toukka

Vauvojen Vessahätä Viestintä ja Vaipattomuus

272 posts in this topic

Mulle ei ole itselleni mikään ongelma alkaa pissattaa öisinkin, mutta kun tuo meidän vauva on sellainen että se edelleen säikähtää jos sitä yrittää pissattaa puoliunessa. Ihan täysin en taas viitsisi herättää, kun sitten on taas aikamoinen työ nukuttaa uudelleen. Imetys sujuu tosi hyvin ilman että vauva kunnolla edes herää, yleensä tiedän peukalon maiskuttelusta että nyt sillä on nälkä ennenkuin se edes ehtii mitään äännähtää - onko mitään toivoa saada pissatus sujumaan yhtä helposti? Ja miten tää pitäis aloittaa? Meillä on vati kyllä sängyn vierellä, ja ihan muutama kerta ollaan aamuyöllä onnistuttu pissattamaan niin että vauva ei raivostu, mutta silloin se onkin ollut melkein hereillä jo.

 

Meillä on edelleenkin sama ongelma, välillä menee paremmin välillä ei. Jos poitsua ei vessata, saattaa joskus tehdä pissat rauhassa imetyksen aikana vaippaan, mutta useimmiten syö vähän ja herää hirveän käninän saattelemana siihen, että joutuu pissaamaan vaippaan. Ja silti saattaa känätä myös potatuksen aikana. Välillä taas herään narinaan eikä poitsu edes suostu ottamaan maitoa vaan haluaa potalle ja rauhoittuu samantien potatuksen jälkeen.. Tuntuu silti, että parempaan suuntaan ollaan menossa ja yleensä kunnon raivarit tulee vain siitä, kun potatetaan turhaan. Täällä kirjoitelleista osalla tuo sängyn vieressä potattaminen toimii paremmin, meillä känä voi tulla ihan yhtälailla sängyssä tai vessassa potattaessa.

 

Eli kauheasti neuvoja ei ole, mutta jos itse koet potattamisen ongelmattomaksi, silloin mun mielestä kannattaa jatkaa, niin vauvakin tottuu siihen vähitellen.

 

Pitää vielä lisätä, että hellepäivien iloksi ostin poitsulle puhallettavan uima-altaan, kun on tykännyt patiolla lotrata veden kanssa ämpärissä tai ammeessa. Altaaseen ei selvästi halunnut pissata, vaan hädän tullessa nousi ja halusi pois altaasta kunnes nostin nurmikolle, missä pissat tuli heti. Toisella kertaa ei suostunut tekemään nurtsipissaa, mutta ei sitten mennyt altaaseenkaan, vaan jäi siihen laidan viereen seisoskelemaan. Vähän ajan päästä tuli pissat siihen patiolle, minkä jälkeen poitsu lähti kömpimään laidan yli veteen :girl_sigh:.

Edited by mirelda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä alettiin VVVtä oikeesti toteuttamaan vasta kun tyttö siirtyi kiinteisiin (5kk ikäisenä) ja juuri tuon kakan kautta. Mä en ole ikinä ollut hyvä havaitsemaan pissavinkkejä mutta kun kiinteä kakka tuli kuvioihin niin sen merkeiltä ei voinut erehtyä. Lisäksi meillä vaan istutetaan pöntöllä joka vaipanvaihdon yhteydessä ja sanotaan "piss, piss, pissa. kakk, kakk, kakka" ja kyllä tuo tuntuu ymmärtäneen mitä siinä pöntöllä pitää tehdä kun onnistuessa niin kovasti kehutaan ja iloitaan.

 

Eli J A W, tsemppiä vaan. Kyllä sitä voi onnistua myöhemminkin, stressiä ei kannata ottaa.

 

Nih ja piti sanoa että näissä pissatuksissa ja kakatuksissa tulee aina sellaisia hyviä ja huonoja kausia. Meillä ei tehty piiiitkiin aikoihin yhtään kakkaa vaippaan, mutta sitten yhtäkkiä taas kaikki kakat silleen salaa puristettiin vaippoihin... Mutta eipä tuo mitään, kyllä tästä vessatuksesta on ainakin se hyöty että en usko tuon ikinä pelkäävän pöntöllä käymistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, en mä tästä stressiä ota, ja siihen en ajatellut mennä, että vartin välein pissattelen tms. Tää on mulle enemmän tällaista äidin huvittamista kokeilulla, että voiks tää oikeasti toimia, kuin mikään periaatteellinen must-have-juttu. Jotainhan sitä pitää täällä puuhata kaikki päivät. grin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yöpissatukseen voi kokeilla että lapsi voi samalla pissata, kun imettää (jos siis öisin imettää). Vaatii hieman akrobatiaa, mutta toi kausi oli meillä aika lyhyt. Jonkun ajan päästä alko tulla pissa ennen syöntiä vatiin makkariin ja pysty imettää taas helposti sängyllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jihuu, meillä on yöpissatukset alkaneet onnistua!

 

Vauva osaa ainakin tällä hetkellä pissata puoliunessa heräämättä ja huutamatta jos vaan katson missä unen vaiheessa nostan vadin päälle. Sen hetken tietää meillä siitä että vauva vaihtaa koko ajan asentoa ja jos vielä vaippakin on kuiva niin on aika suuri todennäköisyys että iso pissahätä on olemassa tai tulossa. Käytännössä teen niin että jos imetyksen jälkeen vauva ei rauhoitu syvempään uneen niin sitten pissatan sen jälkeen. Välillä käy niinkin ettei suostu syömään ennen kuin on pissatettu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertaanpa ylle, että ei lähteny mulla toi VVV toimintaan yhtään. Kuumina päivinä olen tyttöä avovaipalla kytännyt, mutta pissailee tosi epäsäännöllisesti eikä tosiaan oikeen mitään merkkiä asiasta anna. Jatkamme harjoituksia jahka osaa istua. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pieni tauko voi tehdä ihan hyvää, ainaki sen jälkeen jaksaa paremmin :)

Aikaisemminkin saattaa tehdä jo mieli yrittää. Pissatuskin helpottaa kunhan vauvalle alkaa tulla selkeitä rytmejä.

 

Tsemppiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei teille!

 

Kiva lukea näitä pissatusjuttuja. Meillä on nyt reilun 5 kk ikäinen poika, jota on pissatettu ja kakatettu kolmiviikkoisesta asti. Kakan suhteen ollaan onnekkaita: poika kakkaa lähestulkoon aina aamulla ensimmäisen syötön jälkeen, joskus lisäksi iltapäivällä. Saan noin kolme neljästä kakasta suoraan pönttöön.

 

Pissojen suhteen on ollut hyvin vaihtelevaa. Mitään selkeätä vessahätäviestiä lapsella ei ole, niitä on useita erilaisia, täytyy vaan arvailla. Meillä mennään aika lailla kellon mukaan ja tietysti unien jälkeen. Pissatus oli alkuun kukkaruukkuun, sitten lavuaariin ja pönttöön ja nyt toisinaan pottaankin. Välillä hommasta ei meinaa tulla mitään ja välillä taas sujuu.

 

Olen kirjoittanut aiheesta blogiakin: http://vaippaprojekti.blogspot.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostan vanhaa ketjua. Olisi kiva kuulla lisää kokemuksia konkareilta, kun meillä ollaan vasta aloiteltu tätä vaippojen vähentämistä. Olemme alkaneet käyttää vauvaa lavuaarin päällä noin kuukausi sitten (tyttö on nyt 4 kk), ensin vähän laiskemmin ja parin viikon ajan aktiivisemmin. Nyt homma toimii niin hyvin, että melkeinpä harmittaa, ettei aloittanut aiemmin. Päivisin vaippoja kuluu ihan vain muutamia. Öisin emme jaksa viedä pissalle, ja arvelen, että se saattaisi herättää vauvan turhan virkeäksi.

 

Ajattelen tätä juttua jotenkin siitä näkökulmasta, että jos huomaan/aavistan, että vauvalla on pissahätä, niin miksi ihmeessä antaisin tehdä vaippaan! Vastaan muihinkin vauvan ilmaisemiin tarpeisiin, niin miksi en sitten vessahätään. :girl_sigh: Tietty aina ei huomaa ja reissussa ollessa ei ole aina mahdollistakaan pissattaa.

 

En muuten ollut kuullutkaan mistään "vauvojen vessähätäviestinnästä" ennen kuin ihan vähän aikaa sitten tai siis en ollut tiennyt, että tällä on näin hieno nimikin! :tender:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla oli toi sama, että en tiennyt että tällekin on hieno nimi, olin aina vaan puhunut "pissattamisesta". Joka siis meillä ei koskaan toiminut eikä toimi vieläkään, vauva ei vaan kertakaikkiaan viesti vessahätäänsä ja on ihan synnäriltä asti maannut tyytyväisenä vaikka läpimärissä vaatteissa eikä takapuolikaan mene siitä miksikään. Saa nähdä kuin käy kakkosen kanssa, jos sinne asti päästään. Aion kyllä taas yrittää. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin kyllä yleensä sanon vain pissattamiseksi, koska mielestäni en viesti siinä vauvan kanssa paljonkaan, laitan vaan lavuaarille ja odotan että pissaa :D Tai sanon ehkä pisupisu, mutta vauva ei kyllä viesti mitään tai en vaan ymmärrä sen viestejä. Ei meidänkään lapsia ole vaippaan pissaaminen haitannut, mutta ei toisaalta pottaan/lavuaariinkaan pissaaminen, joten minusta meillä on toiminut ihan ok:sti. Ei siis missään tapauksessa niin, että vaippoja ei olisi tarvinnut pestä, mutta niin, että ne on kuitenkin osanneet pissata lavuaariin/pottaan. Varsinkin kakkosen kanssa olen kyllä ollut sen verran laiskakin, etten mitään 10 minuutin välein yrittämistä ole todellakaan kokeillutkaan. (No olin minä laiska esikoisen aikaankin, se sai aina puolialasti täällä makoilla ilman vaippaa, kun en jaksanut pukea eestaas. Kakkosen kohdalla totesin että vauvalle tulee kyllä kylmä sellaisesta, parempi pitää vaatteet päällä :rolleyes: Ja että ei siinä oikeastaan mitään voita, että antaa lapsen pissata lattialle.)

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tosiaan toi on kai eläessään kerran tehnyt pissan muualle kuin vaippaan, ja sekin oli kun tuntikausia pidettiin ilman vaippaa. :) Mutta en mä kyllä jaksa puolta tuntia lavuaarin päällä roikottakaan, joitain minuutteja olen pitänyt kerrallaan. Nyt se istuu potalla mielellään, mutta ei millään tempulla tajua miksi siinä istutaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä aloitin homman niin, että annoin tytölle päivittäin ilmakylpyjä ja seurailin, millä tavalla ilmehtii ennen pissaamista. Sitten aina kun tuli pissa lattialla (muovifroteen päällä makoillessa), sanoin "pis-pis-pis-pissss". Ilmeisesti tyttö oppi yhdistämään pis-pis-äänen ja pissaamisen toisiinsa, sillä heti kun aloin nostaa häntä lavuaarin päälle, tuli pissa kun kuuli äänen (jos vaan oli hätä). Eli onko tämä nyt ns. klassinen ehdollistuminen? Pissalle aina unien jälkeen, syömisen jälkeen, autossa, vaunuissa tai kantoliinassa matkustamisen jälkeen ja muutoin kun näyttää siltä. Tyttö osaa useimmiten jo "odottaa" pissalle pääsyä niin, että jaksaa odottaa sen hetken, kun riisun housut ja vaipan. Kakka on hankalampi, kun se ei tule samalla tavalla ennakoitavasti, vaan pitäisi olla tosi nopea silloin, kun huomaa merkit. Joitain kertoja on onnistunut ja välillä ei.

 

Varmaan tässä ehtii tulla monenlaista takapakkia, mutta en tietenkään ajattele, että näin pienen tulisi osata olla vielä kuiva pitkään aikaan. Kunhan haluan tarjota mahdollisuuden muuallekin kuin vaippaan pissaamiseen ja säästää vaippoja. Ei ole tämä sellainen asia, josta jaksaisi stressata sen kummemmin. Ehkä vauva saattaa isompana osata ilmoittaa itse hädästään sanomalla "pis-pis"...?

 

Chimelli: mä olen miettinyt just tuota, että jaksaisikohan tätä pissattamista, jos lapsia olisi useampi. Toisaalta en ole vielä kokenut tätä isona vaivana, kun vauvan hoitotoimenpiteitä on muutenkin vähän väliä. Menee siinä sivussa ja on omalla tavallaan aika hauskaa!

 

J A W: Rento vauva teillä, kun jaksaa kärsivällisesti odottaa vaipanvaihtoa ;) Tämä oma kun aloittaa välittömästi kiemurtelun, jos kestovaippa tuntuu kostealta... Kertakäyttöisten kanssa taas ei reagoi, ilmeisesti ne tuntuvat kuivemmilta ihoa vasten. Minkä ikäisenä aloititte pottailun?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä aloitin potalla istuttamisen silloin kun tyttö tukevasti istui itse siinä. Nyt on mennyt ehkä kuukausi yrittelyä ja vissiin yhdet pissat saatu pottaan. :D Yritin myös aikaisemmin parin viikon ajan tukemalla potalle, silloin kun likka istui hatarasti itse lattialla, mutta kyllästyin. Mut joo, "ongelma" ehkä osin on se, että sitä oikeasti ei haittaa vaikka kestovaippakin olisi mun käteen kuinka märän tuntuinen. Ei haittaa myöskään se jos konttaa kylppärin lattialla vesilätäkköön ja housut on läpimärät polvista alaspäin, että silleen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ollut kesän jälkeen vähän tauolla tämä vvv. Tai ei oikeastaan tauolla, mutta en ole niin aktiivisesti sitä jatkanut. Heti kun poika alkoi kontata ja liikkua kunnolla niin häntä oli aivan mahdoton vaipattaa ja pukea, ja siksi syksyn ja kylmempien säiden tultua olen pissattanut paljon vähemmän, vain vaipanvaihdon yhteydessä. Kesällä tuo oli sisällä paljon pelkällä paidalla ja vaipalla ja silloin oli helppoa pissattaa useasti.

 

Edelleen nyt 1-vuotiaana pissatan häntä tällä hetkellä vaipanvaihdon yhteydessä ja ainakin kerran öisin, yleensä alkuyöstä. Imetän vielä ja poika nukahtaa tissittelyn jälkeen, joten pari tuntia siitä alkaa ynistä valtaisaa pissahätää (on muuten ainoa aika/kerta kun selvästi ilmaisee hätänsä). Tuo yöpissatus on nyt alkanut sujua, poika ei edes kunnolla herää ja jatkaa unia tyytyväisenä sen jälkeen. Sängyssä ollaan nostettu tavallisen vadin päälle pissalle, kun se suihku tulee välillä niin paineella ja yllättävään suuntaan, että siinä ei kyllä mitkään pikkukipot tai potta riitä :grin:

 

Tästä osittaisesta vvv:stä on kyllä ollut se selkeä hyöty että poika selvästi nyt ymmärtää sanat pippeli ja pissa ja tietää mistä se pissa tulee, kun hänelle on pienestä asti sanoitettu pissatuksen yhteydessä se mitä tapahtuu. Nyt on innostunut pissaamaan kylppärin lattiakaivoon seisten tai kyykyssä kun kysyy siltä että tuleeko pissa tai mistä pissa tulee? Katsoo pippeliään ja tyytyväisenä naurahtaa kun saa pissattua :lol: Potalla ei suostu istumaan, joten sitä ei olla käytetty. Mulla on suuret toiveet ensi kesän suhteen, että jospa saataisi poika edes osittain päiväkuivaksi kun silloin alkaa jo olla sen ikäinen että se voisi alkaa onnistua... mutta katsotaan, eipä sillä asialla mikään kiire ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei meidänkään lapset koskaan valita märistä vaipoista tai vaatteista (tai no esikoinen nykyään riisuu märät vaatteet itse pois), mutta ne on osanneet heti vastasyntyneenä pissata lavuaariin kun on vaan nostanut siihen päälle. En tiedä onko se sitten auttanut kun aloitettiin heti vastasyntyneestä (tai ainakin kotiutumisesta 2,5 ja 1,5 vrk ikäisenä, sairaalassa en tainnut yleensä kehdata kun siinä niin usein oli joku hoitaja vahtimassa :D ), niin eivät tottuneet ensin pissaamaan vain vaippaan. Aluksi ne pissat osui välillä hoitopöydällekin (sanottiin silloinkin pisupisu), mutta se vähentyi kun alkoivat tajuta mihin kuuluu pissata.

 

Ebur: Joo kyllähän pikkuvauvalta muutenkin vaihdellaan vaippaa usein (ja vaatteita jos on kova puklaamaan), joten siinä samalla kun pissattaa, niin ei tule lisävaivaa. Ei siinä ihan kaikkia pissoja kiinni saa, mutta on sekin jo jotain. Tämän kakkosen kanssa en siis mihinkään täydellisyyteen pyrkinyt, mutta ei kyllä tulisi mieleenkään vaihtaa vaippaa pissattamatta.

 

Meidän esikoinen ei kyllä puhumaan opittuaankaan pyrkinyt ilmaisemaan pissahätäänsä oikein mitenkään... Siis ainakaan heti, nykyään toki on osannut ilmoittaa jo pitkään :D Pienempi joskus kiipeää potalle vaatteet päällä ilmoittaakseen hätäänsä, mutta joskus kyllä muutenkin :girl_sigh: Meidän lapset on kyllä niin hyviä pidättämään, että ongelmana on yleensä se, miten ylipäätään saisi ne pissaamaan :huh:

 

Esikoinen taisi siirtyä potalle joskus puolivuotiaana tai allekin, tai siis ei siirtynyt vaan lavuaarin lisäksi rupesi pissaamaan myös pottaan. Ei se kyllä itsenäisesti osannut istua silloin, vaan piti pitää ettei pudonnut. Aikaisemminkin olin yrittänyt, muttei suostunut. Kakkosta yritin siirtää potalle myös varmaan aika aikaisin, mutta ei se halunnut, aktiivisemmin yritin siirtää joskus 8 kk iässä kun oppi istumaan, ja se tykkäsikin istua potalla, mutta ei tajunnut mitä varten se on (ei vaikka ihan samalla tavalla sanoin pisupisu), joskus se kyllä kakkasi sinne jos kakan tullen vei siihen, muttei tajunnut pissata (paitsi jos kakan yhteydessä tuli pissakin). Sitten joskus 10 kk iässä sain sen pissaamaan kerran pottaan (sillä oli niin kova pissahätä, ettei se voinut kuin pissata), ja siitä lähtien se onkin pissannut oikeastaan vain pottaan. Luulin ettei se edes enää osaisi lavuaariin pissata, mutta mies on onnistuneesti pissattanut muutaman kerran lavuaariinkin tarvittaessa.

 

Minäkin vähän elättelen toiveita että jos kesällä tuo pienempi oppisi päiväkuivaksi. En tiedä onko toiveajattelua, esikoinen oppi vasta 1 v. 7 kk, mutta kyllä me toisaalta sitä jo 1 v. 4 kk kokeiltiin välillä pitää ilman vaippaa kotona, sitten siihen tuli vaan pikkusiskon syntymä, niin se kuivaksiopettelu tietty vähän jäi, kun sisaruksen syntymän yhteydessä muutenkin saattaa tulla takapakkia ja lisäksi vanhemmilla on niin paljon muuta mielessä, ettei kauheasti ehdi keskittyä. Eli toisaalta tuntuu että esikoinen olisi voinut oppia vähän aiemmin, varsinkin jos vielä olisi ollut kesä (heti kevään tullen jätettiin vaipat pois, katselin että on niin aurinkoista ja haalariakaan ei tarvitse enää, että lasketaan kesäksi, otetaan vaipat pois :D ). Meillä on pikkusisarus syntymässä taas sitten elokuussa, että sikäli olisi kiva kesän aikana oppia kuivaksi, mietin vaan että jos on juuri oppinut kuivaksi niin tuleeko sitten pahasti takapakkia pikkusisaruksen takia... Mutta vaikka tulisikin, niin ei kai se väliaikainenkaan kuivaksioppiminen voi ainakaan pahasta olla!

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ei voi olla kiinni pelkästään siitä, että aloititte heti, vaikka varmasti sekin on auttanut. Mä nimenomaan nimittäin yritin just niin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, varmaan teillä on vain sellainen vähän erilainen vauva, joka tykkää pissata vaippaan :D Ja niin paljon olen kuullut onnistuneita kokemuksia myöhemmin aloittaneiltakin, että ei se voi ihan siitä aloittamisajasta kiinni olla, vaikka myöhemmin aloittaneet on tainneet usein jotenkin tarkkailla lapsiaan aluksi. Meidän lapset tosiaan vaan osasi jotenkin automaattisesti :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä aion tosiaan kokeilla ton toisenkin kanssa, että kuinka käy. Ja eiköhän tää ekakin joskus ennen kouluikää opi potalle, ei mulla sinänsä sen kanssa kiire ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika nopeasti vauva tuntuu oppivan tähän pissatushommaan, kun eilen vaihdoin kestovaipan vain yhden kerran päiväsaikaan! Tämä oli selvästi tytölle ominainen juttu, kun on hoksannut jutun jujun. Tosin saattaa nyt kiukutella vaipan laittoa, kun se rajoittaa liikkumisen vapautta. :rolleyes: Saa nähdä, mitä tapahtuu sitten, kun lähdetään kunnolla liikkeelle tai kokeillaan myöhemmin pottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ollaan nyt vajaan viikon pissatettu poikaa lavuaariin. Yritän mahdollisimman monesti mennä pissattamaan. Tänään ollaan onnistuttu tekemään pissa x 4 ja kakka x 1. Oon ihan hurahtanut tohon ja joka kerta ns. onnistuneen suorituksen jälkeen tulee voittaja fiilis.

 

Mahtaakohan näin pieni tajuta jo tota jujua? Ihan kuin yrittäisi ponnistella sitä pissaa ja pissan jälkeen tulee leveä hymy, ennen kuin alan edes lässyttämään jee jee-tä. Nyt illalla oli ekaa kertaa ostoskeskusreissun jälkeen kuiva vaippa ja pissa tulikin lavuaariin. Sama vaippa sai siis jatkaa uraansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa, tuiku!!! Eikö olekin palkitsevaa, kun oppii havainnoimaan pikkuisen viestejä! :girl_dance: Kyllä mä uskon, että näinkin pienet voivat ymmärtää jutun jujun. Tai mikä muu muka selittäisi sen, että tyttö (4 kk) osaa jo aika hyvin ääntelehtien ilmoittaa pissahädästään ja unien jälkeen jaksaa lähes aina odottaa sen hetken, kun vaippa riisutaan ja hänet kiikutetaan lavuaarin päälle. Huomaan myös tytön suuttumuksen niissä tilanteissa, kun joutuu tekemään pissan vaippaan jossain reissussa tai jos kotona mulla on jokin homma kesken (tyyliin kädet taikinassa, kuten tänään :rolleyes: ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä haluaisin kysyä, et teillä, jotka olette aloittaneet pissatuksen vauvana (vastasyntyneenä tai ainakin alle 2kk iässä) niin milloin lapsi oppi kuivaksi (ettei tarvi vaippaa)? Onko tästä jotain tutkimuksia, et oppiiko ne aiemmin kuivaksi, joille vvv on tuttua?

 

Meidän tyttö on tehnyt n.6kk iäisestä aina kakat pottaan, pissat n. 2-4x/vrk. Nyt ikää 8,5kk. Parina päivänä on tullut kaikki pottaan, et on menty samalla vaipalla koko päivä. Nyt menee öisin yksi vaippa ja päivällä 2-4 riippuen tekemisistä ja viitseliäisyydestä. Yöunien aikaan ei koskaan ole edes kokeiltu. Kakkaamisen osasi "pidättää" ja viestiä jo jostain 4kk iästä lähtien eikä tuolloin enää suostunut kakkaamaan sänkyyn eikä selinmakuulla, mut meil ei tuolloin ollu vielä pottaa niin jäi se kakattaminen muuten silloin vielä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän esikoinen oli 1 v. 7 kk kun oppi päiväkuivaksi, yökuivaksi joskus 2-v. tai vähän alle. Eli keskimääräistä aiemmin, mutta ihan normaali-iässä kuitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now