Salama

Kenelle kerrotte yrityksestä?

1023 posts in this topic

Varsinaisesti ei olla kerrottu kenellekään, enkä asiaa aio ottaa erityisesti puheeksi edes perheenjäsenten kesken. Jostain mystisestä syystä anoppi kyseli asiasta viime tapaamisella (ovat siis aikaisemmin jättäneet rauhaan, ja uskoin heidän jo menettäneen toivon meidän suhteemme), ja sain itseni kiinni vastaamasta, että kerrotaan heille kyllä sitten kun on jotain kerrottavaa. Että toivottavasti ei kovasti kyselyitä pukkaa, kun näköjään ei lörppäsuu pysy kiinni sitten millään. Asiassa ei sinänsä ole mitään peiteltävää, mutta en usko nopeaan raskautumiseen, joten en halua turhia paineita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei olla vielä yrittämässäkään, mutta mä luulen, ettei me kerrottais kenellekään. Vasta siinä vaiheessa vois lähimmille kertoa, kun ois oikeesti jotain kerrottavaa. Tai ehkä lähimmille ystäville vois mainita yrityksestä, mutta ei kyllä laajemmalle porukalle. Eikä välttämättä lähisuvullekaan, koska sitten ne vasta alkaisivatkin kyselemään :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä yritys vasta aluilla ja minä olen kertonut siitä omalle siskolleni joka aikanaan kertoi myös mulle oman esikoisensa yrityksestä. Muuten en aio kertoa muille ja uskon että mies ei kanssa paljoa asiasta huutele. Itellä oli semmonen fiilis että pakko on kertoa siskolle, että on sitten edes joku jolle voi asiasta puhua, miehen lisäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekasta me ei kerrottu kellekään, raskaudestakin kerrottiin vasta np-ultran jälkeen. Nyt on kakkonen toiveena ollut pari kk eikä kyllä olla tälläkään kertaa kerrottu kellekään eikä kerrota :) Eri asia tietenkin jos ei vauvaa ala kuulua pitkään aikaan, silloin voisi olla mukava saada lähimmäisiltä tukea yritykseen.. Paljon kyllä tulee kyselyitä, että milloinkas olisi seuraavan aika ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei toistaiseksi edes yritetä, mutta en kyllä pystyisi olemaan mahdollisesta yrityksestä ihan hiljaa. Siskolle kertoisin ainakin ja varmaan muutamalle lähimmälle ystävälle, jos asia tulee luontevasti esille. Vanhemmille en kertoisi, siitä seuraisi vain paineita ja hössötystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kerroin yhdelle ystävälle, siksi koska hän kertoi ensin olevansa samassa tilanteessa niin en voinut olla kertomatta. muuten en varmaankaan aio kertoa kenellekkään, se on ihana oma salaisuus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerroin ensin yhdelle ystävälle koska heillä on myös yritys päällä ja ollaan yhdessä käyty asiaa todella paljon läpi, olisi tuntunut kummalliselta olla kertomatta omasta yrityksestä. Sen jälkeen kerroin myös läheisimmille ystävilleni koska heidän kanssaan haluan muutenkin jakaa kaiken, en olisi osannut olla kertomatta. Mahdollisesta raskaudestakin aion näille ystäville kertoa jo varsin alkuvaiheessa, täytyy saada jonkun muunkin kun miehen kanssa iloita ja jännätä. :) Ja jos menee kesken niin sekin mun täytyy saada jakaa läheisimpien kanssa. Muille ei kerrota kun vasta sitten joskus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä olla kerrottu kenellekään. Jotenkin haluan välttää ne jokojoko? -kyselyt, kun ei tässä edes tiedä miten kauan kestää raskautua vai onnistuuko se ollenkaan, kun niin alussa ollaan yrityksessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä kerroin yhdelle ystävälleni, vanhemmilleni ja yhelle työkaverille, jonka kanssa ollaan paljon tekemisissä ja jolla samat asiat ajankohtaisia. En itse varsinaisesti näe tarvetta salailla asiaa, mutten kuuluttele pitkin kyliäkään. Mies ei ole katsonut tarpeelliseksi kertoa omille vanhemmilleen tai ystävilleen ennen kuin on jotain konkreettista kerrottavaa ja se on mulle toki ihan ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kellekään. Ei olla kumpikaan kovin avoimia tyyppejä... Esikoista odottaessani en kertonut raskaudestakaan ennen kuin vasta sen 3 kk rajan kohdalla ja sekin sen takia, että äitienpäivä osui siihen saumaan, enkä malttanut olla paljastamatta. Nyt ehkä kerron jo aiemmin, ainakin työnantajalleni (ekaa odottaessani en ollut työelämässä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anoppi sai eilen tietää pikkuisen vihjaisten, kun mieheni sanoi puheissa olevan asian jatkoksi jotain tyyliin "blaablaablaa jos vaikka saisin Mimzeen paksuksi". Eri asia sitten ottaako miehen äiti tuon miten tosissaan, kun hän on varmaan viitisen vuotta koittanut asiasta vihjailla emmekä ole suurempaa innostusta perheen kasvattamista kohtaan ilmaisseet. Kun ei vaan nyt kävisi liian kärsimättömäksi, projekti on kuitenkin vasta aluillaan... Malttamattomia ihmisiä kun olemme niin voi olla että vihjaamme asiain tilasta jossain vaiheessa muutamalle kaverille.

Edited by Mimzee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parille kaverille olen kertonut, mutta en perheenjäsenille. Mies ei ole tainnut puhua tästä kenenkään kanssa. Onhan se meidän oma asia, kyllä, mutta itse olen tottunut siihen, että jaan asioita läheisten ystävien kanssa. Heidän kanssa pystyy puhumaan aivan kaikesta, miksei siis tästäkin? Vähän luulen että pari ystävää kuulee ennen meidän kummankaan vanhempia sitten kun se plussatesti joskus tehdään. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parhaimmalle ystävälleni olen kertonut. En halua kertoa perheenjäsenille vielä, kun tässä on tarpeeksi jännittämistä itselläkin, että milloin tärppää. Sit, jos vielä olis oma perhe jännittämässä mukana?! Näin on aivan hyvä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei olla kerrottu ainakaan vielä kenellekään, kun projekti on ihan alkumetreillä. Samaan tapaan ajattelen kuin moni muukin, että sitten jos projekti alkaa venyä voi olla aiheellista avautua parhaalle ystävälle. Ja toki nytkin, jos sellainen tilanne tulee, että asia on olennaista kertoa. Ei mulla oikeestaan ole samassa tilanteessa olevaa ystävää nyt, niin ehkä senkin puolesta jää kertomatta. Avaudun sitten senkin edestä netissä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei varsinaisesti vielä kellekään olla kerrottu, muutamalle parhaalle ystävälle ollaan vähän vihjailtu asiasta. Meillä on suku niin uteliasta, että kyselisivät jatkuvasti edistymisesta yms jos menisi vaikka äidille paljastamaan, enkä kaipaa enää lisää paineita tähän :blush: Kerrotaan sitten kunhan siltä tuntuu, mieluiten vasta plussauksen jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää on vähän hankala asia. Mies on luonteeltaan avoin ja rehellinen (mitä rakastan hänessä!) joka johtaa siihen, että hänestä kuuluu kertoa perheelle ja lähimmille ystäville meidän vauvasuunnitelmista. itse sen sijaan suhtaudun enemmän niin, että en halua ottaa sitä riskiä että jos homma pitkittyy niin sitten joutuu koko ajan vastaamaan uteluihin ja kyselyihin. Uskon, että sitä utelua tulee joka tapauksessa, koska kaikki tietää miten paljon mies tykkää lapsista ja kaikille on tullut selväksi että me niitä lapsia haluttaisiin jossain vaiheessa. Mutta itse haluaisin vastata yrityksen aloittamis -kyselyihin tässä vaiheessa vaan että "sitten tulevaisuudessa" ja kertoa mahdollisesta raskaudesta vasta kun ollaan jokseenkin selvillä vesillä (rv 12+). Meillä on tästä sopimus, että kaikki linjat sovitaan yhdessä mutta mies ei vaan välillä ymmärrä että joku asia mitä hän sanoo on sellainen mitä en minä haluaisi kertoa :) On se ihana, silti :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen kertonut parille työkaverille. Mun sisko tietää samoin miehen sisko. Vanhemmille ei aiota puhua mitään ennen kuin on jotain kerrottavaa :)

Edited by Ariel87

Share this post


Link to post
Share on other sites

mä olen kertonut parhaalle ystävälleni että aletaan jossian vaiheessa yrittää mutta en mitään sen tarkempaa, kenellekään muulle ei ole tarkoitus kertoa ennen ekaa ultraa, paitsi ehkä pomolle töihin, ei tarvi sit murehtia sitäkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhdelle ystävälleni olen kertonut aloittamisen ajankohdasta kun tietää muutenkin mun vauvakuumeilusta. Muille ei varmaan tuu kerrottua, koska kellään muulla ei oo hajuakaan että meillä on tällasia haaveita. Saavat tietää sitten jos ja kun tuun raskaaks :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan niin nuoria ja sen verran lyhyen aikaa oltu yhdessäkin, että vältetään turhat kauhistelut eikä kerrota kellekään ennen kuin uutisia on, ja nekin julkisesti vasta kun keskenmenoriski on pienentynyt ja mielellään vasta kun sitä ei enää voi peittää... :grin: Onneks en oo samaa kaliiberia kun tuo mieheke, joka meinaa tipahtaa kaivonritilästä läpi jos ei kato mihin astuu ;) vaan vatsan päällä on muutakin kun lihasta, voipi olla että saadaan ainakin sinne kolmannelle kuulle olla rauhassa. (Vaikka tarkotus olis kyllä painookin pudottaa tässä samalla kun yritellään...) Yhdelle kaverilleni oon kertonut, koska en vaan pystynyt hillitsemään itseäni. :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vasta vajaa kuukausi sitten sovittiin että jätän pillerit pois ja vauva olisi tervetullut. Lapsista ja toiveista niiden suhteen on kyllä tullut hieman puhuttua sekä ystävien että vanhempieni kanssa viime aikoina, mutta varsinaisesti asian ajankohtaisuudesta ei ole ollut puhetta, eikä kyllä ole tarkoituskaan puhua. Eli ainakin tässä vaihessa "yritystä" pidetään omana tietonamme, kerrotaan sitten jos ja kun toivottavasti on jotain mukavaa kerrottavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen kertonut mun parhaalle ystävälleni, koska en vaan voisi olla kertomatta hänelle. <3 Sitä paitsi arvostan hänen tukea niin hyvässä kuin pahassa. Hän on itse kokenut kuitenkin kolme raskautta, joista kaksi päättyi onnellisesti lapsen syntymään, yksi jo alkuvaiheilla keskenmenoon. Jos mä tästä joskus raskaaksi tulen, niin varmaan pidetään yritetään pitää asia kaikilta muilta salassa sen ensimmäisen kolmanneksen, jolloin keskenmenon riski on suurempi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en malttanut olla kertomatta yhdelle harvemmin nähtävälle (asuvat muutaman sadan kilometrin päässä) läheiselle ystävälle kun hän meillä viikolla poikkesi muutaman kuukauden ikäisen tyttönsä ja miehensä kanssa. Tai niinpäin se kyllä meni, että hän kysyi minulta että minkäslaiset suunnitelmat meillä on, meinataanko rueta yrittämään. Olen tämän samaisen ystävän kanssa hänen raskaana ollessaan jutellut paljon siitä miten epävarmaksi tunnen itseni tän asian suhteen ja miten kaikki lasten saamiseen liittyvä jännittää. Hän sitten onnistui valamaan muhun niin paljon luottamusta että aloin kypsyttelemään mielessäni pillereiden poisjättämistä  :) Eli nyt siis yrityksestä tietävät sekä anoppi että tää mun ystävä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä vielä pohdin että kerronko muutamalle ystävälle vai en. Etenkin olisi mukava kertoa yhdelle läheiselle työkaverille, koska hän ei tunne sitten taas mun muita ystäviä eikä pääsisi juoruamaan asiasta eteenpäin.

 

Sukulaisille en haluaisi kertoa mitään yritysvaiheessa, kun vauvavihjailuja saa kuulla ihan tarpeeksi muutenkin. Mies kuitenkin jouluna lipsautti mun äidille ja veljelle, että yritystä on ilmassa :dash2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now