Nipsanteri

Kokemuksia Kiddy -turvaistuimista

74 posts in this topic

Ollaan kohta puolin siirtämässä lastamme kaukalosta istuimeen ja tämä Kiddy comfort pro on yksi vaihtoehdoista. Kertokaapa kokemuksianne Kiddy penkeistä, koska otitte käyttöön ja turvallisuus erityisesti.. Kiittäen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me saatiin Kiddy Comfort Pro eilen kotiin ja tänään käytiin sitä ensimmäistä kertaa koeajamassa. Eilen istuin oli olohuoneen lattialla ja poika kovasti kiipesi siihen istumaan ja polleana siellä nakotti :) Näin ensivaikutelmana istuin on mukavan kevyt ja helposti säädettävä. Meidän pienessä autossa joutui hetken kaivelemaan turvavyön vastakappaletta istuimen alta, mutta muuten oli oikein helppo kiinnittää. Poika oli äännähtämättä koko parinkymmenen minuutin ajomatkan, eikä etupalkki näyttänyt lainkaan häiritsevän. Nukahtikin vielä loppumatkasta :) Itse tykkäsin kun pääsin pitkästä aikaa takapenkiltä eteen istumaan ja silti näin mitä takana tapahtuu.

 

Niin ja poika on nyt reilu 14 kk, kokoa oli vuoden iässä 74 cm ja vajaa 8,5 kg, nyt puntari näyttää kotivaa'alla 9,4 kg.

Edited by minel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me luovuttiin tämän istuimen ajattelusta, koska mielestämme pelkkä auton turvavyö ei voi olla turvallinen kiinnitys aivan pienelle lapselle - sanoivat testit sitten mitä tahansa. Yksi miinuspuoli on myös menosuunnassa, sillä penkin saa vain kasvot menosuuntaan ja alle kahden vuoden ikäistä en missään nimessä kiinnittäisi kasvot menosuuntaan - puhumattakaan alle puolivuotiaasta! Isommalle lapselle voisin kyseisen istuimen hätätilanteessa laittaa ja isommalla tarkoitan tässä tilanteessa yli 3-vuotiasta. Miehen kanssa pohdittiin sitäkin, miten istuin käyttäytyy siinä tilanteessa, kun auto pyörähtää ympäri. Lapsen hartioiden yläpuolellahan ei ole mitään tukea. Miten silloin käy?

 

Minusta on aivan toisarvoinen seikka esimerkiksi se, näkeekö lapsi sivuillensa tai voiko hän leikkiä samalla. Siksi en liputtaisi ainakaan siitä tuolin innovatiivisuudesta, että se jättää yläruumiin vapaaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä käytössä myös Kiddy Comfort Pro. Poika nyt 1 v, siirryttiin turvakaukalosta tohon istuimeen 9 kk iässä. Poikamme on isokokoinen, tuolloin siirtyessä n. 11 kg, nyt jo 13 kg. Olin menossa ostamaan ihan muunlaista turvaistuinta, mutta lastentarvikeliikkeenmyyjä esitteli myös tätä vaihtoehtoa ja harkinnan jälkeen tähän päädyttiin. Mä taas uskon noihin testeihin ja siihen et tollanen on Suomen markkinoille päässy, kyllähän niitä joku varmasti valvoo ja ihan mitä tahansa ei päästetä kauppoihin. Poika myös viihtyy siinä erittäin hyvin, mikä myös tuo plussaa. Sivutuet on todella hyvät, verrattuna moneen muuhun istuimeen. Ja kyllähän fysiikan lait pätee tässäkin. Kun ylävartalo ei ole sidottu kokonaan istuimeen, törmäystilanteessa voima kohdistuu kokonaisvaltaisemmin yläruumiiseen, eikä vaan niskaan. Ja penkki antaa myös periksi törmäystilanteessa, joten voima kohdistuu myös muualle. Mä ainakin vakuutuin viimeistään katsoessani netistä nitä törmäysvideoita, joissa verrattu eri istuimia.

 

Voin sanoa, et tähän saakka en ole katunut hetkeäkään ton istuimen hankintaa ja tarvitsemme pian toiseen autoon istuimen ja aikomus tn. ostaa myös samanlainen. Hintakaan ei ole huisin korkea, moni muu maksaa satakin euroa enemmän. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Me luovuttiin tämän istuimen ajattelusta, koska mielestämme pelkkä auton turvavyö ei voi olla turvallinen kiinnitys aivan pienelle lapselle - sanoivat testit sitten mitä tahansa. ...

Minusta on aivan toisarvoinen seikka esimerkiksi se, näkeekö lapsi sivuillensa tai voiko hän leikkiä samalla. Siksi en liputtaisi ainakaan siitä tuolin innovatiivisuudesta, että se jättää yläruumiin vapaaksi.

Juurikin tuon 5-piste turvavyon puutteen vuoksi tama istuin onkin niin turvallinen. Turvavyo saa massan liikkuessa kaiken paineen pienelle alueelle, ja pahassa kolarissa aiheuttaa vaurioita niskarankaan ja aivoihin. Ymmarran etta ajatus tuntuu oudolle, mutta musta on hassua kieltaa testeissa esiin tulleet faktat. Kiddyissa oleva hunajakennorakenne myoskin jakaa painetta tasaisemmin kuin perinteinen styroksi.

 

Meilla Comfort Pro istuu viela eteisessa odottamassa joulun jalkeista aikaa kun kaukaloon viela juuri ja juuri mahtuu. Kerron kokemuksia lisaa heti kun niita kertyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo ristiriitainen käsitys naama menosuuntaan -istuinten turvallisuudesta perustuu Liikenneturvan mukaan erilaisiin turvaistuinten testauskriteereihin. Ainoastaan pohjoismaissa kiinnitetään huomiota kaularangan kuormitukseen yli 1-vuotiaiden istuimia testatessa. Ja juuri laaja Suomessakin uutisoitu brittitutkimus osoitti, että selkä menosuuntaan -istuin on turvallisin kaikissa kolarityypeissä ja selkä menosuuntaan kannattaisi olla niin pitkään kuin mahdollista.

 

Tässä vielä liikenneturvan sivuilta:

 

"T-hyväksyntä tarkoittaa Ruotsin liikenneturvallisuusviraston tyyppihyväksymisvaatimusten mukaisuutta. Tällaisen hyväksymisen saamiseksi vaaditaan, että päähän kohdistunut kaularankaa venyttävä kiihtyvyysarvo ei ylitä 20 g-voimaa. Toistaiseksi yksikään kasvot ajosuuntaan kiinnitettävä turvaistuin ei ole läpäissyt vaatimusta. T-hyväksynnän on saanut siis vain selkä ajosuuntaan -malliset turvaistuimella."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Kiddy Infinity pro ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä.

Myös neiti on ollut todella tyytyväinen.

Saimme Tampereen Vauva Popissa niin hyvää palvelua ja tuotetietoa istuimesta, että päädyimme siksi tähän.

Myös kasvot menosuuntaan-tuoli antaa repsikan paikalla istuvalle enemmän tilaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös Kiddyn penkki ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä. Lapsi on hyvin tukevasti penkissä kiinni ja olen vakuuttunut sen turvallisuudesta. Erityistä plussaa ko. istuin on saanut myös siitä, että se on helppo ja kevyt siirtää autosta toiseen eikä väärinasennuksen riskiä käytännössä ole. Suosittelen :)!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä siirty esikoinen Kiddy comfort porhon tossa about kuukausi sitten. Ikää on nyt rapiat 2v. Vakuutuin ton istuimen turvallisuudesta kun noita testituloksia ja törmäystestivideoita kattelin. Turvallisuushan se tietysti ykkösasia noissa istuimissa on. Mutta sen päälle tossa istuimessa tulee kyllä ihan mieletön käyttömukavuus, se "asentaminen" ja muksun kiinnittäminen on niin älyttömän helppoo ja nopeeta nyt. Ja kölvi ite tykkää jakkarastaan ihan kympillä, haluaa nykyään siihen istuun jopa siks aikaa kun autoo putsataan lumesta jne.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poitsu siirtyi suoraan kaukalosta kiddy comfort prohon ja on kyllä alusta asti tykännyt istua ko tuolissa paljon (10kk neuvolassa poitsu oli päälle 76cm ja 11kg)! Automatkat on helpottunut ihan kauheasti, sillä ennen poika huusi täyttä huutoa jokaisissa liikennevaloissa ja muutenkin aina kun vauhtia joutui vähänkin himmaamaan. Kyllä mää tonkin katson turvallisuusseikaksi, että näen lapsen helposti ajaessani ja poika pysyy rauhallisen (enää ei vaadita takapenkille lelujen kurkottelua jmv.). Enkä määkään jaksa lähteä turvallisuustestejä vastaan kinaamaan, tuolihan on saanut hyvät pisteet testeissäkin. Ja täytyy muistaa että voimaa seuraa aina vastavoima, eli vaikka tuoli olisi selkä menosuuntaan, niin silti iskua tulisi toiseenkin suuntaan jolloin se kohdistuu 5pistevaljaissa niskaan. En kuitenkaan väitä, että 5pistevyölliset turvaistuimet olisivat yhtään sen turvallisempia/vaarallisempi kuin kiddy. Kuitenkin mulla nousee niskakarvat pystyyn kun aletaan hirveesti kritisoimaan ko. istuinta ja sen turvallisuutta, mennen tullen tuo päihittää monet halvemmat turvaistuimet ja monet mollemmin päin asennettavat istuimet.

 

Meillä iso plussa oli myös helppo liikuteltavuus ja istuinta siireltäessä miltein mahdoton väärin asentaminen. Meillä kuitenkin penkki seilaa monen auton välillä!

 

Me kanssa saatiin Tampereen VauvaPopissa todella hyvää palvelua (ajoittain..taso vaihtelee heidän palvelussa suuresti välillä). Yksi myyjä kuitenkin kertoi paljon istuimesta ja tutkin itsekkin siitä saatavaa tietoa ja kaikkien löytyneiden+kerrottujen faktojen valossa valitsimme Kiddy comfort pro:n, eikä olla kyllä kaduttu!!

 

P.s. Juuri tehtiin 1000km autoreissu x2 (matkat viikon välillä) ja koko reissu meni loistavasti. Poitsu siis viihtyy todella hyvin istuimessa ja pienikin säätö mitä kaltevuudessa voi tehdä auttaa luomaan vaihtelua (ja auttaa nukkumamukavuudessa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka leveitä nämä Kiddyn istuimet ovat? Jos näitä on kaksi sivuilla niin onko mitään toivoa että aikuinen mahtuu väliin istumaan?

 

Entä mitä eroa on Infinityllä ja Comfortilla? Siis jälkimmäisen käyttöikä on pidempi mutta onko turvallisuus ja käyttö samaa luokkaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko jollain lisää käyttökokemuksia? Harkitaan vakavasti tämän istuimen hankkimista. Lähinnä kiinnostaa kuulla, ovatko lapset tulleet sen palkin kanssa sinuiksi.

 

Ps. En nyt halua kuulla moralisointia siitä, miten selkä menosuuntaan -istuin on lapselle parempi. Meidän autoomme ei sellaista mahdu, joten nyt etsitään mahdollisimman turvallista kasvot menosuuntaan -penkkiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Kiddy Comfort Pro, johon päädyttiin lähinnä siitä syystä, ettei meillä ole omaa autoa, vaan lainaillaan meidän vanhempien autoja. Eli istuisem oli oltava helposti siirrettävä ja asennettava. Myös me pohdittiin tuota turvallisuusasiaa, joka tietysti tulee kaikille vanhemmille ykkösenä, mutta saatiin Vantaan Vauva Popissa tosi hyvää palvelua ja koetaan, että voidaan luottaa istuisemn turvallisuuteen.

 

Istuimeen siirryttiin muutama viikko sitten, typy viihtyy hienosti eikä lannepalkki tunnu häiritsevän. Meilläkin on iso tyttö, 8 kk mitat oli 73,5 cm ja 11600g.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me hankittiin just toi Kiddy Comfort Pro. Ekalla kertaa poika pisti vastaan, kun sitä palkkia yritettiin saada paikalleen, mutta huuto loppui, kun päästiin liikkeelle. Kun tultiin kaupasta takaisin, poika itse otti sen palkin ja yritti asentaa sen paikalleen, joten kai poika huomas, ettei se epämukava ole ;) Huomenna ajetaan 100 kilsaa ja voin yrittää muistaa tulla tänne kertomaan, miten meni.

Meillä myös kriteereinä valinnalle oli se, että pitää olla helposti asennettava mahdollisimman moneen autoon, sillä meillä ei omaa autoa ole ja lainaamme eri autoja ja välillä vuokraamme sellaisen. Mitään isofix-systeemiä ei olis voinu edes harkita, eikä mikään selkä menosuuntaan istuin (ilman isofixiä tmv.) ole saanut yhtä hyviä arvioita noissa testeissä kuin tämä istuin.

Me myös kuljetaan sellaisilla teillä, joissa nokkakolari isossa nopeudessa olis aika epätodennäköinen (liikutaan joko kaupungin keskustassa, eli alhaisilla nopeuksilla, tai sitten moottoritiellä, jossa on se keskipalkki, eli ei ole vastaantulevaa liikennettä viereisellä kaistalla), niin tämänkin vuoksi toi selkä menosuuntaan ei ollut tärkein kriteeri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, nyt on vähän yli 100 kilsan matka takana ja hyvin meni :) Poika taas halus heti sen palkin siihen ja yritti itse laittaa sitä paikoilleen. Oltiin laitettu istuin siihen nukkuma-asentoon ja poika nukkuikin aika ison osan matkasta. Muuten luki kirjaa tai katsoi ulos ikkunasta. Ainoa ongelma sen palkin kanssa on se, ettei poika oikein saa luettua isoa kirjaa, niin pitää ens kerralla ottaa pieniä kirjoja mukaan ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tämä istuin lainassa linja-auto reissulla. Matka meni ok, mutta kyllä sitä palkkia välillä protestoitiin melkoisesti. En tiedä olisiko olo ollut pojalla parempi, jos se istuintyyny olisi voinut olla kaksinkerroin (vyö ei meinannut ylettyä). Tai sitten syynä protestointiin voi olla se kun oma istuin on 5 pistevöillä. Tiedä tuota..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viime viikolla siirty nuorempikin Kiddyn Comfort Pro-istuimeen suoraan kaukalosta. Tykkää veljensä tavoin hirveesti ja matkustusmukavuus lisääntyi huimasti, kun enää ei likka huuda joka liikennevaloissa ja välillä muutenkin vaan. Tässä viikon aikana on ajeltu jo pidempiäkin matkoja ja silloinkin on viihdytty istuimessa hyvin. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka leveitä nämä Kiddyn istuimet ovat? Jos näitä on kaksi sivuilla niin onko mitään toivoa että aikuinen mahtuu väliin istumaan?

 

Kyllä aika kapeaharteinen aikuinen saa olla, että siihen väliin mahtuisi, autosta riippuen toki. Meillä on tytöllä ja serkullaan nuo Comfort Pro penkit ja ovat uudehkon VW Jetan takapenkillä niissä istuneet.

 

Kyllä me ollaan ainakin niin tykästyneitä tuohon penkkiin. Parasta on juuri tuo siirreltävyys. Tänäänkin lähdettiin kaverin kyydissä käymään shoppailemassa ja olihan se kätevää kun penkki vaan nostettiin toiseen autoon. Penkki oli tuossa sisällä muutaman päivän ja neiti kävi säännöllisesti siinä istumassa ja aina piti palkkikin saada syliin, eli ei pidä pahana. Toki joskus väsyneenä kiukutellaan ja silloin saa äiti olla näppäränä, että saa palkin paikalleen ja vyön kiinni mutta sama se olsi 5-pistevöilläkin. Testit vakuuttivat myös minut turvallisuudesta ja suoraan kaukalosta siirryttiin tähän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään tietoa, että minkäpituinen turvavyö pitää olla, että Kiddy-istuin sopii? Kävin just sovittamassa Cybexin Pallasta ja meidän auton turvavyö oli aivan liian lyhyt. :( Kannattaako siis Kiddyä edes käydä kokeilemassa? (Kiddyä myyvään liikkeeseen on jonkin verran ajomatkaa, etten ihan huvikseni vaan viitsisi sinne asti vääntäytyä)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tuo istuin ollut vuoden verran ja neiti on nyt 2-vuotias. Tutkimme istuinta pitkään, mutta saimme niin paljon tietoa ja näimme videoita, että vakuutuimme istuimesta. Olemme olleet tyytyväisiä. Kaikki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Kiddyn Guardian Pro -istuin ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä valintaamme!

Poikamme viihtyy siinä tosi hyvin ja iso plussa selkänojan kaltevuuden säätö mahdollisuudesta!

 

Meidän autossa on tosi lyhyet turvavyöt, mutta silti istuin menee aivan helposti kiinni niillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä eroa on Kiddy Guardian Prolla ja Kiddy Comfort Prolla? Guardian näyttäisi olevan jopa satasen kalliimpi, onko se jotenkin parempikin? Entä onko noita vielä joitain muita sekä palkilla että ilman toimivia? Energy Pro näyttäisi olevan vain palkin kanssa käytettävä ja Cruiser Pro vain ilman.

 

Olin ennen ihan sitä mieltä, että selkä menosuuntaan istuin se on hankittava, kun niitä niin suositellaan, mutta luettuani miten palkki-istuin on helpompi siirtää autosta toiseen, aloin näitä harkita tosissani.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin vähän aikaa sitten Kiddyn maahantuojan liikkeessä kysymässä tosta Guardian Pron ja Comfort Pron eroista. Guardian Prossa on ylimääräiset sivutörmäystuet. Meillä on esikoisella toi Comfort Pro ja myyjä sanoi, että jos ostetaan Guardian Pro, niin kannattaa siirtää esikoinen siihen ja käyttää pienemmällä Comfort Prota, kun ne lisäsivutörmäyssuojat auttaa varsinkin siinä vaiheessa, kun etupalkki ei oo enää käytössä. Muuten siinä etupalkissakin on pieniä eroja. Guardian Pro 2 on lähes sama kuin Guardian Pro, mutta siinä on jotain ulkomuotoseikkoja paranneltu ja olisko etupalkkikin hieman erilainen.

 

En oo varma, onko noilla eroa koossa, mutta kaupassa olin mittaavinani, että Guardian Pro on hieman leveämpi kuin Comfort Pro (5 senttiä), mutten sit tajunnut silloin tarkistaa, että molemmat ovat pienimmässä asennossa, eli en ole siitä varma. Toi leveys saattaa vaikuttaa meidän valintaan kuopuksen istuimesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Täältä luin, että tuo guardian pro on tosiaan ihan pikkusen isompi kuin comfort pro. Pituus/syvyys 72cm vs. 81cm, leveys 49cm vs. 55cm ja paino 7kg vs. 8,2kg. Ahtaassa autossa tuo ero voi tosiaan olla jo merkittävä, tai jos tuota siirtelee eri autoihin. Ilmeisesti comfort pro ei siis ole mikään huono versio tuosta guardianista, vaan oikein hyvä istuin itsessään? Aika samoja arvosanoja nuo näyttäisi testeissä saaneen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now