Posted December 1, 2009 · Report post Kippis:oisko sulla hyvää respetiä tohon jääsuklaaseen tai muihin vastaaviin? Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2009 (edited) · Report post Kippis:oisko sulla hyvää respetiä tohon jääsuklaaseen tai muihin vastaaviin? Tällä tulee hyvää (ja kovin makeaa): Jääsuklaa Edited December 2, 2009 by Kippis Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2009 · Report post FST5:n Strömsöstä saa ainakin hyviä askartelu- ja kokkailuvinkkejä Tän illan jaksossa on tehty jo paperista punottuja sydänkoristeita ja marmeladia Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2009 · Report post Tässä vielä linkit Strömsön askarteluohjeisiin: http://svenska.yle.fi/matochfritid/hobbyartikel.php?id=2705 http://svenska.yle.fi/matochfritid/hobbyartikel.php?id=2700 Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2009 · Report post ^ ihania ohjeita! Ja just tarpeeksi yksinkertaisia, ettei tarvi heti ravata johonkin Tiimariin hakemaan askartelutarvikkeita. Mä haluaisin leipoa tässä joulun alla kuivakakun, joka voitais tässä joulua odotellessa syödä kahvin kanssa. Mitä niihin voi laittaa? Onko kenelläkään mitään erityistä suosikkia? Mulla ei oo mitään kokemusta joulun kuivakakuista! En oo koskaan niitä leiponut, eikä niitä ole lapsuudenkodissakaan ollut. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2009 · Report post Täälläpä oli mukava joulufiilis Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2009 · Report post Mä haluaisin leipoa tässä joulun alla kuivakakun, joka voitais tässä joulua odotellessa syödä kahvin kanssa. Mitä niihin voi laittaa? Onko kenelläkään mitään erityistä suosikkia? Mulla ei oo mitään kokemusta joulun kuivakakuista! En oo koskaan niitä leiponut, eikä niitä ole lapsuudenkodissakaan ollut. Mun suosikki on hedelmäkakku. Googlesta löytyy varmasti paljon ohjeita, kun laittaa hakuun hedelmäinen joulukakku, englantilainen joulu-/hedelmäkakku tms. Kakusta on olemassa paljon erilaisia versioita, joihin osaan tulee alkoholiakin, mutta itse tykkään ihan sellaisesta, jossa vaaleaan kuivakakkutaikinaan sekoitetaan sukaattia, appelsiininkuorta, kirsikoita yms., joita kaupan maustehyllyltä löytyy. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2009 · Report post Meillä kotona on jouluna yleensä ollut joko taatelikakkua tai maustekakkua. Googlesta löytyy erilaisia reseptejä noihin. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2009 · Report post Meillä askarreltiin tänä vuonna joulukortit kullanvärisestä säkkikankaasta ja sille liimattiin pienet jouluaiheiset tarrat ja koko komeus vielä kuumaliimalla kiinni kartonkiin mihin kirjoitettiin joulun toivotukset Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 · Report post Kertokaas jotain kivoja ruokia tai herkkuja mitä voisi jouluksi tehdä? Esim. joku jouluaiheinen aamiainen? Mitä voisi olla tarjolla? Me menemme sukulaisten luo syömään, emmekä aio edes kinkkua paistaa, saati sitten vääntää mitään laatikoita. Riisipuurosta pidän, mutta en tiedä jaksanko sitäkään vääntää aamiaiseksi. Olisi kuitenkin kiva rakkaalleen edes jonkinlainen aamiainen väsätä ja lisäksi niitä samoja herkkuja voisi syödä myös illalla sukulaiskierrokselta palatessa. Joululimppu voisi olla yksi, kun molemmat siitä pidämme, mutta sen saan kyllä kaupasta haettua, en aio leipoa itse. Mutta mitäköhän sitä sitten väsäisi? Jotain kakkua, piirakkaa makeaksi herkuksi? Leivän kanssa minkälaista lisuketta? Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 · Report post ^ Jos tykkäättee riisipuurosta, tee uuniriisipuuro! Helppo! Riisiryynit pataan / vuokaan ja maito päälle, ja uuniin. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 (edited) · Report post Manta: Kuulosti kiinnostavalta! Onko sulla sen tarkempaa ohjetta? Kauan pitää olla uunissa ja missä asteessa? Entä paljonko riisiryyniä ja maitoa? Edited December 14, 2009 by pinkdream Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 · Report post jonkinlainen aamiainen väsätä ja lisäksi niitä samoja herkkuja voisi syödä myös illalla sukulaiskierrokselta palatessa. Karjalanpiirakat? Leivän päälle lohta, jotain extrahyvää juustoa. Hedelmälautanen, esim. viinirypäleitä, jouluomenoita, päärynää. Luumurahkaa, piparkakku-glögi-juustokakkua, joulutorttuja, kinkkupasteijoita.. Mä olen siitä höpsö vaikken etukäteen juuri joulua mieti tai valmistele, mutta aattoaamuna ei saa nukuttua kovin pitkään, herään ennen kukonlaulua ja keittelen riisipuuron oikein pitkän kaavan mukaan, jemmaan lahjat kuusen alle ja katson lastenohjelmia Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 (edited) · Report post Uuniriisipuuron ohjeen löydät myös puuroriisipussin kyljestä. Hyvää ja todella helppoa Puuron lisäksi; lihapasteijoita. Tee vaikka valmiiksi pakkaseen ja lämmitä aamulla uunissa. Edited December 14, 2009 by Milarca Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 · Report post Kauppoihin on nyt myös tullut Nalle-merkkinen pikariisipuuro. En ole vielä tarkemmin tutustunut ko. tuotteeseen, vaikka kärryihin sen kaupasta kahmaisin (ajatuksena siis tehdä lapselle siitä joku oma korvike-riisipuuro-mix ). Tod.näk tuosta kuitenkin aamulla myös meille puurot sutaisen (kun samalla lailla sukuloidaan joulu, niin en kotiin viitsi mitään erityisiä tehdä).. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 · Report post ^Riisihiutaleita ollaan käytetty juurikin juniorille. Tulee mikrossakin ihan hyvä puuro kohtuu nopeasti, laitan yleensä puolet nesteestä vettä ja puolet maitoa. Omaan makuun ei normi riisipuuroa voita, mutta menettelee. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 · Report post Kokeilin sitä uutta Risellan pikariisipuuroa, ja vaikka kuinka keittelen ja hauduttelen ja täysin ohjeen mukaan, niin ei onnistu. Riisi aivan irtonaista ja kovaa vaikka keitänkin ohjeen mukaan sen 15min Jospa joskus saisin hankittua haudutuskattilan niin sais keitettyä kunnon riisipuuroa. Nallen riisihiutaleita olen minäkin jo useemman vuoden käyttänyt, ja nytkin pojalle keitän siitä riisipuuroa aina välillä. Meillä onneksi poika sen verran vanha että uskaltaa omaan maitoon keittää niin saa koko perhe samaa puuroa Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 · Report post Manta: Kuulosti kiinnostavalta! Onko sulla sen tarkempaa ohjetta? Kauan pitää olla uunissa ja missä asteessa? Entä paljonko riisiryyniä ja maitoa? Uuniriisipuuron ohjeen löydät myös puuroriisipussin kyljestä. Hyvää ja todella helppoa Puuron lisäksi; lihapasteijoita. Tee vaikka valmiiksi pakkaseen ja lämmitä aamulla uunissa. Milarca ehtikin jo ohjeistamaan. Olen tehnyt samalla "reseptillä" kuin tavallisen riisipuuronkin. Uunissa olen pitänyt vähän vaihdellen, esim. pienempi lämpö ja pitempi aika, jos olen lähtenyt tenavan kanssa pihalle ilman, että on tietoa, milloin tullaan sisälle. Joskus puuro on ehtinyt olla uunissa vähän liiankin pitkään, mutta olen lorauttanut lisää maitoa ja sekoittanut. Hyvin on maistunut. Meillä on myös ollut riisihiutaleita, mutta ei niistä tehty puuro vedä vertoja perinteiselle riisipuurolle. Nuo lihapasteijat kuulostavat hyviltä. Heti alkoi tehdä mieli! Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 · Report post Kylläpä ulkona oleva lumipeite tekee jouluisen fiiliksen hetkessä. Olemme Taaperoisen kanssa tänään koristelleet kotia joulukuntoon ja kohta ajattelin pistää paketointitehtaan pystyyn. Lahjat on hankittu jo aikaa sitten ja odottavat vain paketointia. Joulun odotus on ihanaa aikaa! Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 · Report post Whaaat Siis mää luulin oikeesti että ne riisihiutaleet on ihan uus juttu Ei ole ennen vaan osunut silmään (eikä kyllä ennen ole ollut edes tarvetta). Täällä myös paketit odottaa tuossa vieressä paketoimista, kuusikin jo tuli tänään laitettua (kun on tänä vuonna muovinen, niin ei kuihdu poiskaan liian aikasin..normaalisti kuusi on tuotu aatonaattona, mutta nyt teki mieli laittaa se aiemmin). Tänään matkaan lähti 30 itsetehtyä joulukorttia ja 8"kahvipurkkia" odottaa leipomuksia lahjaksi vietäväksi. Leipomuksia kovasti suunnittelen, samoin kuin sinappia tekeväni, mutta en nyt ole varma kun kuitenkin sukulaisilla tulee syötyä massut täyteen.. Muutama lahja tässä vielä mietityttää, siis kun haluaisin hankkia jotain kivaa lisää, mutta toisaalta taas pitäisi tänä vuonna pysyä kohtuudessa. Kaikki alkaa oleen hyvällä mallilla! (Ja mikä parasta, löysin miehelle ihan nappilahjat)! Ihana joulu tulla saa Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2009 · Report post Mä kokeilin eilen tehdä riisipuuron kauramaitoon ja siitä tuli tosi hyvää! En halua meidän 9 kk ikäiselle vielä antaa lehmänmaitoa ja olisi kuitenkin kiva syödä koko perhe samaa puuroa. Tein puolet riisipussin ohjeesta, laitoin siihen määrään 3 dl Oatly kaurajuomaa ja puurosta tuli ihan tavallisen riisipuuron oloista ja makuista. Kannattaa kokeilla Kypsyi myös nopeasti, kun tuota kauramaitoa ei ollut kovin paljon. Ihanaa kun on lunta ja pakkasta, heti paljon jouluisempi fiilis <3 Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2009 (edited) · Report post Mä haluaisin leipoa tässä joulun alla kuivakakun, joka voitais tässä joulua odotellessa syödä kahvin kanssa. Mitä niihin voi laittaa? Onko kenelläkään mitään erityistä suosikkia? Mulla ei oo mitään kokemusta joulun kuivakakuista! En oo koskaan niitä leiponut, eikä niitä ole lapsuudenkodissakaan ollut. Anni Helenan kakkuvehnäjauhopussin kyljessä on toimiva perusohje vaalealle kuivakakulle. Ne kakkuvehnäjauhot on muutenkin kakku- ja keksileivontaan parempia kuin perus pullajauhot . Hedelmäkakkua minäkin ehdottaisin. Pilkot omenaa, mandariinia, säilykekirsikoita ja rusinoita, sekaan mantelirouhetta ja raastettua sitruunankuorta (toki myös valmiita sokerihedelmiä voi käyttää, mutta mielestäni niistä tulee hieman teollinen maku...). Liotat koko hedelmäkimaraa jonkin aikaa 2 rkl konjakkia tai rommia (myös säilykekirsikoiden mehua voi käyttää) ja teet sillä aikaa vaikka taikinan. Kakku paranee vanhetessaan ja oikeastaan alkaa maistua kunnolla vasta pari päivää foliokääreessä tiivistyttyään! Tässä mun muokkaama suosikkihedelmäkakun ohje. Marleen hedelmäkakku 250g voita tai margariinia 2½ dl sokeria 4 kananmunaa 4+1 dl (kakku)vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 1 pieni, mieluiten hapokas omena 1 klementiini 1 prk säilykekirsikoita kourallinen rusinoita ½ dl mantelirouhetta ½ sitruunan kuori raastettuna loraus sitruunamehua omenoiden tummumisen estämiseksi 2 rkl konjakkia tai rommia säilykekirsikoiden lientä 1. Pilko hedelmät pieniksi ja sekoita joukkoon konjakki (ja säilykekirsikoiden lientä). 2. Laita uuni lämpenemään 175c. Voitele ja jauhota vuoka (mannaryyneillä tai korppujauhoilla). 3. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. 4. Sekoita 4dl jauhoja, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää taikinaan. 5. Sekoita 1dl jauhoja hedelmien joukkoon ja lisää jauhotetut hedelmät taikinaan. 6. Paista uunin alatasolla 50-60 min. edit. kakusta tulee melko iso. Jos vuoan koko arveluttaa, voi taikinasta tehdä 3/4. Silloin mahtuu varmasti! Edited December 18, 2009 by marlee Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2009 · Report post ^ Kiitos! Tarkoitus olisi viikonloppuna leipoa, pitää kokeilla noita kakkuvehnäjauhoja! OltsunÄipälle sellainen vinkki, että hyvän riisipuuron tekoon ei välttämättä tarvitse haudutuskattilaa. Mulla on haudutuskattila, mutta jos se on likainen, käytän tavallista kattilaa ja haudutusritilää. Haudutusritilän kanssa puuro keitetään kuten normaalisti haudutuskattilassa, pohjaanpalamisen pelkoa ei pitäisi olla. Ritilän löysin äkkiseltään mm. invalidiliiton nettikaupasta, mutta melkeinpä mistä vaan halpahallista sen saa. Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2009 · Report post OltsunÄipälle sellainen vinkki, että hyvän riisipuuron tekoon ei välttämättä tarvitse haudutuskattilaa. Mulla on haudutuskattila, mutta jos se on likainen, käytän tavallista kattilaa ja haudutusritilää. Haudutusritilän kanssa puuro keitetään kuten normaalisti haudutuskattilassa, pohjaanpalamisen pelkoa ei pitäisi olla. Ritilän löysin äkkiseltään mm. invalidiliiton nettikaupasta, mutta melkeinpä mistä vaan halpahallista sen saa. Mulla itseasiassa onkin tuollainen ritilä jo kotona Pitääpäs kokeilla täs vkl aikana sen kanssa riisipuurontekoa Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2009 · Report post Mä kokeilin eilen tehdä riisipuuron kauramaitoon ja siitä tuli tosi hyvää! En halua meidän 9 kk ikäiselle vielä antaa lehmänmaitoa ja olisi kuitenkin kiva syödä koko perhe samaa puuroa. Tein puolet riisipussin ohjeesta, laitoin siihen määrään 3 dl Oatly kaurajuomaa ja puurosta tuli ihan tavallisen riisipuuron oloista ja makuista. Kannattaa kokeilla Kypsyi myös nopeasti, kun tuota kauramaitoa ei ollut kovin paljon. Ihanaa kun on lunta ja pakkasta, heti paljon jouluisempi fiilis <3 Mä tutkin tänään kaurajuomapurkkeja kaupassa ja niissä kaikissa sanottiin, että ei alle 1-vuotiaille lapsille (yhdessä jopa ei alle 3-v). Onko sulla Kerttu tietoa miksi ei? Suolaa niissä taitaa kyllä olla, mutta onko se ainoa syy? Jossain sanottiin, että eivät täytä imeväisikäisen lapsen ravinnontarvetta, mutta enhän mä niitä nyt korvikkeen/rintamaidon sijaan ajatellutkaan antaa, vaan nimenomaan tekisin puuroa ja porkkanalaatikkoa. Äh. Voin tietty tehdä nuo veteenkin, mutta kauramaito kuulostaisi paljon herkullisemmalta kuin vesipuuro... Meidän lapsi on jouluna 9,5 kk ja ajattelin tehdä hänelle omat ruoat meidän jouluruokia mukaillen. Pikkumiehelle tarjolla siis uunilohta ja perunoita, kalkkunaa ja porkkanalaatikkoa ja jälkiruoaksi jotain luumujuttua. Share this post Link to post Share on other sites