Lilli

Kanariansaaret

112 posts in this topic

^ Ei se itse vauvakori varmaan maksakaan, mut jos varaa sen etupenkin, niin se maksaa. Näin mä ainakin ymmärsin, kun Marleena sanoi päivystäneensä yöllä saadakseen paikat varattua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä se vauvakorillinen paikka pitäis automaattisesti varata vauvaperheille, niin ettei sitä muut voisi varata maksustakaan. Kyllä otti yhdellä lennolla päähän, kun siinä koppapaikalla istui kolme ihan aikuista ihmistä ja koneessa kuitenkin oli useampiakin vauvoja, eikä sitten kukaan saanut sitä koppaa käyttöön. Itselläni ei silloin ollut niin pientä lasta, joten en mä sitä paikkaa itselleni ois tarvinnut, mut joku niistä vauvaperheistä ois varmaan mielellään hyödyntänyt koppaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Toi on kyllä kurja juttu. Joillakin lentoyhtiöillä, kuten Lufthansalla ei niitä eturivin paikkoja pysty ollenkaan varaamaan netissä, koska laittavat automaattisesti vauvojen kanssa matkustavat siihen. Näin oli ainakin pari vuotta sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aaaa, ok! Kiitos selvennyksestä, tosiaan tiesin, että paikkoja saa varattua, mutta jotenkin luin niin, että lisäksi se vauvakori maksoi 120 € ja sitä sitten kauhistelin. :girl_haha: Mutta samaa mieltä edeltäjien kanssa, koppapaikoille VAAN vauvaperheitä. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo juurikin näin, mitä muut ovat selventäneet yllä. Eli eturivin paikat 30€/suunta/paikka. Tämä käytäntö on voimassa lomalennoilla, jossa noita "parempia" paikkoja voi ostaa lisämaksusta. Reittilennoilla ei tarvitse maksaa mitään, vaan voi varauksen yhteydessä sopia, että saa sellaisen paikan, mihin vauvakorin saa. Finskillä lennetään.

 

Tosiaan olisi kyllä hienoa, jos nuo paikat olisi automaattisesti vauvaperheille, nimittäin varmaan lähes joka lomalennolla niitä kuitenkin on .

 

EDIT: toivottavasti siihen kolmannelle paikalle ei ilmesty jotain lapsia vihaavaa hapannaamaa, joka ei varatessaan ole huomannut, että on ns. vauvapaikan vieressä, koska varmaan kuitenkin aika monta kertaa joudutaan pyytämään nousemaan..

Edited by Marleena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä kiitokset hyvästä hotelli&matkakohde-esittelystä/suosittelusta Rosellegirl_in_love.gif. Viikon matka on nyt tosiaan Gran Canarialla, Melonerasissa (hotellina Lopesan Villa del Conde) ohi. Aivan upea reissu. Hotelli ja kohde olivat todella mukavat. Etenkin koko Melonerasin alueen rannalla kulkeva leveä kävelyreitti oli ihana kulkea rattaiden kanssa. Sitä pitkin tuli käveltyä ainakin kertaalleen joka päivä.

 

Aikaisemmin pohdiskelin juuri tuota puuroasiaa täälläkin sillä hotelli ei tosiaan ollut huoneistohotelli. Otimme loppujen lopuksi mukaan matkavedenkeittimen ja Nallen maustettuja kerta-annos puurohiutaleita. Aamu- ja iltapuurot hoituivat näillä hienosti. Annoimme aamupuuron pojalle jo hotellihuoneessa ennen aamiaiselle menoa ja aamiaisella poika pisteli vielä poskeensa joka päivä hedelmiä ja pikku-muffinssin.

 

Vaippoja ja purkkiruokaa 1-vuotiaalle (joka ei vielä saa alas täysin aikuisten ruokia) löytyi todella helposti paikallisista supermarketeista. Ainut minkä kanssa vähän sählättiin oli maito. Eli olimme ottaneet Suomesta muutaman 2dl purkin iskukuumennettua (? siis sellaista mikä säilyy huoneenlämmössä) maitoa mukaan mutta nämä eivät tietenkään riittäneet vaan jouduimme ostamaan maitoa paikanpäältä. Koska olimme kaiket päivät ulkona niin tuollaiset 2dl purkit olisivat olleet todella käteviä. Kaupoista löytyi vain puolen litran purkkeja joten jouduimme heittämään älyttömiä määriä maitoa pois.. en uskaltanut ottaa riskiä siinä kuinka kauan maito olisi pysynyt hyvänä avatussa purkissa. Eli seuraavalla kerralla pakkaisin matkalaukkuun jonkin verran 2dl purkkeja maitoa mukaan. Onneksi vielä imetän muutaman kerran päivässä ja illalla joten poika ei ollut täysin lisämaidon varassa. Edullista toki tuo maito oli, n. euron pintaan puolen litran purkki, mutta lähinnä harmitti heittää hyvää tavaraa pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ olin juuri tulossa kirjoittamaan kaveripariskunnasta, joka oli äskettäin melonerasissa ja tykkäsivät tosi paljon. :) pariskunnalla on esikoinen matkalla ja olivat siis katselleet paikkaa kovasti myös siltä kantilta, että minkälaista siellä olisi lapsen kanssa olla. sanoivat paikan olevan todella siisti (hotelli oli eri kuin teillä, mutta kehuivat sitäkin kovasti) ja lapsiystävällinen, lapsiperheitä oli kuulemma paljon matkassa. ystäväni mukaan ehdottomasti sellainen paikka, minne matkaavat lapsen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

niuniu: kiva kuulla, että teilläkin oli onnistunut reissu!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin viikko Las Palmasissa ja oltiin tosi tyytyväisiä kohdevalintaamme. Ei olla miehen kanssa mitään suuria rantalomailijoita ja nyt kun pojankaan vuoksi ei vielä tarvinnut mitään erityistä perhekohdetta niin haluttiin hyödyntää tilaisuus viettää vielä yksi kaupunkiloma ennen kuin pitää alkaa lomailemaan enemmän lapsen ehdoilla. Toisaalta Las Palmasissa oli hyvät rannat ihan kaupungissa, joten sitäkin puolta sai halutessaan nauttia.

 

Palmasista huomasi kyllä ettei se mikään ehta turistikohde ole sillä tosi harvassa paikassa puhuttiin englantia edes auttavasti ja elekielelle oli käyttöä. Toisaalta autenttisuuden huomasi myös siinä, että hyviä ruokapaikkoja löytyi helposti eikä tarvinnut tyytyä pelkkään turistisafkaan kuten etelämmässä saarta. Kaupungissa oli yllättävän helppo liikkua matkisten kanssa ja kävelytiet olivat hyvässä kunnossa vaikka toki aika kapeat. Muutenkin kaupunki oli erittäin siistissä kunnossa. Isoja leikkipuistoalueita näkyi vähän väliä ja päin vastoin kuin Suomessa monet niistä olivat päällystettyjä, joten tällaisen vielä konttaavankin saattoi päästää sinne hetkeksi telmimään kesken kaupungilla kiertelyn. Julkinen liikenne toimi hyvin ja oli aika edullistakin ja rattaiden kanssa matkustaminen oli helppoa. Paikalliset olivat kovasti kiinnostuneita pojasta ja pikkuinen saikin jatkuvasti silittelyitä ja lepertelyjä osakseen. Ilmapiiri oli muutenkin tosi lapsiystävällinen eikä missään tuntenut olevansa häiriöksi vaikka lapsi toisinaan ääntä pitikin.

 

Me vuokrattiin auto pariksi päivää ja voin lämpimästi suositella tätä, pääsi näkemään saarta ihan eri tavalla kun sai itse päättää menemisistään. Ekana päivänä käytiin ajemassa saaren keski- ja pohjoisosissa ja tokana päivänä etelässä. Vuoriston kippurateillä ajaminen oli aika hurjaa, mutta muuten koettiin, että liikennekulttuuri oli mainettansa parempaa ja tietkin hyvässä kunnossa. Saatiin vuokraamosta kaukalo-istuin-yhdistelmä ilman mitään eri kustannusta, joten sikälikään ei tullut mitään ongelmia.

 

Kuten muutkin on todenneet niin vaipat olivat paljon kalliimpia kuin Suomessa ja ihan pikkukokoja lukuunottamatta oli aika mahdotonta löytää muita kuin isoja paketteja vaikka mekin käytiin Carrefourissa niitä etsimässä. Samaten korvikkeita ei löydetty kuin jauheversioina isoissa purkeissa, tosin nämä oli sitten huomattavasti meidän hintoja halvempia. Purkkiruokia oli muuten ihan hyvin tarjolla eikä ainakaan me huomattu, että missään olisi ollut lisättyä sokeria tai suolaa eli ihan huoletta pystyi niitä syöttämään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin palasimme matkalta, joka sujui tosi mukavasti. Olimme siis Gran Canarialla, Playa de Amadoresissa, Puerto Ricon vieressä. Halusimme matkalta aurinkoa, rentoa oleilua, hyvää ruokaa ja sitä myös saimme. Mielestämme Playa de Amadoresin puoli oli kivempi kuin Puerto Ricon, varsinkin ranta ja rannassa olevat ravintolat (kaikki uudempaa ja siistiimpää). Olimme huoneistohotelli Edenissä joka sijaitsee vuoren päällä (eli korkeuserot todellakin oli isoja, ei mitään muutamia rappuja vaan satoja metrejä), eli rantaan oli 2km jyrkkää alamäkeä. Suosittelisinkin ottamaan hotellin alempaa, jos ei välttämättä halua kuntoilla :grin: Taksi rantaan/takaisin maksoi n. 3 euroa, joten ei sekään nyt ihan kovin paha ollut.

 

Säät suosivat kyllä todella, joka päivä +25C ja aurinkoista. Aluksi puin kyllä tytölle aivan liikaa päälle, loppuviikosta pidin lyhythihaisia ja -lahkeisia, ja laitettiin käsiin ja poskiin vauvojen aurinkorasvaa (Eucerin yli 6kk ikäiselle sopivaa) ja harso rattaisiin suojaamaan jalkoja. Pääosin siis tietenkin oltiin varjossa, mutta kun kuljettiin rattaiden kanssa, niin väkisin rattaisiin välillä paistoi aurinko, koska hankkimani Eisbärchenin aurinkovarjo hajosi heti ekana lomapäivänä :skilletgirl:

 

Meillä oli mukana Britaxin matkarattaat, toimivat hyvin ja tyttö niissä nukkuikin kun oltiin liikkeellä ja tykkäsi kun näki maisemia (kotona ei ole vielä yhdistelmissä ollut kuin makuuasennossa). Hotellissa tyttö nukkui pinnasängyssä, omat lakanat oli mukana ja unipupu ja harso tietenkin.

 

Kävimme delfiini"risteilyllä" (kesto 2.5h ja nähtiin oikein iso delfiiniparvi ja rannikko mereltä päin) ja vuokrattiin auto päiväksi, jolla kävimme Maspalomasin dyyneillä ja vuoristoteillä ajelemassa maisemareitti, sekä Puerto Moganissa. Puerto Mogan on kyllä sympaattinen paikka. Autonvuokrauksen kanssa tuli vähän haasteita, kun saatiin ensin isommille tarkoitettu (8-16kg) istuin - neiti painaa juuri sen 8kg, mutta ei osaa istua, joten kävimme vaihtamassa vauvakaukaloon, johon juuri ja juuri mahtui. Aviksella eivät kyllä osanneet istuimia kiinnittää eikä puhuneet englantia, mutta onneksi meiltä hoitui kiinnitys itse ja elekielellä selvittiin muuten.

 

Ruuat meillä oli Suomesta, koska ei olla saatu vielä kovin monia ruoka-aineita sopimaan, joten oli helpointa näin. Mulla oli 30 pientä purkkia ruokaa + puurojauhetta, 10 purkkia liikaa, koska tyttö ei kuumassa oikein suostunut liha- ja kasvissoseita syömään ja pidin parempana että ainakin juo tarpeeksi (imetin tiheämmin kuin kotona). Äidinmaidossa on kuitenkin enemmän energiaakin kun soseissa, joten eipä tuo nälässä ollut.

 

Meidän lähiminimarketeissa oli enimmäkseen vain pikkupaketteja vaippoja, tosin 4-kokoa jouduttiin hakemaan parista paikasta. 4-koon Pampersit maksoi 10e/26kpl (meidän normaalisti käyttämät x-tra vaipat maksaa saman verran, mutta pakkauksessa on 64 vaippaa..)

 

Vauvakori oli lennolla käytössä ja molemmilla lennoilla tyttö otti siinä kahdesti n. 30 minuutin torkut. Kuulutukset vähän häiritsivät unia, lomalennoilla niitä tulee suht paljon. Saatin miehen kanssa ruuat pyytämättä eri aikaan ja muutenkin palvelu toimi kyllä hyvin (Finnairin lennot).

 

Vaatetta meillä oli tytölle aivan liikaa mukana, ei juuri koskaan oltu illalla liikenteessä 8 jälkeen, joten mitään lämpimiä vaatteita ei edes olisi tarvinnut. Mutta parempi tietysti että oli mukana. Päivisin olimme hotellilla (paitsi noina parina päivänä kun oltiin retkeilemässä), meillä oli kaksio, jossa oli iso parveke, johon paistoi aurinko 9-17. Tyttö leikki varjossa (äp-makuupussi levitettynä oli leikkimattona, tyttö ei vielä juuri pääse liikkumaan) ja vuorotellen oltiin miehen kanssa aurinkoa ottamassa/lukemassa kirjaa/uimassa. Joka päivä tehtiin jotain lyhyempiä retkiä rattailla/taksilla alas rantaan tai Puerto Ricon puolelle. Taksissa tyttö oli Manducassa.

 

Loma oli tosi ihana, ja tyttökin oli tosi tyytyväinen, mitään isoja itkuja ei ollut. Suosittelen lämpimästi Kanariansaaria matkakohteena pienten kanssa, sopivan helppoa ainakin ekalle reissulle. Gran Canarian eteläpuolella on varmin aurinko, jos sitä pitää tärkeänä kriteerinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitokset muuten tänne vinkistä mennä Bahía Feliziin. Olimme maaliskuun viimeisen viikon Felizin Tres Vidas -hotellissa. Meillä oli design-huone maaterassilla joka oli todella viihtyisä ja tyylikkäästi sisustettu. Roudattiin mukaan omat Emmaljungat, joten niissä kelpasi vauvan ottaa päiväunet terassilla samalla kun vanhemmat ottivat aurinkoa vieressä ja nautiskelivat jääkaappikylmää juomaa.

 

Hotelli Orquidean allasalue oli aika horror näin vauvaperheen näkökulmasta, jos olisi isompia lapsia niin sitten oltaisiin varmaan mekin oleskeltu siellä. Hyödynsimme myös miehen kanssa vuorotellen huoneen hintaan kuuluneen käynnin Orquidea SPA:ssa, siellä oli ihana käydä rentoutumassa ja käytiin pariin otteeseen Span kahvilassa vaunuillakin, siellä sai herkullista jääkahvia eikä muita asiakkaita juuri ollut.

 

Mitään muuta Bahía Felizissä sitten ei olekaan kuin ne kolme (?) hotellia, joku ravintola ja supermarket, mutta muuta me ei tarvittukaan. Kerran käytiin taksilla Inglesissä ja toinen kerta ostoskeskus Atlanticossa vaimikäsenytoli. Pääosin siis vain oleskeltiin ja latailtiin akkuja.

 

Meillä oli puolihoito joka osoittautui hyväksi valinnaksi. Vaikka Orquidean buffa ei ollut mikään huipputasoinen oli se kuitenkin helpoin ratkaisu yleensä siihen aikaan yllättävän kiukkuisella päällä olevan 4 kk vanhan vauvan kanssa. Kun toinen söi saattoi toinen viihdyttää vauvaa ja seuraavan lautasen kohdalla vaihdettiin viihdyttäjää niin kumpikin sai syödä ruokansa lämpimänä.

 

Voimme siis lämpimästi suositella Gran Canarian Bahía Feliziä ja erityisesti Tres Vidasia!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me palattiin juuri Gran Canarialta, Bahia Felizistä. Meillä hotellina Playa Feliz ja mitään pahaa sanottavaa en keksi. Pitkän pohdinnan jälkeen otettiin vain aamupala ja se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi meidän poppoolle. Aamupala oli loistava ja vaihtoehtoja oli paljon - myös tälläiselle radista kärsivälle löytyi jyvä/ruisleipää :grin:

 

Hotelli oli siisti, itseasiassa siivoja kävi vähän rasittavuuteenkin asti :grin: Ilmastointi oli ihana! Allasalue palveli meitä loistavasti ja vierestä pääsi myös merenrantaan hotelli Orquidean takaa. Aallot olivat tosin sitä luokkaa että enemmän tuli lasten kanssa oltua altailla. Lastenaltaasta osa oli katettu ja aurinkovarjopaikankin sai, kunhan matkalla aamupalalle heitti pyyhkeen paikkaa varaamaan :grin:

 

Itse Bahia Feliz on äkkiä nähty, muutama ravintola ja turistikauppoja. Ravintolat olivat kuitenkin ihan ok ja joka ilta illastimmekin "omalla kylällä". Lounaaksi ostettiin jotain kaupasta tai syötiin hotellin ravintolassa / allasbaarissa, jos siis hotellilla oltiin.

 

auto meillä oli vuokralla. Sattui pieni kolarikin, mutta eipä se ollut meidän vika ja vakuutuskin olisi kyllä ollut täysin kattava. Finnmatkojen oppaalle hatunnosto tässä kohtaa, hoiti asian todella hienosti ja saatiin heti uusi auto alle :grin: Muuten ei oppaiden tarjoamille retkille tms osallistuttu, mutta tuossa kohtaa olin kyllä iloinen että oltiin valittu "pakettimatka".

 

Yhtenä päivänä käytiin kanssa ostoksilla Atlanticossa (suosittelen), taxi sinne maksoi 16 euroa. Inglesiin taxi kustansi suuret 6,5 euroa. Tilataxeja koko alueella oli tasan yksi, sekin iki-ikivanha mersun limusiini jolla oli ajettu melkein 5miljoonaa kilometriä :grin: Isommalla porukalla on siis hyvä varautua ottamaan pari taxia. Onneksi hinnat ovat edulliset...

 

Ingels oli mun mielestä ankea ja nuhjuinen. Ja kallis syödä. Oltiin sielä puolipäivää ja se riitti. Kauunki jossa tuo ostoskeskus Atlantico oli, oli paljon kivempi ja siistimpi. Eikä siis mikään turistirysä. Suosittelen ennemmin siis sitä.

 

Pääosin maattiin ja ladattiin akkuja mekin ja siinä suhteessa loma oli täydellisen onnistunut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko kellään kertoa kokemuksia vauvan kanssa Maspalomasiin tai Puerto Ricoon matkaamisesta? Me ollaan jouluksi lähdössä matkalle, ja jompaan kumpaan noista paikoista todennäköisesti. Kaikenlaiset vinkit otetaan vastaan.

 

Ruuat ja vaipat otan varmaankin mukaan.

 

Onko noissa paikoissa paljon korkeuseroja, rappuja, yms? Ajateltiin ottaa mukaan ihan nuo "isot rattaat", kannattaako vai otetaanko pelkät matkikset ja rintareppu? Rintareppua mietin siksi, jos on kovin paljon niitä portaita yms.

 

Kertokaa ihmeessä kaikki mitä vaan mieleen tulee, yritin hakea tästä keskustelusta juttuja noista paikoista mutta en löytänyt, voip olla kyllä vika käyttäjässä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maspalomasissa ei ainakaan ollut paljoa korkeuseroja...paitsi jos ottaa hotellin sieltä rinteiltä vähän kauempaa rannasta. Jokapaikassa oli varsin helppoa kulkea rattaiden kanssa meidän mielestä.

 

Puerto Ricossa ei olla itse käyty mutta juuri siitä syystä että on kuulemma todella mäkinen paikka, siellä on paljon korkeuseroja ja juuri rappusia sen vuoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Millaistakohan vaatetta kannattaisi 3kk ikäiselle vauvalle ottaa alku-joulukuun Bahia Feliz matkalle mukaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ottaisin ohuita trikoopaitoja ja housuja, pitkähihaisia ja -lahkeisia. Muutama lyhythihainen body myös siltä varalta, että onkin kova helle. Toisaalta illalla saattaa olla viileää, joten myös joku esim. collegeasu tms.

 

Ja suosittelen ottamaan mukaan useampia "puklurättejä" (niitä sideharsoja), koska ne on tosi näppäriä kevyenä hellesään peittona, aurinkosuojana rattaisiin ja vaikka missä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Puerto Ricossa korkeuserot ei sitten tarkoita pelkkiä rappuja, vaan jos hotelli on rinteessä, niin sieltä on 2km jyrkkää mäkeä alas. Meilllä Manduca oli tosi paljon käytössä, kun ei aina jaksettu (varsinkaan ylöspäin helteessä) kävellä, niin mentiin taksilla ja tyttö oli Manducassa. Meidän hotelli oli Playa de Amadoresin puolella, mutta suosittelen, jos Puerto Ricoon päädytte, niin ottamaan hotellin suht alhaalta. Mun sepustukset reissusta (maaliskuu 2011) löytyy tästä ketjusta hieman ylempää. Meillä oli matkikset ja Manduca ja niillä pärjäiltiin, mutta näin paljon myös isompia vaunuja muilla lapsiperheillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos, laitoin tjäreborgille viestiä ja he informoivat hotellia sängystä :) täytyypi varmaankin luottaa siihen että se sänky odottaa meitä sielä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

me oltiin maaliskuussa maspalomaksessa, ja toista kertaa en lähtis, oltiin hotelli dunas maspalomaksessa hotelli oli kiva ja siisti, mutta keskellä ei mitään, meloneraksen puolella oli kauppoja ja ravintoloita, mutta sinne oli aika pitkä matka kävellä ja reitti oli todella tympeä. eli melkein suosittelen menemään meloneraksen puolelle kuin maspalomakseen, se on aika "kuollut" paikka kun tuo meloneras vetää ihmisiä, maspalomaksessa esim faro 2 ostoskeskus suljettu 2kauppaa ja muutamaa ravintolaa vaille, liekköhän enää nekään auki..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään kokemusta Bahia Felizin Orquidea hotellista? Löytyykö sieltä minkäänlaista jääkaappia tai onko mitään missä kiehauttaa maitoja? Olisi melkein playa feliz sittenkin varmaan meille ollut näpsäkämpi, mikäli vauva sattuu tarvitsemaan korvikkeita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^samaa mietin, kun Tjäreborgilla näytti olevan "vauvapaketteja" tms joihin sisältyi sänky, mut ollaan lähdossä Aurinkomatkoilla eikä siellä ollut erikseen mainittu asiasta. Onkohan se kuinka hotellikohtaista? Tai no ehkä selviäis jos ottais yhteyttä ja kysyis...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now