Sign in to follow this  
Followers 0
jenni81

allerginen / astmainen yöyskä

3 posts in this topic

Eli kaipaisin tietoa lapsen allergisesta / astmaisesta yöyskästä? miten sitä on lähdetty tutkimaan ja hoitamaan?

 

Meillä pojalla on nyt ollut useamman kuukauden ajan yöyskää ja nyt sit alkaa noi allergia/astma epäilytutkimukset. Viimisen parin viikon aikana yskä on pahentunut todella paljon ja välillä on ollut lähellä ettei ole jouduttu yöllä lähtemään päivystykseen kun ei ole meinannut ohi mennä. Tällä hetkellä meillä on Ventolinea noihin "kohtauksiin" mutta saa nähdä ja toivoa että saataisiin jokin hengitettävä lääke.

 

Olisi siis kiva kuulla jos jonkun perheessä on tätä samaa, ainakin meillä on yöt ollu hyvin rikkonaisia nyt tämän takia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tilasin ajan terveyskeskukseen ja sitä kautta sain lähetteen sairaalaan lastenpkl.lle, missä tehtiin rasitustestit (lapsi 3v). Näissä kuului selkeästi keuhkoista vinkuminen, joten lääkitys aloitettiin. Astma alkoi oireilla juuri yöyskällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei astma alkanut yöllisillä yskäkohtauksilla lainkaan vaan selkeillä hengitystievaikeuksilla. Kohtaukset tosin usein ajoittuivat juuri yöaikaan. Syyskuun puolessa välissä tultiin keuhkojen rohinan vuoksi yksityiselle, joka laittoi lähetteen heti kunnalliselle puolelle. Samantien otettiin sairaalahoitoon jossa vietettiin yksi yö. Siitä lähtien hengitystievaikeuksia ollut jokaisen infektion yhteydessä. Kunnallisella ollaan käyty ahkeraan kontrolleissa, mutta siellä ei lääkäri ottanut oikeen todesta meidän vanhempien astmaepäilyjä vaan aina jatkettiin "katsotaan"- linjalla.

Viikko sitten poika sai erittäin vaikean hengenahdistuskohtauksen ja tultiin yksityiselle ja keuhkot kuunneltuaan lääkäri totesi, että selvät astmakeuhkot ja teki heti diagnoosin. Nyt on kunnon lääkity päällä ja poika on kuin eri lapsi. Nyt on siis astmalääkitys kokoaikasena jonkin aikaa kunnes mennään kontrolliin ja katsotaan voidaanko lääkitys lopettaa tai voidaanko sitä ainakin vähentää. Ja jos voidaan lopettaa, niin sitten lääkitys aloitetaan aina jokaisen infektion yhteydessä. Eli meillä siis kyseessä infektioastma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0