make

Ensimmäinen kierto km:n jälkeen

182 posts in this topic

Tässä ketjussa voisi keskustella keskenmenon jälkeisestä kierrosta

 

Kuinka pitkä oli ensimmäinen kierto keskenmenon jälkeen?

Oliko tyhjentyminen alkanut spontaanisti, lääkkeiden avulla vaiko kaavinnalla?

 

Oliko vuoto normaalia vai tavallista niukempaa tai kovempaa? Entä kivut?

Edited by make

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normaalisti minulla kierto on ~28 päivää. Lääkkeellisen tyhjennyksen jälkeen (keskeytynyt km rv 8) kierto oli 25 päivää. Spontaanin km:n rv6 jälkeen tulin heti uudelleen raskaaksi, herkkä testi näytti plussaa kp25, eli kierto olisi varmaan ollut aika lailla sen 28 päivää. Keskeytyksen yhteydessä rv 15+1 minulle tehtiin kaavinta ja silloin kierto oli 32 päivää. Vuoto ja kivut olivat muistaakseni suht normaaleja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli spontaani keskenmeno rv 6-7+. Sen jälkeinen kierto oli suht normaalin pituinen (oli epäsäännölliset kierrot, mutta ei venynyt mitenkään ylipitkäks), mutta kivut ja vuodon määrä oli kyllä aika karmee. Napsin kuussatasia buranoita muutaman ensimmäisen päivän ajan ja ensimmäiset 3-4 päivää vuoto oli todella runsasta ja kuukautiset kestikin viikon. Normaalisti siis kestoo 4-5 päivää, joista ehkä ensimmäisenä voi vuotoo kuvailla runsaaks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka keskenmeno oli kemiallinen raskaus, joka ei kuitenkaan (sekään) heti poistunut. Sain plussan kun menkkojen piti alkaa, mutta sitten se alkoi heti haalistumaan ja muutaman päivän päästä oli jo puhdas nega. Tuolloin tuli muutamana päivän pyyhkiessä tuhrua, mutta itse vuoto alkoi vasta n. 3 viikon päästä tuosta. Kierrosta tuli siis 3 viikkoa normaalia pidempi. Nuo seuraavat menkat oli runsaahkot, muttei kipuja ollut normaalia enemmän.

 

Heti seuraavasta kierrosta tulin uudelleen raskaaksi, tuo vuodon jälkeinen kierto olisi kestoltaan ollut aivan normaali ovulaatioajankohdasta päätellen. Raskaus todettiin keskeytyneen jo varhaisessa vaiheessa, rv 7 ei ultrassa näkynyt mitään ja hcg oli liian matala viikkoihin nähden. Vuoto alkoi myös tuohon samaan aikaan ja kohtu tyhjentyi normaalisti. Vuoto oli ehkä vähän normaalia reilumpaa, mutta kivut olivat normaalia selvästi kovemmat yhtenä päivänä, sinä jolloin se enin kudosmassa poistui.

 

Seuraavasta kierrosta olisi tullut ovulaation perusteella n. viikon normaalia pidempi, mutta tulin jälleen raskaaksi. Tällä kertaa vuosinkin sitten yhteensä kuukauden (kuukautisia edelsi muutaman päivän tuhruilu, sitten tuli normaalit kuukautiset ja vuoto jatkui aina siihen saakka, kunnes kohdunulkoinen poistettiin laparoskopiassa (puhkesi vatsaonteloon). Isompia kipuja ei ollut ennen tuota vatsaonteloon puhkeamista, mutta vuotoa tosiaan oli 4 viikkoa...

 

Kohdunulkoisen jälkeen kierrosta taisi tulla jälleen noin viikon normaalia pidempi, tuon jälkeen menkat olivat ihan normaalit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spontaanin km:n (11+3) jälkeen kierto oli melko normaali, eli menkat tulivat n. 30 päivän päästä km:sta.

Olivat kylläkin todella runsaat ja erittäin kivuliaat ja kestivätkin yli viikon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla keskenmenosta nyt tasan 2 viikkoa ja tässä nyt jännätään miten kivuliaat kuukautisista nyt tulee kun ennen raskauttakin runsaat ja kivuliaat :o

 

Kroppa muutenkin tuntuu olevan aika sekaisin: kipeitä, selvästi hormonitoimintaan liittyviä finnejä naama täynnä ja eilen illalla ihan kuin PMS- oireita (ketutti ja nauratti vuorotellen, stressi ja väsymyskin saattanut vaikuttaa)yms..

 

Nyt vaan odotellaan kuukautisia ja odotellaan milloin sitä vois taas aloittaa yrittämisen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spontaani keskenmeno viikoilla 5+5.

Km vuoto kesti kaksi päivää, ja sen jälkeen tiputteli vielä satunnaisesti seuraavat neljä päivää. Ovulaatio tapahtui neljäntenätoista päivänä, eli ihan ajallaan, ja ensimmäiset menkat km:n jälkeen siitä kahden viikon päästä. Eli tasan neljä viikkoa meni keskenmenosta seuraaviin menkkoihin.

 

Kivut ja vuoto ei poikennut normaalista ollenkaan, joten luultavasti tyhjentyminen oli sujunut ihan moitteettomasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää eka kierto km:n jälkeen on nyt kestäny kuukauden ja viikon ajan oottanut että kuukautiset alkais kun ennemerkkejä ollut ilmassa hikoiluineen ja pienine vuotoineen. Soitin neuvolaan ja sanoivat että ehkä kuukautiset ovat nyt tulleet ja että on oman harkinnan varassa alkaako yrittämään vai ei...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spontaanin keskenmenon (rv 11+2) jälkeen ensimmäinen kierto kesti 36 päivää, normaalisti kierron pituus 28 päivää. Vuoto oli melko runsasta ja kesti pari päivää pitempään kuin normaalit menkat. Kivut pysyivät poissa, sillä heti kun tunsin jotain, otin särkylääkettä. Ei huvittanut kokeilla, kuinka koviksi kivut voisivat yltyä. Ovista en tuntenut ensimmäisessä kierrossa lainkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivitän tännekin tilannettani, kun huomasin, että parin viikon välein olen kommentoinut :)

Eli km:stä nyt tasan 6 viikkoa ja vauvaa yritetty 2 viikkoa. Selviä kuukautisia ei ole ollut, jotain vuotoa oli silloin kun kuukautisten olisi pitänyt olla. Vuoto oli niin vähästä ja kivutonta normaalivuotoon verrattuna, joten en ole varma oliko kyseessä välivuoto tms..

 

raskausoireita on, mutta hormonitasapainokin saattaa olla vielä niin sekaisin, niin en luota oireisiin: nippailua silloin tällöin vatsassa ja rinnoissa, väsymystä, joskus lämpöilyä ja etova tunne. Nytkin alko taas toiseen rintaan nippaamaan, tätä sattuu päivittäin. Raskaustestin tein maanantaina, eli mikäli mainitsemani vuoto oli menkat, niin kp 18/28-32 (nyt siis kp 20/28-32). Mikäli kyseessä ei ollut kuukautiset, niin nyt olis

kp 45/28-32.

 

Jos joku hämmentyy mun tekstistä, niin ite olen vielä hämmentyneempi. Mainitsemani maanantaina tekemäni raskaustesti näytti selvää negaa. Nyt vaan sitten jännäämään, mitä esimerkiksi kahen seuraavan viikon päästä kuuluu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäisen km:n jälkeen vuodin verta päivän hieman runsaammin jonka jälkeen tuli vaan tuhruttelua jota jatkui 9 viikkoa ja se vuoto sitten lopetettiin keltarauhas hormooni kuurilla jota jouduin 2 viikkoa syömään. Heti kuurin loputtua tuli ns. normaali menkat jotka kesti 8 päivää (normaali kesto noin 5 päivää). Palautuivat sen jälkeen normaaliksi.

Sen jälkeisissä varhaisissa km:issa on kierto pysynyt normaalina ja vuodotkin ovat kestäneet normaalien kuukautisten ajan, ainoana erona on ollut hieman kovemmat kivut ja runsaampi sekä läpikuultavampi vuoto.

 

Nyt jälleen raskaana ja testi näytti jo kp.18 selkeästi + eli on ollut näemmä aikainen ovulaatio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään on kp1! Eka kierto keskenmenon jälkeen oli siis hämmentävän normaalit 30 päivää. Hieno homma, koska kyllä sitä tuli vähän jännitettyäkin, mutta onneksi kroppa näyttää osaavan toimia ihan entiseen tapaan. :) Selviä pms-oireitakin oli parina päivänä, suklaata tekee edelleen mieli ja kivut ovat ihan normaalin rajoissa; en ole tarvinnut edes lääkettä, vaan lepo ja kauratyyny riittävät. Vuoto on kyllä hieman normaalia runsaampaa ja jotenkin erilaista. Siis sellaisen normaalin juoksevan ja joustavan puna-kirkkaan veriliman sijasta tosi tummaa ja paksua "veripuuroa" ja kudosömmöä, yäks.

 

Kyseessä oli siis keskeytynyt keskenmeno raskausviikolla 11+0, ja lääkkeillä onnistuneesti hoidettu tyhjennys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maimai, Hyvä että kierto tasaantuu! (mulla ei ole vieläkään alkanut menkat, ens viikolla tulee 5 viikkoa tyhjennyksestä.. Paitsi että ovistesti näytti plussaa, menee kait vielä ainakin viikko..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on nyt 3 viikkoa kaavinnasta ja ovistesti näyttää plussaa, tai ei ihan vielä täyttä plussaa mutta eiköhän se päivän tai parin sisällä vahvistu. Testasin sattumalta omien tuntemusten perusteella. Raskaustesti näytti tyylipuhdasta negaa viikko sitten. Menkat alkaisi kai sitten parin viikon sisällä...odotellaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiertohan voi toki olla jotain ihan muuta mitä se on ennen ollut,

mutta kun lääkäri sanoi että menkat pitäis tulla ajallaan tyhjennys päivästä laskien, niin jos näin on, niin miten voi antaa virtsanäytteen 4vkon päästä tehjennyksestä jos kuvitellaan että "potilaalle" on odotettavissa juuri silloin menkat.

Tyhmänä tätä mietin :wacko:

 

1,5 viikkoa vasta kulunut tyhjennyksestä, menkkoja jo kovasti kaipailisin B) ...

miksi tää aika aina matelee silloin kun se saisi kiiruhtaa!!

Edited by Mairo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen kierto keskenmenon jälkeen normaali 29 päivää, mikä helpotus! Vuoto ja kivut kuten aikaisemminkin. Takana keskeytynyt keskenmeno rv 12, joka "hoidettiin" lääkkeellisen tyhjennyksen epäonnistuttua kaavinnalla.

 

Mairo Sitä raskaushormonitason tarkastamistako mietit? Mulla otettiin verestä nuo hormonipitoisuudet, toki käytännöt voivat vaihdella eri paikoissa. Virtsanäytettä ei otettu. Ja tosiaan, mulla ainakin olis ollut menkat sitten justiin 4 vkoa tyhjennyksestä. Itse sain ajan 3 vkon päähän.

Edited by mymii

Share this post


Link to post
Share on other sites

^sitä raskaustestiäpä hyvinkin tarkoitin. Ja täällä meillä se tehdään virtsanäytteestä, on joko plus tai miinus, ei seurata mitään raskaushormoni määriä. Tosi paljon vaihtelee nää käytännöt ympäri Suomen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla todettiin keskeytynyt keskenmeno tammikuussa. Ensin tehtiin lääkkeellinen tyhjennys ja sen jälkeen vielä puolentoista viikon jälkeen uudelleen lääkkeellinen ja lopulta kaavinta.

Ekasta lääketyhjennyksestä on jo yli 6 viikkoa ja kaavinnasta 4 viikkoa.

Menkkoja ei ole vielä kuulunut. Vähän stressaa, saisivat kyllä alkaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuulimunaraskaus alkoi keskeytyä itsekseen rv 10+3, yhden yön vuodettuani sain lisäksi lääkkeet jotta tyhjentyisi loppuun. Ovulaation tikutin kp21 (jos vuotopäivä lasketaan kp1:ksi), eli suht normaalilta näyttää kierto tässä vaiheessa. Uuteen yritykseen ryhdyimme gynen luvalla samantien, joten toivotaan, ettei menkkoja ole tulossakaan... (nyt kp27 vuodosta laskettuna)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, nyt pääsen vastailemaan tähänkin. Eli km rv9+6, alkoi mennä itsekseen kesken, sain lääkkeellisen tyhjennyksen josta mentiin vielä kaavintaan. Raskaustesti näytti negaa 2 viikkoa kaavinnasta, noin viikko tämän jälkeen sain ovisplussan ja kp32 alkoi ekat menkat (normaalikierto 25-27). Menkat on vähän kivualiaamman tuntuiset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla todettiin tuulimunaraskaus rv 9+0 ja siitä viikon päästä menin lääkkeelliseen tyhjennykseen, josta vuotoa kestikin sitten yhteensä viisi viikkoa (välillä runsaampaa ja välillä vähemmän runsasta vuotoa). Sitten oli muutama vuodoton päivä ja tuli kuukautiset. Kiertopäiviä tuli sitten 37 tuohon ekaan kiertoon. Ekat kuukautiset oli pidemmät ja runsaammat kuin mulla yleensä on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli ensimmäisen keskeytyksen jälkeen (tehtiin rv24) kierto 40 päivää ja toisen (rv17) 34 päivää, eli mulle ihan suht normaalit kierrot. Onneksi, koska pelkäsin että venyisivät vieläkin pidemmiksi kun kerta kierrot ovat jo normaalistikin yli 30 päiväisiä. Molemmilla kerroilla ensimmäiset kuukautiset olivat suhteellisen normaalit, ehkä hieman pidemmät (1-2 päivää).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now