tarkoittaisikaan. Se varmaan oli sinunkin miehesi reaktio ja kunhan hän nyt asiaa makustelee, niin toivotaan, että hän ajattelee hommaa uudestaan.  ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivotaan näin, Nellisi. Itsellä ollut jopa jonkunasteista lapsikammoa ennen ja ollut todella huojentava ajatella, että kyllähän mies minun kanssa tekisi sen lapsen milloin vain ja olisi minun tukena jos pillerit olisi pettänyt tms, Nyt kun sitä tukea ei mielestäni enää ole, niin ei tiedä että mitä ajatella. Jos mies olisi sanonut, että on ihana kuulla minun olevan viimein valmis, niin olisin heittänyt pillerit varmaan heti roskiin. Nyt pitää vähän harkita itsekin asiaa vielä... 

 

Olisin niin halunnut, että edes tämä asia olisi sellainen, jota ei olisi miehen taholta tarvinnut harkita ja vatvoa vuositolkulla. Aluksi vaikuttikin siltä, ettei tarvitse.  :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon meillä ehdottomasti se innokkaampi. Mies hyvin vähän puhuu tuntemuksistaan, mutta sitten kun puhuu, niin se on kyllä ihan asiaa. Kovasti sekin toivoo lasta ja vuoden yrittäminen alkaa jo nakertaa senkin itsetuntoa vaikka mitä todennäköisemmin siinä ei oo mitään "vikaa". Ja miestä tuntuu jännittävän koko asia aika paljon, ehkä vielä enemmän kun mua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies on odottanut innokkaammin vauvanteon alkamista, mutta ei kuumeile kuin minä. Ainakaan ei paljasta kuumeiluaan :D Mutta innoissaan vaikuttaa olevan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Innoissaan on mies täälläkin, mutta tuskin kuumeilee :girl_haha:  Jaksaa kyllä kuunnella kiinnostuneesti minun juttujani ja selostuksia yrittämiseen liittyen :wub: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha, meilläkin mies odottaa innokkaana sitä vauvantekovaihetta :D Muuten hän suhtautuu asiaan melko realistisesti eikä juuri puhu tuntemuksistaan, ellen niitä hänestä purista pihalle..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now