Mytty

Italia lasten kanssa

56 posts in this topic

Kiitti myy :lipsrsealed:

 

Katselin tuossa että tuon majoituksen ja lentojen (1 välilasku) kanssa meidän porukalta jäisi maksettavaa 1050€...taitaa tulla kaupat, tuolta löytyy monta muutakin vaihtoehtoa. Jäädään odottelemaan teidän kokemuksia.

Meillä ei sinänsä ole järkeä mennä vielä minnekään All inclusive-hotelliin, kun tuo kuopus on niin allerginen. Toki tilanne muuttuu koko ajan, mutta muutenkaan ei ole tarkoitus siellä majapaikalla lekotella.

 

Toinen vahva vaihtoehto edelleen on yksi leirintäalue, jota on katseltu vähän sillä silmällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuolta Myyn laittamasta linkistä löytyi vaikka mitä ihania paikkoja. Haluttaisiin sellainen paikka, jossa lapset viihtyisivät, joten lähialueella olisi hyvä olla uintimahdollisuus tai jokin puisto. Majapaikassa saisi olla jonkinlainen piha ja bussipysäkki mahdollisimman lähellä, tietysti ne bussit saisivat kulkeakin :girl_wink:

Taksia voidaan myös käyttää, mutta se ei saisi olla ensisijainen kulkuneuvo, kun ei meillä tietysti ole istuimiakaan mukana. Auto saatetaan vuokrata osaksi aikaa, tai sitten ei. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies löysi tällaisen paikan, Caorlen, 75 kilsaa Venetsiasta ja tuossa ympäristössä on eläintarha ja vesipuisto. Ohjelmaa siis lapsille ja samalla saataisiin toteutettua se päiväretki sinne Venetsiaan. :lipsrsealed:

Tarkoitus on ottaa kevyet matkarattaat (meillä taitaa olla samanlaiset Myyn kanssa :girl_wink:) sekä kantorinkka, josta voisi olla tuolla Ventsiassa hyötyä.

 

Valitettavasti ja sattuneesta syystä tuo linkki on hollanniksi, mutta ainakin kuvista näkee millainen paikka on kyseessä. Kai se on hiukan turistirysä, mutta lasten takia täytyy hiukan antaa periksi. Toki avoimia ollaan kaikille vaihtoehdoille, kun tuolle matkalle ei ihan äkkiä olla lähdössä, mutta kivaa on tämä suunnittelukin :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkos Roomasta kokemuksia pienen vauvan kanssa? Taapero jäisi näillä näkymin isovanhempien kanssa kotiin. Tarkoitus on olla vain viikonloppu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Roomassa olen ollut isomman vauvan (9 kk) ja taaperon (reilut 2v.) kanssa. Itselleni jäi kaupungista paljon lämpimämpi ja ystävällisempi kuva lasten kanssa reissatessa kuin aikaisemmin ilman lapsia käydessä! Ihmiset ovat uskomattoman lapsiystävällisiä ja asiat järjestyivät aina kysymällä. Imetin, mutta syrjemmällä koska vauva oli aika rauhaton syömään jos ympärillä oli muuta mielenkiintoista. Kuljimme bussilla, mikä oli haasteellista koska rattaat piti laittaa kasaan ja toisen piti sitten huolehtia lapset kyytiin. Tuollaisia tilanteita varten kannattaa olla kantoreppu tai vastaava. Portaita oli kuljettavana aika lailla, mutta apua sai hyvin. Kaupungissa on kiva kulkea, koska keskusta on loppujen lopuksi suhteellisen pieni ja kävellen pääsee ihan kivasti liikkumaan. Vaipanvaihtopaikkaa voi olla vaikeaa löytää, siistin vessan löytäminenkin on joskus vaikeaa. Itse ottaisin pienen vauvan kanssa hotellin ihan keskustasta, jolloin hotelliin on helppo pistäytyä keskellä päivää. Kovin kuumalla en Roomaan lähtisi, heinä-elokuussa siellä on tukalaa itselläkin. Lasten kanssa olimme siellä loka-marraskuussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Mabeline!

 

Reissu sattuisi toukokuun lopulle. Hotelli olisi aivan keskustassa (Hotel Boscolo Palace). Matkaan liittyisi jonkin verran ohjelmaakin mihin en tietenkään vauvan kanssa voisi osallistua... Mutta houkuttelisi silti lähteä miehen mukaan. Tosin vavva olisi vasta hädin tuskin 2 kk... Isoin ongelma tässä onkin kai tällainen itsekkyysongelma, raahatako pieni vauva reissuun mukaan parikuisena.

 

No, tämä on vaan mietittävä ja aika näyttää millainen vauva tämä pikkuveli on, olisiko lähtö mahdollinen. Itse olen Roomassa kyllä aiemmin käynytkin, että toisaalta kotiin jääminen olisi ihan ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin varattiin Fragolinalta majoitus, Finnairilta lennot ja lähdetään toukokuun alkupuolella, jännittää kovasti, että miten tässä nyt kaikki järjestyy.. Lähdetään reissuun maitoallergisen vauvan kanssa ja ruokinta askarruttaa, mutta jos lopetan imetyksen ennen reissua ja siirtyy kokonaan apteekin korvikkeeseen ja suurin osa ruuista otetaan mukaan. Ei se kuitenkaan ole kuin viikko, joka ollaan reissussa :)

 

Opetellaan ennen reissua käyttämään Manducaa varuilta myös 3-vuotiaalla ja vauvalle kantovälineeksi lähtee neliöliina, otetaan kuitenkin myös tuplarattaat mukaan. Meidän 3v, kun tuppaa nukahtamaan aina, kun ollaan reissussa.

 

Autovuokra pitäisi vielä varata, onkos vinkkejä tähän? Milanon Malpensan lentokentältä saisi olla ja kaksi turvaistuinta tarvitaan.. Sekä tilaa pitää olla matkalaukuillekin riittävästi, rattaista puhumattakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ voit ihan netin kautta varata auton. :) ja ihan näitä kansainvälisiä vuokrafirmoja löytyy malpensan kentältä. kannattaa vaikka vertaa.fi kautta katsoa mikä olis edullisin. näin me ainakin olemme aina tehneet. :)

 

3kk olisi meidän lähtöön, huisia!!! meillä vielä auto varaamatta, on pohdittu että tarvitaanko koko viikolle auto vai ei, mutta taitaa kallistua siihen, että otetaan auto koko viikolle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, netin kautta aattelinkin varata. Askarruttaa vaan nuo turvaistuimet, halutaan ne varmasti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikös ne turvaistuimetkin saa varattua netistä ihan kätevästi, tai ainakin me on saatu :girl_smile:

 

Meidän reissulle ei varmaan sitten vuokrata autoa ollenkaan, tai sitten vaan pariksi päiväksi, muuten mennään julkisilla ne matkat mitkä on tarkoitus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltaisi lähdössä Italiaan muutaan kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Italia on tosi tuttu, mutta vauvan kanssa mennään sinne ekaa kertaa. Miten Italiassa yleensä on lastenhoitohuoneita, esim. Fiumicinon lentokentällä ja moottoriteiden isoilla huoltamoilla. Onko lastenhoitohuoneet sellaisia kuin suomessa että siellä voi myös imettää rauhassa, vai ovatko vain wc:ssä olevia seinästä kipattavia hoitotasoja, joissa voi hätäseen vaipan vaihtaa?

 

Täällä paljon on autonvuokrauksesta ollut kyselyä ja juttua, joten annan siihen hyväksi koetun vinkin: Usein Italiassa autoa vuokranneena voin suositella lämpimästi E-autovuokraamoa, olemme vuokranneet heidän kauttaan autot joka reissulle ja homma toimii hyvin. Hintakin on usein tosi edullinen. Suomenkielinen sivu ja suomenkielistä asiakaspalvelua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Viimeksi kun oltiin reissussa poika oli puolivuotias, mutta harmikseni mieleeni ei yhtään jäänyt että minkätasoisia hoitohuoneet oli.. Eli ilmeisesti ihan ok, koska ei ainekaan mitään hirveää tullut vastaan että olisi mieleen jäänyt!

 

Meillä olisi lähtö reissuun ensi lauantaina! Viikko Gardalla ja sitten pari päivää Venetsiassa! Saas nähdä miten menee... :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi, tulethan kertomaan Little elf miten reissu meni!! :lipsrsealed:

 

Meillä vihdoin kaikki asiat varattu reissun suhteen.. mies :skilletgirl: kun ei saanut millään aikaiseksi auton vuokrausta tehdä tässä parin kk:n sisällä, niin hintakin oli noussut lähes 100e.. :skilletgirl:

 

Ja toivottavasti Islannin tuhkapilvet eivät uhkaa reissua.. :skilletgirl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me palailtiin Fragolinan hellästä huomasta tuossa reilu viikko sitten. Ihana paikka, ei voi kun kehua :lipsrsealed: Ihanaa ruokaa, ihania ihmisiä ja mahdottoman kauniit maisemat! Ilmatkin suosivat :)

 

Autovuokrauksesta: Me varattiin auto lopulta E-autovuokraamon kautta ja vuokraamona oli Sixt. (Alunperin varauksen mukaan vuokraamo olisi ollut Sicily by car, mutta emme halunneet ottaa sieltä autoa huonon palautteen takia. Soitin e-autovuokraamoon ja vaihtoivat meille auton ja vuokraamon. Auton piti tulla Hertziltä ja olla Ford Focus, mutta se jostain syystä vaihtui vielä välissä.. ja lopulta se tuli sitten Sixtiltä ja oli Opel Astra navigaattorilla).

 

En voi kyllä suuresti ainakaan Sixtin turvaistuinvalikoimaa kehua, me ilmoitimme jo varatessa, että tarvitsemme istuimet 10 kuukauden ikäiselle ja kolmevuotiaalle.. Noh, ei siellä mitään istuinvarauksesta oltu kuultukaan, kuulemma emme olleet ilmoittaneet mitään (varmistin vielä autoa varatessa, että pyyntö välittyy vuokraamolle). Suostuivat kuitenkin meille istuimet vuokraamaan, italialaisten mukaan isomman lapsen olisi pitänyt istua korokkeella ja vauvan turvaistuimessa. Saimme sitten kuitenkin vaihdettua korokeistuimen kaukaloon, jossa vauva matkusti. Turvaistuimet olivat kuitenkin suomalaisittain aika kamalat. Kaukalossa oli kolmepistevyöt ja välillä kesken ajomatkan korjasin vauvan olkapääremmiä, kun se oli luistanut pois paikaltaan.. Isomman istuinkin oli parhaat päivänsä nähnyt. Huhhei, onneksi mitään ei sattunut kuitenkaan.. Seuraavalla kerralla kierretään tämä vuokraamo kaukaa ja otetaan suoraan vaikka Avikselta, jos sieltä saisi sitten oikeasti paremmat istuimet :)

 

Hoitohuoneista: Malpensan lentokentällä oli vauvanhoitohuoneen merkki vessan yhteydessä, mutta se oli vaan vaipanvaihtotaso, joka avattiin seinästä.. ei varsinainen hoitohuone. Huoltoasemilla ei vierailtu, me vaihdettiin vaippa pääasiassa autossa tai rattaissa. Kosteuspyyhkeitä vaan mukaan ja niillä homma hoitui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harmi Goomba, että autonvuokrauksen kanssa tuli sähläystä, etenkin noiden istuinten kanssa. :( me varattiin auto venetsian lentokentän autovuokraamojen nettisivujen kautta. Alamo on vuokraamo ja auto on ford fiesta tai vastaava ja samalla varattiin myös se istuin. pitääkin tarkistaa papereista, että siinä lukee varauksessa se lastenistuin. toivottavasti saahaan oikeanlainen istuin. Mukavaa, että reissu muuten meni kuitenkin hyvin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goomba :girl_dance: Oli kiva kun kävitte, terkkuja täältä kaikilta!

 

Autovuokraamojen kanssa on monella ollut ongelmia. Mä voin meidän asiakkaiden kokemusten perusteella suositella Avista, Herziä (joka on tosin suht kallis) ja Europcaria. Tosin turvaistuimista on usein vääntöä näidenkin kanssa. Sen sijaan välttäisin Budgetia, jonka asiakaspalvelu on pyllystä :skilletgirl:

 

Vinkiksi Milanon Malpensan kentälle tuleville, että kakkosterminaalista autonvuokraus tulee ainakin Aviksella halvemmaksi, jos viitsii sen bussimatkan terminaalista toiseen kärsiä. Kantsii tsekata hinnat siis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harmi Goomba, että autonvuokrauksen kanssa tuli sähläystä, etenkin noiden istuinten kanssa. :( me varattiin auto venetsian lentokentän autovuokraamojen nettisivujen kautta. Alamo on vuokraamo ja auto on ford fiesta tai vastaava ja samalla varattiin myös se istuin. pitääkin tarkistaa papereista, että siinä lukee varauksessa se lastenistuin. toivottavasti saahaan oikeanlainen istuin. Mukavaa, että reissu muuten meni kuitenkin hyvin. :)

 

Meillä oli auto juuri Alamon kautta ja kaikille saatiin juuri ne istuimet mitä oli tilattu ja vielä uutena. Muutenkaan ei ollut mitään ongelmaa kyseisen vuokraamon kanssa, kaikki meni niinkuin pitikin!

 

Meidän reissu meni oikein nappiin, parina päivänä satoi, mutta sitten taas muina oli helle joten ei harmittanut. Suora lento ja auton hyvin toiminut vuokraus nopeutti menomatkaa huomattavasti! Perillä kohtasi melko järkytys kun meille selvisi että kolmas asunto olikin vuokrattu saksalaiselle iäkkäämmälle pariskunnalle.. Olimme tarkistaneet että kaksi muuta asuntoa ovat vain meidän käytössä (olemme tästä aika tarkkoja, haluan viettää lomani yksin omassa porukassa...) ja nyt yllättäin siellä olikin joku! Pari päivää meni ihan ok, ja sitten alkoi tulla valitusta lasten metelistä.. Meillä siis yhteensä 3 lasta jotka kaikki heräsivät viimeistään 7:00. Noh, ei ehkä ihan ideaalia viettää vanhemmalla iällä lomaa jos jatkuvasti joku mesoaa vieressä. Lähtivät sitten vähin äänin maanantaina pois (olivat varanneet alun perin la-la kuten mekin) :girl_haha:

 

Tehtiin päiväretki Veronaan, ihana paikka! Nähtävyydet jätettiin vähemmälle ja vaan kierreltiin kaupunkia, sattui paha vaan törkeä helle ja molemmat lapset olisi kaivanneet rattaat, kun mukana oli vaan yhdet matkikset... Jatkan myöhemmin, nyt lapset kutsuu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä vinkki on saattanut olla täällä aikaisemminkin, mutta jos näin ei ole Vatikaanin museoon Roomassa pääsee lastenrattaiden kanssa jonon ohi. Jonotushan kestää siellä varmaan pari tuntia, joten oli ihan kiva yllätys! Joten älkää ottako mitään opasta, joka mainostaa että vain hänen mukanaan pääsee jonon ohi. Kantoliinassa olevat lapset eivät ilmeisesti pääse samalla tavalla, joten rattaat mukaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme Milanossa 9kk tyttömme kanssa viikon ja neiti jaksoi istua hyvin rattaissa kaupunkilomalla. milanoa suunnitteleville seuraavaa infoa:

 

- Duomon katolle pääsee ja mahtuu rattaiden kanssa turvallisesti hissillä

- kaikilla metroasemilla ei ole hissejä, vaan joutuu kantohommiin

- hotellin keittiön hlökunta keitti avuliaasti tutin ja tuttipullot pyydettäessä

- mikroja purkkiruuan lämmittämiselle oli hankala löytää, lopulta löysimme pikaruokapaikan duomon piazzan laidalta, minkä tiloissa oli useampi asiakkaiden käyttöön tarkoitettu mikro. Siellä kävimme lämmittämässä purkkiruokia.

- hoitohuoneita ei löytynyt edes parhaista tavarataloista, joten vaipanvaihtojen kanssa oli oltava todella luova. En vieläkään tiedä, miten italialaiset itse ko. homman hoitavat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihania reissuja täällä :) Kertokaahan vähän kokemuksia, millainen on liikennekulttuuri Italiassa? Pärjääkö siellä? Ei tykätä autoilla isoissa kaupungeisa eikä muutenkaan olla kaupunki-ihmisiä, joten lähinnä pienemmät kaupungit ja maaseutu Alppien läheisyydessä kiehtoisi. Esi m Fragolinan paikka voisi olla just meille hyvä, tai sitten joku maatilamatkailukohde :)

Kiitos!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihania reissuja täällä :) Kertokaahan vähän kokemuksia, millainen on liikennekulttuuri Italiassa? Pärjääkö siellä?

 

Me olemme autoilleet ympäri Italiaa lukemattomia kertoja ja kieltämättä siellä se liikennekulttuuri hiukan poikkeaa meikäläisestä menosta. Liikenteen tempo yleensäkin on nopeampaa ja hektisempää, ajetaan kovempaa ja kaupungissa ainakin tuntuu, että kaistamerkinnät ovat suunnilleen ehdotuksia vain, ainakin ruuhka-aikaan. Moottori- ja maanteillä meno on mielestäni ihan normaalia, osa ajaa kovaa ja osa rauhallisemmin, kunhan älyää pysyä pois vasemmalta kaistalta tukkimasta tietä, pärjää oikein hyvin. Maaseudulla meno on rauhallista liikenteessäkin.

 

Haastavimpia ovat ehkä juuri isot kaupungit ruuhkaiseen aikaan. Silloin saa ajella aika kieli keskellä suuta ja katsella normaaliakin valppaammin kanssa autoilijoiden tempauksia.

 

Vuokra-autoon kannattaa ottaa omavastuun poisto, sillä Italialaiset suhtautuvat autoihinsa kevyemmin kuin suomalaiset, pieni lommo siellä täällä ei maailmaa kaada. Lisäksi parkkeeraus usein pitää suorittaa tosi pieneen loukkoon, eli jos mukaan ei kovin suurta porukkaa lähde, kannattaa valita aika pieni ja kompakti auto niin parkkitilaakin löytyy paremmin.

 

Mutta kyllä Italiassa autoillen pärjää siinä missä suomessakin, ei kannata olla turhan säikky vaan mennä liikenteen mukana niin kaikki sujuu mainiosti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellaan tätä.

 

Me ollaan tällä viikolla lähdössä Venetsiaan 5kk ikäisen pojan kanssa. Miten Italialaiset suhtautuu julki-imettämiseen? Onko siellä siis soveliasta imettää vauvaa torin penkillä/ kahvilan nurkkapöydässä vaikkapa huivin alla. Niin, että mitään ei näy mutta kaikki kyllä varmasti tietävät, mistä on kyse?

 

Toinen kysymys mulla olisi korvikkeista, saako ruokakaupoista esim. meille tuttua NAN-korviketta vai kannattaako korviketta ottaa kotoa mukaan? Meidän poika on siis muuten rintaruokinnalla, mutta mun vanhemmat lähtee myös mukaan ja toiveissa olisi välillä päästä miehen kanssa khden ravintolaan syömään, jolloin poika söisi korviketta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Viime kesänä Venetsiassa 1v tytön kanssa käyneenä jotain osaan sanoa. Eli nähtiin ihan livenä yksi tuore äiti pienen vauvan kanssa vesibussin kyydissä ja imetti. Lapsi oli liinassa, joten sen suojissa imetti ihan ilman häpeilyjä. :) Ja Eikös Nan:a valmista Nestle? Nestleltä löytyy kyllä sieltä korviketta. Me vietiin muksu maitoja ja maitojauhetta tuolle 1v mutta siellä oli myynnissä nestlen vastaavia ja neiti joi ihan hyvällä halulla niitäkin. Kalliimpiahan ne on kuin täällä, mutta itse ainakin annoin. Samat koostumukset näytti olevan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin viime kesänä Italiassa pikkukylässä Napolin lähellä ja ainakaan siellä en nähnyt ruokakaupoissa korviketta. Tosin me asioitiin vaan pienissä kaupoissa, varmaan isommista löytyy. Ja muutenkin lastenruoat ja vaipat oli suomen hintoja kalliimpia eli kannattaa ottaa suomesta mukaan varsinkin jos ei suuria määriä tarvitse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan lähdössä syksyllä uudelleen Italiaan ja kysyisin, että onko kukaan matkustanut junalla lasten kanssa? ja mitä vuokraamoa te erityisesti suosittelette noiden istuinten kanssa? me ei ainakaan Sixtiltä enää vuokrata moisia kammotuksia ;) Aviksella istuimet näyttivät olevan järkyttävissä hinnoissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now