Tiitiäinen

Vaukkaripäivystys

840 posts in this topic

Koska täällä on vino pino kokeneita äitejä, ajattelin perustaa ketjun, jossa voisi purkaa huoliaan rasittamatta terveyshenkilökuntaa. Itselläni on varmaan vähän liiankin iso kynnys soitella päivystykseen tms. varsinkin nyt sikainfluenssan aikana, kun ei neuvolastakaan tunnuta vastaavan. Täällä voisi siis kysellä mitä muut ovat tehneet vastaavassa tilanteessa ja onko normaalia vai ei. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko pahentunut refluksi syy lähteä näytille? Oksu lentää kaaressa kun pullon suuhun lykkää.

 

muoks. tiitiäinen, hyvä ketju!!

Edited by Neiti.Aurinko

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiva, että olet sitä mieltä!! :)

 

Mä varmaan lähtisin näytille, jos oksu tulee niin herkästi. Tuntuu, että oksentaminen on yksi iso syy lähteä, jos ei vatsatautia muuten ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kiitti!

 

Soitin lastenlääkärille joka on tyttöä sairaalassa hoitanu, määräsi toisen lääkkeen. Zantacia käytetty, määräsi Nexiumia. Tyttö on vaan huutanu 2 pvää joten ei enää kestäny kattoo toista... 2 vkoa tätä ja sit jos jatkuu ni vaihdetaan korvike almironista neocateen. eli ei lähdetty mihkään- vielä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmeviikkoisella esikoisellamme on nenä tukossa.. :( Eilen käyty lääkärissä rohinan takia ja lääkärissä lapsi ei rohissut. Lääkäri kuunteli, että keuhkot on puhtaat. Tänään rohina on selkeästi pahempi ja siihen liittyy yskimistä ja aivastelua hieman. Kirkasta räkää on nenästä myös jonkin verran valunut ja pyyhitty pois. Tyttö syö ok ja ei ole sen kummemmin itkuinen.

 

Pitäisikö lähteä lääkäriin tänään? Vai huomenna vai jos tilanne pahenee? Vai?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Oletko koittanut imeä räkää pois? Käyttää suolatippoja? Kirkas räkä on kuitenkin vielä helppo räkä kun se virtaa ulos eikä jää hengitysteihin. Jos vauva kovin rohisee niin voithan sä höyrystää teidän kylppärin ja viedä hänet sinne hengittelemään.

 

Itse en vielä lähtisi rohinan takia lääkäriin uudestaan. Voithan sä soittaa päivystykseen ja pyytää vähän konsultaatiota sieltä niin saat itsellesi paremman mielen eikä tarvitse koko iltaa murehtia. Ne on ne äidinvaistot kun piinaa :)

 

muoks. lievä pystyasento myös helpottaa vauvan hengittelyä jos se tuntuu raskaalta.

Edited by Maro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille ollaan sanottu että jos hengitys vinkuu niin pitää tulla, mutta ei rohinasta. Pienet rohisee helposti kun niillä ei ole vielä hengitystiet vielä niin pienet.

 

Muok. Meillä siis poika on röhissyt pienen ikänsä aina jos on ollut nuhaa tai korvissa jotain. Ja kylppäriä kannattaa kokeilla kun itse on käynyt eka kuumassa suihkussa, se auttaa aukaisemaan hengitysteitä.

Edited by Anis

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ Meidänkin tyttö oli juuri noihin aikoihin ensimmäisessä "nuhassa". Niin kauan kun lapsi syö normaalisti, ei ole huolta. Sitten kun tukkoisuus vaikuttaa syömiseen, kannattaa käydä näytillä ja mahdollisesti imemässä röörejä puhtaiksi.

 

Kotona kannattaa höyryhengitellä (kylppärissä kuuma suihku päälle ja ovet kiinni ja sinne sitten lapsen kanssa hengittelemään höyryjä), tiputella keittistippoja ja NenäFrida on kyllä kullan arvoinen. Sängynpäätyäkin voi vähän kohottaa.

 

Yleensä ikä auttaa :)

 

 

edit. Mutta niitä äidinvaistoja kannattaa kuunnella, jos susta tuntuu siltä, että tyttö on erilainen kuin yleensä, niin lääkäriin vaan. Mielummin sitä käy lääkärissä turhaan, kuin jättää menemättä kun tarvitsisi!

Edited by anina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on molempien lasten kohdalla ollut tapaus, jossa olen yrittänyt ajatella, että ei tämä vielä lääkäriä tarvitse, katellaan vielä pari päivää jne. Ja sitten on kuitenkin tullut Tunne siitä, että nyt lähdetään "ihan varmuuden vuoksi" lääkäriin. Molemmilla kerroilla onkin lähdetty saman tien sairaalaan :(

 

Eli mä ehdottomasti kannustan menemään lääkäriin, jos äidinvaisto sanoo, että tarvetta on.

 

Nää on tosin ollut molemmat yksityisellä lääkäriasemalla käyntejä, mutta mulle on siinä pikkupaniikin keskellä jäänyt mieleen se, että lääkärit sanoivatkin, että kyllä se äidinvaisto on usein oikeassa. Toisella kerralla olin näet paria päivää aiemmin käynyt yöllä päivystyksessä, ja näin jälkikäteen ajateltuna päivystävä lääkäri teki hoitovirheen, kun ei uskonut mua siinä, että kyseessä ei oo tavallinen vatsatauti. Voi vee, nyt ottaa taas niin pahasti päähän, kun muistelenkin koko tapausta. :angry:

 

Mutta kiitollinen olen sille Tunteelle, koska vaikka nyt ei tietääkseni ollut ihan vielä siinä vaiheessa hengenvaaraa, olisi lapsille voinut päivänkin viivytys hoitoon pääsyssä aiheuttaa jonkinlaisia vaurioita.

 

Ja vielä suositus vaukkaripäivystyksen lisäksi: yleinen terveysneuvonta. Sieltä saa tosi hyviä neuvoja ja vinkkejä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytiin flunssan takia eilen lääkärillä, joka totesi keuhkot ja korvat siisteiksi. Räkäisyys, yskä ja itkuisuus ovat tänäänkin jatkuneet, poika juo korviketta vähän (rintaa paljon), mutta eniten mua huolettaa tolkuton nukkuminen: aamupäivällä 3 tunnin päikkärit ja nyt se on taas nukkunut kolme tuntia. Sairaana varmaan väsyttää, mutta mikä on vielä normaalia...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Minkä ikäinen poika teillä olikaan? Kävitkö tk:ssa vai yksityisellä? Tuntuu nimittäin olevan tosi paljon lääkäreissä eroja, jopa ihan keuhkojen kuuntelemisessa. :( Nukkumisasiaan en osaa ottaa kantaa, kun meillä ei sairaana(kaan) nukuta kovin paljon. Jos vaan olet huolissasi ja lapsi on itkuinen, menisin uudestaan lääkäriin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

11 kk. Käytiin tk:ssa, kun se on tossa vieressä. Tänään mentiin labraan ja soittelen huomenna tuloksista. Ei tämä ihan normaalilta vaikuta, mutta kun ruoka on uponnut tänään paremmin, suurin huoli hälveni.

 

Ärsyttää niin älyttömästi, kun lääkärillä käymisen lisäksi pitäisi pystyä varmistumaan, että on käynyt asiansa osaavalla lääkärillä. Mutta sama kai joka ammattikunnassa, jotkut osaavat hommansa ja jotkut tekevät sinnepäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milloin n.7kk-ikäinen lapsi kannattaisi viedä lääkäriin? Kuumetta on n.38,5-39 astetta, supolla kuumeen sai alemmaksi, kunnes se taas sitten nousi. Kuumeilua takana nyt pari päivää.

Neiti syö ja juo jonkin verran, joten ei ainakaan vielä huolta kuivumisesta.

Muuta oiretta ei ole kuin välillä kiusaava yskä ja tietysti neiti viihtyy enemmän sylissä kuin yleensä. On kuitenkin aika virkeä vaikkei leikkiä jaksakaan.

Isosiskolla just menossa antibioottikuuri korvatulehdukseen, mutta senhän ei kai pitäisi tarttua?

Edited by Neven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille lääkäri sanoi viimeksi että alle yksivuotiaalla jos on 38 tai yli kuumetta, pitäisi seuraavana päivänä lähteä näytille. Mä en kans ole koskaan kuullut että korvatulehdus tarttuisi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle taas lääkäri sanoi että pienillä lapsilla kuume on yleensä tosi korkea, kun he sairastelevat. Mulle on sanottu että jos kuumelääke ei laske kuumetta lapsella tai lapsi alkaa vaikuttaa vain uneliaalta, eikä tee mitään. Jos lapsi kuitenkin juo/syö ja on virkeä niin ei pitäisi olla mitään hätää.

 

Mutta minusta on aina hyvä käydä jo omien hermojen takia päivystyksellä jos huolestuttaa liikaa. Meillä muksu oli tässä jonkin aikaa sitten tosi kipeenä, eikä syönyt lainkaan. Olin tosi huolissani vaikka poika nyt oli kuitenkin virkeä ja jaksoi kiukutella jne. Mutta oman mielenrauhan vuoksi halusin käydä tarkistamassa pojan kunnon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toi meijän saama ohje oli meijän terveyskeskuksen omalääkäriltä joka tahtoi aina nähdä pojan soitettiin mistä vaivasta tahansa. Mutta tosiaan vaikka vain oman mielenrauhan takia kannattaa ainakin soittaa terveyskeskukseen/yksityiselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 8,5kk ikäinen on oksentanut maanantaista asti (maanantaina 2 kertaa), muuten kerran päivässä. Yleensä suoraan ruokapöydälle, kun on hieman yritetty tarjota ruokaa. Soseita ei juuri muutamaa lusikallista enempää ole koko viikkona mennyt, maitoa kohtuullisesti (n. 6dl, normaalisti lapsi juo huonosti, yleensä 4dl-5dl johon on laskettu mukaan ruoat). Maito ei tule ylös, mutta ruoka näyttää välittömästi saavan aikaan oksennusreaktion. Kuumetta n.38 astetta ja ripuli. Ripuli voi tietysti johtua myös siitä, että ravintona pelkästään maito. Olen laittanut suppoa pari kertaa päivssä, eikä oikeastaan vaikuta tuohon pieneen lämpöön.

Lapsi nukkuuu normaalin rytmin mukaisesti päikkärit ja yöunet. Melkoisen vetämätön on ja letkottaa vain sylissä. Kitisee enemmän kuin normaalisti.

Kauanko tätä pitäisi kotona katsella vielä vai onko mitään tarvetta lähteä lääkäriin? Ilmeisesti lasten oksennustaudit voivat kestää pidempään kuin aikuisilla (me vanhemmat sairastuimme myös, mutta kummallakin tauti kesti vain vuorokauden).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos on ripulia, niin ei kannata suppoa laittaa, kun se tulee aika pian sitten pois eikä varmaan ehdi vaikuttaa.

Me vietiin varmaan just viidennen päivän paikkeilla neiti lääkärille, ja saatiin just ohje vaihtaa lääke suun kautta otettavaan. Meillä kun ei oksenneltu niin usein kun ripuli oli suurempi vaiva.

Lapset kuivaa aika äkkiä, joten itse veisin aika herkästi lääkäriin.

Meidän neiti joutui sitten lopulta tiputukseen ja yhden yön jälkeen pääsikin jo kotiin.

Toista viikkoa kaiken kaikkiaan oli kuitenkin sairaana, ennenkuin alkoi tokeentua tuon tiputuksen jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

oon antanut myös suun kautta panadolia. kuivumisen merkkejä ei vielä näy, mutta sehän voi tulla nopeastikin. Pohdiskelin, että huomenna veisin lääkäriin, jos vielä oksentaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voihan sitä ainakin soittaa päivystykseen ja kysyä neuvoa :)

Kyllä ne pyytää sitten näytille jos siltä oireet kuulostavat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä veisin kanssa tuossa vaiheessa näytille, jos sekä oksentaa että ripuloi eikä nestettä mene riittävästi. Noroa on kovasti liikkeellä. :( Oletko kokeillut antaa ruiskulla suuhun Osmosalia tai Floridralia? Jotkut jopa tykkäävät niiden mausta ja nuo auttavat nestetasapainon ylläpitämisessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään käytiin ja kaikki oli ok, eli ei vielä kuivumista ja labrat ok. Nyt vain jatkellaan osmosalilla ja maidolla. Pitkään vaan näyttää jatkuvan, aamulla oksennettiin kaaressa taas :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pojalla on jatkunut nyt yli kaksi viikkoa flunssa, kolmas flunssa tänä vuonna. Vajaa viikko sitten kävimme lääkärissä näyttämässä korvia kun hieroi niitä, toisessa oli pientä punotusta. Sitkeään yskään sai Ventolinea (tarvittaessa) ja Bisolvonia (parin päivän kuuri) mutta yskä jatkuu edelleen ja nenä vuotaa kuin viimeistä päivää. Tänään poika alkoi hieroa taas korvaansa ja kysyttäessä mihin koskee näytti korvaa. Oireet tulivat aika äkkiä. On nyt saanut lääkekammon enkä saanut annettua kuin vähän Panadol mikstuuraa, mutta se näytti auttavan. Yritänkö pärjätä kipulääkkeellä aamuun ja sitten lääkäriin vai pitäisikö lähteä jo tänään? Jos korva on tulehtunut, yöstä ei tule kiva kun oireet todennäköisesti pahenevat makuulla, mutta eipä siellä välttämättä pahaa tulehdusta vielä ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now