Guest

Mitä päälle meneillään olevana vuodenaikana

94 posts in this topic

Villahaalarin olen laittanut, kun maa on kuitenkin kylmä ja lumessa ja tuo saattaa istuskella hiekkalaatikossakin jonkin aikaa. En ole vielä uskaltanut pelkkiä sisähousuja laittaa haalarin alle, kun itsekään en ole tarkentunut istuskella tuolilla. Jos vaunuissa nukkuisi, niin sinne ehkä voisi laittaa ilman villahaalaria, kun ei maa hohkaa kylmää, mutta jotenkin tuntuu, että maa on vielä sen verran kylmä. Eikä tuo poika osaa oikein kertoakaan, että onko peppu kylmä, kun aina väittää, että on sopivaa, jotta saa olla pidempään ulkona :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen hamstrannut shortseja ja leikkipukuja, mutta helteiden tultua tajusin mielummin pukevani tuolle vuosikkaalle pitkäs housut ja paidan. Eli nyt pitäii sitten löytää kevyttä, mutta pitkähihaista päiväulkoiluihin. Paahteen hellittäessä illalla vedellään kyllä shortseilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi uusavuttomuus!

Me ollaan ulkona leikitty ja ihan hyvällä mielellä tähän asti farkuissa tms. ja neulehupparissa, sekä lippiksessä. Nyt sitten käytiin tutustumassa päiväkotiin ja huomasin, että kaikilla lapsilla on pipot ja haalarit päällä. En minä tajua, ulkona on 15 astetta lämmintä... Vai olenko minä tässä se outo, vai tuo lapsi, kun tarkenee noin vähillä vaatteilla. Eikö tällä kelillä leikkiessä haalareissa tule kuuma? Meillä on kyllä haalari, mutta minä en vaan ole vielä sitä ottanut käyttöön, kun jotenkin miellän sen ehkä alle 10 asteen vaatteeksi. Joko teilläkin kaikilla on haalarit käytössä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ei ole haalaria vielä, mutta pakkasin varuiksi mukaan päiväkotiin ohuen välikausitakin ja sen pipon. En tiedä tarvitaanko niitä jo, mutta onpahan varalla. Meillä on myös kuumaverinen poika, joka tuntuu tarkenevan huomattavasti vähemmällä vaatetuksella kuin ikätoverinsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Meidänkin muksut ovat päiväkodissa, mutta haalarit ovat edelleen meillä kotona vaatekaapissa! Olisihan ne tietty aamupäivän tunteina kätevät, jos on mittarissa +8 tai jotain ja maa kostea, mutta iltapäivällä tulee varmasti jo kuuma.

 

Aamuisin olen laittanut lapsille sukkahousut college-/velourhousujen alle, pitkähihaisen paidan, fleecetakit ja pipot, mutta iltapäiväksi pakannut mukaan collegetakit ja lippiksen pojalle, kalastajanhatun tytölle.

 

On nää syksyn kelit kyllä hankalia pukeutumisen suhteen, kun aamulla on kylmä ja iltapäivällä jo kuuma! <_<

Edited by Adelita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä suosittelen lämpimästi jonkin soft shell-tyyppisen takin hankkimista alkusyksyn ja loppukevään (ja normivuosina myös Suomen kesän) viileämmille keleille. Meillä poitsut kulkevat PO.P:n fleecetakeissa sekä vk-housuissa näillä +10-15 keleillä. Ostin takit viime keväänä ja ihastuin heti niiden monikäyttöisyyteen, alkukeväästä sai niiden kanssa jo vk-asun käyttöön, kun haalari oli jo liian kuma, mutta pelkkä vk-asu liian kylmä ja loppukeväästä taas muut lapset hikoilivat vk-asuissaan, kun meidän poitsut ulkoilivat mukavasti. Loppui kertaheitolla pukemisongelmat :girl_smile:

 

edit. mainittakoon myös, että noissa on jälleenmyyntiarvokin kohdillaan, PO.P:n omalla kirpparilla myytiin 25 eurolla!

Edited by Penny.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kans liputan po.pin wind fleecen puolesta, on kyllä ihan loistovaate näillä keleillä! Poika käyttää tällä hetkellä ulkona sellaisia vuorillisia tuulihousuja (alla ei siis ole mitään muita housuja, vaihtavat sitten aina päiväkodissa sisähousut päälle erikseen) ja pitkähihaisen paidan päällä fleecetakkia, ja tänään oli myös pipo päässä. Näillä pärjää ihan loistavasti.

 

Vein päiväkotiin jo varuiksi välikausipuvunkin, mutta yhtenä päivänä kun hain pojan oli hänelle puettu välikausipuku päälle ja asteita oli kuitenkin +15 ja aurinko paistoi, joten totesin että ehkä parempi vielä pitää vk-asu kotona, ettei raukka saa mitään lämpöhalvausta. girl_smile.gif Itse jotenkin miellän vk-asun sopivaksi sitten kun lämpötila laskee pitkälle alle +10, melkein jopa nollakelillä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä päälle, kun aamulla lähellä nollaa ja iltapäivällä kymmenen astetta? Onko sisävaatteiden päällä fleecehaalari ja välikausihaalari ok? Fleecen voisi sitten iltapäivällä jättää pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen tehnyt juuri niin että aamusta fleecekerrasto päiväkotiin mukaan ja sen päällä on Ticketin plain rain välikausiasu (tosin pojalla on se malli missä on fleecevuori, ovat sitten ottaneet alta housut pois ja ollut pelkissä pitkissä kalsareissa kun on ollut lämmin). Vaikeinta on noiden hanskojen ja pipojen kanssa, kun sormikkaat on välillä liian kylmät ja sitten taas vk-hanskat liian kuumat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aamulla päälle sukkahousut + housut (college-, velour- tms.) ja paita sekä fleecetakki, välikausihaalari, vk-hanskat ja pipo. Noilla on hienosti tarjenneet aamupäivän. Iltapäivisin heille on päiväkodissa laitettu päälle sama setti ilman vk-hanskoja ja eilen taisi olla fleecetakitkin naulakossa. Muksut juoksee ja touhuaa ulkona melkoisesti, joten auringonpaisteessa tulee kyllä lämmin, vaikka muutoin lämpötila olisikin sen +10 astetta. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli aamulla +4 ja pojalla oli päällä sisävaatteet (collegepaita ja sukkahousut), kevyesti topatut välikausihousut, vk-takki, vk-hanskat, pipo ja kaulaliina. Jalassa villasukat ja kumpparit. Tuntuu aika vähältä, mutta lämpimänä pysyy tuolla varustuksella. Itse mieluusti lisäisin vaikka edes t-paidan alle, mutta sitten tulee valituksia, että on "iki".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Totesin myös, että pitkät alkkarit+housut, paita+neuletakki vk-puvun alla on aamulla sopivasti, iltapäivällä voi vähentää neuletakin ja vk-hanskat vaihtaa sormikkaisiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Missä vaiheessa teidän mielestä on "tarpeeksi" kylmä että kannattaa laittaa villavaatteet ulkovaatteiden alle? Tänään mittari näyttää +3 ja mietin että jos laittaisi sukkisten ja pitkähihaisen paidan päälle villahaalarin, tuleekohan liian kuuma? Mielipiteitä??

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ riippuu tietty ulkovaatteiden paksuudesta. Meillä on jo useampana kylmänä aamuna (ulos lähdettäessä +5 tai alle) ollut ohuen välikausihaalarin alla fleecehaalari + ohuet sisävaatteet. Nyt kun vk-haalarin tilalla on Po.Pin kuorihaalari fleecevuorilla, ei tietysti tarvi sitä välihaalaria. Meidän poika ei helposti palele ja liikkuu paljon, mutta olisi varmasti kylmissään ilman välikerrosta, nyt vielä kun ainakin täällä on tosi kylmä tuuli kylmän ilman lisäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään Aino lähti toppahaalarissa hoitoon. Ulkona oli +1 ja lunta satoi.

 

Olisin voinut laittaa myös vk-haalarin ja villahaalarin alle mutta ajattelin että toppahaalarissa on helpompi liikkua. Meidän vk-haalari (Lenne) on tosi ohut ja ollaan fleeceasua käytetty alla aina aamuisin, iltapäivällä sitten on sisävaatteiden päällä huppari tai ohut neuletakki. Aino liikkuu kovasti ja hikoaa helposti.

 

Pitäisi käydä talvikengät ostamassa, ilmeisesti nää säät jatkuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilen +4 astetta pojalla 4v metsäretkellä trikookerraston päällä fleecekerrasto, vk-housut ja takki sekä toppaliivi. Päässä trikoopipo ja käsissä sormikkaat. Esikoisella 6,5v päällä sisävaatteiden päälä fleecekerrasto, vähän paksumpi maihari ja tuulihousut. Päässä neulospipo ja käsissä sormikkaat. Aamulla oli vilu mutta kotimatkalla tuli kuuma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hankalaa, kun nää säät on vielä niin vaihtelevia, että pitää koko ajan katsella lämpömittaria ja molemmat puvut pitää olla "valmiina". Meillä jos on vaan vähän alle 10 astetta plussaa niin tuo välikausihaalari menee päälle ilman mitään ekstralämmikettä siellä alla. Sitten jos on jotain 1-4 astetta niin laitetaan alle fleecepuku. Ja nollasta alaspäin on laitettu talvihaalari ja sen alle ihan tavalliset sisävaatteet. Huutiksesta olen huutanut vielä molemmille tytöille Ruskovillan villahaalarit talveksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä näillä kylmemmillä välikeleillä ovat 2- ja 4- vuotiailla olleet loistavat Lindexin kuramatskua olevat fleecevuoriset takit ja housut. Sinne ei tarvi välikerrostakaan kun ollaan nollan yläpuolella, joten tosi helpot pukea. Ja pitävät lapset kuivina ja helpot putsata kurasta.

 

En ole yleensä ulkovaatteita ostanut Lindexiltä, mutta nuoremmalle nuo tarttuivat viime keväänä 70% alesta mukaan ja huomasin niin hyviksi, että ostin esikoisellekin. Ehkä Ticketin rubber rain w/ fleece on hengittävämpi ja muutenkin vielä parempi henkseleineen, mutta hyvin nämäkin ovat toimineet. Meillä ei ole tuota Ticketin versiota siis ollut, mutta harkinnassa tämän Lindexin version lisäksi kun nykyiset menevät pieniksi. Enää en suostu siirtymään välikausipuvuista suoraan toppa-asuihin, nää on niiiiin katevät :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tän oikeasti luulisi olevan jo helppoa mutta ei niin ei. Eli ulkona +15, puoliaurinkoista ja tuulee jonkin verran, vk-puku (takki ja housut) vai pelkkä takki? Pipo vai lippis ja sormikkaat vai ei? Poika 2,5v. Tänään oltiin hiekkiksellä illalla ja mulle tuli siinä vilu, pyysin mieheltä kaulahuivin antamaan ikkunasta ja poika tahtoi kanssa. Näytti viihtyvän huivi kaulassa, lippis päässä ja takki normisisävaatteiden kanssa. Itsellä tuli vilu ja mietinkin että joko ilhmiset on alkanut pukemaan vk-asuja päälle lapsillensa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan käytetty jo vk-pukua ja -kenkiä, päässä trikoopipo. Sormikkaita en ole vielä laittanut, tytön kädet on olleet lämpimät pidemmänkin puistoilun jälkeen. Kaula jää tosin aika paljaaksi, pitänee tuulisemmalla säällä laittaa kypärämyssy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ei tämä kyllä helpotu varmaan koskaan OÄ :girl_sigh:

 

Kyllä meidän neidillä 2vee on ollut jo vk-asu(Ticket plain rain) ja vk-hanskatkin, hatut sitten sään mukaan, välillä on saanut laittaa jo piponkin.

Isommalla neidillä myös vk-asu, mutta sormikkaiden kanssa ja vielä neiti on sitkeästi halunnut pitää kesähattuja kun pipo on niin kuuma kuulemma.

Huomasin että pk:ssa olivat laittaneet collegepuvun vk-asun alle, me ei olla kyllä laitettu kuin pitkähihainen paita ja legginsit.

Huomenna neiti saakin laittaa jo Ticketin vk-haalarin, kun pk:ssa ilmeisesti neidillä oli tullut kylmä ulkoillessa. Lisäksi täytyy vaihtaa lenkkarit korkeampivartisiin kenkiin. Nuorempi liikkuu vielä sen verran vähemmän ja kömpelömmin kuin siskonsa joten siksikin tuota vaatetta saa olla enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä mietin tätä tänään kun huomasin, että järjestään puistossa muilla lapsilla oli välikausipukuja päällä. Meillä pojalla oli sukkisten ja pitkähihaisen bodyn päällä collegehousut ja huppari sekä päässä trikoopipo ja tuo oli pää ihan hiessä ja niskasta kun kokeilee on lapsi lämmin. Ilmeisesti meillä on vain vähän kuumaverisempi tapaus tuo lapsi. Välikausipukua ollaan käytetty jonkun verran tosin mekin puistossa jos lämpötila tippuu alle 15 asteen ja jos on vähänkään märkää niin kiskotaan kurahousut tai kosteutta pitävät olkainhousut päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vk-haalaria ollaan jo jonkin aikaa käytetty 1,5-vuotiaalla tytöllä. Usein saa laittaa myös lapaset, päässä on jonkinlainen trikoopipo. (kaksinkertaista trikoota ja välillä on ollut jo paksumpikin pipo) Kerran tytöllä oli sormet kylmät jopa lapasissa eli meidän tytölle ei kyllä oo yhtään vk-haalari liikaa eikä ne lapasetkaan tosiaan. Tänään puoli 9 aamulla meidän mittari näytti vaan +1! Eli kyllä vaan rupeaa viileääkin jo olemaan...

Edited by pinkdream

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esim. tänään vk-asu (Cupcaken takki ja housut), sen alla trikoot ja pitkähihainen (lisäksi vielä lh-paita alla, kun olivat kipeänä alkuviikosta). Hattu päässä, ei hanskoja kun ei oltu kovin kauaa ulkona ja oli kuiva sää.

 

Sateisella säällä Ticketin plain rain käytössä, tuo Cupcaken setti on sellainen "tuulipukumaisempi".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut vaihtelevasti sään mukaan vk-haalarit poikein päällä. Kummallakin on pipot päässä ja pienemmällä on ollut jo hanskatkin kädessä kun sormet on tuntunut aina kylmiltä. Isompikin pyysi yksipäivä hanskoja.

 

Ja jokavuosi mietitään samaa asiaa täälläkin.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now