Tiitiäinen

Vaukkaripäivystys

840 posts in this topic

Neiti 3vee on valitellut että pyllyyn sattuu. Aina sinne on kurkittu ja mitään ei ole ikinä näkynyt. No nyt sitten siellä peräreiän vieressä on pieni luomi :girl_impossible:

Pitäisikö sille tehdä jotakin, siis voiko todellakin tuollainen pikkiriikkinen luomi aiheuttaa kipua jos siihen menee pissiä tai voiko se kipuilla ulostaessa?

 

Eipä tuo nyt kiireellinen asia ole mutten oikein löytányt muutakaan ketjua missä kysyä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kyllähän se varmaan voi aiheuttaa kipua, jos vaikka hankautuu rikki. Mun mielestä olis ehkä viisasta käydä näyttämässä sitä hoitajalla/lääkärillä ja pyytää toimenpideaikaa, että se poistettaisiin. Peppureiän ympäristö voi olla aika kurja paikka luomelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitäisikö 9kk vauvan jalat suoristua normaalisti? Tenavaa kun tukee seisomaan, ei toinen jalka oikene vaan pysyy vähän koukussa, eikä sitä saa suoristettua vauvan selälläänkään ollessa kokonaan. Kun seisottaa esim. sylissä, varaa vain toiseen (kokonaan suoristuvaan jalkaan). Toinen polvi jää siis melko huomattavaankin koukkuasentoon. Konttaa normaalisti ja ei arista jalkaa tms. Kuuluneeko jotenkin kehitykseen, vai pitäisikö huolestua?

 

 

***

 

päivitys 1: Neuvolalääkäri tutki jalan ulkoisesti ja laittoi lähetteen menemään eteenpäin lastenkirurgille. Ottaa kuvat ja katsoo mikä siellä kinnaa.

 

***

 

päivitys 2: Röntgenkuvissa ei näkynyt mitään, lähete magneettikuviin.

 

***

päivitys 3: magneettikuvat otettu, joku kalvo on paksuuntunut ja hieman nestettä polvessa. Lääkäri epäili tulehdusta, lähete lastenlääkärille. Tyttöä ei polvi häiritse yhtään, konttailee menemään ja on aurinkoinen kun mikä. Jäin miettimään että voisko tämä yöheräilyihin liittyä jotenkin, jos polvi kipuilee paikoillaan ollessaan?

 

päivitys 4: ilmeisesti joku lastenreumaan erikoistunut lääkäri katsoo tytön jalan seuraavaksi.

 

päivitys 5: lasten reumalääkärille aika 28.3.Ojennusvajausta löytyi hieman myös oikeasta kyynärpäästä ja yksi varvas on turvoksissa. 31.3. aika paikallishoitoon. Reumadiagnoosi annetaan, jos tulehdus uusii hoidon jälkeen.

 

päivitys 6: nukutuksessa hoidettiin polvi, kyynärpää, varpaan 2 niveltä ja molemmat nilkat. Melko todennäköisesti lastenreuma, toukokuun 23.5. seuraava aika, jolloin katsotaan jatko

 

päivitys 7: lastenreumadiagnoosi. Uusi nukutus ja paikallishoito tulossa kesäkuussa, jatkuva lääkitys aloitettu (metotreksaattipistokset kerran viikossa). Fysioterapiapäätöstä odotellaan.

Edited by sin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sincerityä en osaa valitettavasti auttaa, mutta itsekin tulin tänne kysymään polvivaivoista.

 

Poika on nyt n.10,5kk ja kontannut noin kuukauden. Harjoittelee kaiket päivät seisomista jalkojensa varassa, kävelemistä ja konttaa ja jumppaa koko ajan valveilla ollessaan. Iltaa kohden ja varsinkin nukkumaan mennessä pojan nilkat ja polvet raksuu ja poksuu hyvinkin ikävän kuuloisesti. Tästä en ole vielä lääkäriltä kysynyt, joten kysytään ensin täällä arvoisilta ja fiksuilta kanssa-vaukkareilta - tietääkö kukaan onko tämä normaalia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla raksuu ja poksuu nilkat, ranteet, sormet, varpaat ym nivelet. On aina poksunut ja lääkäri sanoi että on vaaratonta. Kuulemma niveliin joutuu ilmaa ja se siellä poksuu. En sitten tiedä että onko samaa mitä mulla mutta kuulostaa siltä. Saan konsertin aikaa kun teen kyykkyhyppyjä :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sincerity: ottaisin yhteyttä neuvolaan / suoraan lääkäriin. mielestäni lasten raajojen tulisi suoristua symmetrisesti (eli normaalistikin pienillä on esim. länkisääret ja tämä hoituu ajan kanssa) ja jos ei suoristu olisi hyvä tarkistaa, ettei mitään fysiologista vikaa ole. joskus lapset ovat saattaneet myös oppia käyttämään raajojaan eri tavoin - siis jos on vaikka jossain vaiheessa tehnyt kipeätä toiseen jalkaan, niin sitä "varotaan" edelleen, vaikkei kipeä enää olekaan. mitään kovin kiirettä sinne lääkäriin ei kuitenkaan ole eli rauhassa kannattaa aikaa kysellä.

 

 

Tuulssi: kaikki lapset pulauttelevat joskus ja jos teidän neitokaisella on nyt ollut tiheän imun kausi, saattaa se pulauttelua tilapäisesti pahentaa. samoin kakkaa tulee enemmän silloin, kun maitoakin kuluu enemmän. jos kenkku olo jatkuu pitään, kannattaa hakeutua neuvolaan tai lääkärille juttelemaan ja arvioimaan tilanne. (joskus lapsilla on refluksia, joka vaatii hoitoa ja joskus se saattaa johtua esim. allergiastakin. tämä sulkeissa siksi, että kaikki pulauttelu ei ole hoitoa vaativaa. meidän poikamme pulauttelee ajoittain hyvinkin paljon ja se tarkoittaa vain sitä, että silloin pestään useammin pyykkiä ;) ).

Edited by pahe

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Soitinkin jo lääkäriajan heti aamusta, keskiviikkona lastenlääkäri tutkii mikä polvessa on. Tyttöä se ei haittaa ollenkaan, konttailee ja nousee polviseisontaan jne, kipeä ei tunnu olevan vaan jokuhan siinä varmaan on kun ei oikene. Toivottavasti ei mitään isoa, leikkausta vaativaa juttua tms. kuitenkaan. Ilmoittelen kun olen viisaampi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^

Hyppykiikku kannattaa varmaan jättää tauolle, sitä kun eri muutenkaan suositella, mutta jos on jotain tollasta toispuolisuutta tms. niin en usko että tekee hyvää senkään vertaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Hyppykiikku on ollutkin pois käytöstä siitä kun tenava lähti liikkeelle, silloin tällöin oli huvitteena tuossa 6 - 8 kk iässä. En kyllä ole kuullutkaan ettei sen käyttö ole suositeltavaa. *menee googlaamaan*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis kai se ihan "normilapsella" on ok silloin tällöin, mutta jos on jotain häikkää niin fyssarit ei oikein suosittele, ei tue motorista kehitystä. Esim. meillä on kaikki lapset olleet lievästi ylijänteviä tai vaan jänteviä, niin hyppykiikkua ei ole suositeltu, koska se asento siinä on liian suora.

Ajattelin nyt tuolla varoituksella vaan sitä, että jo teidän neidin jalassa tosiaan on jotain, niin silloin ehkä ei kannata hyppyytellä, mutta jos se ei ole enää käytössä, niin sittenhän ei mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Epäilen, että meillä sairastettiin vauvarokko. Tauti alkoi viime viikon keskiviikona ja nyt sunnuntaina ihottuman näköiset näpytkin ovat jo häipyneet (tai no pyllyssä on vielä näkyviä näppyjä, jotka ovat kuitenkin paranemassa eli sellaisia vesirokon näköisiä näppyjä, jotka ovat kuivumassa pois). Kuinka pitkässä karenssissa meidän kannattaa vielä olla, että ei tartutettaisi muita lapsia? Alkaa itsellä jo vähän poltella päästä ihmisten ilmoille...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvarokko eli kolmen päivän kuume

Tartunta:

Tauti johtuu viruksesta, joka on erittäin tarttuva ja leviää ilmasta. Lapsi saa kuumeen 5-15 päivän kuluttua tartunnasta.

 

Päiväkoti:

Lapsi voi mennä päivähoitoon, kun lämpö on normaali ja kun hän voi leikkiä ja olla mukana hoitopaikan päivärytmissä tarvitsematta erityishuomiota.

 

 

 

tämä sairaslapsi.com sivustolta, joka siis on luotettava

Edited by pahe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli periaatteessa jätin muskarin tänään turhaan väliin. No, kerkeehän tässä girl_crazy.gif

Kiitos vastauksesta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, taalla on nyt vauvalla tikku kynnen alla, olen jo kokeillut imettaessa sita ronklata pinseteilla mutta en saa otetta :girl_mad: Onko mitaan vippaskonsteja? Laitoin siihen sormeen nyt sudocrema (antiseptinen peppuvoide) ettei nyt ainakaan tulehtuisi. Vauvaa se ei sinallaan haittaa, mutta sormea ei saa ronklata kuten ei tavallisestikaan saa kynsia leikata. Taalla aloitellaan ryomimista, joten kivat naa meidan lautalattiat :hysteric:

 

Muoks. Kaytiin muskarissa ja saatiin sielta homeopaatilta silica 30c:ta, katsotaan lahteeko silla itsestaan :girl_smile:

Edited by Annick

Share this post


Link to post
Share on other sites

olen huolissani tytön syömisestä. Yhtäkkiä muutama viikko sitten alkoi takuta syöminen urakalla. puuro, jota saattoi mennä ihan kivasti iltasin ja aamusin, ei mene oikeastaan lainkaan (ehkä 10 lusikallista parhaillaan, aiemmin saattoi mennä 1,5dl vettä tehty puuro), muut ateriat meni parhaillaan 3/4 iso purkillinen, nyt hädin tuskin pieni purkillinen jos sitäkään. Syöminen on mennyt sellaiseksi, että syö muutaman lusikallisen ja alkaa syleksimään ruokaa pois. Maidon avulla saattaa mennä vähän paremmin. Ja nyt muutaman kerran on käynyt niin, että on syönyt kohtuullisesti ja sitten kun pienen tauon jälkeen vielä yritän antaa ruokaa, niin neiti oksentaa ruoan pois.

 

banaani, päärynä, leipä menee, mutta pitäneis sitä syödä muutakin. maito menee myös, tosin ei ole ikinä juonut isoja annoksia kerralla (ehkä max 80ml).

 

Neidillä on nyt ollut viikon flunssa, osittain voi johtua siitäkin syömisongelmat, mutta kun sitä ongelmaa on ollut nyt jo useamman viikon. pitänee huomenna soittaa neuvolaan ja kysyä neuvoa.

 

voisiko tuo syömisongelma johtua siitä, kun aloitettiin vierottamaan korvikkeesta lehmänmaidolle?? neiti on pirteä eikä mitään, mutta tuo syöminen huolettaa.. kun on muutenkin niin hoikkanen tyttö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

osaako joku kertoa kuinka monta päivää voin katella esikoisen (2v9kk) hankalaa hengitystä kotona. me saatiin syksyllä ventolinea ja sillä ajattelin koittaa lääkitä tuota poikaa. mut tuo kyllä kuulostaa mielestäni kurkunpään tulehdukselta (jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin yöllä ollaan päivystyksessä :girl_sigh:). mut jos ei tarvii mennä sairaalaan, niin voinko odottaa pari päivää ja koittaa kotona jos lääkkeet auttaa? vien kyl heti pivystykseen jos alkaa pahalta näyttää.

 

muoks. olipa sit taas kurkunpääntulehdus ja päivystyksessä käytiin hengitteleen yöllä avaavaa lääkettä, kun ei kotikostit enää auttanu

Edited by anemone83

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Hyvä, että olette saaneet jo apua. Mä suosittelen aika herkästi lähtemään näytille hengitysvaikeuksien vuoksi. Eikös kurkunpääntulehduksen tyypillinen oire ole haukkuva yskä? Siihen ei käsittääkseni Ventoline edes auta, vaan ensiapuna hengitetään adrenaliinia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^en tiiä mitä lääkettä sairaalassa sai tuohon kun oli miehen kaa siellä kahdestaan. Aamulla taas kuulosti lähes yhtä pahalle, mutta pystyssäolo auttoi tarpeeksi. meitä vaan hämäs alkuun kun ekaa kertaa pojalla tuon tulehduksen kuuli jo päivällä (aiemmin oireillu vaan öisin). ja syksyllä pojalla oli joku hengitystiejuttu, mitä pelkäsin nyt alkuun (silloin oltiin sairaalassa 3 päivää)

 

kuinkas monta päivää tuolla esikoisella saa olla korkea kuume (>39) ennen kun pitää/kannattaa mennä näytille? jos kuitenkin tuntuu jaksavan kohtuullisesti, syö ja varsinkin juo hyvin ja lääkkeet auttaa kuitenkin hetkellisesti pitämään kuumetta alempanakin?

 

tähän mennessä kaikki taudit tuota viime syksystä lukuunottamatta on menny päivässä ohi, niin ei aavistustakaan mitä tehdään lapselle joka on jopa pari päivää kipeänä :girl_haha:

Edited by anemone83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon vienyt korkeassa kuumeessa lääkäriin, jos kestää kauemmin kuin kolme päivää. Ja yleensä on löydöksenä sitten ollut jo korvatulehdus. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitenkäs monta päivää sitä pitää "katsella" alle vuotiaan ripulia, ennen kuin pitäisi huolestua ja viedä lääkäriin?? Meillä muilla myös sama tauti oli/on, mutta neiti ei suostu pahemmin syömään. Juo onneksi korviketta, että ei vallan nestehukkaa tule. Aika lievänä tuo ripuli on onneksi, kun ei montaa kertaa päivässä tule, mutta kuitenkin..

 

Ja mitenkähän monta oireetonta päivää pitäisi olla, että hoitoon voi viedä?? Tuolla taudilla näyttäisi olevan pitkähkö itämisaika: mies sairastui vajaa 2 vkoa sitten keskiviikkona, minä nyt pe-iltana ja neiti lauantai-aamuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sairas lapsi-sivustolta:

-Useimmissa tapauksissalapsen vointi paranee parissa päivässä, ja sairaus häviää kokonaan 5-6 päivän kuluttua.

-Lääkäriin otetaan yhteyttä seuraavana päivänä: Jos ripuli kestää kauemmin kuin kaksi päivää, eikä lapsi halua juoda. Jos lapsi on viimeisen vuorokauden aikana oksentanut useammin kuin 10 kertaa, ja hänellä on ollut samanaikaisesti ripulia, ja hän on alle 2-vuotias. Jos ulostuksessa on verta. Jos lapsen paino on oksentelun aikana laskenut yli 5%.

-Lääkäriin on otettava heti yhteyttä: Jos lapsen vatsakivut jatkuvat. Jos lapsen yleisvointi on kovin huono ja hän on veltto ja haluton.

 

 

Tartunta:

Johtuu useimmiten vatsa- ja suolistotulehduksesta, joka voidaan todeta ulosteesta löytyvistä viruksista tai bakteereista. Nämä voivat levitä ulosteesta käsiin ja sen jälkeen suuhun, leikkikaluihin ja ruokatarvikkeisiin.

 

Käsien pesu on hyvin tärkeää, erityisesti ennen ruokailua ja vessassa käynnin jälkeen, että taudin leviäminen ehkäistään. Sekä lasta koskettaneen aikuisen että lapsen itsensä on pestävä kätensä.

 

Päiväkoti:

Lapsi voi mennä päivähoitoon, kun uloste on normaalia ja oksentelu on loppunut, ja kun hän voi leikkiä ja osallistua hoitopaikan toimintaan tarvitsematta erityishoitoa.

Edited by Neven

Share this post


Link to post
Share on other sites

mikähän on neitiin n.4k iskenyt, kaks päivää peräkanaa eri aikoihin puolen päivän jälkeen on iskenyt itku+puklu"kohtaus". ei mielestäni oo syöny (ainakaan tänään) liikaa, hiukan nuhainen ehkä, ei mainittavia mahaongelmia.

 

jotain normaalia vai erikoisempaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysyn täälläkin

 

 

Lapsi söi/jöi/nuoli pumppupullollisen saippuan alla pidettävää lautasta. Lautasella nyt ei hirveesti ollut saiputta ehkä aavistus vaan veden joukossa. En siis tiedä mitä teki, kuulin että otti lautasen ja seuraavana se lautanen oli lattialla ja poika tuli kakoen pois. Itse työnsi sormet kurkkuun ja oksensi. Pahemmin en huolestunut, naureskelin vaan että nytpähän on pesty suu saippualla ja annoin vettä perään.

 

Kävin sit netissä lukemassa ja siellä oli jossain tosiluotettavassa keskustelussa ettei missään nimessä saa vettä juottaa päälle. Teinkö mä nyt suuren virheen. Kävin myrkytystietokeskuksen sivuilla ja siellä luki että veden juottamista on vältettävä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysyn täälläkin

 

 

Lapsi söi/jöi/nuoli pumppupullollisen saippuan alla pidettävää lautasta. Lautasella nyt ei hirveesti ollut saiputta ehkä aavistus vaan veden joukossa. En siis tiedä mitä teki, kuulin että otti lautasen ja seuraavana se lautanen oli lattialla ja poika tuli kakoen pois. Itse työnsi sormet kurkkuun ja oksensi. Pahemmin en huolestunut, naureskelin vaan että nytpähän on pesty suu saippualla ja annoin vettä perään.

 

Kävin sit netissä lukemassa ja siellä oli jossain tosiluotettavassa keskustelussa ettei missään nimessä saa vettä juottaa päälle. Teinkö mä nyt suuren virheen. Kävin myrkytystietokeskuksen sivuilla ja siellä luki että veden juottamista on vältettävä.

 

Hän on kuitenkin oksentanut armasti lähestulkoon kaiken saippuan joten ei varmasti ole mitään hätää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mitä kannattaa tehdä jos epäilee korvatulehdusta? oireet: pään pyörittely, huuto!, nuha, yskä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now