Mytty

Italia lasten kanssa

56 posts in this topic

Me ollaan matkustettu junalla paljonkin, mutta siitä on jo aikaa. Poika oli matkan aikaan 1v. Matkat meni ihan näppärästi ja päästiin yleensä istuunkin. Jonkun kerran kyllä muistan että seistiin siinä jossain välikössä kun juna oli melko täysi. Autoa ei olla Italiassa vuokrattu joten ei ole tietoa noista istumista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko tuoreita matkakertomuksia ja vinkkejä?

Lennot Milanoon varattu elokuulle. Venetsiassa haluamme käydä, mutta muuten suunnitelmat ihan avoinna! Alkaa olla kiire varata majoitus, jotta saa vielä jostain normaalihintaisesta paikasta. Lasten (2,5v ja 5v) rajallinen kärsivällisyys otettava huomioon kohteen / kohteiden valinnassa. Oletteko käyneet huvi-/vesipuistokohteissa? Suositteletteko? Mamma haluaa tietenkin outlet-shoppailemaan yhtenä päivänä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellaanpa tätä ketjua. :)

 

Varattiin juuri lennot Milanoon heinäkuun loppupuolelle. Tarkoitus olisi majoittua Maggiore-järven lähettyvillä, alustavasti hotelli varattiin Aronasta. Mitä siellä voisi tehdä lasten kanssa? Miehen työmatkan takia joudun yksin kaitsemaan nelivuotiasta ja vauvaa, joten mielellään jotain aika vaivatonta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tultiin just Firenzestä. Mukana oli meidän 1,5-vuotias. Kyllä italialaiset ovat tosi ystävällisiä lapsille ja huomioivat ainakin tätä meidän pellavapäätä valtavasti :) Me löydettiin ruokakaupasta kyllä vaippoja, jotka olivat Suomen vaippoja halvempia, paikallista tuotantoa, eivät olleet Liberoa tms., mutta toimivia. Kivoja puistoja ja leikkipaikkoja löytyi myös! Autokin vuokrattiin, firmaa en muista, kun vuokrauksen hoiti hotelli. Lapsi oli polleena, kun sai istua kasvot menosuuntaan minibussissa. Me vuokrattiin auton lisäksi myös kuski, niin ei tarvinnut itse sekoilla liikenteessä ;) Meidän pastaruokiin nihkeesti suhtautunut nuori mies oppi Italiassa rakastamaan pastaa :)

 

Italia on ihana lasten kaa - hyviä reissuja :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin 3,5-vuotiaan kanssa Napolissa viime vuoden keväällä. Eli vaippoja tai korviketta ei tarvinnut etsiä, joten niistä en tiedä. Muuten kiva reissu, tuo poika on sen verran reipas ja jaksaa paljon, että hänet voi ottaa mukaan hyvin. Vesuviukselle kiivettiin myös, tosin poika jäi mummin kanssa kiipeämään omaa tahtiaan kun menin yksin edeltä laelle. Mutta kyllä se poikakin sieltä tuli reippaasti ylös saakka :) Rattaita ei ollut koko matkalla mukana, en kyllä muutenkaan muista milloin olisin niitä aktiivisesti käyttänyt, kova poika kävelemään. Kuljettiin ihan kävellen, metrolla ja junilla mm. Pompeijiin yms. Vuokratussa asunnossa oli kaikki tarpeet ja kävelymatkan päässä kiva ruokakauppa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanalta matkalta Italiasta palattu!

 

Meillä oli omat vaipat ja soseet mukana vauvalle, kaupasta niitä ei olisi ehtinyt lähteä etsimäänkään, kun isosiskon kanssa puuhailtiin ja kauppojen aukioloajat olivat suomalaiseen kulttuuriin tottuneille aika epämääräiset. Junalla liikkuminen oli helppoa ja suurimmaksi osaksi ihmiset auttoivat kahden lapsen ja matkalaukkujen kanssa matkustavaa. Junat kulkivat ajallaan, mutta tosiaan vaihtoaikaa seuraavaan junaan saattoi pahimmassa tapauksessa olla melkein puolitoista tuntia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now