Miinanen

Liesisuojat

12 posts in this topic

Kokemuksia erilaisista liesisuojista tähän ketjuun :)

 

Meillä on Emma-liesisuoja. Se ei ihan täysi sopiva ole meidän hellaan, mutta kyllä se on tähän asti työnsä tehnyt. Ihan viime aikoina Enska tosin on keksinyt, että kun siitä ritilän reunasta nappaa kiinni ja kiskaisee, koko liesisuojan saa irti :o Ilman ei uskalla olla, kun poika yltää hellalle oikein mainiosti, eikä osaa varoa. Hellan nappulat ovat myös tosi kiinnostavia, ja usein kyläpaikoissa yrittää (salaa) niitä näpertää. Lieden valmistajan (Rosenlew) oma suoja olisi ruuveilla kiinni, mutta siinä ei ole nappulasuojaa. Mitä ihmettä tuohon oikein keksisi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käsittääkseni jotkut ottaa ne nappulat irti. Lähtevät mielestäni vetämällä ja siihen jää se metallinen tappi vaan. Sitten kun hellaa tarttee käyttää niin ottaa nupin jemmasta ja vääntelee =)

Toivottavasti joku voi varmentaa tietoni, kun meillä ei tuollaista hellaa ole, että voisin testata!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emma-liesisuoja estää lasta tipauttamasta kattiloita liedeltä sekä kääntämästä säätönuppeja. Lukitsee myös uuninluukun. Tarvittaessa helppo nostaa ylös. Saatavana kiinnikkeet myös keraamiseen tasoon.

 

Helppo nostaa ylös... On tosiaan, myös lapsen mielestä! Oli kyllä niin turha ostos ainakin meillä, että harmittaa. Ei ollut ihan halpa kuitenkaan. Sai siitä saman tien sen uuninluukun lukitsijan ylös, nosti ritilää toisella kädellä ja toisella sitten alkoi väännellä nuppeja. Tyttö siis 1v3kk. Lastentarvikkeessa myytävä toinen malli ei olisi ollut mitoiltaan meidän lieteen sopiva niin siksi ostettiin tuo. Tänään tein oman viritelmän siihen ja ainakin näyttää jotenkin toimivan.

 

Paitsi että saa väänneltyä nuppeja myös suojan alta... <_<

Edited by Monday

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös tuo Emman liesisuojus ja aika turha kapistus tuo on. Tyttö saa nostettua suojan ylös ja osaa irroittaa sen koukun, joka pitää uuninluukun kiinni. En tiedä olisiko joku muu merkki ollut parempi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä ketjua... Mikä olisi hyvä liesisuoja (tuo Emman ilmeisesti ei ole)? Onko kenelläkään kokemuksia Ikean liesisuojasta? Meillä poika 10,5kk käy vääntelemässä lieden nuppeja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ois kanssa edessä liesisuojan osto ja olisin kanssa kiinnostunut kuulemaan, josko jollakin olisi kokemusta tosta Ikean suojasta. Toisaalta nyt kun rupesin asiaa pohtimaan niin se Ikean suoja taitaa olla 60 cmetriselle liedelle, me tarvittais 50 cm. Oisko suosituksia?

 

Emmaa löytyis oikeassa koossa, mutta näiden kommenttien perusteella en tuota edes harkitse. Kiitos siis aikaisemmin kommentoineille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole saanut nappuloita irti meidän hellasta, joten seuraava hankinta on luultavasti liesivahti. Joko sellainen muutaman kympin hälytin tai sitten vähän hintavampi vehje, joka katkaisee sähkötkin. Tänään oli lapsonen vääntänyt yhden levyn ykköselle, ja huomasin vasta monen tunnin päästä (oli päiväunilla). Useammin tosin levy unohtuu kuumenemaan ihan vaan äidin jäljiltä :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä käytetään liesisuoja + irrallinen lapsilukko yhdistelmää. Eli liesisuoja on kytketty kiinni uunin kahvaan lapsilukolla niin, ettei poika pääse vääntämään nappuloita tai nostamaan liesisuojaa. Tietysti tästä on se extraharmi että lapsilukko täytyy irrottaa ennen uunin käyttöä (itse pääsen nappuloihin käsiksi yläkautta), mutta mitäpä pienistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jonkin verran taitaa auttaa vasta hankittu Palokunta-kirja, jossa palomiehet sammuttavat tulipalon keittiössä. Enska ehkä saattaa tajuta, että ei saa koskea hellan nappuloihin, ettei keittiö pala. Tai sitten se kohta hoksaa, että jos laittaa levyn päälle niin saa nähdä paloauton :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jollain kokemusta tästä If-turvakaupan liesisuojasta:

 

babydan_med_knappskydd.jpg

 

 

Meidän 11kk ikäinen säheltäjä on löytänyt nyt hellan napit ja ite olen 1-vuotiaana polttanut kämmeneni lättäämällä sen kuuman levyn päälle, joten lienee aika hommata joku suojus.

 

Lisäksi mietin tällaista uuniluukun suojusta, koska tuo termiitti nykyään tekee koko ajan syöksyjä uunia kohden, jos vaan näkee kerran että siellä on valot päällä :girl_mad: Lisäksi se uunin ikkunalasi kuumenee ainakin meidän hellassa ihan törkeän kuumaksi, tekee itselläkin pahaa koskettaa sitä.

 

safeside_skyddsgaller.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meiän olis tarkoitus mennä tällä viikolla katsomaan meille liesisuojusta. Hakusessa olis totta kai tukeva suojus, jota lapsi ei saa vedettyä paikoiltaan. Lisäksi olisi mahtavaa, jos se saisi pidettyä uunin luukunkin kiinni, sillä meidän luukun lapsilukko ei toimi ja neiti on jo kerran roikkunut uuninluukussa niin, että se on lähtenyt aukeamaan.

 

^ Myös meillä neiti tykkää painaa naamansakin päällä olevan uunin luukkua vasten. Toistaiseksi se ei ole vielä ollut liian kuuma, mutta en ole sitä testaillut sillä mielellä, jos uuni on ollu kauemmin päällä :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on keittiönkaappin alla katkaisija, joka vie sähköt koko hellasta. Voin kertoa, että isovanhemmat ovat olleet hieman hämmentyneitä, kun hella ei ole toiminutkaan. Toimii siis myös isovanhemmille :girl_crazy: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now