Guest HelmiQ

Jouluketju

369 posts in this topic

Joko sitä saisi laittaa jouluvalot :rolleyes: ? Ne toisi niin ihanasti valoa tähän pilkkopimeään syksyyn, mutta toisaalta on ehkä vielä hiukan aikaista... B)

 

Mä taisin kytkeä valot päälle meidän partsille jo syyskuun alussa kun en ollut ottanut valoja ja havuköynnöstä edes pois kesäksi :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä innostuin tästä ketjusta niin, että tein heti yhen satsin taikataikinaa! On pitänyt muutenki kauan aikaa tehä, mutta nyt ku tajusin miten hienoja joulukoristeita siitä saa, niin piti kokeilla heti.

 

Mä en oo mikään joulufani, eli tykkään viettää sitä ite joulua mieluiten ihan omassa kodissa ilman pakollisia rutiineja. Tykkään kuitenkin valmistella ajoissa kaikille hienot lahjat ja kortit ja paketit. Ja tietty sisustaa kotia joulukuntoon ja leipoa. On aina kiva kun aattona on lahjat sun muut viety ja saa vaan istuskella kotona ja hörppiä glögiä ja availla ne muutamat joululahjat mitä on saannut :)

 

Tänä vuonna oon yrittäny ettiä pieniä, mutta sitäkin osuvampia lahjoja. Esim. kaverille löysin kirpparilta DVD:n, joka on saman niminen ku kaveri itse. Joku kotimainen leffa, josta en ollut ikinä kuullutkaan. Saatiin miehen kanssa hyvät naurut leffan kannesta, toivottavasti kaveri saa myös.

 

Onko täällä ketään, joka paketoi joululhjat aina viimisen päälle, vai heitättekö vaan jotain paperia ja narua siihen päälle?

 

Laittakaa hei kuvia sitten kun saatte jotain konkreettista aikaseks, niitä on aina kiva kattoa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annamaaria, mä tykkään tosi paljon paketoinnista ja äärimmäisen harvoin käytän mitään valmista kuvioitua lahjapaperia. Olen käyttänyt esimsanomalehtia/silkkipaperia ja sellofaania. Myös ruskeasta paperista saa ihan kivoja paketteja kun keksii jonkun kivan nauhan siihen pakettiin. Joku vuosi sitten oli (muistaakseni) Koti&keittiö:ssä tosi kivoja paketointivinkkejä. Enpä ole koskaan ottanut valokuvia paketeista, jospa sitä tänä vuonna innostuisi :) En mä nyt välttis 'viimeisen päälle' niitä paketoi, mutta omalla tavallani ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ja^^ minä kans tykkään paketoida hieman omaperäisesti ^_^ . Juurikin silkkipaperia, kukkapapereita, valkoista pakkauspaperia, voimapaperia, sellofaania, kaunis lahjakassi yms. riippuen paketin sisällöstä. Päälle jokin kaunis nauha, paperinarua, silkkinauhaa tms. tai kiiltokuva, aiheeseen sopiva tarra, kortti... Ihan rajaton määrä mahdollisuuksia :) . Lahjojen antaminen ja paketointi on ihan huippua! Paketointia varten kannattaa hankkia esim. sinellistä tai akateemisesta 2-puoleista teippiä. Ei jää teipit näkysälle ja paketit pysyy kuitenkin paremmin kiinni kuin pelkällä nauhalla.

 

post-698-1256476766_thumb.jpg

Edited by marlee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me aloitettiin jo muksun kanssa joulukorttitehtailu. Voin laittaa kuvia kun saan valmiiksi. Me tehdään semmosia kuusikortteja, joita on helppo tehdä lapsen kanssa + sitten teen lisäksi ite muunlaisia kortteja. Lupasin tehdä joulukortit mun äidille myös, jos hän hommaa tarvikkeet. :)

 

Eilen käytiin Plantagenissa ja hitsi kun tekisi mieli jo laitella joulujuttuja... Nyt kun päästiin asumaan omaan kotiin ja lapsetkin jo tajuaa jotain jouluvalmisteluista, on itselle tullut kauhee hinku miettiä ja suunnitella noita.

Vaikka oon aikaisemminkin joulunajasta nauttinut, nyt jotenkin nautin ihan eri tavalla... Ehkä asiaan vaikuttaa sekin, kun tiedän ettei tartte olla tänä jouluna töissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihana ketju! :lol: Tein joulua ajatellen Ratulan ohjeen mukaan kahvisaippuaa. Ne oli tosi helppo tehä ja kivan näköisiäkin niistä tuli!

 

Ohje Ratulan sivulta (sivuilta löytyy myös video):

 

Näitä tarvitset:

 

1 pkt valmista saippuamassaa

4 rkl kahvinpuruja

Kattila

Vettä

Terävä veitsi

Tyhjä litran maitopurkki

 

Tee näin:

 

Pilko valmis saippuamassa pieniksi paloiksi. Kerää saippuapalat kulhoon ja sulata vesihauteessa samalla sekoittaen.

Huom! Saippuamassa ei saa missään vaiheessa kiehua. Kun saippuamassa on sulanut, lisää kahvinpurut ja sekoita hyvin. Leikkaa huuhdeltu maitopurkki kahtia ja kaada saippuamassa purkkiin. Anna saippuan jähmettyä noin 12 tuntia.

Revi maitopurkki saippuapalan ympäriltä. Leikkaa saippua sopivankokoisiksi paloiksi ja paketoi kauniisti.

 

Itte käytin muottina 0,5 litran siideritölkkiä ja sain näin pyöreitä saippuanpaloja. Molemmin puolin saippuaa leikkasin tapetista ympyrän muotoisen palan koristeeksi ja sitte vaan koko komeus sellofaaniin ja joulua oottelemaan! B) Reilun puolen kilon saippuamassapala maksoi paikallisessa askarteluliikkeessä 12€.

 

lokakuu09090.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä vannoin aikaisemmin etten kyllä ikinä lähetä valokuva- joukortteja lapsesta, mutta nyt kun on tuo oma lapsukainen niin näin se mieli muuttuu :rolleyes: Mutta mistä ihmeestä löytäisin pieniä tonttulakkeja, onko kukaan bongannut jossain?

 

Muoks. Vitsi tuo mansmon kahvisaippua on kiva! Kun vielä jaksaisi alkaa väkertämään...

Edited by Ompukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Painotan vielä, että oli tosi helppo ja nopea tekoinen juttu!

 

Viime vuonna Keskisen Vesan kaupasta ostettiin "Baby´s first christmas" -tonttulakki. Jos näillä lakeuksilla kuljetta! Ja oon menos ylihuomenna ko. kauppaan, joten voin ostaa ja lähettää jos tuntuu siltä! Joulupuoli aukee keskiviikkona, joten varmasti on vaikka ja mitä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi kun kiva tuo saippuaidea! Mitäköhän muuta tuohon voisi käyttää kuin kahvinpuruja? Ja vähän hyvännäköistä tapettia mansmo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Prismasta hain muka koepaloja tapetista, joten noista tuli kustannuksia tasan 0€ :P Siihenhän vois ettiä jotakin joulunväristä paperia tai paloja suoraan joulupaperista tai ihan mistä vaan!

 

Muoks. Esim. kaakaota, hunajaa, väri ja hajujuttuja..

Edited by mansmo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansmo: kiva idea :) Millä sä leikkasit ton saippuan ? Vai hoksasinko oikein et kun teit siihen siideri tölkkiin niin leikkasit sit siitä isosta pötköstä noita pienempiä?

 

Viime vuonna löysin pienen tonttulakin br lelusta, kannattaa käydä katsomassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hienoja mansmo!!me kans ajateltii kälyn kans tehä saippuaa!

tuliko siitä puolen kilon palasta noi kolme palaa vai enemmänki?

ostitko massan siitä uusimmasta askarteluliikkeestä?mikä se nimi nyt olikaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi, mansmo, jos vaan löytyy ja viitsit niin osta ihmeessä semmonen niin laitan rahat tulemaan :) Tuommoinen lakki olisi just hyvä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jenni81: Just noin! Leikkasin siis eka siideritölkistä sen "kannen" pois ja sitte ku saippuamassa oli jähmettyny, niin leikkasin tölkin paloiksi jotakin miehen työkalua käyttäen.. Sivuleikkurit tms.. :P Ja valmiista saippuapötköstä leikkasin terävällä puulolla saippuakiekkoja.

 

maija.m: Just siitä uudesta, Näpsäkästä. Siitä palasta tuli 6 kunnollista, ehkä 1,5-2cm paksuista palaa, 1 sekunda ku oli ilmaa jääny väliin ja molemmat päätypalat oli huonoja. Nehän voi tietty sulattaa uudestaan! Massaa jäi vielä yli, niin lopun kaadoin trip-tölkistä tehtyyn muottiin.

 

Ompukka: Laitan yv:tä. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saippuat näytti tosi hienoilta, onko kukaan kokeillut tehdä esim. hiekkakakkumuottiin, saako valmiin palan irti muottia rikkomatta?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yksi korttivinkki tuli heti mieleen. Onnistuu varmasti 3-vuotiaalta ja pienemmältäkin. Osaankohan tän selittää.. Eli punaista askartelumaalia levitetään käteen ja käden kuva painetaan paperille. Käden kuvan alle piirretään silmät, nenä ja suu. Siinäpä on siis tontun naama ja se käden kuva on tonttulakki. Sitten tuo komeus leikataan ja liimataan korttipohjaan kiinni.

 

Mehän testattiin tätä yksivuotiaan kanssa ja mielenkiintoista tuli :lol: Neidin käsi kun läträhti paperiin miten neidistä itsestään sillä hetkellä tuntui. Jossain kuvissa on jo valmiiksi silmät ja nenä :D Osassa taas näkyy selvästi sormenpäät ja kämmen. Nämä missä selvästi näkyy jo kasvot, niin laitan isoäideille. Noista muista täytyy pohtia, joskos niitä jotenkin tuunaisi. Tai sitten ei :)

 

Oli muuten haastavampaa pestä ja pukea neiti jälkeenpäin kuin tehdä kortteja :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on aloitettu leimailut joulukortteja varten. Kummasti sitä mustetta vaan löytyy monesta muustakin paikasta kuin korteista :rolleyes:.

 

Samoin leimat pakkaa keskittymään yhteen kohtaan ja oleen vähän toispuoleisia. Mutta, kun ite tekee (lapsi), niin saa semmosta kuin tulee ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansmo, kiitos! Innostuin kaivelemaan tosta saippuajutusta esiin vähän enemmän ja eksyin kotisaippua.info -sivustolle. Sieltä löytyy kyllä hyviä ideoita ja vinkkejä, mitä saippuaan voi lisätä ja aivan uskomattomia kuvia. Luultavasti tää touhu on sellasta, mihin jää koukkuun kerrasta. Laitoin heti tilaukseen kilon satsin valmista massaa ja pari muottia, kun olin tuolla hetken pyörinyt. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oih! Ihanaa kun joulu lähestyy. Mies ei kyllä välttämättä ole ihan samaa mieltä, kun olen joulusuunnitelmia hössöttänyt jo kuukaden verran ainakin :)

Ostettiin viime keväänä oma talo ja nyt sit olisi ensimmäinen joulu täällä ihan omassa kodissa. Vuokrakaksion jälkeen tuntuu, että täällä on niin mahdottomasti tilaa ja ikkunoita, että pitää keksiä kaikkea kivaa koristelua joka puolelle. Jouluverhojakin olen jo ostanut ison pinon, jouluvaloja samaten.

Valot saavat odottaa ensimmäiseen adventtiin asti, mutta odotellessa voisi vaikka kokeilla askarrella jotain mukavaa nyt kun työttömänä on aikaakin :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jes. Eka adventti on takana ja nyt saa oikein luvan kanssa täyttää kodin joulukoristeilla. Tai, no onhan noita ollut jo jonkun aikaa, mutta nyt voi keskittyä nauttimaan tästä ajasta... :)

Joululahjat on pääpiirteissään hommattu. Pari pikkujuttua puuttuu... Nyt ei muuta kuin kynttilöitä polttelemaan ja leipomaan jouluherkkuja.

 

Joulukortit on tehty ja viety postiin pari viikkoa sitten. Tässä lasten kanssa tehdyt kortit. Itse tein vielä muutamia erilaisia näiden lisäksi.

 

DSC09515.jpg?t=1259573181

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihania ohjeita täällä, mähän vallan tulen hulluksi.. :lol:

 

Oisko kellään persoonallisia ideoita mitä voisi Piltti-purkeista tehdä? Ne perinteset tuikkukupit tietysti, mutta entäpäs muuta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tätini pyysi meiltä iiiiison määrän Pilttipurkkeja. Teki viime viikolla pikku pikku pipareita jotka koristeli ja laittoi tuunattuun Pilttipurkkiin. On kuulemma mahtava lahja ihmiselle jolle ei keksi varsinaisesti mitään, mutta ei voi jättää lahjattakaan.

 

Minä taas aloitan viikon kahen päästä sinappitehtailun ja teen useempaa eri sorttia sinappia lahjoiksi. Ja pakkaan tietenkin Pilttipurkkiin, johon koristelen kannen kankaalla, tekemällä siihen "hatun" ja etiketti eteen.

Edited by OltsunÄippä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pilttipurkkiin voi tehdä vaikka jääsuklaata :) Pieniin tryffelivuokiin oikein makeaa suklaata ja OltsunÄipän tyylisesti "kansi" kankaasta. Annetaa niille, joita halutaa jotenkin pienellä eleellä muistaa, enemmän kuin kortilla, muttei kuitenkaan lahjalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now