70 posts in this topic

Me pidettiinkin tuossa vuodenvaihteessa HopLop syntymäpäivät kustannuksista huolimatta. Olin niin jättikokoinen jo silloin (odotin kaksosia) niin ajatus 10 pikkupojasta meidän pienessä asunnossa oli vähän liikaa :D Synttärit olivat kyllä jättimenestys. Pojat juoksivat siellä pari tuntia putkeen, kävivät välilä syömässä karkkia ja juomassa limsaa :D Eikä itsellä tarvinut kun katsoa vierestä kun kaikki tarjoilu tuodaan synttärihuoneeseen. Eikä tarvinut siivota jälkiä kotona kun 10 poikaa on juossut ympäriinsä ja hajottanut kaiken mitä saanut käsiinsä ;)

 

Seuraavat syntymäpäivät järjestetään kuitenkin kotona vähän perinteisimmissä merkeissä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille on tulossa perinteiset kotisynttärit kimpassa 2 vuotta täyttävälle kundille ja 3-vuotiaalle tytölle. Kutsutaan samana päivänä kaverit ja sukulaiset. Tytölle ja tytön vähän vanhemmille kavereille (2-6 vuotiaita) ajattelin järkätä askartelunurkan mihin ostan kartonkia, tusseja, kiiltokuvia ja tarroja (vähän epäroin vielä antaa liimaa noille...) missä voivat sitten askarrella itsekseen. Pienemmät tuskin kaipaa isoa leluläjää kummempaa ohjelmaa. Katsotaan sitten miten tämä sekamelska toimii... ;) Mietin joskus että järkkäisin hoplop tms. synttärit, mutta tykkään kuitenkin perinteisemmästä ja siitä että ihmiset voi rauhassa viettää meillä vaikka pidempään aikaa.

Edited by Little Elf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ouh.. Mä tajusin just et meillä ei ole reiluun vuoteen enään ekoja synttäreitä ja pitäs alkaa miettii pojalle kohta puoliin jo kaks vee synttäreitä :girl_impossible::girl_haha:

 

Perinteisellä tyylillä mennään aika varmasti. Erillaisia köydenvetoja, aasinhäntiä ym kaavailin jonnekkin 4vuoden päähän. Nyt taitaa synttärit koostua sukulaisista vielä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä alkoi tulla tarvetta syntymäpäiväohjelmalle vasta 6-vuotis synttäreillä. Sitä ennen oli sukulaiset ja pojan kaverit samana päivänä ja päivä melkoista sekamelskaa ilman ohjelmaa. Vieraat tuli tiputellen pitkin päivää ja kakkua, kahvia ja herkkuja oli oltava paljon tarjolla :D Ainut mikä oli pojalle tärkeää oli että sai päättää täytekakun koristelun teeman.

 

Joten suosittelen ettei kannata turhaan järjestää suurtaa määrää ohjelmaa juhliin ennen kun lapsi alkaa suullisesti vaatimaan ohjelmaa tai ns. kaverisynttäreitä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tänävuonna 4-vuotissynttärit ekat jolloin pidettiin kahvikutsut sukulaisille kotona ja sitten erilliset lastenjuhlat

hoplopin kaltaisessa paikassa.

 

Kun kerroin siskon tytölle ( 17 v ) että juhlat maksoin yli 200 niin häneltä tuli seuraava ehdotus:

"meidän vartio ( partiolaiset ) vois ens vuonna pitää seikkailusynttäri meidän pihalla vaikka 50 eurolla ".

 

Eli siinä meidän ensikesän synttärijärjestelyt tuli hoidettua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun kerroin siskon tytölle ( 17 v ) että juhlat maksoin yli 200 niin häneltä tuli seuraava ehdotus:

"meidän vartio ( partiolaiset ) vois ens vuonna pitää seikkailusynttäri meidän pihalla vaikka 50 eurolla ".

 

Tuohan on ihan loistava idea! Eiku yhteydenottoa partiolaisiin tms nuorten järjestöihin. Tässähän on oikeastaan heillekin aika hyvä rahankeräysmahdollisuus! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvapuolella on juttua 1v. synttäreistä, mutta haluaisin yhden ketjun lastenkutsuille. Eli kertokaa, millaisia ovat olleet teidän juhlissa tarjottavat (muoks. muutkin kuin kakku), ohjelmat, teemat ja koristeet...

Edited by sorellina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ensimmäiset "teemalliset" synttärit oli neidin 4v synttärit. Tätä ennen pidettiin vaan sukulaisille, ja koin vähän turhaksi alkaa mitään teemaa niihin väsäämään. Mutta 4v synttäreille halusi itse kutsua tarhakavereita, ja siihen sit panostettiin vähän enemmän. Teemana oli prinsessa, luonnollisesti... Kutsut ja kattaukset oli disneyn prinsessa -aiheisia, (ilmapallokeskuksesta hankittiin bannerit, ilmapallot yms) ja kutsuissa ilmoitettiin, että voi pukeutua prinsessaksi jos haluaa. Jokainen vieras oli prinsessamekko päällä, oli ne söpöjä :girl_in_love: Kaverilahjaksi lähtiessä annettiin pienet kruunut ja taikasauvat.

 

Tarjoiluissa teema ei näkynyt niinkään, tai no kaupan prinsessakeksejä oli, mut ei muuta ihmeellistä. Normitäyskäri jne.

 

 

Tässä kuussa on nyt sitten 5v synttärit, sattuu sopivasti vapun alle, joten pidetään naamiaissynttärit, enemmän karnevaalimeiningillä. Tulee värikäs happy birthday banneri, ilmapalloja, serpentiiniä, naamareita yms.

Tarjoiluissa lapsille tulee olemaan jäätelökakku, pipareita, popcornia yms... ei mitään ihmeellistä, koska ei ne niitä kuitenkaan malta syödä :girl_wink: Ohjelmistossa disco ja se leikki, että musiikki soimaan ja kun musiikki sammutetaan, pitää jäädä siihen asentoon patsaaksi... ehkä myös ongintaa, ainakin viime vuonna se oli ihan hitti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohjelmanumerona onginta on ollut hitti. Sen voi toteuttaa jo yksivuotiaille ja vielä kouluikäisetkin tykkää. :)

 

Meilläkään pienempänä ei ole ollut varsinaista teemaa synttäreillä, mutta muutaman kerran on ollut esim. autokakku, kun poika niin kovasti autoista tykkää. Muita tarjoiluja esim. voileipäkakut (aikuisille), voileivät, pasteijat, pullaa, kirsikkatomaattia, lihapullia, keksejä jne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vasta yhdet synttärit vietetty. Teemana oli Myyrä ja ystävät. Teema näkyi koristelussa ja kutsukorteissa. Kakku oli kärpässieni, jossa oli pikkuinen myyräfiguuri ja tarjottavat olivat jollakin tavalla luonnonläheisiä, esim. kakussa marjoja täytteenä, saaristolaisleipää, jonka päällä savulohta ja tilliä, karkkisiili (vesimeloni, johon on pistelty hammastikuilla karkkeja, voi tehdä myös suolaisen version)...

 

Pojan nimipäivänä ei ollut mitään teemaa, mutta tein mini-kakun (siis morris mini -auto), koska kyseinen auto on pojan suosikkilelu tällä hetkellä. Poju sai valita itse auton värin kaupassa )marsipaanivärivalikoimasta :girl_wink: ) ja niinpä meillä syötiin vaaleanvihreää miniä nimppareilla :girl_haha: .

 

Elokuuta varten pitää taas pohtia uutta teemaa. Mielestäni teemasynttärit on hauskoja, ja onpahan jokin ohjenuora, minkä perusteella valikoi tarjottavia ja koristeluita. Ongintaa ja muita leikkejä tulee kuvioihin varmaankin viimeistään kaverisynttäreillä isompana tai ainakin kunhan pikkuiset hieman kasvavat. Nyt kun on vasta yksi nuorempi serkkukin ja toinen tulossa, niin ei ihan pelkästään pojalle viitsi erityisempiä leikkejä suunnitella. Kivempi touhuta vieraiden kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän peikkopoika sai ensimmäisenä synttärinään peikkokakun, teema näkyi myös kutsuissa. Muuten oli hiukka hankalaa toteuttaa kun ei oikein peikkokamaa löydy mistään.

 

Nyt on lauantaina 2v. juhlat ja aiheena traktori. Pikkumies kun rakastaa traktoreita. Taaksaan ei oikein oheis kamaa löydy, siis niinkuin lautasliinoista, astioista jne. Eikä varmaan herra anna omien leikkitraktoreidensa olla koristeena pöydässä :girl_haha: No mutta, tein traktorin kakun päälle ja traktoripipareita sekä traktorikutsut. Niillä mennään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvapuolella on ketju ensimmäisistä syntymäpäivistä, mutta en löytänyt tältä puolelta vastaavaa ketjua. Tänne olisi tarkoitus laittaa kysymyksiä, ideoita ja mielellään myös kuvia kakuista ja muista tarjoiluista, teemoista, ohjelmasta ja yleisistä taaperoiden synttäreiden suunnitteluun littyvistä asioista Smiley-birthday.png

 

 

 

Itse pähkäilen ideoita tytön 2-vee synttärikakkuun. Haluisin laittaa täytteeksi yhteen väliin suklaamoussea, mutta mitäs sitten lisäksi? Appelsiinia ajattelin, maistuukohan se lapsille? Mansikka olisi hyvä vaihtoehto, mutta toisaalta haluisin jotain vähän erilaista...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva aihe ja meillekin ajankohtainen!

 

Voi olla Scarlet, että appelsiinitäyte ei lapsille maistu, mutta toisaalta ei kai täytekakku ylipäänsä ole lasten suurinta herkkua... Miten olisi esim vadelma (ei kovin erikoinen) tai vaikka mustaherukka?

 

Me pidetään vain sukulaissynttärit 2-vuotiaalle, joten ohjelmaa ei varsinaisesti järjestetä. Yksivuotissynttäreille olin tehnyt tytön valokuvista koosteen, joka pyöri telkkarissa taustalla, samanlaisen ajattelin tehdä nytkin.

 

Kutsukortteja pitäisi alkaa pian tekemään, kunhan keksisi jonkun kivan idean tai edes jonkun väriteeman jota sitten noudattelisi koko juhlan läpi. Vaalenpunaista/pinkkiä en tällä kertaa halua enkä mitään hello kittyä tai muuta hahmoa. Niitä ehtii varmaan sitten vielä myöhemmin katsella kyllästymiseen saakka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katselin nopsasti mitä reseptejä netin syövereistä löytyy ja suklaamoussen kaveriksi oli laitettu kirsikkaa, puolukkaa, mangoa, vadelmaa tai mansikkaa.

 

Itselle tuli mieleen vielä suursuosikkini persikka, se voisi tuoda kivaa raikkautta kakkuun ja yleensa lapset tykkäävät siita. Meillä ainakin esikoinen vierastaa hiukan tuota kirsikan makua enkä tuosta puolukastakaan ole varma uppoaako lapsille.

 

Palailen paremmalla ajalla, meilläkin on synttärit kohta edessa. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapselle ainakin kelpaa ihan mikä tahansa, itse asiassa jos pitää sanoa joku mikä ei kelpaa (= kelpaa huonosti), niin se on kyllä sitten suklaa biggrin.gif Lapsia on monenlaisia, ja kaikilla tuntuu olevan vähän eri mieltymykset. Ja monet lapset tuntuu tykkäävän mitä ihmeellisimmistä jutuista, joten minusta ei oikein voi yleistää, että esim. appelsiini ei maistu lapsille. Ja sehän riippuu ihan siitäkin millaisen siitä tekee, jos kauhean kirpeän, niin sitten ehkä ei, tai jos se sisältää niitä appelsiininlohkon kuoria klöntteinä siellä, niin sittenkään ehkä ei biggrin.gif

 

Meille tulee varmaankin sitruuna-valkosuklaakakku Mannan 2-v.-synttäreille, jos vain oppisin siihen mennessä tekemään valkosuklaakuorrutuksen girl_sigh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista, taidan ottaa riskin ja tehdä sen appelsiinitäytteen. Teen Kinuskikissan ohjeella, eli siihen tulee appelsiinituorejuustoa ja appelsiinijogurttia, ei pitäisi olla kovin kirpeää. Mun kokemuksen mukaan lapset ei muutenkaan hirveästi täytekakkua syö, joten uskallan ottaa riskin, ja suurin osa vieraista on kuitenkin aikuisia.

 

Lisäksi olen suunnitellut tekeväni voileipäkakun ja mokkapaloja, ja jos vielä ostaisi keksejä.

 

Viimeksi tein suklaa-vadelmakakun ja päälle vaaleanvihreän sokerikuorrutteen. Se kuorrute vaan oli aika pahaa, joten en halua käyttää sitä tällä kertaa. Nyt laitan joko vaahtokarkkikuorrutteen tai sitten suklaakuorrutteen.

 

Mitään kummempaa ohjelmaa meille ei tule, mutta Bluman idea tv:ssä pyörivistä kuvista kuulostaa kivalta, voisin antaa miehelle sen projektiksi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tehdään aikuisten kakuksi vanilja-valkosuklaamousse-hyytelökakku, jonka päällä on paksu vadelma-mustaherukkakiille. Itse en välitä kokonaisista marjoista, joten paria ihan pinnalle asetettavaa marjaa lukuunottamatta soseutan marjat siivilän läpi ja hyydytän liivatteen avulla. Mausteeksi tulee loraus Triple Sec-likööriä, joka kiehautetaan. Lapsille tulee taas ihan perus mansikkakermakakku, jonka pinnalle tilaan Muumi-aiheisen kakkukuvan. Meille tulee valtavasti vieraita, miehellä on niin tiivis suku että joka päivä käy 10-20 vierasta, ja juhlimme siis kolme päivää. Arvata jo voi, ettei erillistä ohjelmaa tarvita... :grin:

 

"Lasten päivänä" tv:stä pyörii non-stoppina Muumeja, mutta aikuisten päivinä vois laittaakin tuon valokuvanäytöksen. Meillä oli se 1vee-synttäreillä, ja vieraat tykkäsivät kovasti. Me teetätettiin myös kaikki kuvat paperiversioina, joten mummot, ukit ja kummit saattoivat poimia lempikuvansa mukaan lähtiessään!

 

Poitsun seinälle tulee pyykkinaru, johon ripustamme onnnittelukortit. Poitsu saa tässä hommassa itse auttaa, onhan se kortti ihan yhtä tärkeä muistamistapa kuin lahjakin (jollei jopa mulle itselleni tärkeämpi, sen verran nään aina vaivaa väkertäessäni onnittelu- ja kutsukortteja läheisilleni :girl_sigh: ). Kortit saavat olla näyttelyssä niin kauan, kunnes jaksamme ottaa ne pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies saakin laittaa Nupun juhliin telkkariin kanssa valokuvia pyörimään.

Sai juuri uuden "lelun"eli taulutelkkarin, joten nyt on mihinkä kuvat laittaa :grin:

 

Meillä on teemana muumit, koska minun on helpompi väsätä siihen ympärille kaikkea sälää ja tietty siksi, että Nuppu tykkää muumeista.

 

Teen jonkinlaisen muumikakun, tai kaksi versiota siitä. Toinen on sellainen, että päivänsankari ja muut allergiset voivat sitä syödä (eli munaton,maidoton, viljaton)

ja toinen sitten tavallisempi hyla-kakku. Tein omille synttäreille tunnelikakun, joten taidan tehdä samanlaisen tuosta suuremmasta kakusta, päälle sitten varmaankin marsipaania ja kermaa, sisälle varmaankin tylsästi mansikkaa tms. lapsiystävällista.

 

Joskus haluaisin kyllä kokeilla tuota suklaamousse-mustaherukkakakkua,kuulostaa hyvältä :girl_smile:

 

Minulla on yleensä ollut lapsille yksi ohjelmanumero, ongintaa, suklaamunien piilotusta tms. muuten saavat sitten viihdyttää itseänsa. :grin:

Täytyy miettiä, jaksaako Nupunkin juhliin jotakin ohjelmaa várkätä vai mennäänkö vaan näillä sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilla Aukustin kaksivuotissynttareilla oli autoteema tassa on niista kuvia. Kakkuun ostin eBaysta tuon syotavan kuvan ja muksut saivat kotiinlahtiessaan mukaansa yhden pikkuauton koristeista ja heliumpallon.

 

20110320_006_watermarked.jpg

Edited by Io.

Share this post


Link to post
Share on other sites

055.jpg

 

Meidän 2veellä oli nyt vkonloppuna synttärijuhlat, joihin mies teki tytön toiveesta pinkin leppiskakun, täytteenä oli mansikkajogurttimoussea ja suklaakastiketta. Ei ollut äklömakea ja maistui kaikenikäisille :)

Edited by Neiti.Aurinko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten olette tehneet valokuvaesityksen telkkariin? Poltetaanko kuvat dvd:lle ja sitten sillä ne saa telkkariin, vai kuinka? Miten ne kuvat saa sitten vaihtumaan ruudussa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanat kakut Iolla ja Arskalla :) ONko tuo Arskan kakku tehty uunipellillä? On ison näköinen kakku, oliko vaikea leikata, siis täyttämistä varten?

 

Kiinnostais myös kuulla Neveniltä, miten tehdään munaton, maidoton ja viljaton kakku?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips taas pitkästä aikaa tännekin :girl_wink: Keskustelijoista ainakin Scarlet ja yell on tuttuja!

 

Meillä vietettiin juuri sunnuntaina yhdet 2v synttärit (perheen kesken) ja ensi viikonloppuna tulevat kaverit sekä sukulaiset.

Olen tässä saanut vuoden mittaan pienen lisäaineherätyksen ja syntymäpäiväkakkua miettiessä tuli tämäkin asia vähän niin kuin tapetille... olisin halunnut toisaalta tehdä PipsaPossu-kakun, mutta enää ei voinut tehdä kun on tarpeeksi tutkinut kaikkea mitä mikin sisältää ja mitä minnekin on laitettu.

 

Tuli sitten tämmöinen pikkukakku (ens viikonloppuna tulee sitten lisää)

 

IMG_6820.JPG

 

Kirjoitan myös Lisäaineetonta!-blogia ja sinne laskin viimevuotisen 1v-synttärikakun lisäaineet... Pelkästään koristeluista tuli kakkuun 36kpl erilaisia lisäaineita! Aivan tajuton määrä! Ja surutta söi lapsetkin siis sitä...:girl_sad: Kirjoitin siitä jutun sinne Lisäaineettomaan. Käykääpäs lukemassa! Eli siis täältä!

 

Onhan ne synttärit toisaalta kerran vuodessa vain, mutta esim. jo nyt 2veenä rupeaa tulemaan kaverisynttäreitä (useampia vuodessa) ja sitten on sukulaisten synttärit, äitien ja isienpäivä jne. jne. niin siinäpä sitä sitten ollaan niiden kakkujen kanssa :dash2:

Enkä nyt halua pilata kenenkään kakku ja synttäri-iloa, vaan tuoda toisenlaistakin näkökulmaa asioihin.

 

Peace

iive :lipsrsealed:

 

ps. sorry iso kuva, ei pienene ei sit millään...

Edited by iive

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now