Mimosa•

Hoito joka toi onnen..

175 posts in this topic

Meillä syynä mun epävarma pco ja ovulointihäiriöt. Lopulta plussa tuli ekasta clomikierrosta, vaikka testien mukaan en olisi kierrossa ovuloinut ollenkaan. Oltiin jo siirtymässä suoraan seuraavasta kierrosta piikityksiin normaalin 4 clomikierron sijaan, mutta nyytti tulikin kotiin :) tämä kierto oli myös ensimmäinen jossa söin foolihappoa lisäks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapsettomuuden syyksi selvisi mun pco-tyyppiset munasarjat ja anovulaatio sekä miehen graavi oligoasthenozoospermia (siittiöiden tosi vähäinen määrä ja huono liikkuvuus). Hoitomuodoksi suositeltiin ICSIä. Näyttäisi siltä, että saadaan lähiviikkoina syliin meidän murunen ekasta PAS:sta, joka olikin ylipäätään meidän eka siirto, kun tuoresiirtoon ei päästy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neljännestä OI:sta tuli plussa. Ensimmäiset kolme kiertoa clomeilla, neljänteen vaihdettiin lääkkeeksi Femar. Meillä syynä harvat ovulaatiot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän historia

1. inssi - nega

2. inssi - nega

 

1.icsi - yksi folli valikoitui ja tehtiin inssi - negatiivinen

2.icsi - solut: 2 kypsää+5 raakaa = 0 hedelmöittyi

3.icsi - solut: 2 kypsää + 4 raakaa = 0 hedelmöittyi

4.icsi - solut 1 kypsä + 5 raakaa = 1 hedelmöittyi - ensimmäinen siirto hoitohistoriassa - raskaus ja lapsi

5.icsi - solut: 6 kypsää +4 raakaa = 4 hedelmöittyi - Tuoresiirto - Kemiallinen raskaus

 5.icsi 1. pas - 10-soluinen 3pv alkio siirrettiin - rv 4+2 hcg 239 LA 28.12.2015

 

Pco-tyyppiset munasarjat ja kiertohäiriöt. Ei ovulaatioita luomuna. Miehellä ajoittain alentunut siittiötiheys.

Edited by kristal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tärppikierrossa käytössä metformiini ja letrotsoli. Tärppikierto oli 2. kierto, jossa käytössä metujen lisäksi letrot. Ekasta metu + letrokierrosta ei siis tärppiä. Taustalla PCOS ja anovulaatio. Nyt odotellaan kaksosia syntyväksi syksyllä :tender:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lievä PCOS ja lievä endometrioosi. Ongelmana pitkät kierrot ja ovuloimattomuus. Söin reippaan viikon 3 g inositolia (luontaistuotekaupasta) ja kiertopäivällä 42 tuli ensimmäinen ovisplussa 14 kuukauteen --> raskaustesti + -- > kemiallinen raskaus. Jatkoin edelleen inositolia. Seuraavassa kierrossa ovisplussa tuli jo kp 21, raskaustesti positiivinen DPO8. Laskettu aika helmikuussa (toivotaan parasta).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onneksi melko lyhyeksi jäänyt hoitohistoria allekirjoituksessa, mutta tosiaan ensimmäisen ICSin tuoresiirto tuotti tuloksen, joka nyt mukeltaa vatsassa viikoilla 21+1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Testasin maanantai-iltapäivällä pp12 hailakan viivan liuskaan, aamuyöllä vahvemman liuskaan, tiistaiaamuna clearblue digital näytti raskaana 1-2 viikkoa ja tänään varmistui myös verikoe positiiviseksi. Joten vihdoin olen raskaana yli seitsemän vuoden yrityksen ja kolmannen ivf-hoidon tuoresiirron jäljiltä.

 

Mitään erityistä syytä ei ole löytynyt, paitsi tiedossa on lyhyt luteaalivaihe. Tässä viimeisimmässä hoidossa melkein kaikki lääkkeet vaihdettiin ja lisäksi popsin itsekseni melkoista vitamiini/luontaistuotemiksiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä diagnooseina tukkoiset putket ja oligoasthenozoospermia, ja 1. ICSIn 2. PAS toi plussan testiin. Se oli viimeinen pakkasessa ollut alkio ja olin jo henkisesti alistunut aloittamaan 2. ICSIn. Siitä viimeisestä sitkeästä alkioista syntyi 2014 ihana pieni poika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla pcos, miehellä vähän alentunut hedelmällisyys. 4v yritystä. Teroluteilla pyöriny kierto ja metformin ollu käytössä pitkään. Kokeiltu on clomit, letrot, puregon jnejnejne eri annoksilla vuosien mittaan, ei hoitovastetta ikinä. Drilling tehty, ei auttanut varsinaisesti. Painoa tiputin 17 kg ja lopetim tupakoinnin.

Nyt eka IVF/icsi ja siitä tuoresiirto ja nyt tänään tein hennon plussan!!! :)

Edited by November

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi, varovaiset onnittelut November! Tarrasukkia pikkuiselle. Ihana kuulla onnistumisia. <3 Saanko kysyä, mitä tarkoitat ettei ollut hoitovastetta? Et ovuloinut vai ei vain tuonut haluttua lopputulosta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi, varovaiset onnittelut November! Tarrasukkia pikkuiselle. Ihana kuulla onnistumisia. <3 Saanko kysyä, mitä tarkoitat ettei ollut hoitovastetta? Et ovuloinut vai ei vain tuonut haluttua lopputulosta?

 

En ovuloinut. Kuukautiset on aina olleet mitä sattuu, vaikka puoli vuotta poissa ja sitten vuosin viikkoja. Hommauduin gynelle puolen vuoden yrityksen jälkeen ja PCOS löydettiin. Sen jälkeen kokeiltiin sitä ovulaatiota saada aikaiseksi vaikka millä lääkekombolla, ja aina ovista ultrattiin mutta ei sitä ikinä nähty. Kauhea pettymys joka kerta kun tuntui että mun munasarjat on vähintään kuollu ku ei sitä munasolua ikinä kypsynyt, ei edes yrittänyt! siis alkuun yksityisellä ja varsinaisiin lapsettomuushoitoihin sitten julkiselle puolelle..

 

ja kiitos onnitteluista, tänään oli jo hieman tummempi viiva testissä :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt, kun vauva tuhisee sylissä, uskaltaa tähän ketjuun vastata.

 

Onnen toi lopulta 3. ICSI. Pitkä kaava, lääkkeinä Menopur ja Synarela. Pregnyliä irroitukseen tupla-annos ja kiinnittymisen tueksi Gonapeptyl. Alkiot viljeltiin kaikki blastoiksi (5 päivää), siirrettiin 1 huippualkio. Pakkaseen jäi 6 alkiota. Poika syntyi rv 40+4.

 

Tätä ennen oli tehty 2 ICSIä, molemmat lyhyellä kaavalla lääkkeinä Gonal-F ja Cetrotide ( tokassa kasvatettiin annoksia), ekassa yksi satsi Pregnyliä, tokassa kaksi. Molempien tuloksena vain yksi siirtokelpoinen alkio ja tuoresiirroista nega.

 

Kaikki hoidot julkisella.

 

Taustalla miehen hyvin vähäiset ja huonoati liikkuvat (a-luokan eteneviä kaikissa näytteissä 0%) siittiöt ja mulla lievä pcos.

Edited by Murkelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Josko minäkin tänne tiivistetysti rustaisin.

 

Meillä female factor only, mun endometrioosi. Hoitoihin lähdettiin lähes heti yrityksen alettua satunnaislöydöksenä ultrassa bongatun endometriooman ja sen jälkeisen laparoskopian takia joka kertoi että ongelmana on endometrioosi luokaltaan IV, eli pesäkkeitä oli suolistossa ja vatsaontelossa. Lisäksi kohtu, rakko, suolisto ja munasarjat olivat kiinni toisissaan lukuisten kiinnikkeiden takia, eli heti lähtötilanteessa löytyi "frozen pelvis".

 

Kolme hoitoa tehtiin julkisella perussetillä (alkioita tuli 6, 4, 1) ja aina pitkällä kaavalla. Sammutteluun Suprecur, kasvatteluun Gonal F ja irrotteluun Pregnyl, ja keltarauhastueksi Lutinus. muutaman kuukauden muodollisen Clomifen-kokeilun jälkeen. Ensimmäisen hoidon jälkeen kokeiltiin sammutella endometrioosia Visannella josta ei juurikaan ollut vastetta. Procrenilla sammuteltiin ekan IVF- hoidon jälkeen muutama kuukausi, ja sen jälkeen tehtiin uusi laparoskopia josta seurasi abskessi vatsaonteloon ja sitä selviteltiin aikamme. Sen jälkeen aloin ekan troppikokeilun ubikinoni 300mg, 400mcg foolihappo, 2000IU d-vitamiini. Kolmannessa hoidossa oli ekaa kertaa  kortisoni (tosin liian myöhään aloitettuna kun sain vääntöni tuloksena sen itselleni) ja Primaspan.

 

Kolmannen hoidon jälkeen siirryttiin Väestöliittoon (alkioita 3, 5, 5). Troppeina ubikinoli 300mg, foolihappo 1,2mg, D-vitamiini 5000IU, Royal jelly + Bee propolis. Väestöliitolla hoitoihin otettiin mukaan antibiootit, kortisoni ja kohdun scratching ja Gonapeptyl. 4. ja 5. stimulaatio tehtiin jälleen pitkällä kaavalla.

4. IVF:n aikana huomattiin että kohtuun kertyy nestettä ja tästä syystä yksi siirto jouduttiin perumaan. Nesteilyä alettiin seuraamaan ja huomattiin että toinen johdin on paisunut eli sinne kertyy nestettä "hydrosalpinx"; neste valuu kohtuun joka huuhtoi alkiot pois. Nesteilyn takia laitettiin johtimien päihin Essure-implantit estämään nesteen valuminen kohtuun.

 

Essureiden jälkeen 5. IVF:ssä tuli ensimmäinen kemiallinen raskaus, ja sen jälkeisessä siirrossa plussa. Alkio oli kuitenkin tarttunut kiinni aivan Essure-implantin tuntumaan ja raskaus jouduttiin keskeyttämään 7+1. Keskeytyksen jälkeen aloin syömään ubikinoli 200mg, EPA 1000mg, karnosiinia, sulforafaania, pycnogenolia ja DIMmiä. Aloin myös noudattamaan kiinalaista ruokavalio-oppia ja syömään Dragon Herbsin Supertonicia. Näiden ohella kävin vyöhyketerapiasarjan. Tämän jälkeen tehtiin 6.IVF, ensimmäistä kertaa lyhyellä kaavalla, jonka tuoresiirrosta alkoi raskaus joka jatkui viikoille 39+5, tuloksena terve tyttö.

 

Yhteistä kaikille jollain lailla onnistuneille siirroille oli Gonapeptyl, antibiootit, Klexane ja kortisoni.

 

11 siirtoa ja 14 alkiota vaadittiin että syliin saatiin toivottu lapsi.

Edited by Speranza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yritystä tuli karvan vajaa 3v. täyteen, lapsettomuuden syynä miehen pyöreäpäiset siittiöt (1% normaaleja) vaikkakin lääkärin mielestä siitä huolimatta olisi pitänyt olla hyvät mahdollisuudet luomuraskauteen kun muutoin tulokset oli priimaa.

 

Ensin tehtiin tuloksetta neljä OI+IUI joiden jälkeen IVF+ICSI pitkällä kaavalla. Saaliiksi saatiin lähemmäs 30 munasolua, joista loppujenlopuksi 10 alkiota pakkaseen ja yksi tuoresiirtoon 2 päivän ikäisenä. Nyt sylissä tuhisee 8 päivän ikäinen tyttö, joka syntyi 41+3 <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva lukea, että inssilläkin on joku onnistunut. Emme halunneet lähteä kylmiltään koeputkeen, vaan halusimme kokeilla kevyempää hoitoa ensin. Nyt odotellaan tuloksia ekasta inssistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmas ovulaationinduktio (ilman inssiä) toi tärpin! Ongelmana oli ohut kohdun limakalvo, joka saattoi johtua alhaisesta AMH:sta tai olla hormonikierukasta jäänyt ongelma. Ensin kokeiltiin 2,5mg Letroja + useampi pieni annos Pregnyliä: kaksi follia mutta limis jäi alle 4mm:iin. Gonal-F:llä yksi folli, limiksen paksuus oli vain vähän parempi. Sitten kolmannessa kierrossa oli Menopur + Pregnyl + Lugesteron. Yksi folli, limis vähän alle 6mm, mutta se riitti. Tukena tärpille oli kaikenmaailman lisäravinteita ja akupunktio. :)

 

Nyt viikkoja 10+1, ja kovasti toivotaan että kaikki menee hyvin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kuudes ovulaatioinduktio toi plussan :) Ensin viisi tuloksetonta kiertoa Letroilla, sitten yksi tulokseton luomu(!!)kierto ja ensimmäinen Gonal-F + Ovitrelle + Lugesteron -setti tärppäsi!

 

Meillä ongelmana PCO ja siitä johtuva ovuloimattomuus.

 

Nyt puoliväli jo häämöttää, viikkoja kasassa 19+3  :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä diagnooseina tukkoiset putket ja oligoasthenozoospermia, ja 1. ICSIn 2. PAS toi plussan testiin. Se oli viimeinen pakkasessa ollut alkio ja olin jo henkisesti alistunut aloittamaan 2. ICSIn. Siitä viimeisestä sitkeästä alkioista syntyi 2014 ihana pieni poika.

Toista lasta lähdettiin yrittämään ajatuksella, että se onnistuu melko helposti. tai ainakin vähemmällä stressillä, kun tiedetään mitä odottaa. Mutta eihän asiat ikinä voi mennä niin kuin ajattelee.

 

Ensimmäinen yritys päättyi siihen, että kaikki kypsät munarakkulat puhkesivat jarrupiikistä huolimatta ja jäljelle jääneet eivät sisältäneet yhtään munasolua.

 

Toinen yritys tehtiin pitkällä kaavalla, jotta munasolut eivät karkaisi. No, eivät karanneet, mutta yksikään kuudesta saadusta alkiosta ei jaksanut siirtoon asti.

 

Päätettiin yrittää vielä viimeisen kerran. palattiin lyhyeen kaavaan ja puregon vaihtui menopuriin. saatiin neljä munasolua (koska keräys tehtiin ajoissa karkaamisriskin vuoksi), joista kolme hedelmöittyi. päästiin siirtoon ja saatiin plussa, joka kaiken tuon jälkeen on yhä vaikea uskoa todeksi. Rakenneultra tosin väittää, että lapsi on tulossa heinäkuussa. Ehkä sitten kun lapsen saa syliin, uskoo tähän onneen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä neljäs hoitokierto toi joulupalleron! Ensin pelkillä letroilla yksi kierto, ilman johtofollia. Kolme seuraavaa kiertoa yhdistelmä letrozole 2tabl kp 3-7/4-8 ja sitten gonal-f pistoksia erinäisiä päiviä.

Lapsettomuuteen ei selkeää syytä, ongelma minun ovuloimattomuudessa. Lisäksi söin puolisen vuotta metformiinia.

 

Tällä hetkellä 7+4 <3

Edited by Anelma_11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now