Guest HelmiQ

Jouluketju

369 posts in this topic

^ jollain superliimalla?

 

Joulukortteja en ole edes ehtinyt ajatella. Meillä on miehen kanssa tuollainen itse tehty joulukalenteri, mutta muistin juuri, että jossain on sellainen pieni mun mummon mun isälle ja sen veljelle tekemä joulukalenteri. Siihen mahtuu jotain aivan pientä, esim. 1 suklaakonvehti, joten voisi ollakin kiva ottaa pojalle käyttöön. Mutta pitää kans miettiä mitä sinne laittaa, kun suklaata meillä ei vielä syödä ja sellainen pikkuinen rusinapaketti on liian iso...

 

Onko nekin muumi-rusinapaketit liian isoja? Ne mitä myydään esim Prismassa, samassa paketissa on 6 tai 12 pikku rasiaa, joissa on kuivattua omenaa, aprikoosia ja rusinaa. Ne on jotain ehkä 3cmx3cm. Ja voihan sitä varmaan itse kääräistä paperiin tai kankaaseen rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä ikään kuin konvehdiksi.

 

Me saatiin joku vuosi sellanen joulukortti, johon lapsi oli tehnyt sormiväreillä sormenpäitä painamalla tonttujen naamoja, joihin oli sitten liimattu pipot päähän kartongista tms =) aika helppo idea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Tällänen joulukalenteri olis ihana jos ei ois tuollainen tuholaistaapero kotona, mutta ehkä hiukan vanhemman lapsen kanssa. Voisi vaikka yhdessä aina sytyttää kynttilän...

 

most.jpg

 

 

 

Meillä palaa lähes joka ilta kynttilöitä iso kasa, ja ne on kyllä saanut olla rauhassa. Tietysti vahtimatta ei voi jättää samaan huoneeseen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^no enpä tiedä, aika vaikeelta näyttää girl_crazy.gif Miten aattelit saada narut kiinni käpyihin? girl_impossible.gif

 

 

^ jollain superliimalla?

 

Tai rautalankaa kävyn ympäri tuolta suomujen välistä ja sillä kiinni nätisti ympäri kiepauttamalla siihen naruun, rautalangan saa vielä taiteltua näkymättömästi takaisin tuonne kävyn sisään sen jälkeen kun on sitonut sen siihen naruun kiinni :)

 

 

 

 

Tuon kynttilä-sammaljutun sammaleen jättäisin itse laittamatta tuohon nättiin asetelmaan, todella palovaarallinen jollei sitä pidä kosteana koko ajan... :( Ei tarvi kuin yhden kynttilän vuotaa ja sytyttää koko höskä palamaan. Mä saattaisin laittaa ne sammaleet isoon lasimaljaan ja tehdä niistä asetelma joulupallojen, kauniiden oksien ja jouluisten kangasnauhojen tms. kanssa :)

Edited by Sleeping Sun

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ on nekin liian isoja... 24pv on isompi luukku, jonne rusinoita kyllä mahtuisi...

 

Jos sit tekis itse sellasia pikku pussukoita joihin laittais vähemmän rusinoita ja muita vastaavia, ettei kuivuis. Jos joulupipareita saa niin vois tehä sama sellasia ihan pikkasia pipareita kanssa muutamaan luukkuun vaihteluksi. Jotain muutakin vinkkiä oli mutten nyt millään taas muista :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ottaisin mielelläni vastaan kortti-ideoita, joita voisi toteuttaa lapsen kanssa?

 

Vielä jos tämän kuukauden odottaisin, sitten voisi alkaa tehdä jouluostoksia. :) Lapsen huoneeseen (ainakin) tarvitaan uudet verhot ja keittiöön haluaisin sellaisen pienen hyllyn, johon saisi koristeliinan roikkumaan. Tälläinen siis

 

93-1937.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tajusin eilen, että pitäis ehkä pikkuhiljaa päättää, mitä haluaa tehdä tämän vuoden joulukorttien kanssa. Tyydynkö kaupan kortteihin? Tilaanko jostain kuvasta joulukortin vai teenkä itse? Vahvimpana on tällä hetkellä joku kiva valokuva viime vuoden lumisista maisemista. Itse tehdyt kortit saavat todennäköisesti odottaa sitä, että saatais talon rakentaminen valmiiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin tänään Tiimarissa pyörähtämässä ennen kampaajalle menoa ja sain aivan loistavan idean joulukalenteriin, kun näin valmiita malleja kaupassa:

 

Paketoidaan suht suuri kannellinen lahjalaatikko, esim. punaisella paperilla. Laatikon ympärille tehdään kaunis rusetti jollain kivalla silkki tmv. nauhalla. Päällystetään 24kpl tulitikkuaskeja jollain kivalla paperilla tai vaikkapa huovalla. 23 askeista liimataan laatikon kylkiin ja 24. aski tulee laatikon kannessa olevan rusetin päälle. Ja askeihin sitten numerot.

Musta tää oli ihan mainio sen vuoksi, että meillä oli lapsena aina tapana, että saatiin aattoaamuna avata yksi lahja, jossa oli esim. jokin peli tai vastaava, jolla saatiin pahin lahjahimo pois ja jaksettiin nätisti odottaa iltaa ja loppujen lahjojen avaamista. Tuossa kalenterissa kun avaa 24. askin niin saa jotain pientä makeaa vaikkapa ja samalla saa avata sen rusetin, jonka päällä aski on ja joka pitää laatikon suljettuna. Ja laatiksota löytyy sitten jokin isompi lahja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tässä kuva kalenterista :)http://www.tiimari.fi/askarteluohjeet/joulu/fi_FI/askarteluohje_joulukalenteri2009/

Mäkin olisin muuten tehnyt tuollaisen mutta ajattelin että onko liian pieni kahdelle lapselle? Varsinkin jos ajattelin laittaa pipareita, viikunoita yms. Tänä vuonnahan asia ei ole vielä niin ajankohtainen mutta mä ajattelen jo tulevia vuosia :girl_haha: Mulla oli lapsena tulitikkurasioista tehty kalenteri. Silloin söin jo karkkeja, joten rasia riitti hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen verran piti lisätä, että mekin saatiin aamulla joku pieni lahja. Aarrekartta oli laitettu 24. päivän luukkuun ja sitten saimme etsiä lahjan. Oli kivaa :) Ja tosiaan vei pahimman lahjajännityksen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missä netissä olisi kivoja ideoita serverenkaisiin? Tiimarin sivuilla olevat olivat tylsiä eikä mun mielikuvitus riitä keksimiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

JEI!!! Mä oon ollu jo hakemassa joulutavaralaatikkoa varastosta, että saan taas hypistellä kaikki läpi. Tänä vuonna otan sen kiinni, mitä viime vuonna jäi! Tein jo *hih* ensimmäisen jouluostoksen netissä :grin:

 

Ihana ketju! Saatan palata tänne kun alan tekemään joulukortteja.

 

Nyt pyörittelin perinteisen näköistä joulukangasta, missä on vaalean ruskealla sydämiä. Jos tekisin siitä tyynynpäälliset olohuoneeseen jouluksi, ehkä joulukortteihinkin voisi käyttää.

 

Olen tehnyt paljon joulukukka-istutuksia. Esim, jyskistä on saanut kaikkea pikkutilpehööriä ihan joulun alla halvalla.. sitten vaan multa, hyasintti, ympärille jäkälää tai sammalta, siihen sitä pikkukrääsää, eli pikkuomenoita, nauhoja ym, maun mukaan. Jopa tällaine peukalokeskelläkämmentä- osaa väsätä sellaisen, joten tosi helppo tehdä. Tiimaristakin saa aina kaikkea ihanaa.. !! :lipsrsealed: :lipsrsealed: :lipsrsealed: :lipsrsealed: Joulua odotan ihan mielettömästi :lipsrsealed: :lipsrsealed: :lipsrsealed: :lipsrsealed:

 

Nimim: lanttulaatikkoa ja säilykeherneitä nam-nam.. ja siskon tekemiä lihapullia = tulee joulu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taas naikkareista "nyysitty" kuva :lol:

 

il_fullxfull.101448307-480x429.jpg

 

Mietin et tällänen vois olla helppo toteuttaa sellaisenkin joka ei kamala käsityöihminen ole, samoin vanhemman lapsen kanssa voisi hyvin puuhastella. Koristella tietty miten haluaa, itse tehdyillä huopakukilla taikka maalatuilla kävyillä vaikkapa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me askarreltiin viime vuonna poikien kanssa joulukortit, joissa käytettiin päiväkotikuvista jääneet tarrakuvat hyödyksi:

joulukuu2028.jpg

 

Isompi sai harjoitella leikkaamistakin ja yhdessä liimasivat.

 

Viime vuonna vietettiin joulu Thaimaassa, joten ei laskettu päiviä jouluaattoon vaan matkalle lähtöön. OMpelin pojille kalenterin, jossa oli 24 pikkulokeroa, joihin sai pyykkipojalle kiinni isomman pussukan. Tänä vuonna pussukkaan tulee jouluisempi kuva ja tuon lentokoneen tilalle myös jouluisempaa. Pussissa oli joka päivälle lorukortti. En vielä tiedä mitä tänä vuonna. Ehkä kirjainmagneetteja, kun kirjainten oppiminen on pop. POjat olivat todella innoissaan kalenteristaan viime vuonna.

Mutta tällainen siis viime vuonna:

kalenteri004.jpg

Edited by Citronella

Share this post


Link to post
Share on other sites

ihanaa, kun on muitakin joulufriikkejä! tänä vuonna ajattelin tehdä yksinkertaisia kortteja leimaamalla kupari- tai hopeavärillä. pitäisi vain löytää jokin ISO leimasin, mieluiten seimi- tai luontoaihe tai muu "vanhanaikainen".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strutsin joukortti idea bongattu ja varastettu :) Millä "töpötit" niitä palloja? Mulla olis kyllä vaahtomuovia, jos siitä leikkais.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joululehdet olivat tulleet kauppoihin. Mikään niistä ei nopealla selailulla oikein vaikuttanut parhaimmalta. Joko ootte ehtineet selata niitä? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ tää ei koskaan osta joululehtiä :ph34r: En raaski niihin tuhlata rahojani, mutta esim stockan, sittarin, prisman, sokoksen yms joulumainokset ajaa saman asian! Ajattelin jopa tänä vuonna et leikkaisin niistä kuvat joulukortteihin. Esim nyt stockan esitteessä oli i h a n i a joulupalloja yms koristeita joista voisi sommitella joulukortteihin kivoja juttuja! Samoten Pirkan NAPEROPOSTI sisälsi taas ihania joulukuvia - niistä leikkelin jo muutaman joulukortin... Pihiyttä?? Eipähän tarvi tänäkään vuonna ostaa kuin ne tyhjät pahvikortit. :girl_dance:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä hain jo joulutavaralaatikon kellarista.

Siellä oli paljon lehtileikkeitä, niistä meinaan kanssa tehdä joulukortit.. Eikä se mun mielestä oo pihiyttä,vaan kekseliäisyyttä :rolleyes: ja se on jotenkin muutenki kivampi saada itte tehty joulukortti (ja antaa) kun ostettu.. Tietää, että antaja on nähnyt vaivaa tervehdyksen kanssa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi että, mä rakastan joulua! <3

Tänä vuonna en aio ottaa yhtään stressiä lahjoista. Ajattelin tehdä lahjoiksi koristeltuja joulukarkkeja ja joulukakkuja, ja pakata ne sitten kauniisiin paketteihin. Ei tule ainakaan lahjoittaneeksi turhaa krääsää kenellekään, ja itse kun tykkään niin hurjasti leipomisesta niin mikäs sen kivempaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos teillä on hyviä joulukarkkien/-suklaiden ohjeita, niin laittakaahan jakoon :girl_smile:

 

Ajattelin pyytää pari kaveripariskuntaa lapsineen meille viikko ennen joulua(töiden takia jo tuolloin) glögeilemään ja herkuttelemaan ja ihan vaan joulufiilistelemään. Ja siis hyviä pieniä jouluherkkuja pitäisi tehdä...jonkin kivan jouluisen juustokakun aion tehdä, mutta mä en ole ikinä noita karkkeja tehnyt.

Edited by Buttercat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now