Lilli

Kanariansaaret

112 posts in this topic

Rose, tuon ikäinen jo varmaan on kotimaassakin juonut normimaitoa, niin voi antaa ihan paikallisia. Me oltiin esikoisen kanssa kreikassa kun tyyppi oli 1,5v ja ihan paikallista maitoa ja jogurtteja ostettiin ja niitä neiti söi ja joi hyvällä ruokahalulla. Meillä oli silloin mukanaa niitä kerta-annos kaurapuuropusseja ja ihan varuiksi sitä äidinmaidonvastiketta, mikä sekoitetaan veteen. Mut noita ei tarttenut käyttää. Ja omaa ruoka-annosta ei lapselle koskaan ostettu, vaan hän sai maistella meidän lautasilta. Pääsääntöisesti hän söi munakkaita, ranskiksia ja pieniä lihapaloja, ei ehkä se ihan terveellisin ruokavalio, mut eipä tuo viikko nyt katastrofia tee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meloneras on varmaan hyvä kohde! :) Ja hyvä sijainti silläkin, pääsette kiertelemään kauemmaskin jos haluatte.

 

Meidän 1-vuotias söi reissussa sekä kotoa tuotuja Pilttejä, paikallista purkkiruokaa ja meidän lautasilta. Ihan huoletta popsi. Maidot oli rintamaitoa, mukista/pullosta joi vettä. Jotain jogurttia söi välipalaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rose: Me oltiin just tuolla Maspalomasissa/Melonerasissa. Oikein kiva ja siisti paikka toisin kuin Ingles.

Meidän esikoinen ei suostunut juomaan ainakaan tippaakaan maitoa reissussa kun sikäläiset maidot tuppaa olemaan tosi makeita vähän niinkuin meidän hyla-maidot. Mutta sikäläisiä uskoisin että maitotuotteita voi hyvin antaa vuoden ikäiselle lapselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ois Kiisu kiva kuulla teidän matkasta lisää!? :) ´Ja muiden tietysti myös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin myös lasten kanssa tuolla Melonerasissa keväällä. Meidän silloin juuri 1-v. täyttänyt söi kyllä hyvällä ruokahalulla paikallisia ruokia niin aamupalalla kuin muinakin ruoka-aikoina. Paikallista maitoa ei juonut, mutta vettä pullosta (mä imetin vielä, joten mitään korvikkeita meillä ei ollut). Paikallisia jugurtteja annettiin syödä minkä söi. Ei tullut vatsavaivoja tälle pikkuisimmalle vaikka muilla olikin vähän vatsatautia. Yksivuotiaalle on hyvä antaa maitohappobakteereja (tietysti muillekin.

 

Meloneras oli tosi lapsiystävällinen paikka, ihmiset oli ystävällisiä ja vaunuillekin järjestyi kivasti tilaa, menipä minne vain. Se Maspalomasin ranta ei ollut ehkä paras noin pikkuisille, aika paljon oli kiviä. Mutta kyllä sielläkin rantaleikkeihin pääsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikainen kysymys, toivottavasti joku ehtii vastaamaan... Ollaan huomenna lähdössä Kanarialle Bahia Feliziin, ja nyt tuli mieleen, että mitä vaippoja sieltä saa? Pampers aiheuttaa tytölle ihottumaa, joten toivon todella että jotain muuta merkkiä löytyisi. Tyttö ei vielä ihan ole oppinut vaipattomaksi, eikä kyllä viitsisi viikon vaippoja kotoakaan raahata... :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaipoista: Me ostettiin Dodot-merkkisiä ja oltiin ihan tyytyväisiä. Tosin Dodot oli mun mielestä hirmu samantapaisia kuin Pampers, joten en tiedä sopiiko ne teille. Pampersia siellä ei muistaakseni edes myyty (siksi epäilenkin, että olisko Dodot mahdollisesti saman valmistajan vain eri nimellä?), mutta joitakin muita merkkejä kyllä oli. Mutta en muista muita nimiä kuin tuon Dodot, eikä mulla muista merkeistä ole kokemustakaan.

 

(Tosin me oltiin Teneriffan puolelta, mutta eiköhän vaippatarjonta ole aika samanlainen kaikilla saarilla.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin viikko Kanarialla Maspalomasissa ja Playa del Inglesissä, kun lapsi oli 2v tasan.

 

Omat vaipat ja muutamia ruokapurkkeja otettiin mukaan reissuun. Paikallisista kaupoista kyllä löytyi jotain ruokia, mutta ei ainakaan samoja merkkejä kuin Suomesta... ruuat oli ainakin kalliita ja lähes kaikissa oli papua. Vaippojakin oli kaupoissa muistaakseni ainakin Huggiesia ja Pamperseja. Meillä tyttö söikin ravintoloissa oman annoksensa (tai puolet siitä...) ja huoneistolla tehtiin itse toisinaan ruokaa niin kaikki syötiin samaa. :) Ruokakaupoista ostettiin aamu- ja iltapalaksi vaihtelevasti vähän kaikkea, kuten leipää, munia, juustoa, kinkkua, hedelmiä, mehua, jogurttia... ja kaikki tuli syötyä eikä ollut mitään vatsahaittoja.

 

Rannalle ei rattailla kunnolla pääse, kuten ei dyyneillekään. Muuten liikkuminen oli helppoa ja taksit otti aina rattaat kyytiin. :) Takseissa ei ollut turvaistuimia vaan lapsi (kuten me aikuisetkin) oli ilman vöitä... :girl_impossible: (Ja taksit ottaa yleensä vain 4 henkilöä kyytiin kerrallaan. Taksimaksu on suunnilleen 2-5 euroa Maspalomasissa ja Inglesissä liikuttaessa. Halpaa siis.)

 

Paikan päältä saa kaupoista (monia kauppakeskuksia, kuten Yumbo ja Kasbah) vaatteita sekä aikuisille että lapsille, lähinnä shortseja ja t-paitoja sekä mekkoja tytöille eli kesävaatteita löytyy jonkin verran. Kenkiäkin oli, ainakin crocs-kopioita. :)

 

Niin ja hotelliksi suosittelen Maspalomasista Koalaa (Finnmatkat). On aivan ihana sekä lapsille, että aikuisille.

 

Nämä nyt tuli ekana mieleen reissusta. :)

Edited by Cath83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä joitain vinkkejä matkaltamme, josta juuri palasimme. Matkakohteena siis Gran Canaria ja siellä Meloneras (Maspalomas).

 

Kohde oli tosi lapsiystävällinen - puhdas, siisti ja rauhallinen. Mitään erityistä nähtävää tuolla ei ole, vaan lähinnä isoja (melko hienoja) hotelleja puutarhoineen, kiva rantapromenadi, jonka päässä Faro-majakan lähellä on kauppakeskus, jossa on tasokkaita liikkeitä (Lacoste, Boss, Burberry...), kivoja liikkeitä (Esprit, Mango) sekä turistikrääsäkauppoja. Supermarketteja tietysti myös (valikoimaltaan vastaa ehkä meidän Valintataloa tms.) Majakan läheisyydessä on myös muutamia ihan mukavia ravintoloita, joista erityismaininta Grand Italian jätskibaarille! Hyvät hiekkarannat ovat majakan toisella puolella (Playa del Inglesin puolella siis), josta alkavat myös hiekkadyynit. Noille dyyneille ei ole asiaa rattailla.

 

Me olimme hotellissa Lopesan Villa del Conde, joka on ainakin Finnamatkojen ja Aurinkomatkojen valikoimissa. Hotelli oli kyllä kaikkien viiden tähtensä arvoinen. Monta uima-allasta hienossa, hyvin hoidetussa puutarhassa. Lapsille oli pari erilaista matalampaa allasta, ja yhden isomman altaan viereen oli rakennettu hiekkaranta, jossa oli mukava leikkiä. Lastenaltaat olivat lämmitettyjä. Vaikka hotellialue on melko iso, ei siellä kuitenkaan ollut juuri ruuhkaa missään. Henkilökunta ja hotellin asiakkaat olivat tosi ystävällisiä, lapsiin suhtauduttiin hienosti. Hotellin ravintoloissa oli paljon syöttötuoleja, ja purkkiruuat sai aina lämmitettyä. (Lounasravintolassa vauvat sai purkkiruuat jopa talon puolesta.) Kunnollinen matkasänky järjestyi huoneeseen. Olimme puolihoidolla, joka oli tosi hyvä ratkaisu 1-vuotiaan kanssa. Illallisbuffeessa haimme aina ruokaa vuorotellen, joten molemmat sai syödä lämmintä ruokaa ja pojallekin löytyi aina jotain naposteltavaa. Buffeen valikoima oli sekä aamupalalla että illallisella todella runsas ja ruuat tuoreita sekä hyvän makuisia. Lisäksi paljon tehtiin "tilauksesta", mm. omeletit, pihvit jne.

 

Vaippoja sai hyvin kaupasta. Pampersit oli ihan samanlaisessa paketissa kuin Suomessakin, tosin vähän kalliimpia (16 eur/30 kpl paketti). Joitain paikallisia vaippoja oli myös. Uimavaippoja oli myös myytävänä. Samoin purkkiruokaa löytyi hyvin, Hippin ruokia (isot purkit 2,50 eur/kpl) ja sitten paikallisia ruokia (1,30 eur/kpl). Puurojauhetta (Nestlen) löytyi apteekista!

 

Meille sattui menomatkalla Las Palmasin kentällä "laukkumiesten" lakko, jonka johdosta matkatavarat (ml. rattaat) jäivät yli kahdeksi vuorokaudeksi kentällä. Saatiin kuitenkin helposti vuokrattua hyvät rattaat (25 eur/vko). Rattaat tuotiin hotellille ja jätimme ne sinne loman jälkeen. Kätevää. Jos olisi tuosta tiennyt etukäteen, en ehkä olisi ollenkaan ottanut omia rattaita mukaan. Omista rattaista käytössä oli kyllä aurinkovarjo, joka oli kyllä todella tarpeen. Tuosta matkalaukkuepisodista viisastuneena ensi kerralla pakkaan kyllä myös pojan uv-suojapuvun ja omat uikkarit käsimatkatavaroihin.

 

Kävimme yhtenä päivänä bussilla Playa del Inglesissä katsomassa lähempää noita jo mainittuja dyynejä. Bussissa rattaat piti laittaa tavaraluukkuun, mutta muuten ei ollut ongelmaan bussilla matkustettaessa. Inglesistä voin vain todeta, että onneksi meidän hotelli ei ollut siellä....

 

Las Palmasin lentokentällä on kivoja kauppoja, ruokapaikkoja (mm. Burger King, jossa käytiin tankkaamassa ennen koneen lähtöä ;)) ja sellaisia kärryjä, joihin saa myös lapsen istumaan (ainakin tuollaisen 1-vuotiaan). Myös Manduca oli hyvä apuväline lähtöselvitysjonossa yms.

 

Uskallan suositella kohdetta (ja hotellia!) kaikille, jotka haluavat viettää rentoa perhelomaa miellyttävässä ympäristössä.

Edited by Rose

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Rose, kiitos hyvästä kirjoituksesta!

 

Meillä on viikon loma varattuna tuohon juuri samaiseen hotelliin / kohteeseen maaliskuussa! Maltan tuskin odottaa.

 

Miten hoiditte (muutkin jotka ovat reissailleet) aamu/iltapuurot vai oliko muuta aamu/iltapalaa käytössä lomaviikon?

 

Tuo matkamme hotelli on siis perushotelli eikä huoneissa ole mikroa. Järki tietysti sanoi jossain taka-alalla, että olisi kannattanut varata huoneistohotelli, mutta muuten tuo hotelli vaan veti niin puoleensa että päädyimme siihen... Reippain mielin ollaan lähdössä enkä stressaile, mutta mielenkiinnosta olisi kiva kuulla miten muut ovat toimineet hotelleissa missä ei ole mikroa huoneessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin siellä on paljon korkeuseroja (eli rappusia), mikä voi vähän hankaloittaa rattaiden kanssa kulkemista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Rose, kiitos hyvästä kirjoituksesta!

 

Meillä on viikon loma varattuna tuohon juuri samaiseen hotelliin / kohteeseen maaliskuussa! Maltan tuskin odottaa.

 

Miten hoiditte (muutkin jotka ovat reissailleet) aamu/iltapuurot vai oliko muuta aamu/iltapalaa käytössä lomaviikon?

 

Tuo matkamme hotelli on siis perushotelli eikä huoneissa ole mikroa. Järki tietysti sanoi jossain taka-alalla, että olisi kannattanut varata huoneistohotelli, mutta muuten tuo hotelli vaan veti niin puoleensa että päädyimme siihen... Reippain mielin ollaan lähdössä enkä stressaile, mutta mielenkiinnosta olisi kiva kuulla miten muut ovat toimineet hotelleissa missä ei ole mikroa huoneessa.

 

Hyvä valinta! :) Meillä oli mukana läjä Muksun valmispuuroja, siis sellaisia tetroja, sekä kertislautasia ja lusikoita. Nuo puurot kelpaa meidän pojalle ihan huoneenlämpöisenä, eli siinä mielessä käteviä. Toinen vaihtoehto on tietysti ottaa mukaan tai ostaa paikan päältä (pharmaciasta) sellaista vauvapuurojauhetta, josta sitten voi ainakin aamupalalla sekoittaa kuumaan veteen puuron (näin tehtiin silloin kun meidän kamat oli vielä kentällä jumissa). Ja eiköhäntarvittaessa illallakin sitä kuumaa vettä jostain hotellin ravintolasta tai baarista mukillinen järjesty. Niin ja hotellin runsaasta aamiaspöydästä poika söi sitten lisäksi leipää, hedelmiä ja jogurttia. Ja maitoa annettiin myös (poika oli 1 v 1kk reissun aikaan).

Edited by Rose

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitos taas. Valmispuurot eivät olleet tulleet mieleenikään! Täytyypä tutkailla niitä kaupasta.

Ollaan myös suunniteltu että ostettaisiin sellainen pieni matkavedenkeitin varmuuden vuoksi mukaan, sille olisi käyttöä varmaan myöhemminkin. Eli jos olisi tarvetta antaa puuroa / ruokaa eri aikaan kun ollaan syömässä niin voisi sitten vedenkeittimen kanssa huoneessa tehdä. Ja sitten mietin, että Eloveenallahan on ainakin niitä kertapakattuja puuroja joita voi tehdä kuumaan veteen. Tosin niissä taitaa olla jonkin verran suolaa ja sokeria..

Ja tosiaan, ei se nyt maailmaa kaada vaikka lomalla ei joka aamu/iltapalalla olisi puuroa vaan jotain muutagrin.gif.

Meillä on tarkoitus alkaa totutella poikaa normi-maidolle helmikuun aikana. Imetän yhä, mutta tuntuu että imetys on vähenemään päin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohi aiheen, mutta... Bahia Feliz on maailman ihanin paikka! Aivan erimaata kuin mikään muu osa Kanariaa. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä kuulla, meillä on nimittäin varattuna matka sinne maaliskuussa. Tres Vidas valittiin hotelliksi kun sitä täällä Kerttu kehui. Ajateltiin ottaa sitten ihan Emmaljungat mukaan jos kerran niillä pystyy siellä kätevästi liikkumaan, on huomattavasti helpompi laittaa 4-kuukautinen kunnon vaunuihin kuin matkiksiin makoilemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inglesistä voin vain todeta, että onneksi meidän hotelli ei ollut siellä....

 

 

Miksi?

 

Me nimittäin oltiin joulukuussa viikko Inglesissä ja mulla ei oo siitä mitään pahaa sanottavaa! Ihmiset oli ystävällisiä, hotelli ja kadut ja kaupat oli siistejä ja mitään häiriötä ei mistään tullut. Poika oli silloin 1v 8kk ja nautti täysin siemauksin lomasta.

Mulla ei oo mitään pahaa sanottavaa Inglesistä ja lähtisin sinne uudestaankin lapsen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^MEIDÄN mielestä Melonerasin alue oli Inglesiin verrattuna paljon siistimpi, rauhallisempi, hotellit hienompia jne. Riippuu tietysti paljon siitäkin, mitä lomalta lähtee hakemaan. Me haluttiin viettää rentoa lomaa 5 tähden hotellissa ja hieman ylellisyyttä, siihen ei törmätty Inglesissä, mikä ei tietysti tarkoita, etteikö sielläkin voisi onnistunutta lomaa viettää.

Edited by Rose

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Kanarialla Lanzarotella kun esikoinen oli 4kk. Voin suositella :) Hieno siisti paikka. Ja kaikki tarvittava löytyi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan lähdössä Maspalomasiin viikon päästä..

 

Pojalla (2v.) on lehmänmaito ja kananmuna- allergiat, niin mahtaakohan sieltä saada kaura-/soijamaitoa? Jugurtteja?

Vai pitääkö ne viedä Suomesta mukana?

 

Viime keväänä oltiin Kreikassa ja sinne vietiin mukana omat maidot (korvikkeet silloin vielä oli käytössä), ruoat ja vaipat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemuksia Puerto Ricosta (Gran Canaria)? Ollaan menossa Playa de Amadoresiin (hotelli Eden) kolmen viikon päästä 7kk ikäisen neidin kanssa. Meinataan ottaa kevyet matkikset ja Manduca mukaan, ilmeisesti aika paljon on korkeuseroja. Vaipat ja ruuat meinasin myös ottaa mukaan Suomesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^vaippoja saa kyllä paikan päältä, ainakin Pampersia ja sitten jotain muuta merkkiä. Samoin purkkiruokia on kohtuullinen valikoima eli kaikkea ei tarvi kantaa Suomesta asti.

 

^^noiden kauramaitojen yms. saatavuuden varaan en kyllä laskisi, eli ne kannattaa mahdollisuuksien mukaan viedä mukana, jos niitä matkan aikana tarvii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Me tultiin eilen Puerto Ricosta 4kk vauvan kanssa. Meidän hotelli (Marina Suites) oli satamassa, eli "tasamaalla". Liikuttiin oikeastaan vaan siinä tasamaalla eikä lähdetty urheilemaan vuoren rinteille. Korkeuseroja sieltä toki paljon löytyy, mutta se ei meidän liikkumista haitannut millään tavoin. Matkarattailla ja manducalla pärjättiin hyvin. Retkeiltiin mm. lasipohjaveneellä Puerto de Moganiin, joka oli todella hurmaava paikka- suosittelen lämpimästi!!! Kaikkialla oltiin hyvin ystävällisiä ja avuliaita, joten rattailla kulkeminen oli helppoa. Käytiin myös Palmitos Parkissa ja sielläkin rattailla oli ongelmatonta kulkea.

 

Vaippoja löytyy kaikista pikku kaupoistakin, mutta ovat kalliimpia kuin Suomessa. Pampersin pienet paketit (20-26kpl) maksoi 9-14e/pkt. Samoin lastenruokia oli kaikissa kaupoissa jonkin verran, mutta niihin en perehtynyt sen enempää kun meillä ei vielä syödä kiinteitä. Ajettiin yhtenä päivänä taksilla kauppakeskus Atlanticoon (n. 30min matka), jossa oli iso supermarket, jossa myytiin paljon lastentarvikkeita selkeästi halvemmilla hinnoilla. Siellä oli jopa apteekkiosasto, josta sai kaikenmaailman maitojauheita (almiron pepti, nan jne.) yms. tuotteita.

 

Las Palmasin kentällä saa pitää rattaat automaattisesti lentokoneen ovelle saakka, tämä ei Suomen päässä ollut itsestäänselvyys vaan siitä piti neuvotella. Koneessa meillä oli etukäteen varattuna vauvakori. Lennettiin comfort-luokassa, joka oli niin luksusta et voisin lentää työkseni :) Tuolin saa täysin makuuasentoon, joten imetin välillä makuultanikin :)

 

Meillä ei ollut turvakaukaloa mukana, mutta siitä huolimatta matkustettiin muutaman kerran taksilla. Vauva oli manducassa ja minä lantiovyöllä turvavöissä. Ei turvallista, mutta otettiin riski kun kaukaloa ei mukaan jaksettu kantaa. Samoin Suomessa mentiin taksilla kentälle ilman kaukaloa - olin ennakkovarannut meille taksin ja turvakaukalon, mutta jostain väärinkäsityksestä johtuen tätä taksia ei ikinä meille tullut. Varaus kyllä löytyi kun taksikeskukseen soiteltiin, mutta tilaus oli unohdettu välittää eteenpäin skilletgirl.gif

 

Mielelläni kerron enemmän kokemuksia, jos jotain kysyttävää tulee mieleen. Lomailu vauvan kanssa oli ihanaa lipsrsealed.gif

 

muoks. lisätty sana rattaat tuonne lentokenttätarinaan :)

Edited by perhostyttö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos perhostyttö kokemuksista!

 

Meidän hotelli on tosiaan siellä rinteessä, eli otettiin siinä pienoinen riski, mutta ajateltiin, että toinen kantaa rattaita ja toinen tyttöä Manducassa sitten tarvittaessa, jos ei rattailla pääse. Meidän matkikset on tosi kevyet, että jaksaa yhdelläkin kädellä kantaa.

 

Kentälle meinattiin suunnistaa omalla autolla ja jättää kaukoparkkiin, niin voi olla omassa kaukalossaan, mun vaan pitää sitten matkatavaroiden ja tytön kanssa odottaa, että mies tulee bussilla siellä. Toivon, että saataisiin pitää rattaita portille, lento nimittäin lähtee 6.20 aamulla, et neiti voisi nukkua. Nukkuu kyllä Manducassakin, mutta olisihan se varmaan mukavampaa nukkua pitkänään. Lennolle on varattu vauvakori, toivottavasti nukkuisi siinä, maksoi 120e ekstraa.. Lennetään Boeing 757, siinä ei taida olla comfort-luokkaa ollenkaan, päivystin viime viikolla yöllä että sain lisäpalveluna varattua eturivin paikat (johon vauvakorin saa).

 

Ajateltiin, että voitaisiin vuokrata auto ja sen mukana kaukalo, että päästäisiin ajelemaan ympäri saarta. Eilen tuli Jaakko ja maailmanvalloittajat ohjelmassa juttua tuosta Puerto Moganista, siellä täytyy kyllä käydä.

 

Meillä käy tosi valikoivasti kaupan soseet, joten pakko ottaa mukaan ne missä on sopivat ainesosat, onneksi juomien puolesta mennään imetyksellä, niin ei tarvi pulloja ja korvikkeita roudata.

 

Tulen kertomaan sitten kokemuksista, kolmen viikon päästä me ollaan reissussa :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Sori jos ihmettelen, mutta vauvakori maksoi 120 €?! Millä lentoyhtiöllä lennätte? Ainakin tähän saakka vauvakorin on saanut ilman mitään lisämaksua, siis niillä lentoyhtiöillä joita ollaan käytetty. Täytyy sanoa, että aikamoista rahastusta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now