Tiitiäinen

Vaukkaripäivystys

840 posts in this topic

Kiitos vastauksista! Googlettelinkin tuossa ja löysin tällaisen sivun: http://www.d-vitamiini.fi/tietoa_d-vitamiinista/onko_d-vitamiini_turvallista.php . Ei siis pitäisi olla mitään hätää, huh. :) Säikähdys vaan oli kamala, kun huomasin tabletit levällään lattialla ja vauvan tyytyväisenä mussuttamassa jotain... Todennäköisesti ehti syödä vain yhden pienen 20 mikrogramman vahvuisen napin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pojalla ollut vähän nuhaa ja kovasti on aivastellut tänään. Kuumetta ei ole ollut, poika on ollut aika väsynyt. Laitoin ajattelematta sen kummemmin pojan nukkumaan ulos vaunuihin päiväunia, oliko virhe? Sisällä nukkuu niin kamalan huonosti päiväunia. Rokotteet poitsu sai vajaa viikko sitten ja silloin oli parina päivänä vähän lämpöä, mutta meni ohi. Sitä mietin voiko flunssoireet olla rokotteen seurausta, mutta toisaalta ollaan kyllä me vanhemmatkin nyt niiskuteltu nuhaa pari päivää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen nukuttanut flunssaisia lapsia ulkona vaunuissa, nukkuvat siellä paremmin eikä raittiista ilmasta haittaa ole, päinvastoin viileä ja kostea ilma saattaa helpottaa hengittämistä. Kovassa kuumeessa en laittaisi, mutta muuten kyllä.

Rokotteesta voi tulla monenlaisia oireita, yleensä lähinnä lämpöilyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nuhanenä nukkui kyllä tosiaan paremmin ulkona. Oman lisänsä nuhaisuuteen taitaa tuoda puhkeavat yläetuhampaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysäsenpä nyt täällä, josko joku osais vähän vinkata mihin suuntaan toimin...

Meidän tytöllä (1v7kk) nous eilen ilmeisesti aamuyöstä kuume. Päivän aikana oli ihan normilämpöinen, joten iltapäivällä vasta mittasin kuumeen. Silloin oli 38,8. Annoin yötä vasten klo 20 Panadolin nestemäistä ja yöllä n. klo 4:30 uus satsi. Tänään klo 12 kuumetta 39,1 ja sai taasen lääkeannoksen. Hetki sitten mitattuna kuume jälleen 39,3 ja seuraava lääkesatsi ois menossa vasta yötä vasten (ohjestus kun on se 3krt/vrk).

Milloin lasta pitää korkean kuumeen vuoksi viedä lääkäriin/päivystykseen? En mielelläni googlettele, kun sieltä saa itelleen yleensä vaan lisähuolta. :girl_haha:

Tytöllä ei ole oikein muita oireiluja, ku tuo kuume. Veikkaan johtuvan hampaista, sillä hinkkaa poski-ikeniä aika tiuhaan. Muuten on hyvinkin pirteä ja leikkiväinen. Tavallista enemmän viihtyy kyllä sylissä (yleensä ei malta juuri olla) rauhallisesti istuskellen ja nojaten. Toki tyttö on kuumeisen näköinen eli silmät vähän vetistävät ja kuumeiset. En osaa oikein kuvailla...

Syö vähän tavallista huonommin, mutta juo hyvin. Pissaa tulee hyvin, kakkakin tänään aamupävästä. Myöskin neiti on toki todella kuuma ihan iholtaan, kun kuume kieppuu siinä 39 asteen tuntumassa.

 

Meillä on nyt ensimmäinen varsinainen kuume (MPR-rokotteesta nous 1vrk kestävä kuume), niin oon ihan hukassa mitä tulee tehdä. Toki päivystykseen voisin soitella neuvoa, mutta aattelin nyt kysellä täältä vielä, kun neiti on vielä ihan pirteän oloinen. :girl_smile:

 

 

:lipsrsealed: Anerina

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole terveydenalan henkilö, mutta meillä sairastettiin keväällä ns. 3päivän kuume. Käytiin terveyskeskuksessa ja olen ihan tyytyväinen, että käytiin, koska saatiin sieltä tujumpaa kuumelääkettä. Mulla on se käsitys, että jos lapsi juo ja ei mene ihan makarooniksi, niin voi olla kotona, mut itse olen kyllä raahannut lapsen lääkäriin.  :blush: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä nettiä selatessa ja hieman jutellessa vaikuttais ehkä vauvarokolta. Nyt siis seuraillaan se muutama päivä ja katsellaan mihin menee. Pyritään antamaan Panadolia ja Buranaa vuorotellen (jos vaan saadaan Burana uppoamaan) ja toivotaan menevän ohi ilman lääkärireissua.

Kuume ehti nousemaan nyt iltaa kohti 39,7 asteeseen, kunnes saatiin annettua Panadol. Buranan sylki vaan pois, vaikka miten perin yritti antaa. Maitoa ja vettä menee hyvin alas, iltapalaksi ei maistunu viili (normisti herkkua) ja juustotkin sylki ulos (suurin herkku kaikista). Lounasta ja päivällistä tosiaan söi ihan ok ja aamupala meni vielä hyvin.

Iltaa kohden myös vähän väsähti ja makoili aika lailla sylissä, kun kuume pääsi nousemaan. Nyt tuolta sängystä kuuluu perusjodlausta, vaikka oli kovin väsyny ja sippi ennen ku lääkkeen sai...

 

Kiitos Kasmalle viestistä. :girl_smile:  Täytyy kattoo tarviiks jotain tujumpaa lääkettä hakea, jos ei Buranaa saada menemään alas...

 

 

:lipsrsealed: Anerina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä alkoi enterorokko noin. Mutta siis pari päivää korkean kuumeen kera ja jos ei auta, niin lääkäriin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saattaa olla vauvarokkoa tai esim. nielutulehdus, joka ainakin meidän kuopukselle on vain nostanut kuumeen ilman muita oireita. Niin ja hampaiden tulo voi aiheuttaa pientä lämmönnousua, mutta ei kunnon kuumetta.

Tärkeintä on että lapsi juo paljon, kuume laskee lääkkeillä ja lapsi on oma itsensä, vaikka vähän väsyneempi olisikin.

 

Buranaahan saa myös suppoina, jos niitä saatte tuon ikäiselle vielä laitettua...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuume nousee 5-6h päästä lääkkeestä sinne 39 tuntumaan (illalla herkemmin), 3-4h tuntuu pysyvän ihan ok:na. En oo niin tiheesti mitannu, mutta käsituntumalla. On nyt pyritty antamaan Panadolia ja Buranaa vuoroin, tänään sain satsin Buranaakin alas. Ruokaa on menny tänään vähän paremmin mitä eilen. Söi hyvän aamupalan, lounaan, välipalalla pari klementiinisiivua ja päivällisellä perunamuusia ja lihakastiketta jonkin verran. Maitoa on juonut joka ruoalla hyvin ja vettä on menny useempi desi. Pissaa tulee tosi hyvin ja tänään kaks tosi löysää kakkaa. Suht oma itsensä tyttö on. Sylinkaipuisempi, mutta ihan virkee. Näin iltaa kohden enempi kiehnää sylissä ja on selkeesti väsynyt.

 

Jotenkin vaan niin vaikee hahmottaa mitä tehdä; lääkäri vai päivystys ja missä vaiheessa. Huomenna tulee aamulla se 3vrk kuumeen noususta.

Omaa mieltä helpottais käydä lääkärissä, mutta sit samalla en tiedä tuleeko siellä sit vaan sellanen "kävitte turhaan" -fiilis, kun ei kai ne voi juuri muuta, ku antaa ehkä reseptillä lääkettä tjsp. Ja toki tutkia onko toi nyt jotain vai ei.

 

Kiitos kovasti kommenteista! :lipsrsealed:

 

 

:lipsrsealed: Anerina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos lääkärillä käynti helpottaa edes omaa huolta, ei se ole turha. Sitä paitsi ei turhia käyntejä olekaan näitten pienten kanssa. Lääkärit itsekin sanoo aina, että mieluummin hoitoon pitää mennä liian aikaseen, kun liian myöhään tai turhaan kun ei ollenkaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläpäin toimii terveysneuvontapuhelin (09-10023), johon soitan oikeastaan aina ennen kuin päivystykseen. Sieltä neuvovat, pitääkö lähteä ja mihin lähteä, ja ilmoittavat tulostamme etukäteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Toi on muistaakseni vaan pk-seudun ja Kirkkonummen ja mitähän muita alueita kuuluikaan siihen. En tiedä onko jotain valtakunnallista olemassa enkä sitten sellasta löytänytkään. Semmosta kaipaisin kyllä. Oisin nimittäin myös soittanu terveysneuvontaan mieluiten. Me asutaan Nurmijärvellä.

 

Eikä me sit loppuen lopuks käyty lääkärissä (enkä soittanu ees päivystykseen). Tytön kuume alko hiipumaan sunnuntaina. Sillon oli vielä päivällä 38,1 ja sai lääkkeen. Illalla oli jotain 37,x ja maanantaina aamulla 36,x ja samoin sinä päivänä. Maanantaina tai tiistaina ilmesty näpyt selkään (punaiset, mitkä painamalla menee hetkeksi valkoiseksi ja sit väri palaa), jonkin verran rintakehän alueelle ja vaippa-alueelle (tämän tosin veikkaan johtuneen ihan ylitäydestä yövaipasta, kun joi kipeenä yötä vasten ja yölläkin tosi paljon). Sitten näpyt katos ja nyt ollaan oltu terveinä. :girl_smile: Myös tosiaan kakka oli hyvinkin löysää sairastaessa.

Tällä oireistolla veikkaisin, että kyseessä oli vauvarokko. :girl_smile:

 

 

:lipsrsealed: Anerina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on 5 kk ikäinen vauva joka kehittynyt tavalliseen tapaan. Nyt hän on perjantaista saakka heittänyt päätä taaksepäin ja ollaan huolissaan poikkeavasta oireesta. En osaa sanoa tekeekö tätä tahallaan vai onko tuo tahatonta. Pääosin taaksepäin vetäminen tapahtuu sylissä ja heittää päätä taaksepäin 1-2 kertaa peräkkäin, aivan kuin ponnistaisi itseään hyppimään. Tänään myös muutaman kerran sohvalla selällään ollessa veti päätä taaksepäin. Muuten on ollut ihan hyvävointinen. 

 

Mistä tällainen voisi johtua? Pitäisikö olla huolissaan vai uskaltaako tuota seurailla rauhassa jos on muutoin hyvävointinen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heittääkö pelkän pään vai lentääkö koko yläkroppa? Muuta en tiedä, mutta meillä vauva on tehnyt pitkään niin, että kuin heittäytyy selälleen (yleensä istumasta), paitsi usein tietty on jossain kiinni niin lähinnä pää lentää. Teki tuota alkuun paljon syöttötuolissa ja oli turhan hurjannäköistä, piti ottaa aina pois, jos ei pian lopettanut. Ja lattialla istumaanopetellessa sai olla varuillaan, kun lenti toki tuosta selälleen. Nyt jo hallitsee itsensä paremmin niin on vähentynyt mutta yhä silloin tällöin tekee, pää ei vaan yhtä pahasti retkahda, kun niska on vahvistunut. Meillä siis ainakin ihan tahallista, leikki tai väsymyksen ilmaus syöttärissä. 5-6kk iässä kai alkoi.

 

Kuulostaako tutulta spes, voisiko olla sama?

 

Edit. Käynpä näin tuoreeltaan ruokailun jälkeen korjaamassa, että eihän se mihinkään ole vähentynyt. :rolleyes: Koko ajan pomppii samaan tapaan, lihakset on vaan kehittyneet niin nyt hyppii peppu penkistä ja pää pysyy aisoissa entisen pään holtittoman heilumisen sijaan. 8kk pomppi koko ruokailun ja nauroi tekemisilleen. Leikkiä siis todellakin. Kokonaisvaltaista treeniä, vaikuttaa jännittävän kropan jokaisen lihaksen, ei siis todellakaan pelkällä niskalla tuolla tapahdu.

Edited by Kärpänen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Kärpäselle vastauksesta. Meidän vauva heittää ensin päätä ja sitten koko ylävartalo heilahtaa mukana, liike lähtee siis päästä/niskasta. Kun tänään sohvalla ollessa heitti päätä niin silloin heilahti pelkkä pää. Voisi ollakkin tuollaista leikkiä kuten kuvasit. Pitää seurailla miten jatkuu, huolestuin vain kun alkoi niin yht`äkkiä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pojalla pippelin pää punainen ja kuulemma todella kipeä (ei siedä kosketusta). Eli se on varmaan tulehtunut. Pitäskö mennä heti päivystykseen, vai voisko kotikonsteilla tehdä jotain, että riittäis, et mentäs vasta huomenna?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä miehen pojalla oli pienempänä useinkin punoittava ja kosketusarka pippelinpää. Siihen muistaakseni neuvolassa suosittelivat runsasta suihkuttelua, mahd.paljon ilmakylpyjä ja Betadinea (jodipitoista rasvaa) ja olipa muistaakseni asian tiimoilta lääkärissäkin käyty ja siihen sitten sai antibioottivoidetta tai jotakin sellaista. Voi lähteä paranemaan kotikonsteinkin, jos tulehdus ei vielä pahana.

Jos nyt todella kipeä on, niin itse veisin lääkäriin, mutta tosiaan jos teillä avoinna apteekki tai kotona tuota Betadinea, niin sitä itse kokeilisin jne. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä pojalla ollut usein tuo esinahan tulehdus, jolloin pippelin pää punoittaa ja voi turvota jopa moninkertaiseksi. On tosi kipeä ainakin meillä ollut, joten siinä mielessä suosittelen heti lääkärillä käyttämistä. Me ollaan saatu siihen aina antibioottirasva, samaa mitä silmätulehduksessa laitetaan silmiin. Mutta se on tietysti reseptilääke, joten ilman lekuria sitä ei saa. Voi sitä varmaan kotikonstein katsoa kotona huomiseen, jos ei ole kovin kipeä eikä ala panttaamaan pissaamista (joka sattuu).

Share this post


Link to post
Share on other sites

kateltiin tilannetta eilinen ja ihan hyvin pärjäs, nyt koitan päästä päivystykseen kun poika itse sanoin, et vois käydä. eli on vielä sen verran kipeä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 3 v tyttö on parina päivänä valitellut selkäsärkyä. Mitään kaatumisia tms ei ole sattunut. Eilen aamulla kävely oli hieman jäykän näköistä pienen hetken heräämisen jälkeen, ryhti ehkä vähän etukumara. Yökastelua on esiintynyt joitakin viikkoja mutta pari vkoa sitten otettu pissanäyte oli puhdas ja kastelun epäiltiin liittyvän 7kk ikäisen pikkuveljen syntymään ja elämänmuutokseen. Nyt 3 yötä mennyt ilman kastelua. Mitään kuumetta tai muita oireita ei ole. Voiko olla ihan huomionhakua (vauva ollut tosi itkuinen viime ajat ja sisko jäänyt vähemmälle huomiolle)? Tuo ajatus heräsi, kun pyytäessäni tyttöä tekemään esim. kuperkeikan, tämä onnistui ongelmitta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös 3 v tyttö ja vauva (10 kk) aiheuttaa edelleen aika voimakasta huomiohakuisuutta. :) Voi siis olla ihan sitäkin. Mutta voihan olla, että selkälihakset on kipeinä esim. huonossa asennossa nukkumisen takia. Ihan alkuun mulle tuli mieleen, että ei kai munuaiset...mutta jos pissanäyte oli puhdas, niin en usko, että semmosesta ois kyse. Tarkkailla tietysti pitää tilannetta, mihin suuntaan kehittyy. Ihan niin kun varmasti teettekin. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös 3 v tyttö ja vauva (10 kk) aiheuttaa edelleen aika voimakasta huomiohakuisuutta. :) Voi siis olla ihan sitäkin. Mutta voihan olla, että selkälihakset on kipeinä esim. huonossa asennossa nukkumisen takia. Ihan alkuun mulle tuli mieleen, että ei kai munuaiset...mutta jos pissanäyte oli puhdas, niin en usko, että semmosesta ois kyse. Tarkkailla tietysti pitää tilannetta, mihin suuntaan kehittyy. Ihan niin kun varmasti teettekin. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mää kyllä varuiksi otattaisin uuden pissanäytteen ja yhteyden päivystykseen (siellä saisi sitten lääkäri punnita olisiko tarvetta verikokeille ja mm. tulehdusarvojen kontrolloimiselle). Lääkäri voi haluta myös tutkia lapsen ja selässä olevan kipukohdan tarkemmin.

 

Tokihan tuo voi hyvin olla "vain" huomionhakua ja hienosti oletkin hieman testaillut vaivan todellisuutta. Tsemppiä, toivotaan että asia selviää parhainpäin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now