Hyppää sisältöön


Kuva

Paino ja raskaus


 • Kirjaudu vastataksesi
32 vastausta aiheeseen

#1 äippä 75

äippä 75

  Aloittelija

 • Jäsen
 • Piste
 • 12 Viestit

Lähetetty 22 marraskuu 2009 - 11:34

En löytänyt asiasta mitään niin ajattelin aloittaa uuden aiheen!
ELI.
Mulla on kolme raskautta takana. Jokaisesta on tullut painoa YLI 20KG.
Onko jollain jotain neuvoa millä välttäisin hurjan painon nousun????
Käyn päivittäin lenkillä(30-45min) ja syön monipuolisesti.

#2 Mari77

Mari77

  Tavis

 • Jäsen
 • PistePiste
 • 36 Viestit

Lähetetty 22 marraskuu 2009 - 12:25

minulla ensimmäinen raskaus ja ollut aivan valtava nälkä koko ajan. vaikka alussa vasta mennään, niin tuntuu, että on jo paino alkanut nousta. Minulla "ongelma" se, että en jaksa väsymyksen vuoksi liikkua niinkuin ennen. Olen käynyt kuntosalilla juoksemassa ja nyt täytynyt kävellä. Liikunnan vähäinen määrä yhdistettynä jatkuvaan nälkään, melkoinen yhtälö. Hyviä neuvoja siis täälläkin kaivataan....Ensi viikolla on eka neuvoila,jossa aion kysyä kanssa neuvoa.

Lähetetty kuva

#3 Maizul

Maizul

  Tavis

 • Jäsen
 • PistePiste
 • 24 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2009 - 16:12

Mulle puhkesi raskausdiabetes ja oon nyt reilut 10 viikkoa ollut raskausdiabeetikon ruokavaliolla. Painoa on tänä aikana tullut vajaa 2 kiloa. Kokonaispainonnousu on 11 kiloa ja normaalipainosesta (painoindeksi 22) lähdin tätä massaa kerämään. ;) Nyt ollaan jo viikolla 36 +4.
Eli käyn päivittäin köpöttelemässä lenkin (sauvoilla tai ilman), koetan mennä mahdollisimman ripeästi ja lenkkeillä noin 45-60 min kerrallaan. Kävin myös välillä uimassa reilun 30 minuuttia, jos ilmat oli kurjat. Välillä olen laskenut lenkiksi ihan shoppailun ostarilla tai muun hyötyliikunnan, ei kannata olla itselleen liian ankara..
Ruokavaliossa tärkeintä on syödä tasaisin väliajoin.
Syön aamupalan klo 8-9 väliin
- leivän, päällä margariinia, leikkelettä, juustoa ja kasviksia sekä maitokahvin
Lounas noin klo 11
peruna tai täysjyvä riisiä/pastaa, noin 1,5 desiä
lihaa, kalaa tai kanaa noin 150 grammaa
salaattia paljon ja öljyistä salaatinkastiketta
leipä margariinilla
lasi maitoa
Välipala noin klo 15
Leipä, margariinillä leikkeleellä ja kasviksella, hedelmä tai marjoja, teetä
Päivällinen noin klo 18
Kuten lounas, tai esim 3 desiä keittoa, 2 desiä makaroonilaatikkoa yms
reilusti kasviksia, lasi maitoa, leipä margariinilla. Hedelmä tai marjakiisseliä jälkkäriksi
Iltapala noin klo 21-22
Leipä päällisillä, viili, sokeritonta kaakaota tai glögiä

Kaiken mahdollisen syön sokerittomana ja täysjyvänä, vaalean leivän ja höttöhiilarit oon jättänyt minimiin. Mulla oli ongelmana se, että ruokavälit kasvo kauhean pitkiksi ja sitten oli kauhean nälkä ja tuli syötyä ihan liikaa kerralla, eikä tullut tehtyä laadukkaita valintoja. B) Aika paljon sitä saa syödä, eikä ihan kauheasti ole tarvinnut kärsiä. Tämä on on toiminut ihan kivasti sekä sokerien hallinnan suhteen, että oman painonhallinnan suhteen.. vaikka olen mä sitten paljon nurissutkin kun on niin KAUHEETA olla ilman herkkuja :D
Näitä painoa ja terveyttä koskevia ketjuja on muuten luultavasti tuolla terveyspuolella enemmän ;)

#4 Kerttu

Kerttu

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 2 927 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2009 - 16:46

Sopiva painonnousu riippuu tietysti lähtöpainosta :) Mulla on sellainen kokemus, että usein hyvin hoikat odottajat kerää paljon painoa ja toisaalta ylipainoiset taas vähän painoa. Tämä jos on ihan perusterve eikä ole raskausdiabetesta tai muuta häiritsemässä. Mä siis uskon, että ihmisen kroppa on viisas ja toimii tarkoituksenmukaisesti: hoikka kerää vähän enemmän vararavintoa kiireistä pikkuvauva-aikaa ja imetystä varten, valmiiksi ylipainoisella taas ei ole siihen tarvetta ja silloin paino ei nouse yhtä paljon.

Uskon (kokemukseen perustuen) myös, että se paino, mikä vain tulee myös lähtee mutta paino, jonka kerää syömällä herkkuja, ei lähde niin helposti.

Lähetetty kuva Lähetetty kuva


#5 Delilah

Delilah

  Tavis

 • Jäsen
 • PistePiste
 • 33 Viestit

Lähetetty 27 marraskuu 2009 - 12:30

Jos oikein muistan ekasta raskaudestani, niin sillon painoa tuli jotain 12-13 kiloa kaikenkaikkiaan. Nyt olen rv 25+0, niin painoa on tähän mennessä tullut vasta 1,5-2 kiloa. No tämä taas johtuu ehkä siitä, kun olen ylipainoinen jo alunperinkin, niin lääkäri suositteli, ettei paino saisi nousta juurikaan raskausaikana, koska kyllä vauva saa "omansa" minusta joka tapauksessa. Katotaan, mihin tuo lopullinen kilomäärä sitten kasvaakaan synnytyksen alkaessa. :)
Lähetetty kuva

#6 marlee

marlee

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 513 Viestit

Lähetetty 28 marraskuu 2009 - 01:50

Painon kertyminenhän on ihan yksilöllistä, kuten moni on maininnutkin. Eri asia sitten sen pois lähtemisen suhteen on, onko "ekstra"paino (vauvan ja lisukkeiden lisäksi :P ) tullut turvotuksella vai herkuilla. Turvotuksille ei voi oikein mitään raskausaikana, paljon vain vettä ja vähän liikuntaa kaveriksi, niin nesteet ehkä liikkuu hieman vilkkaammin kropassa :) . Ruokavalioon voi ja kannattaa kiinnittää huomiota ja liikkua kannattaa, jos vain jaksaa ja pystyy. Jos ruokavalio teettää ongelmia, voi neuvolasta pyytää ohjeita esim. raskausdiabetes-ruokavaliosta. Se on terveellinen ja tasapainoinen vaikkei sokerit olisikaan koholla ja ainakin siitä saa vinkkejä miten omia ruokailutottumuksia voisi muuttaa. Vauvan synnyttyä vaikka imetys kuluttaa paljon, osalla kilot lähtee sillä ja osalla pysyy.

Ihan yksilöllistä, aineenvaihdunnasta ja toki ravinnosta ja liikunnasta riippuvaa on sekä painon kertyminen että lähteminen.

Lähetetty kuva

Lähetetty kuvaKaikki kirjoittamani tekstit on tarkoitettu vain ja ainoastaan tälle foorumille.
Niitä EI SAA lainata, kopioida eikä muutenkaan käyttää ilman lupaani tämän foorumin ulkopuolella.

#7 Sinikello

Sinikello

  Aloittelija

 • Rekisteröitynyt
 • Piste
 • 8 Viestit

Lähetetty 29 marraskuu 2009 - 14:34

juu mäkin olen huolissani (hieman) raskauden tuomista kiloista, sillä oon painoindeksissa 30 nyt. oon kyllä saanut jo keväästä tiputettua 10 kg pois elopainosta, mutta..
Oottelen ekaa neuvolakäyntiä jossa saan toivottavasti vinkkiä, voinko jatkaa painonpudotustani raskauden aikana. Syön päivittäin noin 1500 kcal, välillä enemmän ja siitä syystä ei paino tipu nopeasti vaan välillä esim 100 g/2 vkoa..
niin ja pituutta on siis 162 ja painoa nyt noin 80 kg.. <_<
Lähetetty kuva

#8 Puutiainen

Puutiainen

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 243 Viestit

Lähetetty 21 joulukuu 2009 - 18:34

Nostan tämän.

Millaista viikkotahtia teillä on paino noussut? Minulla on yläkäyrillä, eli 500 gr viikossa. Sitä vahtia on tullut koko raskauden ajan, joten tällä tahdilla painoa tulee loppuun mennessä ihan liikaa. Alussa paino oli paljon turvotusta, koska ekoilla viikoilla pieneksi jääneet housut mahtuvat taas jalkaan.

Herkkuja ei tee yhtään mieli, mutta ruokaa syön kyllä reippaasti (siis välipaloja). Ainoa, josta keksin tinkiä, on mehut, joita veden vaihteluksi jatkuvaan janooni tykkään juoda. Muuten ei ole enää kuin annoskoon pienentäminen tai ateriavälin kasvattaminen, mikä tietää nälässä oloa.

Neuvolassa neuvottiin kiinnittämään painoon huomiota, mutta yhtään toimivaa keinoa tilanteeseeni en kuullut.

Help :unsure:

#9 Vieras_Remuliina_*

Vieras_Remuliina_*
 • Guests

Lähetetty 21 joulukuu 2009 - 18:57

^ Sama täällä, paitsi että pahimmillaan painoa tuli alkuraskaudessa yli kilo viikossa :blink: . Neuvolantäti jopa epäili viimeksi että vaaka olisi rikki...Nyt painonnousu on onneksi vähän tasoittunut, pari viikkoa paino jopa pysyi samoissa lukemissa kunnes pari päivää sitten se taas pompsahti kilon ylöspäin edellispäiväisen huonohkon ruokavalion seurauksena (nyt siis jo +7kg ja raskausviikko 16 :angry: ).

Ruokavalio mulla yleisesti ottaen on terveellinen, syön aikalailla samaa ruokaa kuin ennen raskautta ja silloin olin ihan normaalipainoinen. Herkuttelua harrastan aika harvoin. En siis myöskään keksi mistä vähentäisin kalorinsaantia - nälässähän ei kai raskausaikana saisi olla. Olenkin päätellyt että jotkut ihmiset vaan saavat raskaana ollessaan ylimääräistä painoa normaalia enemmän, johtuipa se sitten geeneistä tai mistä hyvänsä, ja niin kauan kun ruokavalio on sikiölle hyvä ja oikea, painonnoususta tuskin on muuta kuin esteettistä haittaa äidille ;)

#10 Nadda

Nadda

  Ei muuta elämää

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePistePiste
 • 5 154 Viestit

Lähetetty 21 joulukuu 2009 - 19:09

Mulla on kokemusta kahdesta erilaisesta painonnoususta raskauksissa, joten en täysin allekirjoita sitä, että painonnousu olisi yksilöllistä.

Raskaudet menivät muuten samalla tavalla, mutta ensimmäisessä raskaudessa mulla todettin raskausdiabetes jossain viikoilla 30+. Toisessa raskaudessa taas olin radi-potilas alusta lähtien, jolloin tietysti olin radi-dieetillä koko raskausajan. En siis syönyt mitään herkkuja, ja noudatin säännöllistä ruokavaliota. Ensimmäisessä raskaudessa kokonaispainonnousu oli 12 kg ja toisessa 4,5 kg. Väitän siis, että tuo ruokavalio oli avainasemassa painonnousussa. Kannattaa vaikka googletella, mitä radilaiselle suositellaan syötäväksi raskausaikana, koska sama ruokavalio sopii muillekin odottajille. :)

Mainittakoon vielä, että painoindeksi molempien raskauksien alussa oli 22.

Viimeksi muokannut Nadda, 21 joulukuu 2009 - 19:10 .

Spoiler

#11 Vieras_Remuliina_*

Vieras_Remuliina_*
 • Guests

Lähetetty 21 joulukuu 2009 - 20:06

^ Toki tuokin varmaan on ihan totta että jos alkais erittäin tarkalle ruokavaliolle, voisi painonnousuun yrittää vielä vähän vaikuttaa. Mutta haluan edelleen korostaa, että omakin ruokavalioni on terveellinen ja jonkun nettilaskurinkin mukaan olen saanut ruoasta kaloreita n.2000/päivä, minkä ei vielä kuuluisi lihottaa 176cm pitkää, liikuntaa harrastavaa ihmistä. Olen myös käsittänyt että yleisesti ottaen raskausaikana ei ruokavaliota tarvitse tarkkailla erityisen paljon välttääkseen ylimääräisen painonnousun, vaan yleensä normaali ruokavalio riittää pitämään painon kurissa. Mun kohdallani näin ei vaan ole, mutta koska kaikki on muuten kunnossa verenpaineesta ja hemoglobiinista lähtien, en näe tarvetta enää karsia niistä vähistä nautinnon hetkistä joita nyt itselleni toisinaan suon :rolleyes:

Muoks. Ja tosiaan piti vielä mainita että n. viikoilla 6-8 söin vähän mitä sattuu pahoinvoinnista johtuen, mutta en mielestäni ihan niin paljoa että olis oikeuttanut siihen yli kilon viikottaiseen painonnousuun :P

Viimeksi muokannut Remuliina, 21 joulukuu 2009 - 20:11 .


#12 Puutiainen

Puutiainen

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 243 Viestit

Lähetetty 21 joulukuu 2009 - 20:20

Naddalle kiitos radi-vinkistä. Pitääpä tutustua.

Minua vaivaa kyllä laiskuuskin, sillä syön lounaan töissä, jossa on yleensä hyvää ja monipuolista kotiruokaa. Välipaloja syön nyt 2-3 enemmän, mutta ne ovat yleensä pari hedelmää tai jugurtti kerrallaan. Leipänä syön ruisleipää. Joten vaikka itsekin huomaan, että näillä valinnoilla ei ole mitään kehuttavaa merkitystä, tuntuu kauhean vaivalloiselta alkaa tekemään joka aterialle oikeat dieettiruuat. :rolleyes: Kai se on pakko. 20 kg pudottaminen raskauden jälkeen tuntuu mahdottomalta urakalta....

#13 Nadda

Nadda

  Ei muuta elämää

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePistePiste
 • 5 154 Viestit

Lähetetty 21 joulukuu 2009 - 22:35

No, mäpäs laitan vielä tähän, miten mä söin raskausaikana. Mun laskennallinen tarve ilman liikuntaa on 1400 kcal/vrk, mutta raskausaikana se oli 1600 kcal. En noudattanut kaloreita pilkuntarkasti, vaan söin tuntumalla samanlaisia määriä kaloreita joka päivä.

Aamupala: tee, leipä/puuro, maustamaton jogurtti tai viili, sokeroimaton mehukeitto
(Välipala: hedelmä)
Lounas: esim. pari pientä perunaa, kalaa, salaattia, pieni leipä, lasi rasvatonta maitoa
Välipala: hedelmä/leipäpala/pulla, tee
Päivällinen: esim. keitto, leipäpala, lasi maitoa
Iltapala: tee, leipäpala, hedelmä

Tällä ruokavaliolla ei tarvinnut olla nälässä, koska ateriaväli oli 2-3 tuntia ja kyllä tuossa sai tarpeekseen syödä.
Spoiler

#14 alannee

alannee

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 3 280 Viestit

Lähetetty 22 joulukuu 2009 - 08:39

Jos haluaa tarkastella omaa ruokavaliotaan tarkemmin, niin suosittelen ilmaista Kiloklubia. Tuolla voi valita omaksi profiiliksi olevansa raskaana, ja siellä voi seurata sekä ruuan määrää että laatua.
Voitto (rv 30+6) 5.5.2010
Sointu (rv 36+5) 19.2.2012


Lähetetty kuva Lähetetty kuva

Voitto-poika ja Kevätkääryle.

#15 PMLats

PMLats

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 4 273 Viestit
 • Location:Vantaa

Lähetetty 23 joulukuu 2009 - 14:22

Mulla on nyt toinen raskaus menossa, ja painoa tuntuu tässäkin taas kertyvän se keskimäärin 500g/viikko ihan alusta alkaen. Eli kokonaisuudessaan mentäneen jälleen lähelle 20 kiloa. Mulla ihan vikoilla viikoilla ei tosin paino enää niin merkittävästi nouse.

Sinänsä jännä, että mulle mun terkat (odotusaikoina ollut jo 4 eri terkkaa yhteensä) on aina kuvailleet painonnousua maltilliseksi. Lähtöpaino on ollut normaalipainon ylärajan tuntumassa (tosin 15 vuotta kestänyt voimailuharrastus on tuonut lihasmassaakin melko mukavasti), joten alhaisesta lähtöpainostakaan ei ole kyse.

Ekan synnytyksen jälkeen olin vähän lähtöpainon alle vajaassa vuodessa ilman erityisen suuria ponnisteluja (tosin minä en laske grammantarkkaa ruokavaliota tai päivittäisiä lenkkejä vielä suuriksi ponnisteluiksi :D)

Mutta tosiaan, mä olen saanut kerätä läskiä ihan rauhassa odotusaikana, eikä kukaan ole siitä juuri huomautellut :D

#16 Aune

Aune

  Aktiivi

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePiste
 • 328 Viestit

Lähetetty 01 tammikuu 2010 - 15:29

Mulla on noussut paino 10kg ja viikkoja vasta 30 kasassa (BMI alussa 19, paino 51,5 kg, pituus 164cm). Ei taida terkka hyvää tykätä, kun kuukauden aikana painoa on tullut 3 kg lisää.. joulun aikaan on tullut syötyä ihan miten sattuu. Oikeastaan samanlainen meininki on ollut jo joulukuun alkupäivistä saakka. Nyt täytyy ottaa itseään niskasta kiinni, että saan syöpöttelyni kuriin vielä kohtuu ajoissa. Lapsi itsessään on painokäyrien alarajoilla painoarviossa, mutta kyllähän tämä tämmöinen syöpöttely voi näkyä muussakin kuin lapsen painossa. Sokeri on maistunut joulun aikaan liiankin hyvin.

Onneksi parin päivän päästä pääsee takaisin kotiin miehen kanssa, joten herkuttelut vähenee automaattisesti. Kotiin kun ei osteta keksejä eikä pullia, vaan kerran tai kaksi kertaa viikossa hemmotellaan jollain makealla itseämme. Ja silloinkaan ei mahdottomia määriä. Nyt joulun aikaan pöydät on notkuneet herkuista aamusta iltaan, joten on tullut koko ajan napsittua kaikenlaista. Yöh..

Tyttö 03/10

Poika 10/11


#17 neitikesaheina

neitikesaheina

  Tavis

 • Jäsen
 • PistePiste
 • 30 Viestit

Lähetetty 29 tammikuu 2010 - 11:30

Moikka,

Mulla tais olla BMI joku 26 raskauden alkaessa eli lievä ylipaino standardien mukaan. Tosin käyn ahkerasti puntilla ja lihasmassan osuus kehosta on norminaista isompi, joten en tuosta alkupainosta huolissani ollut. Nyt on rv 30 alkamassa ja paino on noussut 13-14 kiloa jo tässä vaiheessa eli alusta lähtien se 0,5 kg/viikko. En oo omasta mielestäni ihmeemmin porsastellut ruoan kanssa tai "syönyt kahden edestä", mutta hieman normaalia vapaammin kyllä. Liikkunut olen edelleen 4-5 kertaa viikossa tosin kevyemmin kuin aiemmin. Ja silti se nousee.

Ensin meinasin stressata täältä lukiessani, että suurin osa selviää koko raskaudesta paljon pienemmällä painonnousulla. Sitten päätin, että kirjottelen tänne omasta tilanteestani, josko se jotain vastaavassa tilanteessa olevaa lohduttaisi. Ja kyllä se paino sitten vauvelin jälkeen lähteekin, joskin mun tapauksessa tiedän sen vaativan kovaa työtä.

#18 sin

sin

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 4 518 Viestit

Lähetetty 29 tammikuu 2010 - 23:32

Rv 30+0, painon lisäys 12,9kg lähtöpainoon. Liikkuminen on jäänyt supistelujen ja selkäkipujen takia ihan minimiin, syön kun on nälkä mutta olen jättänyt herkuttelut huomattavasti vähemmälle kuin ennen, ts. en osta karkkia vaan syön hedelmiä. Limut on vaihtuneet sokerittomiksi, maito rasvattomaksi ja pyrin pitämään muutenkin terveellisestä ruokavaliosta kiinni. Mutta jatkuva nälkä yhdistettynä liikkumattomuuteen tekee tepposet.. Vaan en aio ottaa siitä ihmeemmin stressiä, tiedän että loppuajasta on tuskaista olla ylimääräisten kilojen kanssa, siitä syystä pyrinkin välttämään ylimääräistä painonnousua. Mutta en sentään itku kurkussa ja pipo tiukalla, vaan katson vaan tarkemmin mitä syön. Palautua aion synnytyksen jälkeen alkuperäisiin mittoihin, muuten menee henkisellä puolella liian rankaksi. Ällöttää katsoa peiliin <_<

Maailmani kaksi napaa
Poika 09/2001 + Tyttö 04/2010


Kirjoituksiani ei saa julkaista vauva.infon foorumin ulkopuolella ilman lupaa.
Lähetetty kuva


#19 Empsu

Empsu

  Addikti

 • Aktiivijäsen
 • PistePistePistePiste
 • 1 645 Viestit

Lähetetty 30 tammikuu 2010 - 13:03

Onko siis joku saanut ihan ns. luvan laihduttaakin raskauden aikana?!? Itse olen vain kuullut varoitteluja laihdutuksesta, vaikka mullakin elopainoa on ihan liikaa.
Lähetetty kuva ***********************************************************************************
Kaikki kirjoittamani tekstit ja julkaisemani kuvat on tarkoitettu vain ja ainoastaan tälle foorumille. Niitä ei saa lainata, kopioida eikä muutenkaan käyttää ilman lupaani tämän foorumin ulkopuolella.

#20 Vieras_Raparperityttö_*

Vieras_Raparperityttö_*
 • Guests

Lähetetty 06 joulukuu 2010 - 19:02

Varmasti puhuttu ja täysin läpikäyty aihe. Nostan silti esiin ;)

Itsellä hieman ahdistaa oma painonnousuni (olen rv 31 ja painoa tullut jo 14 kiloa... :( ) Voin pahoin lähes 4 kk jonka aikana söin melko terveellisesti, hedelmää ym. terveellistä meni paljon mutta myönnän että hampurilainenkin maistui välillä. Kun puolenvälin jälkeen sain ensimmäksen huomatuksen painostani lääkäriltä niin se hieman hätkähdytti ja rupesin kiinnittämään painoon/syömiseen enemmän huomiota. Silti paino on noussut koko ajan sen 600-700 gramman viikkotahdilla. Raskauteni on ollut siinä mielessä erittäin helppo että tuskin mitään kipuja ym. epämukavuuksia on ollut mikä on mahdollistanut liikkumisen lähes päivittäin. Kävely on lempiharrastukseni. Olen muutenkin energinen ihminen, tykkään touhuta ja aineenvaihdunta on toiminut moitteettomasti. Ja kaikki arvoni ovat neuvolatädin sanojen mukaan "moitteettomat".

Tässä siis puolustukseni ;) Mutta silti tuo hirvittävä määrä kiloja masentaa.. Olen googlettanut aiheesta paljon ja tuntuu että olen ainoa kilojeni kanssa. On nähtävästi jotenkin muodikasta lihoa vain kaksi kiloa raskauden aikana joka sekin on loppuajan turvotusta. En vain tajua miten joku tähän kykenee.. Varsinkin kun aiheesta vastikään tehty tutkimus osoitti että yli puolet naisista lihoo raskauden aikana 15-20 kiloa. Missä nämä kohtalotoverini lymyilevät? ;)

Terveydenhoitajani neuvolassa on kyllä todella herttainen, hän ei pahemmin asiasta nalkuta, muistaa aina vaan mainita että raskaudet ovat todella erilaisia. Voihan se toki olla että synnytän helmikuussa jättiläisen :D tosin painoarvio on keskikäyrillä nyt ja sf mitta samoin..

Kiitos kun sain purkaa tätä itsenäisyyspäivätorttujen jälkeistä huonoa omaatuntoa :D Olen uusi palstalla ja iloisesti yllättynyt miten fiksua porukkaa täällä on! :)