Hihku

Talvitenavat, kevätnuppuset, kesämuruset ja syksyn söpöläiset!

109 posts in this topic

Hmm... onkohan tämä vähän höpsö juttu... mielenkiinnosta kuitenkin kyselen teiltä seuraavaa, arvon vaukkarikollegat :)

 

Te, jotka olette jo ehtineet astua äitiyteen - mihin vuodenaikaan lapsenne syntyi?

Mitkä olivat hyviä puolia tuossa vuodenajassa, entä oliko jotakin miinuksia (josta tulevat mammat voisivat esim. varustearsenaalin kasaamisessa ottaa oppia)? Käytännön huomioita ja vinkkejä saapi heitellä :)

 

Esim. olivatko kesäkuumat odottajalle liiankin kanssa tukalia, vai oliko ekstraihanaa tepastella vauvamassun kanssa kesämekossa?

 

Odottajat ja vauvahaaveilijat, jakakaa myös mielipiteenne :)

 

 

Itsellä oli toiveissa alunperin kevätvauva, tällä hetkellä haaveissa kesämussukka...

Käytännön jutuista tulee itselle ekana mieleen näinkin tylsä juttu kuin vuosilomat - olisihan se mukavaa, jos vauva saataisiin perheeseen sellaisena ajankohtana että miehen olisi helppo lomiansa käyttää vaikka siinä yhteydessä tarpeen mukaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jouluksi kun vauvaa odoteltiin, yksi plussa oli siinä, että ei tarvinnut lähteä jouluksi minnekään sukulaisiin, vaan sai olla kotonaan :) Muita plussia:

 

+ ei tullut hiki isonkaan mahan kanssa, kun sää oli viileä

+ ei tarvinnut turvotuksista paljon kärsiä

+ synnytyksen jälkeinen hikoilukin korjaantui ikkunan avaamalla

+ sai pukea vauvan heti kaikenlaisiin ihaniin pörröjuttuihin

 

Miinuksia:

- syystakki ja talvitakki masuvaralla

- tarvitsee muutenkin erikseen odotusvaatteita, kun ei voi vaan mitä tahansa halattia pitää

- liukasta, kun on muutenkin kömpelö: liukuesteet oli hankala saada kenkiin itse

- ei päässyt ulkoilemaan vauvan kanssa pariin viikkoon

- vauvalle piti pukea suunnilleen naparetkivarusteet, vaikka olisi menty vain ovelta autolle (vaikka eiköhän näin tee esikoisen vanhemmat vuodenajasta riippumatta ;))

- joulu ja lapsen syntymäpäivä 2 viikon välein, hirveät lahjapulmat potenssiin ikävuosi

- kävelemään opetteleva joutui pitämään ulkona karsean kankeita talvikenkiä, joilla ei pysynyt pystyssä moneen kuukauteen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä osui kohdalle syysvauva :) Ja se kesä ei onneksi ollut kovin kuuma silloin, että ei kovasti joutunut kärvistelemään! Kyllä mä uimassa kävin bikineissä, ylpeenä masua esittelin ^_^

 

Sitten kun vauva synty, niin oli kiva kun ei ollut vielä pakkasta, päästiin pian ulkoilee yms. Ja talvella oli niin pieni ettei talvikamppeisiin mennyt varmaan yhtään rahaa kun mahduttiin passelisti äitiyspakkauksen toppajuttuihin, kevät-ja kesävauvoilla kun ne saattaa jäädä kokonaan käyttämättä, toki vauvakohtaistahan tämä on :)

 

Kesällä sitten oli ihanaa kun oltiin jo niin liikkuvaisia ja pystyssä, niin oli kivaa tutkia maailmaa aluksi vähemmissä varusteissa. Ja nyt talveen mennessä osataan sitten kävellä jo niin tukevasti että paksut talvikamppeet ja kengät eivät haittaa menoa yhtään!

 

Enpä mä oikein mitään negatiivista keksi :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on talvivauva (syntynyt helmikuussa), kesävauva (kesäkuun alussa) ja nyt syysvauva (syyskuu).

 

Kesä- ja syysvauvan kanssa oli hyvä, kun isomahaisimpaan vaiheeseen ei tarvinnut takkia hankkia. Kesävauvan kanssa oli myös ihana ulkolla heti pienenä, kun ei tarvinnut pukea paljon päälle. Mulla ei oo helteet kesällä tehnyt pahaa eikä ollut paljon turvotustakaan, joten mitään miinuksia en oikein näistä keksi. Vuosilomat meni tän syysvauvan kanssa hyvin putkeen, kun jäin äitiyslomalle heti kesäloman perään.

 

Talvivauvan kanssa oli sitten mahakkaan takkipulma ja vauvan villavaaterumba miinuksina. Muuta en keksi.

 

Mut yhtä ihania ne vauvat on aina, syntyipä ne koska tahansa. :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun esikoinen oli kevätvauva, syntyi toukokuussa. Plussia:

 

- ei tarvinnut olla viimeisillään raskaana helteillä. Turvotusta ja liikaläskiä oli paljon, ei onneksi tarvinnut niitä esitellä kesämekoissa :D

- päästiin vauvan kanssa heti ulos, ja vauvan pukeminen oli helppoa (mitä vähemmän sen parempi :D)

- mies piti kesälomia monta viikkoa :)

- ulos lähteminen oli kätevää, kun ei tarvinnut pukea itseä tai vauvaa. Niinpä tuli lenkkeiltyä PALJON, mikä oli hyväksi raskauskilojen pudottamisessa.

- myös isovanhemmilla oli kesälomia, niin oli paljon auttavia käsiä saatavilla

- kesävaatteiden alta oli liikkeellä ollessa helppo kaivaa tissi vauvan suuhun, ja istua vaikka puistossa nurmikolle imettämään. Talvella varmaan liikkeellä olo on hankalampaa imeväisen kanssa...

 

Miinuksia:

 

- imetyksen aiheuttamassa hormonimyrskyssä hikoilu oli järkyttävää kun oli muutenkin kuuma :D

 

Muita miinuksia en keksikään :) Kesällä oli helppoa pikkuvauvan kanssa ja seuraavana kesänä päästiin jo vähän nauttimaan ulkoleikeistä, vaikka meidän jätkä alkoikin kävellä vasta oikeastaan nyt syksyllä.

 

Kakkonen on tulossa helmikuussa, ja jännittää kyllä millaista on saada vauva keskellä talvea...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai niin, meidän talvivauvalla jäivät äitiyspakkauksen toppavaatteet paria kertaa lukuunottamatta käyttämättä. Ekana talvena se toppapuku oli aivan liian suuri, toisena talvena ei enää mahtunut. Kevyttoppapukua sentään ehdittiin käyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miinasen listan allekirjoitan, kun meidänkin vauva halusi tulla liki joulua. :)

 

Sellainen plussa tuli mieleen, että tavallaan oli kiva, kun keväällä ja kesällä vauva oli jo sen ikäinen, että oli helpompi tehdä ja touhuta kaikkea, reissata jne kun ei toinen ollut ihan nyytti ja tississä kiinni enää. Se alkuaika muutenkin meni aika pitkälti sisällä nyhjöttäessä ja ihmetellessä, niin kiva oli piristyä ja päästä ulos valoa ja lämpöä kohden. :)

 

Oli myös tavallaan helpottavaa, kun se vauvan pukeminen oli tyyliin "kaikki päälle mitä mahtuu" :lol: , kaveri sai omat lapsensa keskellä kesää ja tuskaili kovasti kun ei enää saanut vähennettyä vaatteita kun vauva nukkuikin jo nakuna ja silti huoletti, että sillä on liian kuuma.

 

Tuntuu, että kaikki haluaa vaan kevät- ja kesävauvoja, niin pakko yrittää kaivaa positiivisia puolia tosta talviajastakin. :P Ei se niin kamalaa ole talvivauvaakaan saada. Ei mua kyllä tosin yhtään harmittaisi, jos kakkonen tärppäisi abaut NYT, ja syntyisi heinä-elokuussa... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikko syntyi 1.1. Odotusaika oli kivaa, ei ollut yhtä vaikeeta kuin kuopuksesta s. 27.7. Kuopuksen kanssa nuo helteet vei multa voimat, olin ihan totaaliväsynyt. Hikoilin, en pystynyt nukkumaan, en jaksanut lapsen kans puistoon.

 

Astmaa mulla oli molempien odotusaikana, johtuen astmataustastani. Nivelet nitkuivat molemmista myös, turvotusta ei ollut kummastakaan, ehkä ihan hitusen kesävauvan aikana.

 

Talvivauvan kanssa pukeminen ja riisuminen oli rankkaa, tyttö nukkui tyyliin tunnin välein 20min, tietysti ulkona :rolleyes:

 

Mutta jos kysytään kumman kanssa iisimpää niin kyllä sekä odotusaika että muuten toimiminen talviaikana oli musta helpompaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kevätvauva syntyi vapun aikoihin.

 

-Kevättalvesta oli vaikeuksia tunkea isoa masua talvitakkeihin, eikä oikein uuttakaan takkia viitsinyt enää ostaa

-Raskaana ollessa tuntui, että ison masun kanssa olisi helpompaa pukeutua kesävaatteisiin

-Helteillä huoletti vauvan suojaaminen auringolta ja uv-säteilyltä

 

-Meidän vauva oli aika vaativa ja itkuinen tapaus ja esim. imetys ei ottanut sujuakseen, eli ei se kesä sitten ihan pelkkää puistossa auringonottoa ja jätskin syömistä ollutkaan :rolleyes:

Toisaalta:

+Kun pieni vauva alkoi kovaan ääneen vaatia ruokaa esim. vaunulenkillä, syöttäminen oli helppoa hoitaa ulkonakin

+Kun vauva ei viihtynyt vaunuissa, häntä oli helppoa kuljettaa sylissä, kun ei ollut vaikkapa räntäsateita tai toppavaatteita hankaloitamassa liikkumista

 

+Loppuraskauden aikana oli kiva ulkoilla, kun ei ollut liian kuuma eikä liian kylmäkään

+Ihan pienenkin vauvan kanssa pääsi helposti ulkoilemaan

+Vauvan pukeminen oli helppoa, kun sää oli suht lämmin

+Äp:n toppahaalari on just sopiva nyt ekana talvena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kesäkuun vauva

+viimeisillään raskaana ollessa, kun yöunet oli katkonaisia, oli ihana nauttia kauniista kevät ja kesäaamuista

+kun vauva syntyi, sai liikkua ulkona heti

+valoisat yöt auttoi jaksamaan yövalvomisien kanssa

 

-keväällä ei meinannut löytää mitään mukavaa päällepantavaa. kesä oli jo alkukesästä tosi kuuma ja ei viittinyt muutaman viikon takia ostaa kauheesti kesävaatteita megamahan kanssa. olo oli muutenkin kuin norsulla ja olis vaan halunnut turvotukset ja mahan piiloon vaatteiden alle, mutta eipä helteillä oikeen voinu montaa kerrosta vaatetta pitää.

-turvotus ja tukaluus kesällä odottaessa.

-jälkivuoto kesällä -> ei kehdannut paljoa mekkoja ja valkoisia kesävaatteita pitämään

-uimaan halutessa jälkivuoto ja rintatulehduskuviot aiheutti ongelmia.

-oli kuuma kesä ja vastasyntyneen pukeminen oli hankalaa, kun jos vauva pääsi hikiseksi ja alkoikin tuulemaan, meni iho heti kylmäksi

-kesälomareissut jäi tekemättä, koska vauva oli niin pieni ja ruokaili vähän väliä ja ei jaksettu lähteä ihan pienen kanssa mihinkään pitkille automatkoille

 

Tammivauva

+Jälkivuodon kannalta helpompaa kuin kesällä

+Raskauskiloista ehti päästä eroon kesämekkokauteen mennessä :D

+Vaateongelma oli helpompi, sillä ihmisten ilmoille mentäessä oli helppo laittaa vain toppatakki päälle housujen lisäksi ja se peitti mahdolliset turvotukset ja muut. Kotona sai olla ties missä römppäkamppeissa.

+Vauva oli kesällä jo sen ikäinen, että pystyi jotain reissuja tekemään ja syöttövälitkin oli pidemmät, joten pystyi itse nauttimaan enempi niistä reissuista. (Ei menny koko aika vaan tissinä toimiessa.)

+Talvivauvan pukeminen oli helpompaa mielestäni, kuin semmoisen joka oli 8kk talvella. 8kk ikäinen jo yritti kieriä karkuun ja karata kesken pukemisen, kun taas vastasyntynyt rääpäle ei päässyt pukemista karkuun.

(Moni kun kauhisteli mulle, että voi kun vauva syntyi talvella ja sitä joutuu niin pukemaan. Musta sen pienemmän vauvan pukeminen oli helpompaa, kuin isomman vauvan.)

+kun lapsi oli puolivuotias, oli kesä ja hän osasi jo nauttia esim. veden pärskyttelystä ulkona, puiden ihmettelystä ja nurmikolla makoilusta viltin päällä. :)

 

-ei päässyt heti ulos.

 

Itellä siis kokemusta talvi ja kesävauvasta ja mä sain paljon kommenttia talvivauvan hankaluudesta. Itse koin taas, että talvivauva oli käytännössä helpompi kuin kesävauva.

Edited by HelmiQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kaksi toukovauvaa ja seuraavaa tulee mieleen:

 

+ helppo pukea

+ imettää voi kesällä vaikka ulkona

+ seuraava kevät ja kesä on 1-vuotiaan kävelemään oppivan kanssa kiva

+ esikoisen kanssa tuli lenkkeiltyä reilusti kun vauva oli niin helppo laittaa vaunuihin

+ kuopuksen kanssa liinailu oli kesällä helppoa: pikkuvauva torkahteli liinaan milloin sattui niin oli kiva kun sai mennä sisään/ulos miten huvitti ja vaatetus oli sopiva

+ äp:n toppapuku on talvella just sopiva

+ mies sai pidettyä kesälomat ja isyysvapaat yhteen putkeen

- jälkivuoto&helle=yäk!

- ilmojen lämpenemistä sai odotella ihan tosissaan kun toppatakki tuntui kutistuvan koko ajan eikä uutta halunnut enää ostaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kevät/kesävauva (syntyi toukokuun lopulla)

 

+ Tykkäsin, ettei tarvinut odottaa kesähelteillä. Pidin turvotuksien takia tukisukkiksia ja ne oli ihana kätkeä kunnon vaatteiden alle.

 

+ Miehellä oli paljon lomaa

 

+Seuraavana kesänä oli ihanaa, kun kävelemään opetteleva 1-vuotias sai koko kesän treenata taitojaan kevyissä vaatteissa ja kengissä.

 

Vauvakesä ei meillä ollut säiden puolesta mitenkään helteinen. Vauvaa joutui suojaamaan tuulelta ja itsekin kuljin villahuivi rintojen ympäri käärittynä, joten mitään ulkona imetyksiä ei juuri harrastettu. Toki vauvan kanssa ulkoilu oli helpompaa kuin räntäsateella.

 

- Me asutaan pohjoisessa ja yöttömät kesäyöt eivät mitenkään helpota vauvan vuorokausirytmin opettelua.

 

- Talvitakki kävi kesken kovimpien pakkasten pieneksi ja jouduin siirtymään helmikuussa kevättakkiin (Nyt odotan huhtivauvaa ja olen varautunut tällä kertaa tähän takkiasiaan paremmin. Mama Liciousin villakangastakki on jo ostettu)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elokuun vauvaa odoteltiin.

 

+ Alkutalven sai pitää normaaleja takkeja, kevääksi maha kasvoi isommaksi mutta vaatteitakin sai vähentää.

+ Mies yhdisti kesäloman + isyysloman.

+ Kesällä odotus oli helppoa, ei ollut kuuma (kesä -08 mukavan vilpoisa) ja pikkuvaatteissa kulki mieluisasti. Loppuraskaudessa oli sitten turvotus kiusana ja ainoat kengät jotka mahtui jalkaan, oli miehen sandaalit. Tää tosin ei johtunut kuumista ilmoista.

+ Jääneet raskauskilot sai piiloon paksujen takkien alle

+ Seuraavana kesänä lapsi osasi jo nauttia kesän riemuista polskimalla altaassa ja tutkimalla paikkoja.

 

Miinuksia ei ollut, olin tosi tyytyväinen ja onnellinen raskaana, vaikka monet ihmiset ympärillä voivottelivat sitä millaista on olla "kuumilla" ilmoilla raskaana. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viela ei ole kaytannon kokemusta pienesta vauvasta, mutta odottelen helmikuun alun vauvaa ja keksin talvivauvalle ainakin seuraavanlaisia plussia ja miinuksia:

 

Plussia:

 

+ viela nyt lokakuun lopussakin tuntuu valilla kevyissakin vaatteissa kauhean kuumalta enka voi kuvitella, kuinka tukalaa olisi olla viimeisillaan raskaana keskella kesaa

+ ensimmaiset viikot/kuukaudet menevat kuitenkin varmasti pitkalti sisatiloissa, vasyneena ja vauvanhoitoon totutellessa, ja pimeaan ja markaan vuodenaikaan ei tule sen takia jaatya kauniista keleista paitsi; on varmasti kiva paasta vauvan kanssa vahitellen enemman liikkeelle kevatta kohti

+ talven pimeydessa sita uskaltaa ehka toivoa, etta vauva saisi nukuttua paremmin, ja itse siina samalla

+ vauva on kesaan mennessa jo vahan isompi ja mielekasta tekemista kesaksi riittaa ehka sen takia enemman, perheen yhteista kesalomaa ei tarvitse viettaa ihan vastasyntyneen kanssa

+ raskauskiloista ehtii toivottavasti eroon kesaan ja kesavaatteisiin mennessa

+ tassa maassa syksylla tai talvella syntynyt on kouluun mennessaan reippaasti vanhempi kuin kesavauva (tekee ison eron, kun koulu aloitetaan 4-vuotiaana)

 

Miinuksia:

 

- se isomahaisen talvitakki... tosin jos termostaattiongelmat jatkuvat samanlaisina, kuljen viela tammikuussakin neuletakissa

- muutakin aitiysvaatetta joutuu ehka ostamaan vahan enemman, kun ei voi kulkea ihan kevyimmissa tunikoissa ja kesamekoissa

- ensimmaisen kuukauden tai parin ajan ulkoilu vauvan kanssa voi jaada aika vahaiseksi, jos tanne tulee tyypillisen sateinen ja harmaa alkukevat

Edited by Coco

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika syntyi joulukuussa, ja mä keksin kyllä enemmän plussia kuin miinuksia.

 

+ oli jo viileät ilmat loppuraskaudesta, joten ei tarvinnut turhaan hikoilla ja tuskailla

+ vauvalle sai hankkia ihania pörröhaalareita yms jotka sai heti pukea päälle

+ pukeminen oli mun mielestä tosi helppoa kun vauva oli niin pieni ettei yhtään liikkunut. Joo, vaatetta piti pukea paljon päälle, mutta kyllä se sujui niin paljon helpommin verrattuna nyt 10kk ikään kun rimpuillaan pois kaikin voimin..

+ kesä oli ihan huippu, kun vauva oli jo sen verran iso että osasi jo vähän liikkua ja viihtyi sen takia paljon (esim mökillä terassilla), niin äippä sai ottaa aurinkoa rauhassa :)

+ jäljelle jääneet raskauskilot sai peittää toppatakin alle moneksi kuukaudeksi, ja ehti hyvin saada ittensä vähän inhimillisemmän näköiseksi siihen mennessä kun ilmat vaati vaatetuksen vähentämistä

 

- synttärit ja joulu päivän erolla, lapsiraukka saa kärsiä yhdistetyistä lahjoista lopun ikäänsä..

- nyt tulevana talvena voin kuvitella että kengät tulee olemaan kurja juttu, kun poika opettelee kävelemään ja kengät on tosi jäykät, paksut talvikengät..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä talvivauva (helmikuussa syntynyt) ja nyt odotellaan toista.

Ainoat miinukset;

- Talvitakki ongelma. Ostin halvalla alesta ulkoilutakin ja sen alle tarv. villapaitoja. En viitsinyt osaa toppatakkia, koska ison mahan kanssa tuli nopeasti kuuma.

- Vauvan kanssa ulkoilemaan pakkassäällä vasta 2 viikon iässä. Totutteleminen ei onneksi kuitenkaan kestä pitkään. Päivittäin sai hieman omaa aikaa kun kävi kävelemässä.

Itse en kokenut vauvan pukemista ongelmana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kevätvauva on ehkä ajatuksena mukavin siinä mielessä, että ainakin ajattelen valoisamman kauden vuodesta piristävän mieltä enemmän kuin esim. marraskuun säiden.

 

Mahan kasvaessa talvikaudella odottajan vaatetuspuoli tuo kyllä omat haasteensa, niinkuin muutamat ovat todenneetkin -housuja, lämpimiä paitoja, talvitakki yms. Tunikat ja mekot olis niin kivoja ja helppoja käyttää, muttei toisaalta odotusaikana kesäkuumat + turvotus kuitenkaan houkuttelisi.

 

En jaksa muistaa pitkällekö keväällä riittää liukkaita kelejä, liukasteluhan ei ison mahan kanssa olisi kivaa.

 

Kaiken kaikkiaan sitä on/olisi kumminkin varmasti onnellisin vauvan tulosta ylipäätään vuodenajasta riippumatta :)

Edited by Ruth-Anna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika syntyi lokakuussa ja mielestäni se oli oikeastaan aika hyvä aika syntyä.

+ Ei tarttenu ostaa talvitakkia. Ostin kyllä mammasyystakin alennuksesta, kun se oli sellainen sadetakki, jossa oli vetoketjut sivuilla, niin saa säädettyä kokoa. Oon käyttänyt sitä paljon raskauden jälkeenkin ;)

+ Kesällä poika osasi jo nauttia ajasta ulkona, pääsi uimaan ja hiekkalaatikolle, ym.

+ Oppi kävelemään ennen kuin on niin kylmä, että pitäis olla kunnon talvisaappaat ulkona.

 

Me ei edes puettu poikaa hirveästi ulos viime talvena. Tavalliset sisävaatteet, pipo ja hanskat ja sit äp-makuupussiin ja koppaan (kopan läppä myös kiinni). Pojalla ei ollu kertaakaan kylmä siellä kopassa (tarkistelin asiaa vähän väliä).

Käytiin paljon kaupungilla pojan kanssa ja oli ihan helppo imettää kaupungilla, jos pojalle tuli nälkä.

 

En oikein nyt keksi huonoja puolia ;)

 

Muoks. keksinkin sittenkin yhden huonon puolen: Vanhempani ovat talvet ulkomailla ja vaikka tulivatkin sit pojan syntymän aikoihin Suomeen n. kuukaudeks, niin olishan se ollu kiva, jos olis vähän enemmänkin apuja saatu. Toisaalta näin päästiin sit matkustamaan 3 kk:n ikäisen pojan kanssa vähän lämpimämpään viime tammikuussa, kun mentiin mun vanhempien luokse pariks viikoks...

Edited by höpöli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli tässä mieleen, kun kukaan ei ole tainnut tätä komentoida; ainahan uuden sadon marjat/hedelmät/vhannekset maistuu hyviltä, mutta miten on, onko imetyksen kannalta erityisen suurta plussaa, jos äidin lempparihedelmää on saatavilla suht edullisesti kilokaupalla hetipian vauvan synnyttyä? Toisaalta taas, jos satokausi osuisikin kiinteiden aloitusikään...? (Saakin sitten pohtia, onko mansikka- vai puolukka-aika mieluisampaa, vaikken näistä siis kumpaakaan vauvalle ihan ekana tarjoaisi.)

 

Saahan kaupasta melkein kaikkea vuoden ympäri, mutta maku ja hinta onkin sitten vähän eri juttu...

 

Onkohan vähän hassu kysymys - mitä olette mieltä itse asiasta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän esikoinen syntyi alkusyksystä.

 

Plussat:

- Ei isompia takkipulmia

- Massu näkyi ohuiden kesävaatteiden kanssa mukavasti :wub:

- Vauvan pukeminen alkuun melko helppoa, kun ei tarvinnut heti laittaa hirmu paksuja vaatteita

 

Miinukset:

- Loppuraskaus oli todella tuskaa, kun meinas läkähtyä. Turvotukset oli myös kamalat, kun ei mennyt kuin crocsit jalkaan ja nekin vain rasvan avulla :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esmeraldan kanssa samoilla linjoilla. Kumpikin lapsi syntynyt alkusyksystä joten ei ole tarttenut vaatepulmien kanssa kauheasti pähkäillä, miinuksena tosiaan kesähelteet ja valtava massu... ei ole mukava yhdistelmä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen syntyi keskikesällä.

- Raskausajassa ei mitään erikoista, paitsi ihan loppuodotukseen ja synnytyksen jälkeen sattuneet helteet: Alkukesän makasin sisällä kamalan turvotuksen kera, kun en jaksanut mitään siinä kuumuudessa. Loppukesän olin sisällä kun oli liian kuuma vauvalle olla ulkona ja itse niissä hormonimyrskyissä hikoilin kans ihan kiitettävästi... Eli se kesä meni tavallaan ihan ohi.

 

Kuopus oli kevätvauva, alkukeväästä siis.

- Talvitakit sun muut piti hankkia (isoa) masua ajatellen

- Liukasta!!!

- Turvotus ei vaivannut

- Vauvan kanssa päästiin kuiteskin lähes heti ulos, ja oli kiva kun ei ollut kovasti pakkasia mutta toisaalta ei kuumakaan.

- Pukemisrumba, nyt jo kahden kanssa

- Kesä oli ihana, kun päästiin jo kunnolla ihmisten ilmoille ja elämä oli vähän "tasoittunut" siitä alkumylläkästä.

- Talvella päästiin jo pulkkailemaan jne.

 

Eli kevätvauvan koin helpompana, mutta toisaalta ei mua haittais vaikka saisin joskus vauvan syksyllä tai talvellakin. :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maalisvauvaa odottaessa maha oli isoimmillaan just talvella, mikä aiheutti tietysti pukeutumispulmia. Samoin liukkaus pelotti, aina piti köpötellä niiiiiin varovasti. Toisaalta itsellä oli siedettävä olo, ei turvotuksia tms. Heinävauvaa odottaessa taas pukeutumispulmia ei juuri ollu, ulos saattoi lähteä flipflopeissa - toisaalta muut kengät ei sitten mahtuneetkaan turpoamisen takia. :rolleyes: Erityisen ihanaa kesällä syntyneessä vauvassa oli se, miten helppoa oli ulkoilu. Muksu vain sisävaatteissansa kantoliinaan ja menoksi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now