Antsa

TSI-kestovaipat

416 posts in this topic

Mulla on jäänyt tosi vähälle ompelu kun palasin töihin ja Ukolla on vaippoja jo liikaa mutta nyt pitäisi taas aktivoitua kun veljeni tyttö tarvitsee koko vaippavaraston ja minä lupasin ommella.:girl_sigh: Antsan viestejä luettuani sainkin sellaisen inspiksen että voisinkin aloittaa heti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valmista tuli!

P8200512-1.jpg?t=1282315740

 

Tuossa piparkukassa on kyllä violetti coolmax vaikka näyttää ihan siniseltä kuvassa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lintusen väriyhdistelmä näyttää kyllä tosi kivalta! Ihan jo melkein harmittaa, että meillä on poika, jolle mies ei tykkää hankkia mitään pinkkiä tai tyttömäistä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niinpä, syötävän suloinen vaippa! Mä olin ihan innossani kun veljen perheeseen syntyi tyttö ja tiesin et pääsen tyttövaippoja ompelemaan kun sitä ei tiedä saako koskaan itte tyttöä.:girl_pinkglassesf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi ihanuus, mitä vaippoja olette väkertäneet! Mulla on tässä vaiheessa vielä oikean mallin ja kaavojen metsästys edessä. Ompeluaikaa onkin sitten riittävästi. :) Mutta kivaa olisi, jos pääsisi itse tekemisen makuun vaippojenkin kanssa. Täältä inspiraatiota. lipsrsealed.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en ainkaan lopettanut vaippaompeluksia. Kaksi serkkua on nyt 10 päivän sisällä lisääntynyt ja toinen tykkää kestoista. Jospa heille tekisi jonkun pienen ylisöpön vaipan. Viikonloppuna varmaan ehtisi hyvin.

 

Ja veljenpojalle on harkkarit ajankohtaisia. Yksi testikappale jo tehty, mutta käyttäjäpalautetta ei ole tullut niin en uskalla toista tehdä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mistä kankaista olette tehny noita liivinsuojia?

 

Onko noi teidän tekemät vaipat aio-mallisia, tai teettekö erikseen sit imuja niihin? Mitä kankaita noihin (lisä)imuihin kannattaa laittaa; voisko esim laittaa froteeta tms useita kerroksia ja sitten päällimmäiseksi imuun ommella jonkun kuivaliinakankaan- vai laitetaanko kuivaliina aina sit erillisenä päälle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ompelin pinon pötköimuja, käytin tenceliä ja olisikohan toinen kangas ollut hamppufleeceä. Tencen oli veikeä leikattava kun mutkusi joka suuntaan, onneksi noissa pötköissä nyt on aika sama miten sen kankaan on leikannut.

 

Nyt pitäisi ommella pino taskuja kun vaan jaksaisi. Materiaalit olisi valmiina, suurin osa valmiiksi leikattunakin mutta se toteutus sitten vaan puuttuu. Tällä menolla tuo vauva on kuiva ennenkuin saan ne vaipat ommeltua. :skilletgirl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tein liivinsuojat PUL + 2 kerrosta tenceliä. Mulla on yhdet ostetut liivinsuojat ja niissä näyttäisi olevan imukerroksena bambufleeceä. En ole ihan varma onko vain yksi kerros vai useampia...

 

Imuina olen tykännyt bambutaittoimuista. Tein yhden perhosimun, mutta en oikein tykkää siitä, jotenkin ei asetu. Ehkä tekijässä vika... Bambupuuvillafleeceä vaan kaksinkertaisiksi 35 x 35 cm paloiksi ja saumurilla reunat, niin tulee meille kaikkein sopivin (hinnalta + työmäärältä) imu. Olen tehnyt myös jotain ex-froteepyyhe-imuja, mutta ei niistä kyllä suosikiksi ole jäänyt ainutkaan. Niitä käytetään mikrokuituimujen lisänä kun muut paremmat imut eivät ole puhtaana.

 

Taskuun laitettavaan imuun en laittaisi mitään kuivaliinakangasta. Eihän se tule kuitenkaan ihoa vasten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen tehnyt liivinsuojia koostumuksella 1 krs pul + 2 krs bambufleece. Eilen viimeksi leikkelin tilkkuja pylpyröiksi ja saumuroin vaikka imetyksen lopetin 3 kk sitten. Paria tuoretta äitiä ajattelin lahjoa.

 

Vaippoja olen tehnyt montaa mallia: sisätäyttövaippa, aio ja taskuvaippa ainakin onnistuu. Taskuvaipat on meidän suosikkeja.

 

Imuina on pääasiassa bambua (2 krs), joissakin on kuosina joustofroteeta. Myös bambuhamppua ja tenceliä löytyy. Vanhoja pyyheitä olen varannut ompeluksiin kasan, mutta ikinä en ole vielä käyttänyt.

 

Nyt ajattelin osallistua hiukan hyvntekeväisyyteen ja ommella kuoria Intiaan. Sellaisia en olekaan vielä tehnyt.

 

Ja omiin tarkoituksiin on hahtuvaa tulossa, toivottavasti osaan tehdä villahousut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisko joku kertoa miksi mun hahtuvavilliksistä tuli ihan huonot? :girl_prepare_fish: Tai siis ei ne ole ihan huonot - pitävät kyllä oikein hyvin, mutta vyötäröstä tuli ihmeen löperö. Neuloin yksisäikeisellä hahtuvalla ohuet villikset, jotka valmiina olivat oikein hyvännäköiset. Ensimmäisellä käyttökerralla vyötärön joustinneule kuitenkin venahti ihan älyttömästi, ja nyt housut ovat vyötäröltä aivan liian löysät. Onko tää joku hahtuvan ominaisuus, vai teinkö jotain typerää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä ne hahtuvat tuppaa venähtämään resoreista.

Minä teen vyötärön vähemmällä silmukkamäärällä kuin housuosan.

Nyöri vyötäröllä auttaa tietenki aasiaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ääh, siis hahtuvan ominaisuus... <_< No, täytyy keksiä jotain fiksausta noihin, kumpparivyötärö tai kiristysnauhat tms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain ommeltua pieniä vaippoa, pieniä meidän vauvalle, mutta toivottavasti sopivia jollekulle muulle. Ärsyttää kun ei ole mikään hyvä ompelemaan niin tikkaukset menevät miten sattuu ja tarrat eivät ole suorassa jne. jne. Virheitä ei siis puutu, ovat kyllä ihan itse tehdyn näköisiä. :lipsrsealed::skilletgirl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tein liivinsuojia El Ruiskutisseille eli semmoisia vähän järeämpiä (tulivat takaisin juuri lainasta toiselta "suurmeijerin tuottajalta") eli Pul uloimpana, kuivaliinakangas sisimpänä, välissä 4 kerrosta bambupuuvillafleeceä (toinen puoli kankaasta neulos ja toinen puoli pehmeä nukka), jokainen kerros 1 - 1,5 cm pienempi kuin edellinen, "karva"puoli rintaa kohden ja pienin ympyrä sisimpänä.

 

Liivinsuojia oli kahta kokoa, normaali (uloimman ympyrän kaava on CD-levyn mitta), eli suunnilleen samankokoinen kuin normaali Ainun haist-pee puuvillakestoliivinsuoja (kylmät eivätkä toimi, fuskaa, siksi haist-p) ja extralargeja (suurin ympyrä yhden koon isompi CD-levyä) jotka oli yökäytössä ja jotka oli n. 2 cm suurempia halkaisijaltaan kuin päiväkäytön suojat.

 

Noin paksuja ei enää pystynyt kunnolla kuivaamaan rummussa joten jätin ne aina kuivamaan pesuhuoneen patterin päälle tai sitten ripustin vessaan sukkatelineestä kuivamaan (sellainen muovihäkkyrä missä on klipsuja).

 

nuo sisukset ompelin aina niin että ensin nuo bambupvllaympyrät päällekkäin, sitten keskelle jätin 1 cm kokoisen "neliön" nännille johon en ommellut ensinkään ja siitä neliöstä ompelin säteittäin ulkolaidalle ompeleet niin että kangas säilytti pesuissakin paikkansa eikä rullaantunut ollenkaan. Säteet olivat kaikkien 4 kerroksen läpi kerralla ja ulkoreunalla niiden väli oli jotain 1,5 cm, sisäreunalla siellä neliön laidalla ne olivat tosi lähekkäin. Aloitin ompelun aina keskeltä ja ompelin sieltä ulospäin, en edes katkaissut lankaa välissä vaan vedin vaan vähän löysälle. Tuo säteittäinen ompelu saa myös suojan taipumaan kuppimaiseksi jo valmiiksi, joten istuu rintaan paljon paremmin.

 

Keskiosien valmistuttua ompelin saumurilla koko paketin yhteen, niin että samalla sisuksista leikkaantuivat ylimääräiset langat ja ne kiinnittyivät ulkokankaisiin kunnolla kiinni.

Edited by Sleeping Sun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunnittelen yhden koon taskuvaipan tekemistä (tai toki useammankin). Kaavan piirsin Bumgeniuksen mukaan, paitsi että ilman joustosiivekkeitä, ja tarratkin laitan "tavallisesti" eli takasiivekkeet ovat vastaavasti vähän pidemmät. Ajattelin kopioida tuosta myös sen etuosan sisäpuolen pul-kaistaleen ja ehkä myös laitan sisäpuolelle softis-kerroksen kuten BG:ssä. Mieluummin varmaan ainakin softista kuin pulia.

 

Aloin viime viikolla tehdä näitä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja ajatus ehti ainakin hautua. Tuoreimmat kangasostoksetkin olivat näköjään elokuulta 2009 :rolleyes:

 

Työvaiheita on toteutuksessa ihan sikamaisen paljon. Koska olen myös äärimmäisen hidas, niin nyt seuraavaksi olisi vasta vuorossa nepitys ja sitten vielä ompelua ja kuminauhoja ja niin edelleen...

 

Harkitsen kovasti, että nyt kun kaikki vaippakokoiset pul-kankaat on viimein käytetty, niin ompelen jäljelle jääneet coolmaxit urheiluvaatteiksi ja lopetan vaipanteon kokonaan :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Just olin tulossa täältä kysymään, että kannattaako Bumgeniuksia tehdä itse vai ostaa valmiina, mutta viestisi perusteella taidan kallistua valmiiden ostoon.laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Täydelliseen BG:n kopiointiin en lähtisi, mutta kyllä noita yhdenkoon vaippoja on ihan helppo tehdä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla ei myöskään ole saumuria ja ompelukonekin kaipaisi huoltoa, joten siinä yksi syy miksi meinaa hermot mennä :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Järkytyin! Olen tässä parin päivän sisään ommellut 6 uutta vaippaa veljentytölle ja saman verran odottaa leikattuna. Suuren osan kankaista veljen vaimo osti että saan niistä ommella kun mulla ei ole oikein tyttömäisiä kankaita mutta osaan annoin kankaat omistani. Samalla vähän inventoin vaippakankaitani ja mulla on järkyttävän kokoinen pahvilaatikko vaippakankaita edelleen (varmaan yli kahteenkymmeneen vaippaan) vaikka Ukko ei lisää vaippoja todellakaan tarvitse ja pikkukakkosellekin on melkeen tarpeeksi vaippoja kun suuri osa pojan vaipoista on yhdenkoon. Niin ja nuo siis vaan pulia ja coolmaxia, joustofroteita, flanelleja, bambuja yms löytyy vielä paaaaaljon enemmän... Ja silti meinasin taas eilen napsauttaa lisää vaippakankaita...:girl_impossible:

 

No sitten keksin että tartteehan tuo poitsu harkkareita jatkossa joten jos väsään sitten niitä. Todella hienoja toteuksia olen nähnyt myös pulista ommelluista sadetakeista mutta mulla ei taida mitään kuosia olla tarpeeksi.

 

Niin juu ostin tässä alkuviikosta itselleni saumurin ja olen niiiiin rakastunut siihen!:lipsrsealed: Kannattaisikohan nuo siksakilla ympäri vedellyt taittoimut hurauttaa saumurilla ympäri niin kestäisivät paremmin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin juu ostin tässä alkuviikosta itselleni saumurin ja olen niiiiin rakastunut siihen!:lipsrsealed: Kannattaisikohan nuo siksakilla ympäri vedellyt taittoimut hurauttaa saumurilla ympäri niin kestäisivät paremmin...

 

Kyllä mä ompelisin reunat saumurilla.

1) Se on kivaa hurruuttelua saumurilla, ei tarvitse paljon ajatella

2) pääset kokeilemaan saumurin erilaisia "tikkauksia" ihan oikeissa kohteissa (vinkki: vaihda langat eri värisiksi niin näät miten mitkäkin asetukset vaikuttaa tulokseen ja toisaalta saat vinkeän näköiset reunukset)

3) kestävät paremmin eikä reunat lähde irtoilemaan pesuissa

4) näyttää "ostoimuilta" eikä niin TSI-imuilta... Mä teettäisin jopa sellaisen oman "tuotemerkin", jonka hurauttaisin samalla reunaan kiinni, niin saisit vielä enempi "ostoimun" näköiset...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rupesin leikkaamaan tarpeita lisäimuihin (tai liivinsuojiin), niin ootteko laittanu aina päällimmäiseksi erityisen kuivaliinakankaan? Coolmaxia ajattelin käyttää.

 

Tai jos laittaa imuksi bambu- tai hamppufleeceä ilman kuivaliinakangasta, niin jätetäänkö ihoa vasten se pehmeämpi/nukkaisempi puoli, vaiko se sileä (etu?)puoli?

 

Ootteko muuten laittanu myös tencel joustofroteen päälle erillisen kuivaliinakankaan, vai käykö se päällimmäiseksi ihan yksinään?

 

Aattelin, että on parempi kysyä täältä, ennenkun tekee valmiiks ison määrän väärällä tekniikalla.. girl_wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli muutamat tsi-liivinsuojat, joissa oli coolmaxia ihoa vasten. En laittaisi enää, enkä laittanut yksiinkään synnytyksen jälkeen tekemiini, sillä se tuntui ihoa vasten epämukavalta etenkin alkuvaiheessa, kun nännit olivat vielä tosi arat. Lisäksi niistä ei näe eikä tunne, koska ne ovat täynnä eli koska maito alkaa siirtyä reunojen kautta paitaan. Ihoa vasten ja imuina mulla oli muissa jotain bambujuttuja. Paras ihoa vasten oli sellainen ohut bambusilkkineulos, jota ostin ehkä Sampsukalta.

 

Mutta varmasti tapoja ja parhaita yhdistelmiä on yhtä paljon kuin käyttäjiäkin! Tee erilaisia kokeiluja, kyllä niitä kaikkia yleensä voi jossain vaiheessa käyttää, tai sitten voi myydä pois ne, jotka eivät itselle sovi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli liivinsuojissa enimmäkseen bambufleecen nurja puoli ihoa vasten. Joissakin oli coolmax eikä sekään huono ollut, mutta ilman oli kuitenkin ehkä parempi.

 

Jos tekisin ihoa vasten tulevia imuja niin joustofroteet (bambu, tencel) laittaisin nukkapuoli ihoa vasten ja muihin kuivaliinan. Ehkä. Bambufleece varmaan kävisi ihoa vasten kummin päin vaan, mutta kuivausrummuttomana ihmisenä laittaisin ainakin sen hampun kanssa coolmaxin. Jos niitä samoja imuja sitten jossain vaiheessa käyttää taskuissa niin sitten se kuivaliina on ihan turha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now