make

Ensimmäinen kierto km:n jälkeen

182 posts in this topic

Lilyana tsemppiä sinne myös! Mulla myös ollut aina säännöllinen kierto ja ovulaation olen tunnistanut, mutta kkm jälkeen kroppa on ollut ihan sekaisin. Ensimmäiset viralliset menkat kkm jälkeen alkoivat 5 viikon päästä ja kestivät yli 2 viikkoa, seuraava kierto olikin sitten vaan 25 päivää. Nyt mennään kp 5 ja toivon, että tämä kierto olisi jo ihan normaali ja mahdollisuus raskautumiselle mahdollinen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huikkailen vain taustalta, että kun mulla oli kkm 02/13, niin ekat kuukautiset alkoi vasta kp 67, ja silloinkin kun käynnistin ne teroluteilla. Aikaa voi siis mennä, jos keho ei ole toipunut tarpeeksi. Tuota ennen tuli vain ruskeaa tuhrua, ja yhden kerran bongasin oviksen, mutta ilmeisesti kroppa oli vielä toipumisvaiheessa, koska siitä oviksesta ei raskaus saanut vielä alkuaan. Seuraavasta heti tärppäsi. Silloin kyllä apuna terolutit ja clomit :) Toivotaan, että pääsette pian uuteen kiertoon / se plussa pärähtää testiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Khadeija tai joku muu asiasta tietävä, ihan kiinnostuksesta kysyisin noista Teroluteista ja Clomeista (eli ilmeisesti ovulaatiota ja menkkojen alkamista auttavista lääkkeistä, ymmärsinkö oikein?).

Asun itse ulkomailla, enkä ollut noista ennen tälle palstalle päätymistä kuullut, mutta kiinnostaisi tietää, tarjotaanko noita yleisestikin Suomessa lääkärikäynnillä vai ovatko ne vain erityistilanteisiin esim. pitkittyneisiin ongelmiin raskautta toivottaessa? Millainen on kokemuksenne? (En nyt mitään tilastoja pyydä kaivamaan... :) )

Toivoa sopii, ettei sattuisi tarve kohdalle, mutta jos näin ulkosuomalaisena täällä suomen kielellä saisin asiasta tietoa, niin olisin iloinen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Khadeija, juuri olin tulossa myös huikkaamaan että sitten joillakin se myös vain kestää. Itsellä menossa epäonnistuneen lääkkeellisen tyhjennyksen ja sitä seuranneen kaavinnan jälkeen nyt kp 48 eikä normaaleista menkkakivuista tietoakaan (eikä kyllä mistään raskausoireistakaan). Huomenna soittoaika lääkärille, jotta voidaan puhua kuukautisten käynnistämisestä. Toivottavasti \ ilmeisesti siis teroluteja tulossa tännekin. Itse en vain tiedä niistä (vielä) mitään joten en osaa Lilyana auttaa :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei, kiitos anyway, kyllä niistä lääkkeistä varmasti tarvittaessa ymmärrettävää tietoa löytyy jostakin.

Kultajoki, toivottavasti sait lääkärin kanssa puhuessa selvyyttä omaan tilanteeseesi ja tarvitessasi lääkkeet.

 

Jaahas, ilmeisesti eka kierto täällä päin oli sitten 34 pvää (norm. 28).

Vuolaahko mutta lyhyt (2 pv, norm. 4) vuoto alkoi parin päivän kokonaisvaltaisten alaselän ja -vatsan kipujen jälkeen. Olivat sen verran voimakkaita, että yöllä piti burana ottaa. Yleensä en moisista kivuista ole joutunut kärsimään. 

 

Onnea matkaan meille kaikille, naiset! :)

 

PS.

Muoks jälkeenpäin, jos jotakuta kiinnostaa:

 

Eka kierto tod näk olikin 43 pv.

Se aiempi (kp 34) alkanut vuoto sisälsi ilmeisesti keskenmenoon liittyvää kamaa, mutta tyrehtyi parissa päivässä.

Huomasin, että vasta kp 43 tuli - toivottavasti - viimeiset "palaset" vuolaan veren mukana ulos.

Samalla alkoi tolkuton (menkkoja voimakkaampi) 6 pvän verenvuoto ilman klimppejä ja pahoja kipuja. Taisivat olla ne odotetut ekat kuukautiset. Loppuivat äkkiä, ja toivon että tämän jälkeen ei tiputtelisi enää.

Edited by Lilyana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka km tuli heinäkuun puolivälissä. seuraavassa kierrossa hämmästyksekseni raskauduin heti uudelleen, mutta km taas viime viikolla. molemmat jo rv 5+. Viime viikolla kävin neuvolan gynellä asian tiimoilta, tuli tähän kiertoon raskautumiskielto. Syyksi keskenmenoihin epäili reumalääkkeiden aiheuttamasta foolihappokadosta (tai siis että reumalääkkeet vaikeuttaa foolihapon imeytymistä). Eli nyt tuplasti foolihappoa vaan.

 

Me yritettiin yli 2 vuotta esikoista, joka sai alkunsa clomeilla. toista yritetty nyt yli 2,5v. ja kevääseen asti oltiin lapsettomuus"hoidoissa" (clomit + terolut+ metformin). jätettiin hoidot tauolle kun aloitin reumalääkkeet. yllättäen reumalääkkeiden ja kortisonin avulla kierto normalisoitui (ekan kerran IKINÄ kierto toimi ilman lääkkeitä) ja raskaudet toteutui.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ensimmäinen kierto km:n jälkeen 7 viikossa, kierto 50 päivää. Normaali kierto vakituinen 28 päivää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla hcg alle 1 vasta 6viikkoa tm keskeytyksestä. luulin ovuloineeni ennen sitä mutta lääkäri tyrmäsi täysin sen mahdollisuuden. kuulemma hcg voi saada ovulaatio testin antamaan plussaa ja erikoiset valkovuodot ihan normeelja kun kroppa "palauttelee" itseään :) tässä nyt ootellaan ja tikutellaan tuleeko ovis vai alkaako menkat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain varhaisen keskenmenon rv 5+6, vuotoa kesti viikon, siitä viikon kuluttua raskaustesti näytti jo negatiivista. Tikuttelin ovistikkuun kaksi vahvaa viivaa kp 22 ja menkat alkoi kp31 (joka siis sitten uusi kp1). Ensin ihmetytti tuo tosi lyhyt luteaalivaihe, mutta nyttemmin epäilen josko se ovistikku sittenkään olisi ollut positiivinen, noissa viivojen paksuuksissa helposti on tulkinnan varaa kuitenkin. Ennen ovista ja sen jälkeenkin aina uuden kierron alkuun oli paljon paksua valkovuotoa, ja menkatkin nyt olleet alkuun päästyään tosi runsaat (paljon tullut paksua tavaraa, selvästi enemmän kuin normaalisti) ja kivutkin olleet kovemmat kuin minulla yleensä. Jollain tasolla tää lohduttaa ensipettymyksestä toivuttuani (kun siis tuli menkat eikä vaikka positiivista raskaustestiä nyt), kun ajattelen että kroppa varmasti tarvitsi tän palautumisen ja ehkä sitä ovulaatiota ei oikeasti ollutkaan vielä, ja jospa NYT sitten pääsisi jatkamaan yritystä ja kuumeilua puhtaalta pöydältä. Toivotaan! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kestänyt hieman aikaa tää mun vastaus...

 

 

Mutta mulla siis tosiaan taustalla pco-tyyppistä munasarjaa ja nuoresta asti ollut epäsäännöllinen kierto. Siksi sitä raskautumista yritettiin ensin teroluteilla, ja kiertohan sillä ainakin tasoittui. Mutta sitten otettiin käyttöön clomit, koska lapsettomuuslääkäri oli sitä mieltä, että mulla on jotain ongelmia ovulaation kanssa, ja clomit olisivat myös ilmeisesti lyhentäneet/säännöllistäneet kiertoa ovulaation lisäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla todettiin kkm viikoilla 9+4, (alkio vastasi viikkoja 5+6). Lääkkeellinen tyhjennys toimi hyvin, ja alle 5 viikkoa sen alusta alkoi menkat, eli melkein normiaikataulussa. Vähän normaalia pidemmät ja runsaammat ehkä oli nää menkat, mut ei kipuja tai muuta erityistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keskenmeno todettiin viikolla 8+ joitakin päiviä, vastasi vain hieman päälle 6 viikkoa. Lääkkeet eivät kohdallani toimineet ja lopulta olin kaavinnassa. Kuukautiset onneksi alkoivat itsellään 40 päivää kaavinnan jälkeen, terolut kuuri minulla oli jo varalta odottamassa. Kuukautiset erosivat siten tavallisesta, että ei ollut mitään tuhruttelua alussa eikä lopussa, vaan pelkästään kunnollista vuotoa 5 päivää. Kipujakaan ei ollut oikeastaan lainkaan, vain pieniä tuntemuksia kuten aika usein muutenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kkm vkolla yhdeksän ja kasvu pysäntynyt vko 6+. Lääkkeellinen tyhjennys toimi hyvin, ja ensimmäisestä vuotopäivästä laskettuna seuraavat menkat alkoivat 33 pv myöhemmin. Melkein normaali kierto, 28 päivää.

 

muoks. niin ja menkkavuoto oli ehkä hieman runsaampi kuin normaalisti, mutta kesti ihan saman ajan kuin ennenkin.

Edited by *Petite*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekassa kierrossa km:n jälkeen ei tullut ovisoireita eikä rinnat kipeytyneet ennen menkkoja niin kuin yleensä. Tiputteluvuotoa tuli viikko ennen menkkoja, mitä ei ole ikinä ennen tapahtunut. Päättelin siis, että tuossa kierrossa ei tullut kunnon keltarauhasta. Kroppa ei ollut vielä toipunut. Mutta nyt alkaa olla ovulaatio lähellä, joten toivon onnea tähän kiertoon!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keskenmeno viikoilla 9+4. Jos lasketaan isoimman vuodon alkamispäivästä, tämä ensimmäinen kierto kesti sitten 25 päivää! Todella outoa, koska ennen esikoista mun kierrot oli 35-40 päivää pitkiä. Lisäksi jouduin vielä ottamaan jälkiehkäisyn viikko sitten, joten onpa kroppa kyllä sekaisin kuin Haminan kaupunki. Taidan tehdä aamulla ihan varmistukseksi raskaustestin, ettei kohtuun vain sittenkin ole jäänyt km:n jäljiltä jotakin. Tosin reilu viikko sitten verikokeissa hcg näytti laskeneen normaalisti.

Vuoto muuttui päivän aikana niukahkosta tosi runsaaksi, mutta kipuja ei ole ollut kuin aamulla vähän aikaa pienet jomotukset.

Edited by hansQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä ollut tokassakaan keskenmenon jälkeisessä kierrossa samanlaisia oireita kuin sitä ennen. Rinnat ei reagoi kierron missään vaiheessa. Tosi outoa. Vai voiko olla jopa hyvä merkki? Voiko oireilu muuttua, jopa palautua raskauden jälkeen sellaiseksi kuin luonnollisesti olisi? Kun enhän mä muista, millaista oli joskus teininä ennen kuin aloin syödä e-pillereitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jospa ne hormonit vielä hakee sitä "normaaliutta", eiköhän se pian palaudu :) joillain kestää kauemmin toisilla vähemmän aikaa. Rinnathan myös valmistautuu raskauteen joka kierrossa, että jos vain se on jäänyt huomaamatta? Tai miten sitten ovuloimattomassa kierrossa käy, reagoiko silloin rinnat mitenkään?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin, voihan se olla että nämä keskenmenon jälkeiset kaksi kiertoa olisivat olleet ovuloimattomia ja siksi ei rinnat reagoi mitenkään. Toisaalta kyllä molemmissa on ovistesti reagoinut, mut sekään ei kai mitään kerro… Hmm, jännityksellä odotan seuraavaa, josko palautuisi ja/tai tärppäisi. Akupunktiolla myös tuen palautumista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oma kokemus molempien keskenmenojeni jälkeen on, että muutaman kuukauden ajan on ollut monenlaisia oireita (jotka on tottunut liittämään joko raskauteen tai pms:ään). Tai sitten ei olekaan ollut niitä, joita on tottunut huomaamaan ovulaatiossa/ennen kuukautisia.

(Kierron pituus on myös muutamalla päivällä vaihdellut, ei kyllä enempää.)

 

Keskenmenojen syihin liittyvissä tutkimuksissa odotetaan, että kolme kuukautta keskenmenosta on kulunut. Sen pitäisi liittyä kehon toiminnan normalisoitumiseen, eli ilmeisesti useamman kuukauden ajan on ihan normaalia, että tulee vastaan "outoja oireita". :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka kierto 28 päivää, 17+3 tapahtui km. Ovulaatio oli siis (jos ylipäätään oli :D) jälkivuodon aikana, eli raskautuminen mahdollisuutta ei ollut. En uskonut että kierto palautuisi näin pian, siksi yritin vielä uskollisesti tänäänkin tikuttaa ovista. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain spontaanin keskenmenon tammikuussa. Seuraavat menkat alkoi normaalisti siitä kp34. Pidettiin taukoa muutama kk, ja raskauduin uudestaan joka kuitenkin heinäkuussa meni kesken, spontaani km.nyt kp 33, oireita on, ja kovasti toivon et olisin uudestaan raskaana.molemmista keskenmenoista vuoto oli runsasta ekat päivät,ja kesti sen 5pv

Edited by Heltsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli tuulimunaraskaus. Eka yritettiin lääkkeelistä tyhjennystä pari päivää, mutta toivottua tulosta ei tullut, ja lopulta kaavittiin. Tänään alkoi ensimmäiset menkat. Kaavinnasta laskettunua kierto kesti 31 päivää. Eli aika hyvin minun 27-32 päivän kierroilla. Lueskelin tämän ketjun tarinoita, ja huomasin, että akasha kirjoitti tuosta rintojen kipeytymättömyydestä. Minä olen ihmetellyt ihan samaa! Normaalisti mulla rinnat kipeytyy heti ovulaation jälkeen, ja kipu loppuu pari päivää ennen menkkoja. Nyt ei ollut mitään kipuja koko kierrossa! Testasin ovulaatiota, ja plussa jäi vähän epävarmaksi, mutta menkat alkoi sitten kumminkin juuri oikeana päivä tuosta vähän epävarmasta ovulaatiosta laskettuna. Ja oli ihan kamalat pms-oireet. Joten luulen kyllä ovuloineeni. Minulla ei ole ollut menkkakipuja moneen vuoteen juuri ollenkaan, mutta nyt tunnen selvästi kipuilua. Ei mitään kovin kovaa, voi olla ilman särkylääkettä kotosalla. Ehkä työpäivänä olis pitänyt särkylääke ottaa. Vuoto vaikuttaa hieman normaalia runsaammalta, ainakin näin ekan päivän perusteella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minullakin alkoi vihdoin ja viimein kuukautiset lääkkeellisen tyhjennyksen jäljiltä. Nyt on kolmatta päivää vuotoa, joka on aikalailla normaalin menkkavuodon oloista (eli tällä hetkellä runsasta). Rinnat eivät ole olleet ollenkaan kipeät minullakaan, vaikka normaalisti aina ennen menkkoja, menkkojen aikaan ja menkkojen jälkeenkin ovat, eli siis lähes aina.. Nyt ei mitään, saa vaikka kuinka hakata niin ei tunnu missään :P 

 

Minulla on myös normaalisti erittäin kivuliaat kuukautiset, joihin olen joutunut ottamaan Panacodia ja muutamaa muutakin särkylääkettä. Nyt kivut ovat oikeastaan alkaneet vasta tänään, enemmänkin sellaisena yleisenä pahoinvointina ja pienenä selkä- ja alavatsasärkynä. Mitään särkylääkettä vaativaa ei ole kuitenkaan ollut ja mietinkin, että olisiko mulla oikeasti ollut sitten sitä endometrioosia, joka aiheutti ne kivut. Tai ehkä kroppani kerää vasta voimia antaakseen minulle taas kunnolla köniin. Nämä kuukautiset alkoivat vasta kiertopäivänä 44 tyhjennyksen jälkeen, kun normaalisti kiertoni on n. 34 päivää. Ehdinkin jo miettiä, että olenko tullut heti uudelleen raskaaksi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now