Salama

Kenelle kerrotte yrityksestä?

1023 posts in this topic

Enpä usko, että kenellekään tulee kerrottua. En kyllä mene takuuseen miehestä, hän saattaa ainakin veljelleen kertoakin, eikä se minua mitenkään haittaisi. Jotenkin vain pelottaa, että tässä menee ikuisuus (nyt mennyt ehkä neljä kiertoa tjottaillen), eikä senkään takia tee mieli kertoa. Jotenkin hölmösti tuntuu, että siten manaa jotain huonoa onnea yritykselle...:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhdelle kaverille kerroin, muille en aio puhua ja jos joku kysyy niin tuskin myönnän mitään. En halua hirveesti huudella kun ei voi tietää kauanko menee..:girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aion kertoa yrityksestä tässä kevään edetessä kahdelle hyvälle ystävälle, kun nähdään kasvotusten (asuvat eri paikkakunnalla). Näiden kahden kanssa ollaan koettu niin monta eroa, kuolemaa, keskenmenoa (ei tosin mulle), rakastumista ym. että heille uskaltaa varmasti sitten kertoa senkin, jos lasta ei pian ala tulemaan.

 

Meillä on häät n. vuoden päästä, joten se pitää meidät vuoden ajan turvassa tungettelevilta kysymyksiltä, kun nyt ne voi kuitata perinteisesti "katotaan sit häiden jälkeen".girl_wink.gif

 

Äiti ja anoppi ovat niin hienotunteisia, että sieltä ei kyselyjä varmasti tule (eivät kyllä varmasti ennen häitä lapsenlapsia odotakaan)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastoin alkuperäistä ajatustani mä menin eilen kertomaan hyvälle ystävälleni yrityksestä. Tosin keskustelut oli kyllä muutenkin aika vauvapainotteisia ja tulevaisuuden suunnittelua. Hekin esikoista alkavat yrittämään tuossa vähän keväämmällä.

 

Jotenkin ihana olo nyt kun voi jollekin tärkeälle ihmiselle kanssa jakaa tätä näitä kaikkia tunteita mitä tämä herättää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nyt ihan suoraan ole tainnut kertoa kenellekään, että yritys on aloitettu. Olen kyllä vihjaissut parilla parhaalle kaverille, että eiköhän lupa lapsen tulolle anneta tänä vuonna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä aion kertoa yhdelle kaverille, että olemme päättäneet ruveta toisen lapsen yritykseen, koska hän on kertonut mulle yrittävänsä esikoista. Muutenkin tämä aihe on pinnalla meidän kesken tällä hetkellä niin luontevasti tulee kerrottua.

 

Muuten aion pitää ihan kahden keskisenä tämän yrityksen, vaikka uteluita on alkanut jo tulemaan :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerroin kahdelle hyvälle ystävälle. Vanhemmilta pidetään tässä vaiheessa vielä salassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en aio kertoa kenellekkään..Mun ja miehen välinen asia ainakin toistaiseksi.

Vauvakuumeestani olen lähimmälle ystävälle kertonut,muttei hän tiedä varsinaisesta yrityksestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole kertonut kenellekään ja enkä kerro, sitten vasta kun raskaus on edennyt yli 3kk, kuhan tärppäisi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin toistaiseksi pidetään yritys omana asiana, koska ei voi tosiaan tietää kuinka kauan menee yrittäessä ennen kuin tärppää. Kuumeilusta on ollut puhetta muutaman ystävän kanssa, ja voi olla, että yhden kanssa tulee puhetta myös varsinaisesta yrittämisestä kun seuraavan kerran nähdään ihan kunnolla. Hänellä kun kuulostaa kans olevan kuumeilua liikkeellä.:)

 

Omille vanhemmilleni haluaisin kertoa, mutta haluan ns. säästää heitä siltä odottamiselta ja miettimiseltä, että joko joko. Ollaan kuitenkin aika paljon tekemisissä, joten asia olisi varmasti aina nähdessä mielessä. He eivät hirveästi kysele meidän henkilökohtaisia asioita, mutta aina välillähän puheesta huomaa, että haluaisivat lapsenlapsia. Varsinkin nyt kun valmistuin, koska aiemmin ovat antaneet ymmärtää, että parempi hoitaa opiskelut ensin pois alta. Miehen vanhempien kanssa ei olla niin paljoa tekemisissä, ja pakko myöntää, että anopin varsinkaan en haluaisi tietävän yrityksestä. Ensimmäinen kommentti olisi varmaan, että joko ollaan sitten koiria viemässä piikille... Hän kun sanoi suoraan silloin kun toista koiraa hankittiin, että eihän me voida nyt sitten lapsiakaan suunnitella kun meillä on kaksi koiraa.:blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mietiskelin tätä eilen ja uskon, että äiti saa tietää aika nopeastikin yrityssuunnitelmistakin, kerron äidille aina ja kaiken :)

Eräälle ystäväpariskunnalle tulee varmasti kerrottua, he kun olivat samassa tilanteessa vielä joku aika sitten, tuntuu jotenkin mukavalle, että voi heidän kanssa sitten asioita miettiä ja kuulla kokemuksista lähempää. Enkä usko, että kahdelta parhaalta ystävältäni voin pitää asian salassa, molemmat kyllä tietävät, että me ollaan jollain tasolla lapsista puhuttu, mutta eivät varmaankaan usko, että lähes heti naimisiin menon jälkeen alkaa yritys.

 

Siskoilleni en aijo sanoa mitään, he luulevat, etten ikinä tule lapsia hankkimaan/yrittämään tai ainakin luulevat, ettei todellakaan näin pian. Yritän kyllä kaikin mahdollisin tahdonvoimin pitää asian salassa niin kauan, että voin kertoa päivän milloin heistä tulee tätejä, he ovat aina sanoneet, ettei heitä ikinä sanota tädeiksi, mutta tätejähän he minun lapsilleni tulevat olemaan:girl_haha: Jos vaan lähettäisi ultrasta kuvan ja antaisin keksiä ihan itse.. tosin epäilen, etteivät tajuaisi yhtään mitä katselevat. Hienoa, että mulla on niin suuri usko siskojeni älykkyyttä kohtaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekalla kertaa ei kerrottu yrityksestä kenellekään, ei oikeastaan uskottu nopeaan raskautumiseen. Nyt olen kahdelle hyvälle ystävälleni kertonut, että meillä luovutaan ehkäisystä. Toisella kaksi lasta ja toinen odottaa ensimmäistä ja molempien yrityksistä olen ollut itsekin tietoinen. Jos raskautumisessa tällä kertaa tulisi ongelmia, niin heille asiasta muutenkin puhuisin, joten tuntuu luontevan ottaa heidät mukaan juttuun ns. alusta asti. Mies ei koe tarvetta tässä vaiheessa puhua kenellekään ja on muutenkin sitä mieltä, että minä päätän kenelle kerrotaan ja missä vaiheessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisesta ja kuopuksesta kerroin parille ystävälle ja äidilleni. Jos kolmas tulee.. niin ei varmasti kenellekään, paitsi yksi ystävä tietää jo :D

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vasta ( tai lue: mulla) kuumeilu asteella. Kuumeilusta en ole kertonut kuin yhdelle parhaalle ystävälle ja kun ja jos yritetään, niin hänelle ainoastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä ei siis yritetä, mutta ajattelisin, että yrityksestä kerrottaisiin vain ihan lähimmille ystäville, joille muutenkin kerrotaan ihan kaikki. Jos vauva antaa odottaa itseään kauan, ja uteluita tulee, voidaan kertoa että ei niitä lapsia ihan niin vain tehdä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kerroin äidille, siskolle (ja sen miehelle) sekä muutamalle kaverille, mutta plussauksesta (viikkoja nyt 5+4) en ole kertonut kenellekään. Yhdelle kaverille sanoin ettei meille ole tulossa lasta kovin helposti, kun kyseli meidän lasten hankinnasta. Tajusi saman tien miten tökerösti kysyi... Mies saatoi kertoa juuri ennen yrityksen alkua lähimmälle ystävälleen, että kyllä me varmaan pian aletaan yrittämään.

 

Plussasta kerrotaan mun äidille ja siskolle varmaan ekan ultran jälkeen. Muille vähän myöhemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon ajatellut, et ei puhuta mitään yrityksestä kenellekään. Tosin yks kaveri jo kyseli, et nytkun on häät pidetty niin koskas tulee sit vauva. Ja koska kyseessä nyt oli kuitenkin hyvä ystävä, joka ilmeestä varmaan jo näki et osui, ei sit voinut heittää mitään nasevaa. Sanoin et mul on vauvakuume, mut en mitään sen tarkempaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei kyllä pysy sitten mikään sisällä :D Sisko tiesi jo ennen yrityksen aloittamista, että ollaan jättämässä pillerit pois, ja äidillekin kerron ihan kaiken. Musta on ihanaa että saa vertailla äidin kanssa kokemuksia, ja äiti myös antoi neuvoja vitamiineista ym., koska tietää ammattinsa puolesta niistä. Mentiin viime vuonna naimisiin, joten varmaan kenellekään ei tulis yllätyksenä meidän vauvahaaveet. Anoppi ei ole suoraan kysynyt, mutta kun tehtiin asuntokaupat (uudessa pari huonetta enemmän kuin vanhassa kodissa) niin johan alkoi kyselyt, että "mitäs tänne yhteen huoneeseen sitten laitetaan..? Ai että tuleeko tästä kodinhoitohuone?" Minä siihen, että no eipä tule, kyllä se on sitten vauvanhuone, ja kyllä me sitten kerrotaan kun se vauva on tulossa. Olivat jo ehtineet kälyni kanssa puhella, että siinä näkyi olevan samassa taloyhtiössä päiväkotikin, hmm... :D Ja mulle jo esiteltiin suvussa kulkevia pinnasänkyjä ja muita. Huh, siellä suunnalla enempi hössötystä kuin omassa perheessä, mies vaikutti jo vähän kärsivän tästä.

 

Lisäksi olen kertonut yhdelle työkaverille, joka kertoi omasta vauvakuumeestaan, mutta sovittiin, ettei kyllä työpaikalla puhuta muille. Ja yhdelle kaverille, joka kysyi suoraan. Ja ai niin, parille muullekin kaverille, ihan oma-aloitteisesti... Oon tosi huono pitämään tällaisia "uutisia" sisälläni (lainausmerkit, koska vielä ei oikeastaan edes ole uutisia, ainoastaan haaveilua). Mies olis vaikka kuinka visu, mutta minä oon tämmönen hölö!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan vaan lähimmät tietää. Molempien vanhemmat ja sisarukset. Ei sitä kamalasti halua huudella, kun raskaaksi tulo ei oo niin yksinkertaista...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toistaiseksi emme ole kertoneet kenellekään, saa nähdä jatkossa. Helpommalla ajattelisi pääsevän, jos ei kerro, tai siis ainakaan kummankaan vanhemmille. Toisaalta jonkun ystävän kanssa asia olisi kiva jakaa. Mutta toistaiseksi ei tosiaan kenellekään, kun itsekin vasta on tajuamassa että tällainen asia on nyt meillä käynnissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tietää vaan mun äiti ja sisko. Muille ei kerrota, ennen kuin ja jos jotain oikeasti tapahtuu. Jos tulen raskaaksi, niin aika alussa kertoisin lisäksi luultavasti niille parille lähimmälle ystävälle, joiden kanssa haluaisin jakaa myös sen, jos raskaudessa ei kaikki menisikään hyvin. Muille kerrottaisiin vasta kriittisimmän ajan jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En aijo kertoa kenellekkään. Mahdollisesta raskaudestakin kerron vain aivan läheisimmille ja muut saavat huomata sitten kun huomaavat.girl_crazy.gifAikaisemmin olen kertonut heti/viimeistään ekan ultran jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now