Lilli

Kanariansaaret

112 posts in this topic

Kellään kokemusta Bahia Felizin Playa Felizin premium huoneesta? Kuinka eroaa tavallisesta huoneesta? Löytyisiköhän mistään kuvia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan menossa marraskuussa Costa adejeen ja tekis mieli mennä loro parkiin kun sitä on niin kovasti kehuttu. Arveluttaa vain bussimatka 9 kk vauvan kanssa. Miten kauan matka kestää ja oletteko laittaneet istuvan vauvan vöihin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reissu varattu Los Christianokseen ja lähtökin on jo muutaman viikon päästä. Mukaan lähtee siis mies ja 1,5v. tyttö. Olisi kiva saada vinkkejä ihan sellaisista tavallisista jutuista esim: kivoista leikkipuistoista tuolla alueella. Hotellina meillä on Los Alisios eli Tjären matkalle mennään. Tuolta otettiin AI niin ei tarvitse ruokien kanssa stressata. Tyttö on kuitenkin hyvä syömään niin eiköhän tuolta löydy evästä. Muutaman purkkiruoan/puuron ajattelin ottaa mukaan hätävaraksi mikäli sattuu heräämään vaikka aikaisin ennenkuin aamupala alkaa.

 

Tää olikin nyt tälläinen matkafiilistely, mutta kertokaa vain paikan päällä olleet omasta lomastanne niin saan fiilistellä lisää :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertokaa kokemuksia te lähiaikoina Playa de las Americas / Los Cristianos / Fañabe / Costa Adeje -alueella matkailleet. Joulukuun alussa olisi parin viikon loma tiedossa. Sunwing Resortissa majoitutaan Fañabessa. Millaista vaatetta kannattaa 6,5kk ikäiselle pikkumiehelle varata matkaan? Illat on varmaan kylmiä, mutta onko tuolla tuulista tmv? Ajatuksena ottaa mukaan ohutta pitkähihaista ja -lahkeista, ehkä jotain lyhythihaista. 

Miten vaipat ja soseet? Kannattaako ostaa paikan päältä vai tuoda mukana? Purkkiruokia vien varmaan Suomesta mukana jonkin verran, vaippoina meillä on kotona kestot ja Muumien 3-koon kertsit. Kertseillä on tarkoitus mennä matkan ajan, mutta pitääkö tässä testata nyt joku isompi merkki, jota voisi löytyä myös tuolla kaupoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan menossa tammikuussa Playa del Inglesiin. Vähän hirvittää ensinnäkin lentomatka kahden pienen kanssa. Menomatkalle saimme varattua vauvakoripaikan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä hieman lomaraporttia. Kopsailin osittain tuolta mun päikystä kun en jaksanut kirjoittaa uudelleen. Matkalla siis Teneriffalla Los Christianoksessa ja mukana mies ja tyttö 1,7 kk

 

Lähdimme siis tiistaina reissuun. Kentälle mentiin noin kahden maissa ja olisi kyllä lyhyempikin aika riittänyt. Tyttö köpötteli menemään ympäri odotustilaa, joka tuolla Pirkkalassa on kyllä auttamattoman ahdas. Siellä sitten herätti ihastusta (tai vihastusta) huutelemalla omia juttujaan suureen ääneen. Lennon lähtiessä annettiin rusinoita, jotta pysyisi korvat auki. Hiukan tuo paineli korviaan, mutta mitään itkuja ei tullut. Lento meni ihan kohtuullisen hyvin. Ainoat itkupotkuraikkarit tyttö oli saanut vaipanvaihtoreissulla, kun oli pelästynyt jotain lepertelevää mummelia ja halunnut takaisin äidin luo. Tuolta sitten tultuaan sammuikin mun syliin jossa nukkui loppumatkan pari vikaa tuntia. Lennolla viihdykkeeksi oli kynä ja paperia, pikkukirjoja ja isin puhelin, johon oli ladattu muutama lastenohjelma. Myös ruokailut ja vaipanvaihtoreissut otti oman aikansa. Lennolla annettiin typylle jogurttia, maitoa, banaania ja leipää. Lentoyhtiön puolesta saatiin sellainen pussi missä oli hedelmäsose, pastaa kesäkurpitsa-tomaattikastikkeessa ja banaani. Noi oli HiPP:n purkkiruokia. Omat ruokailut meni ihan ok kun tyttö vaihtoi sitten syliä toisen ruokaillessa. Perillä jouduttiin odottamaan bussin lähtemistä jonkin aikaa, mutta hienosti riitti kärsivällisyys ja hotellille päästessä oli vielä hereillä ja hyväntuulinen. Hotellilla nukahti sitten ihan hienosti sänkyyn mun pötkötellessä sängyllä vieressä. 

 

Meidän hotelli sijaitsi hieman ylempänä eli n.1,5 km päässä rannalta. Oltiin pitkään pohdittu mikä olisi sopiva hotelli ja lopulta päädyttiin tuohon Los Alisios-nimiseen huoneistohotelliin(tjäreborg). Ei kyllä vastannut ihan sitä mielikuvaa minkä olimme hotellista saaneet. Meillä oli All Inclusive ja ruoka oli todella ala-arvoista. Sekä lounaalla että illallisella oli kylminä ruokina tomaattia, kurkkua, sipulia ja salaattia sekä usein jotain etikkasäilykettä, joka oli todella paljon etikkaisempaa kuin mihin on normaalisti tottunut (paikallinen tapa?). Lämpimät ruoat vaihtelivat sitten, mutta aina oli pastaa ja jotakin kastiketta, ranskalaisia ja lämpimiä vihanneksia. Erilaisia liha- ja kalakastikkeita oli sitten tarjolla, mutta taso oli heikko. Yhtenä iltana oli Tapas-ilta ja tuolloin ruoka oli kyllä hyvää. Muutama lounas myös ok, mutta esimerkkinä lounas jossa tarjolla oli sellaisia valmiita paistettuja hampurilaispihvejä, ranskalaisia, friteerattuja sipulirenkaita ja höyrytettyä kukkakaalia. Ei ehkä kuulosta tässä erikoiselle, mutta kun noita friteerattuja ruokia oli jo siinä kohtaa syönyt monta päivää. Tarkoitus oli, että tyttö voisi syödä meidän kanssa tuolla, mutta ei sieltä lounaspöydästä oikein löytynyt sitten sellaista kunnon ruokaa 1,5-vuotiaalle.  Hotellitiedoissa luki että ateroiden välissä tarjolla snackseja. Noi tarkoitti ranskalaisia ja jotakin muuta friteerattua, kuten kalapuikkoja, kananugetteja jne. Noita sit vedettii kertsilautasilta. Aamupala oli ihan ok, lukuunottamatta pöydille juoksevia koppakuoriaisia, joita löytyi sitten milloin mistäkin juustosiivujen välistä ja leipäpöydältä.

 

Jouduttiin sitten ostamaan purkkiruoat osittain senkin vuoksi, että ruoka-ajat ei oikein sopineet meidän aikatauluun. Annettiin myös aamu- ja iltapuuro huoneessa. Hyvin maistui espanjalaisetkin purkkiruoat, vaikka ne olikin niitä 6kk vanhalle eli aika sileitä. Niitä 1-vuotiaan purkkiruokia en nähnyt yhdessäkään kaupassa missä käytiin. Lounas alkoi tuolla klo 12.30 ja typy oli tuolloin jo nukahtanut päikkäreille. Illallinen alkoi klo 19 ja sama homma tuolloin eli oli hiukan liian myöhäsitä lähteä enää raahaamaan väsynyttä lasta ravintolaan ja kun nuo välipala-snacksit olikin sitten vähän vähemmän pienelle lapselle sopivia.. Hotellilla ei ollut oikeastaan mitään aluetta, jossa tuon ikäinen lapsi olisi voinut kävellä turvallisesti. Joka paikassa olis siis vain portaita. Valittiin siis hotelli huonosti, vaikka olinkin siihen käyttävinäni aikaa. Ja tosiaan kun meillä oli tuo All Inclusive niin olisi ollut suotavaa olla hotellilla ruoka-aikoina. 

 

Käytiin siis kävellen tutustumassa alueeseen ja löydettiinkin muutama leikkipuisto, joissa sitten käytiin.. Meren rannalla käytiin myös ja siellähän tyttö jaksoikin pelmuta vaikka kuinka ja kauan. Ihmeen hyvin pysyi pystyssä ranta-aallokossa. Ämpärin ja lapion kanssa touhusi ja juoksenteli pitkin rantaa. Meillä oli 30 suojakertoimella aurinkorasvaa ja ihan hyvin suojasi palamiselta. Ton lisäksi päällä oli UV-suojapuku (lyhythihainen) sekä UV-suojahattu, joten rasvaa ei tarvinnut levittää kuin käsivarsiin, jalkoihin ja kasvoihin/niskaan. Ostettavaa tuolla ei oikein ollut. Tai olisihan siellä ollut ihan oikeita merkkiliikkeitä esim: Desigualin kauppa jota kuolasin, mutta ei oikein ollut aikaa ja tytöllä kärsivällisyyttä, joten noi jäi väliin. Mentiin siis aika pitkälti lapsen ehdoilla ja kun huomattiin ettei päikkärit rattaissa oikein ota onnistuakseen niin oltiin sit ne pääasiassa hotellilla. Aurinkoahan tuolla riitti eli +25 taisi olla joka päivä ja keskipäivällä vielä kuumempaa. Meillä ei ollut huoneessa ilmastointia, mutta ihan hyvin pystyi nukkumaan. Yhtenä yönä oli tosi kuuma ja tuolloin ei typykään ei oikein nukkunut hyvin vaikka muuten nukkuikin samalla tavalla kuin kotona. Nukuttiin siis kaikki samassa huoneessa ja ihan mukavasti meni. 

 

Lento takaisin lähti aikaisin aamulla, joten herätys oli 2.40. Hienosti jaksoi pikkuneiti herätä hyväntuulisena ja matka kentälle meni ihan ok. Lentokoneessa meinasi iskeä kiukku kun piti istua paikoilleen nousun aikana, mutta tuon pikkukiukun ja nousun jälkeen nukahtikin mun syliin ja nukkui siinä reilun tunnin. Hiukan vaihdoin asentoa siinä kohtaa ja Iiris sitten heräsi eikä nukahtanut enää lennon aikana. Perillä jouduttiin odottamaan laukkuja aika kauan ja kotona oltiin vasta kolmen jälkeen iltapäivällä. Paluumatkalla saatiin lentoevääksi banaani, vesipullo, hedelmäsose ja smarties-karkkiaski (joka yllättäen päätyi äidin ja isän suuhun) 

 

Purkkiruoista sen verran että valikoima noissa pikkukaupoissa oli aika suppea. Noita 6kk ikäisten ruokia oli paria-kolmea eri makuvaihtoehtoa ja hedelmäsoseita taisi olla myös ihan muutamaa (isot purkit Nestle (suomessa bona) 1,26 eur/prk ja hedelmäsose 1,38 eur/2*130g purkki, HiPP purkkiruoat 1,82 eur/prk) . Ei siis sellaisia hyllymetrejä mihin täällä on jossain Cittarissa tottunut. Hedelmäsosepurkit kannattaa syynätä tarkkaan, jotta ovat 100% hedelmää. Ainakin niissä isommissa oli hedelmiä ja jotakin keksejä. Siis ihan siinä purkin kyljessä oli myös keksien kuva. :) Puurohiutaleita löytyi murojen vierestä ja siis ihan Pikakaurahiutaleita. Vaipoista tarjolla on (ainakin noissa pikkukaupoissa eli Supermercado ja Hyperdino) vain teippivaippoja ja ainut kansainvälinen merkki oli Pampersin Baby dry-teippivaippa. Paikallinen merkki Dodot oli jossain palstalla kehuttu, mutta meillä ainakin huomattiin imukyvyltään aika tehottomaksi. Meillä siis käytetään Liberoa ja olin onneksi varannut mukaan Liberon teippivaipat yöksi, joten isommilta pissavahingoilta säästyttiin. Käytettiin sitten päiväsaikaan noita paikallisia vaippoja ja vaihdettiin vaan tiuhempaan. Aiheutti kyllä hieman punoitusta ainakin meidän typsylle tuo vaippamerkki, mutta saattoi toki olla ihan helteidenkin vaikutusta. Tosin kesällä ei ollut kotimaassa liberoiden kanssa minkäänlaista vaippaihottumaa. Paikalliset vaippamerkit olivat siis huomattavasti halvempia kuin tuo Pampers, joka taisi olla 8 eur ja sisältää 16 vaippaa se paketti. En nyt löytänyt vaippapaketin hintaa, mutta reilun kympin se taisi olla ja viikko pärjättiin sillä yhdellä paketilla. 

 

Rannalle ostettiin aurinkovarjo (13 eur) ja muutamalla eurolla hiekkaleluja rantakaupasta. Tuo varjo oli meille turha kun tyttö ei malttanut olla paikoillaan yhtään. 

 

 

Muoks: Jos jäi jotain kysyttävää niin kerron mielelläni :)

Edited by Hilla80

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voisin suositella lapsiperheille Fuerteventuran Corralejoa ja Las Marismas-hotellia. Oltiin siellä lokakuun puolessa välissä ja kelit oli oikein kohdallaan ja hotelli tosi tasokas. Paljon parempi kuin esim. Aurinkomatkat antaa ymmärtää. Hotellissa on all inclusive mutta ei sitä otettu. Aamupalan perusteella voisin kuvitella, että al:kin on tosi hyvä.

Meidän tyttö oli matkalla kymmenkuinen ja viihtyi hyvin. Uiminen oli kivaa ja päiväunet rattaissa onnistui, meidän yllätykseksi. :) Vaipat ja ruuat otettiin kaikki mukaan kotoa tytön allergioiden takia mutta ihan kohtuullisesti olisi paikallisista kaupoistakin tuotteita löytynyt. Erityisesti puurojauheita oli jos jonkinlaisia. Hotellin aamupalaltakin olisi kyllä syötävää löytynyt sellaiselle joka voi kaikkea syödä. Paljon hedelmiä, leipiä, jogurtteja...

Lennot meni hyvin, tyttö nukkui pari pätkää ja muuten touhusi omiaan. Meillä oli lennolle varattu etupenkki.

Isommille lapsille tuolta löytyy eläintarha ja tietysti dyynit. Ei käyty kummassakaan kun ajomatka eläintarhaan oli vähän turhan pitkä ja dyyneillä olisi ollut vähän hankala mennä tuollaisen pienen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole kokemusta vauvan kanssa matkustamisesta,kun nuorin oli ensimmäisellä reissullaan 4-vuotias.

Tällöin käytiin Lanzarotella Puerto del Carmenissa. Itse en tästä kohteena tykännyt,oli todella tuulinen paikka.

vuotta myöhemmin käytiin Gran Canarian Puerto Ricossa. Tästä tykkäsin,lämmin oli ja maisemat oli hienot. Käytiin tutustumassa Anfille sekä sioux Cityn länkkäri kylään.

 

Nyt keväällä käytiin playa del inglesissä. Lapset tykkäsi kovasti dyyneistä. Käytiin myös palmitos parkissa.

 

seuraavana suuntaamme tammikuussa Teneriffan Puerto de la cruziin. Kovin lämmin siellä ei välttämättä ole, mutta nautitaan täysin lomasta.

Loro parque on suunniteltu käydä katsomassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tultiin just Gran Canarialta, Costa Meloneraksesta. Hotellina oli Lopesan Baobab Resort. Vauva oli matkan aikana 9 kk:n ikäinen. 

 

Lennot meni yllättävän hyvin, vaikka mennessä tulikin yllättäen lisäpysähdys Portugaliin koneen tankkauksen takia, ja matka-aika piteni melkein 8 tuntiin. Tarpeeksi väsyneenä vauva sai nukuttua koneessa parit päiväunet sylissä, vaikkei muuten kauheasti paikallaan enää viihdykään. Korvien kanssa ei ollut ongelmia, tutti ja tuttipullo nousussa ja laskussa tuntuivat auttavan. Lentoyhtiönämme oli Thomas Cook Airlines, jolla oli aika tiukat matkatavaraehdot (ruumaan menevä laukku max. 15 kg, käsimatkatavara max. 5 kg.). Lisäksi kone oli ahdas kuin mikä, eli ei ehkä se miellyttävin juttu sylivauvan kanssa reissatessa. Molemmilla kentillä sentään rattaat sai tuoda lähtöportille asti, vaikka meilläkin oli sateenvarjorattaita selvästi isommat rattaat mukana. Vauvalle sai myös etukäteen tilattua ilmaisen ruoan koneeseen (Suomesta lennettäessä se oli Muksun 8 kk ruokasose ja sileä hedelmäsose, banaani ja jotain rusinoita/karkkeja pieni aski. Takaisin tullessa oli Nestlen ruoat, joista ainakin ruokasoseessa oli suolaa Espanjan tapaan. Oltiin varattu lennoille omat ruoat varmuuden vuoksi.).

 

Meloneras oli ihan kiva kohde; rattaiden kanssa oli helppo kulkea ja oli siistiä joka puolella. Kovin paljon nähtävää siellä ei mielestäni ollut, me oltiinkin lähinnä hotellilla, ja pari kertaa käytiin kävelyllä rantabulevardilla ja kerran dyyneillä (poika rintarepussa). Yhtenä päivänä otettiin taksi El Tableron ostoskeskukseen, mutta ei sekään mikään järin iso paikka ollut, muutamia tunnettuja liikkeitä ja pari kahvilaa/ravintolaa. Taksi sinne oli kyllä edullinen, 4-5 euroa suuntaansa.

 

Hotellissa oli valtava buffet-tarjonta aamiaisella ja illallisella (meillä oli puolihoito), ruokaa oli todellakin moneen makuun! Syöttötuoleja oli paljon ja poika sai myös useampana päivänä sormiruokia suoraan buffetista (melonia, ananasta, paahtoleipää, pastaa...). Uima-altaassa käytiin pojan kanssa kerran, meidän 9-kuinen viihtyi lämmitetyssä altaassa ihan hyvin, vaikkei vesi ollutkaan yhtä lämmintä kuin vauva-uinnissa täällä Suomessa. Allasalueellakin pääsi hyvin kulkemaan rattaiden kanssa, ja pari kertaa saatiin nauttia auringonotosta, kun poika nukkui varjossa meidän vieressä päiväunia. Hotellissa oltiin todella palvelualttiita ja pidettiin meistä hyvää huolta, vauvaa ihasteltiin ja hänelle juteltiin paljon. :girl_smile: Aikuisen näkökulmasta hotellissa oli ehkä vähän kylmä (koska siellä tuulee myös sisällä, ei ole täysin umpinainen) ja pimeää varsinkin iltaisin. Äänieristys ei myöskään ollut huippuluokkaa, mutta eivät muiden äänet meidän yöunia ainakaan häirinneet, ja lähtihän meidänkin lapsesta ääntä...

 

Meillä oli vauvalle omat purkkiruoat ja vaipat mukana, ja todettiin se ihan hyväksi ratkaisuksi. Lähimmästä supermarketista löytyi kyllä joitakin purkkiruokia, mutta valikoima oli pienehkö, ja ainakin ruokasoseissa oli kaikissa suolaa. Ruokaa meni meillä ihan normaaleja määriä eli saman verran kuin Suomessa, mutta olimme matkalla joulu-tammikuussa, jolloin ei ollut mikään helle (päivisin 22-24 astetta). Vaatteita vauvalle oli vähän liikaa mukana, ja ns. kesävaatteita ei olis oikeastaan tarvittu ollenkaan, koska ulkona ollessa ja rattaissa istuessa aurinko pääsi paistamaan vauvan iholle niin, että käytettiin mieluummin pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita. Lämpötila oli myös niin mieto, ettei mitään hellevaatteita tarvittu. Aurinkolasit ja iso lierihattu kyllä tulivat tarpeeseen.

 

Loman viimeisinä päivinä koko seurueemme sairastui yksi toisensa jälkeen johonkin ärhäkkään vatsapöpöön, en tiedä oliko kyseessä virus, ruokamyrkytys vai joku muu. Sairastaessa oli rankkaa, mutta hotellin henkilökunta piti tuolloinkin hyvää huolta, saimme huoneeseen lääkärin ja saatiin heti hoitoa. Hotellissa oli kyllä sen verran paljon porukkaa buffetissakin joka päivä, että sieltä on varmaan helpostikin voinut jonkun pöpön saada. Hygieniasta kannattaa siis pitää huolta, jos isoissa hotelleissa ja/tai buffeteissa liikkuu!

 

Kaikenkaikkiaan oli ihan kiva ja onnistunut loma sairastelua lukuunottamatta. B)

Edited by Lia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now