Guest *Fiina*

otsa-, avosuu-, ja kasvotarjonta

102 posts in this topic

Meidän viidestä lapsesta kolme on syntynyt avosuisessa tarjonnassa. Kaikki lapset ovat jo raskausaikana viihtyneet kohdussa enimmäkseen selkä mun selkärankaan päin, joten varmaan mun lantion rakenne jotenkin suosii tuota asentoa. Esikoinen ja kuopus eivät enää loppuraskaudesta vaihdelleet asentoa ja he syntyivätkin lopulta tuossa avosuisessa tarjonnassa. Toinen, kolmas ja neljäs lapsi sen sijaan vaihtelivat asentoaan kohdussa ihan viimeiseen asti ja kaksi heistä kääntyikin lopulta synnytyksessä normaaliin raivotarjontaan.

 

Avosuinen tarjonta ei ole mulla hidastanut avautumisvaihetta, vaan se on ollut aina nopea. Ponnistusvaihetta se on sitten pitkittänyt ja hankaloittanut. Normaalitarjonnassa ponnistusvaiheiden kesto on ollut 2 min ja 3 min. Avosuisessa tarjonnassa taas esikoisesta 45-60 min (en ole ihan varma, mistä laskettiin alkaneeksi), neljännestä 30 min ja viidennestä 5 min. Viides tuli siis melko helposti virhetarjonnasta huolimatta.

 

Esikoisen synnytyksen jälkeen olen yrittänyt omilla asennoillani vaikuttaa vauvan asentoon. Synnytyksissä olen pyrkinyt olemaan mahdollisimman paljon pystyasennossa, kontillaan ja nojailla eteenpäin. Joskus se on ehkä auttanut, mutta ei joka kerta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle selvisi tämän meidän (ekan) lapsen avotarjonta synnytyksen jälkeen, en ollut näihin tarjonta-asioihin missään vaiheessa perehtynyt eikä tästä ollut puhetta seurannoissakaan (olin äitiyspolin asiakas monesta syystä ja ultrattiinkin usein).

 

Lapsivedet meni torstaina klo 16, säännölliset supistukset alkoi perjantaiaamuna klo 4 aikaan ja klo 13 syntyi vauva 21 minuutin ponnistamisen jälkeen. Eppari leikattiin ja matkan varrella oli sykkeiden laskua, mutta koin synnytyksen helpoksi. Ilmeisesti tosiaankaan aina näin ei avotarjonnassa ole, rankan kuuloisia kokemuksia. :(Joka tapauksessa näköjään helpostikin voi sujua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now