make

Ensimmäinen kierto km:n jälkeen

182 posts in this topic

^eiks ohjeistus oo, et jos ei 7 vkoon ala niin kiertoa käynnistellään lääkkeellisesti? Hirveän pitkä aika odottaa jotain kp1:stä :( vai onko esim. uusi raskaus mahdollinen..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekaterina: samaa olen pohtinut itsekin. Kp 14 ja vuotoa edelleen. Tänään kylläkin bongasin myös omasta mielestäni oviksen, lähes tasavahvat viivat sain testiin, ja hyödynnetty on. Eli vuodosta huolimatta olisin ovuloinut ihan normisti, mutta mikä lie kohdun limakalvon tilanne, eihän sinne mikään kiinnity kun koko ajan on vuotoa :(Masentavaa, vois nyt tuo vuoto jo oikeesti loppua!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^mulla on kp5 tieto et limis oli 10.4mm, ja sen jälkeen vuoto niukkeni normaaliksi/niukaksi. Nytkään ei paljoa tuu, mitä nyt vähän pyyhkiessä ja sekin vain polen päivän ajan. Nyt taas ei vuoda ollenkaan.

 

Nyt mul on onneks pari pv vapaata, kai sitä pitää lepäillä jos se vuoto vaikka sillä asettuis. Ja sit bongaillaankin varmaan hematoomia ar-ultrassa jos sinne asti päästään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko hehkuttaa, että taisinpa bongata oviksen! Mulla ovis tuntuu pitävänä tai viiltävänä kipuna munasarjassa, erilaista ku muu jomotus ja kolotus mitä aina välillä on. Taas oviskipu on oikealla puolella, molemmat raskaudet on (muistaakseni) lähtenyt alkuun oikean puolen oviksen myötä... :) toivottavasti tämäkin!

 

Mies tuossa aiheutti lievän naurukuoleman juoksemalla kesken puuhien hakemaan vaatekaapissa olevasta työkalupakista sahan ja vasaran sängyn alle... :lol: kirvestä kun ei ollut... :grin: näin meillä :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekaterina, toivottavasti tärppää :) Oviksen jälkeen tuntuu aina ikuisuudelta ne päivät, että pääsee raskaustestiä tekemään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään on limatkin semmpiset et jos eilinen ei ollu ovis niin mä oon marsilainen. :grin:

 

Mua vaan jännittää et uskallanko testata ollenkaan. Et jos petyn taas. Tai et jos saan plussan ja sit alkaa vuoto... nytkin vielä vuodan rasituksesta, joten toiveet ei oo kovin korkealla... :/ voihan siyä hedelmöittyä mut sit ei kuitenkaan tartu vaan vuotaa ulos.. huoh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kyllähän tuo keskenmeno jättää sellasen tunteen ja pelon takaraivoon, että varmasti seuraavassa raskaudessa on varpaillaan ja varsinkin kun sulla Ekaterina meni noin myöhäisillä viikoilla, niin ei oikein voi huokasta missään vaiheessa tai sit kun on lapsen elävänä synnyttänyt. Mullakin on suuret odotukset ja toiveet heti tähän kkm ekaan varsinaiseen kiertoon, paketillisen ovistestejäkin tikuttelin ja pettymys on ihan takuulla suuren suuri jos ei parin viikon päästä plussa pärähdä raskaustestiin. Ja sit kuitenkin tiedän, et keho ei oo välttämättä vielä edes valmis raskautumaan uudelleen  :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea sadette! ♥

 

Mullakaan ei enää tuhrua, mut koitan olla innostumatta sen kummemmin. Saa nähdä maltanko olla testaamatta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä jo toinen kierto km:n jälkeen menossa.

Ekat kuukautiset 25 päivää kuukautisesta, kierto oli sit vaiveiset 22 päivää. Nyt menossa kp 17. Ovis testien ja lämpöjen mukaan kp 15.

 

Mä en ole sen elokuun -07 km:n, pienen enkelitytön syntymän (rv 19+3) jälkeen uskaltanut edes nauttia raskauksista. Tuon jälkeen oli kaksi onnistunutta raskautta ja sitten km rv 9+ kesäkuun -13 alussa.

 

Ekaterina! Sovitaax, et plussatään tässä kierrossa molemmat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekat menkat kkm:n jälkeen alkoivat aika tasan kuusi viikkoa tyhjennyksestä, näin siis molemmissa keskenmenoissa. Nyt odottelen toisia menkkoja, menossa kp33/28.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ärsyttävää, kun en halua mihinkään kuumeiluketjuun (tavalliseen tai km jälkeen kuumeileviinkaan), mutta missäs mä sitten oon :ph34r: kun tissejä jomottaa ja ovispuolen munasarjaa vihloo? :ph34r: voi ehkä olla mielikuvitusta, kp (19) 20 (21)/28 ja dpo5.

 

Tänään labraan, vika hcg:n mittaus. Joko se näyttää alle 5 = ei raskaana, alle 5 = raskaana mutta hcg ei vielä kohonnut tai yli 5 = jotain on päin persettä/raskaana ja liikaa hcg:tä. Tosi kiva! :P viimemittauksella 32pv km jälkeen/kp5 hcg oli 15, joten alle sen pitäis olla kuitenkin. Toivottavasti mahdollinen raskautuminen ei nyt heittele tota hcg:tä niin että tulis seuraamuksia tms :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekaterina kuumeilemaan vaan :) Kerrohan miten labrassa kävi. Itsekin kuvittelen jo vaikka mitä raskausoireita  :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hcg oli viimeksi 32pv tyhj jälkeen/kp5 15.

Eilen, kp 18 (tai kp21 jos lasketaan tuhrusta) se oli... 8 :ph34r: ja koska puoliintumisaika on 1.5-2pv... niin joko keho heittää häränpyllyä tai sitten...

 

Iik!

 

:ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekaterina iiik tosiaan  :girl_in_love: Onnea, kyllähän se kaiken järjen mukaan on jo ollut alle 5 ja nyt nousussa uudestaan :) Voi ihanuus!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä päivitän tilannetta heti ku tulee selkoa :grin: koska hcg tuplaantuu 48-72h välein, niin sen pitäis la-su näykyä kotitestissä, mutten tiiä uskallanko testata :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, onnea matkaan kaikille keskenmenon jälkeen raskautta toivoville!

 

Olen samoissa toiveissa, elämäni ekan raskauden keskenmeno (rv 9) alkoi vuodolla 22.7. ja sujui itsekseen ilman lääkkeitä tai kaavintaa. 

Puolitoista viikkoa vuodon alkamisesta (eli 1.8.) lääkäri sanoi ultratessaan, että kaiken pitäis olla hyvin, ja kohtu on tyhjentynyt tai tyhjenemässä itsestään. Raskaushormonin taso oli raskauden aikanakin alhaisehko ja km:n alussa jo romahtanut, mutta sitä ole sen jälkeen testattu.

Ei kai se enää voi vaikuttaa vai voiko? 

Nyt nimittäin eletään jo kuitenkin elokuun puoliväliä, ja mulla on kaksi viikkoa lääkärikäynnin jälkeenkin ollut tiputteluvuotoa lyhyttä taukoa lukuunottamatta päivittäin. (Johtunee osin myös seksistä, jota on tullut toiveikkaasti harrastettua, ei nyt tosin joka päivä..? ;) )

Tunnen yleensä ovulaation, ja nytkin päättelin sen koittaneen tuttuun tapaan kp 15, limaisena ja tällä kertaa myös pinkin vuodon kera.

 

Nyt eletään jo kp 23/28, ja tiputtelu on jatkunut ruskehtavana ja laimeana, paitsi tänään ihan tuoreena veritippana.

Olen kahden vaiheilla, pitäisikö olla toiveikas uuden raskauden suhteen? Vai voiko kroppa vain olla totaalisen sekaisin vielä pitkäänkin km:n jälkeen? Menkat mulla on olleet aina tosi säännölliset, joten nyt seuraan uteliaisuudella, alkavatko ne viikon sisällä. 

 

Plussana tässä olo on hiukan pahoinvoivakin (kuten tuossa keskenmenneessä raskaudessakin hedelmöittymisen jälkeen). En viitsi kuumeilupuolella vielä avautua, kun tämä keskenmeno tuntuu eri lähtökohdalta kuin perusmenkkailu. Ilmeisesti kroppa kuitenkin periaatteessa voi palautua nopeastikin km:n jälkeen, vai olenko liian optimistinen? Nähtäväksi jää...  :unsure:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekaterina meillähän on melkeinpä sama kierto, itse olen jo parit negatestit hätäpäissäni tehnyt, kun ei millään malta odottaa...olo on toiveikas, mutta jotenkin kyllä tuntuu, että kiville meni tämä kierto kuitenkin  :girl_sigh: Oletko katsonut jo mihin laskettuaika sattuisi, jos oikein onnekkaasti olisi nyt käynyt?

 

Lilyana on varmaan tosi henkilökohtasta miten kenenkin kroppa keskenmenoon reagoi ja miten kierto siitä palautuu. Tosilla kestää kuukausia ja toisilla kierto on heti entisissä uomissaan. Naisen kroppa ja hormonit on niin kummallisia...Pidetään peukkuja, että sieltä plussa tulee :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cathys, kyllähän sitä on laskettu mahdollisia laskettuja aikoja jo ennen jälkivuodon loppumista, tyyliin "jos jälkivuoto loppus nyt ja menkat alkais sillon ja ovis olis tollon niin la ois x" :blush: mut en halua innostua liikaa. En varmaan testaa ennenku on ees kp 28/28, jos se on kr niin en halua tietää.

 

Ja palautuminen on tosiaan yksilöllistä, mä olin varautunut odottamaan 6-7 viikkoakin kierron alkamista, ku olin jo niin pitkällä (19+) ku raskaus päättyi. Kuitenkin menkat alkoi kp27 (tuhru jo kp 24), ja ovis tuli ihan ajallaan. Pidän itseäni kyllä äärettömän onnekkaana :) ja onneks silloin soittelin naistenpolille runsaan vuodon takia, sain vahvistuksen sille että kyseessä oli menkat eikä esim. kohtuun jäänyt palanen raskausmateriaa eli jälkivuoto ois vaan jatkunut. Lisäks saatiin jo se virallinen lupa raskautuakin :)

 

Huomenna sit varsinaiseen jälkitarkastukseen kuulemaan tuomio. Toivottavasti limakalvo on hyvässä kunnossa uutta raskautta varten ja muutenkin kaikki ok :) saadaan viimein kuulla myös patologin tuomio. Jännittää.

Edited by Ekaterina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jälkitarkistuksessa käyty. Kohtu yms. kunnossa, ja se kystalöydöskin oli normaali keltarauhaskysta, joka oli jo kadonnut ja tilalle tullut uusi ovulaation myötä. Olinkin ovuloinut vasemmalta, vaikka viiltävä kipu tuntui oikealla. Limakalvo kunnossa, normaalin paksuinen tähän kierron vaiheeseen .

 

Kuolinsyy oli vakava sydämen kehityshäiriö, oikea kammio oli pienempi kuin piti, soluissa oli epämuodostumaa ja kammioiden välillä oli reikä. Myös keuhkoverisuonissa oli tämän myötä häikkää. Iloiset uutiset ovat, että tämä ei näyttäisi olevan perinnöllistä vaan raskauskohtainen epäonni. Varmuus saadaan kun kromosomitulokset tulevat; niiden piti olla jo valmiit mutta istukkabiopsian solut eivät viljelyssä kasvaneet ja nyt yritetään sitten uudestaan.

 

Selvisi myös, että Iki oli pikkusisko ♥

 

Nyt sitten uuteen yritykseen. Koska tässä ei siis ole kyse perinnöllisestä jutusta, niin ei saada mitään erityisseurantaa seuraavassa raskaudessa. Ainoa on, että r.ultraa voidaan aikaistaa 18-19viikoille. Mutta saa nähdä. Nyt on vähän suru puserossa, mutta nyt tästä päästään eteenpäin. Kromosomitulokset saadaan puhelimitse, eikä enää tarvi ravata taysiin. Itkuhan siinä tuli, kun luonnollisesti niitä pallomahoja vilisi siellä svo.lla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekaterina  :lipsrsealed:  Onneksi noin, vaikka varmasti suuren suuri suru ja tyhjä aukko tuosta elämään jäikin. Paljon paljon parempaa onnea uuteen raskauteen!  :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä teille molemmille, Cathys ja Ekaterina. Toivon, että tulevat päivät tuovat tullessaan iloisia uutisia itse kunkin elämään.

 

Oma eka kiertoni keskenmenon (22.7.) jälkeen jatkuu edelleen ilman merkkejä kuukautisista, nyt kp 30. 

Tuhruvuoto (onneksi) loppui muutama päivä sitten (kp 27-28), ja kun normaalisti kierto on ollut 28 p, olin jo aika innoissani kun mitään muuta kuin pahoinvointia ei kuulunut.

Tänään luovuin periaatteestani ottaa iisisti ja poikkesin kävelyllä apteekkiin... Puhdas negatiivinen testitulos sieltä kuitenkin tuli. Höh. Raskaus olisi ollut kivempi syy pahoinvoinille kuin joku perusvatsatauti! 

Täytyy näköjään vain antaa kropalle aikaa. Tuntuu vaan niin pöljältä, kun jo vuosia on pystynyt tunnistamaan itsestään ovulaation ja alkavien kuukautisten merkit, ja nyt tuttu kroppa vain kenkkuilee ja ilmoittelee milloin mitäkin. No, tuskinpa olen ainoa näissä turhautuneissa aatoksissa km:n jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now