Tiitiäinen

Vaukkaripäivystys

840 posts in this topic

 

 

Mut ei ilmeisesti mitään hengenvakavaa. ;)

 

Maallikon tietotaidolla väitän teidän selviävän hengissä. Jopa äidin  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

JoHe, kiitti tästä vinkistä! :) Ehkä pidän siis näppini siitä erossa. :)

 

Ja joo, äidille tää tuntuu tiukkaa tekevän. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Pakko vielä lisätä, ellet ole jo jostain lukenut, että tuon näppylän häviäminen voi kestaa vuodenkin... Eli kärsivällisyyttä :grin:

 

Meillä esikoisen molluskatartunta kesti vuoden, hänellä oli pahimmillaan muutamia kymmeniä näppylöitä, kuopuksella on nyt ollut neljä kuukautta yksi ainoa molluska jalassa ja mulla on sormet ristissä, ettei niitä enempiä tulisi :) Mulle henk.koht. on ihan suunnattoman hankalaa antaa tuollaisten vain olla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille noita tuli ihan sikana ja näytin niitä lääkärille. Kehotti antamaan osterivinokas-kapselin jauhetta, Remasania. Vie kuulemma 50 % :lta ontelosyylät eli molluskat pois. Meillä niitä oli todella paljon (luulin eka vesirokoks) ja ne tulehtui, joten otettiin Remasanit käyttöön 3 kertaa päivässä. Toimi. Ensin tilanne rauhoittui ja sitten ne loppui kokonaan, eivätkä ole tulleet takaisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mistä noi sit ilmestyy? Kun ymmärsin jostain netistä, että ne nimenomaan tarttuu, mut ööömmm, meillä kummallakaan ei ole, eikä junnu oo kyllä hengaillut ilman paitaa missään toviin.. Vai meneekö se niin, että jos junnu on koskenut ylipäänsä ihmiseen jolla moinen on, niin se vaan hyppää sit junnuun ja pesiytyy johonkin, tässä tapauksessa tohon kylkeen? Oli vähän epäselvä, koittakaa ymmärtää. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mm, veden kautta, ootteko käyneet jossain kylpylässä/uimahallissa? Jonkinlainen kosketustartuntakin on mahdollinen ja ne voivat siis ilmestyä ihan minnepäin kroppaa tahansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lääkäri puhui meille muistaakseni jotain viruksesta, mutta ei varottanut tartuttamisesta. Meillä esikoisella ehti olla niitä ontelosyyliä pari kuukautta ennenkuin tarttuivat pikkuveljelle. Tuskin ne siis kovin helpolla tarttuvat, sillä nuo kaksi veljestä kyllä kihnaavat toisissaan kiinni päivittäin. Voisko olla, että ihmisellä olisi välillä vähän parempi vastustuskyky ja välillä huonompi? Heikkona hetkenä sairastuu ja vahvempana parantuu? Meille ne ilmeistyi keskellä sairaskierrettä. Ei me niiden molluskojen takia silloin lääkärissä käyty. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei olla käyty missään sellasessa, eli mitä todennäköisimmin hoidosta. Taikka sit serkuilta, niillä on kuulemma muutamia kans ja nähdään aika usein. Mut kun eivät kerran ole hengenvaarallisia, niin ei kai tuolla niin väliäkään. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Itämisaika on ilmeisesti juuri tuo kuukausi tai kaksi. Muuten kyllä oon täysin samaa mieltä siitä että ei sitä voi ennustaa milloin tarttuu ja milloin ei, luultavasti tosiaan silloin kun vastustuskyky on alempi. Eivätkä ne tosiaan tarvitse lääkärihoitoa elleivät tulehdu :) Meillä ei toi osterivinokas-jauhe tehnyt yhtään mitään esikoisen näpyille, mutta hirvittävän hajuista ja makuista se oli. Onneksi niihin ilmeisesti kehittyy immuniteetti yhden kerran jälkeen..

Edited by JoHe

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä sekoitan sen pieneen kaakaoon tai appelsiinimehuun. Hyvin uppoaa. :) Mut ei sekään heti vaikuta. Noi molluskat taitaa olla hidastahtisia olioita.

Edited by Kasma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suun ympärille ilmestynyt ryyhkää 1,5-vuotiaalla. Sellaisia ihan pieniä punaisia näppyjä. Ei mitenkään häiritsevä, mutta nyt huomasin että myös sierainten suulla on noita ryyhkänäppyjä.

 

Lähinnä mietin, pitääkö näyttää lääkärille. Tuo on joko sellaista, että lääkäri naurais meidät pihalle (tyyliin lievää atooppista ihottumaa) tai sitten se vois olla jotain mikä vaatii esim antibioottivoidetta, mitä nyt vähän googlasin (ei kyllä löytynyt hyviä osumia).

 

Mun luultavasti täysin älytön ylihuolestuneen äidin päättelyketju: Vasta otetusta vesirokkorokotteesta on tullu se ruusu (??), joka leviää nenästä aivoihin.

 

Lapsella ei tähän mennessä ole ollut mitään iho-ongelmia; aivan hienoisesta omena-allergiasta on ollut pari kertaa merkkejä, eli ohimot lehahtavat hetkeksi punaiseksi. Tämä oire palasi muutama viikko sitten oltuaan poissa vuoden.

 

Myös ilma on viilennyt, mikä meidän esikoiselle on pienempänä aiheuttanut lievää atooppista ihottumaa.

 

Ja siis niitä näppyjä ei ole paljon, ne ilmestyivät muutama päivä sitten. Perusvoidetta on pantu kahtena iltana.

 

Lääkäriin vai ei?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos huolestuttaa, niin sitten huolestuttaa. Mä vein lapsen kerran lääkärille kun silmä turpos. Syyllinen oli hyttynen. Lääkärillä pokka piti hienosti, ei nauranut meidän nähden. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Kasma!! Ollaan mekin esikoisen kans ampaistu lääkäriin otsasta löytyneen patin takia (selvä aivokasvain), joka oli hyttysen pisto. No saatiin siihen antibiootit, kun lääkäri kuitenkin meinas sen infektoituneen :)

 

Kun osa meidän lääkärikäynneistä perustuu mun "lievään" hysteerisyyteen, niin oli nolo havainto viime viikolla, että yks meidän suosikki-lastenlääkäreistä on saman päiväkodin lapsen vanhempi. Menin kyllä ihan punaiseksi eteisessä.

 

Ehkäpä me voitais maanantaille varata lääkäri. Pääsen samalla kyselemään noita allergiajuttuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ymmärrän mahdottoman hyvin teitä helposti huolestuneita, samaa vikaa itsessä, mutta parempihan se on aina tarkistaa kuin jäädä huolestumaan tai olla hoitamatta, eikö! ;)

Blixenin kysymykseen, en osaa sanoa ihottumista muuten (enkä ihan ymmärrä sanaa ryyhkä, lienee jokin murresana :) ), mutta ei se vyöruusua varmastikaan ole. Ruusun aiheuttaa vesirokkovirus joka on vesirokon jälkeen jäänyt hermoon uinumaan ja itse käsittäisin niin, että vesirokkorokotuksesta voisi saada vesirokon, mutta ei tuota ruusua, koska ei sitä vesirokkoakaan ole vielä ollut. :) Toisekseen vyöruusussa iholle tulee rakkuloita ja teillä on ilmeisesti ihan näppyjä vaan. Kolmanneksi, vyöruusuun liittyy kova hermosärky, joten lapsi olisi luultavasti tuskissaan jos olisi ruususta kyse. Ja vyöruusu ei leviä aivoihin. ^_^ Tai ainakaan mulle ei kukaan ole kertonut, että niin voisi käydä vaikka mulla oli vyöruusu kasvoissa. :P Sainko vakuutettua tarpeeksi hyvin, ettei tarvitse luultavasti ainakaan siitä liikaa huolestua? :grin: En siis meinaa, etteikö silti voisi käydä lääkärille vilauttamassa, varsinkin jos on muutakin asiaa! Musta tuntuu, että lapsilla on usein jos jonkinlaista näppyä siellä tai täällä mysteerisistä syistä, ja sitten ne katoavat, mutta onhan sitä jotain hoitoakin vaativia ihottumia, niin ehkä ei ole liioiteltua kysyä mielipidettä lääkäriltä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on periaatteena, että jos oire haittaa elämää, niin sit mennään heti eikä vasta huomenna. Esim. ei pysty syömään, kuume, ei leiki, ei juo kaakaota (=suuri herkku), ei nuku (=sattuu kun pistää pään alas), ei hengitä tai äitiä huolestuttaa liikaa. Tai jos oire on hyvin erikoinen, kuten vaeltavat läiskät. Tän takia katsottiin lapsen yskää niin kauan, että päiväkoti rupes huomautteleen. Ei sitä aina voi miellyttää kaikkia. :D

 

Musta lääkärin kuuluu siinä samalla kertoa, että milloin joku oire on niin paha, että pitäisi huolestua ja milloin ei. Helpottaa äidin elämää ja tulee vähemmän hukkareissuja. Mut kyllä tässä aika hyväksi "keittiölääkäriksi" oppii. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now