Sign in to follow this  
Followers 0
Guest heijo

Uusimpia kuulumisia!

362 posts in this topic

Kiva lukea teidän kuulumisia! :)

 

Oletteko käyneet lääkärissä noiden yöhulinoiden takia? Mun mielestä ei vaan kuulosta normaalilta, että niin usein herää. Meillä jatkuvien heräämisten taustalta paljastui allergioita ja astmaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tytöt nyt 4kk ja vellejä ja hedelmä soseita syöty 3kk iästä lähtien. Tytöt nukkuvat läpiyön mutta nyt nukkumaanmeno ajankohta alkanut liisiä jopa 01 asti kun ennen mentiin nukkumaan viim.22 osasyynä tähän varmasti tämä joululoma ja aamulla myöhään nukkuminen. Rytmiä aletaan taas muuttaamaan kun arki alkaa. Tytöt juttelee ja seuraavat paljon, Olivia yrittää jo kääntyäkin, kaikkea pitää saada hypistellä ja tunnostella, nyrkkejä on myös mukava survoa suuhun ja välillä antaa toisenkin maistaa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä tää ketju oli hyvä idea ja oli tosi kiva kuulla teidän kuulumisia, suotta poistit ne. :) Oli tarkoitus itsekin kirjoittaa kuulumisia jossain vaiheessa, nyt on vaan niin kiireinen vaihe menossa, ettei ole ehtinyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsellä alkoi 34 raskausviikko tänään. Olo alkaa olla aika iso ja hankala. Supistellut on jo yli kuukauden ja lepäilen suurimman osan päivästä. Eilen oli kyllä viimeinen kauppareissu kun alkoi supistelemaan ja huimaamaan :/ Olen aika pienikokoinen ihminen joten tämä masu on melko hankala kantaa mutta olen päättänyt sinnitellä vielä muutaman viikon! Haluaisin että vauvelit pääsis pian sairaalasta kotia synnytyksen jälkeen. Esikko tuli maailmaan (oman sairastumiseni takia) sektiolla 2 kuukautta liian aikaisin joten tuo keskolassa hengailu on ihan liian tuttua.

 

Vauvoja varteen alkaa olla kaikenlaista tavaraa nurkissa mutta paljon vielä puuttuukin. Vaatteita pitäis pyykätä varastosta jne. Miten te jaksoitte loppuraskaudesta laittaa kotia vauvoja varten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä se aika raskasta oli kodin laittaminen viimehetkinä ennen vauvojen syntymää. Siksi nakitinkin miehelle suurimman osan hommista :rolleyes: Itse tein vähemmän raskaita hommia vähän kerrallaan, kuten pyykkäsin vauvan vaatteita. Ei kaksosmasun kanssa paljon jaksa mitään tehdä, joten laita säkin mies asialle :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ärsyttää kun on mieletön inspis järjestellä kaikkea vauvajuttuja, kotia ja jopa siivota :blink: Mutta ei voi tehdä oikein mitään!

 

Mies hoitaa kotona siivouksen, pyykit, esikoisen (joka on jo 6v), ruoanlaiton, ruokashoppailun >< Ja käy lisäksi vielä koulua joka arkipäivä >.> Itse olen maannut sängyssä lähes koko raskauden, ensin pitkittyneen pahoinvoinnin takia ja nyt masun koon ja supistusten takia. Noh, nautitaan tästä vielä kun voidaan :P Saadaan vauvojen kanssa vaan nukkua ja levätä :D

 

Kohta asiat muuttuukin aika lailla ja alkaa vauva-arki. Pelottaa >.<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wohoo! Tuli tänään vihreää valoa äitiyspolikliniikalta että saa synnytys käynnistyä jos on käynnistyäkseen :D :D Alkaa paikat olla jo niin kypsät että h-hetki on lähellä muutenkin ja onneksi vauvat on jo yli 2 kiloisia molemmat!! Eli siis tänään 34+1. Hienoa jos mun ei enää tarvi vaan maata sängyssä vaan saan oikeasti laittaa vähän vauvajuttuja kotona ^^ Pistin sitten juhlapäivän kunniaksi koneellisen vauvanvaatteita pyykkikoneeseen ;) Ja kaveri on tulossa avuksi höpöstämään vauvatarvikkeiden kanssa.

 

Tosin aina jos jotain hyvää niin jotain huonoakin, mun mummo on sairaalassa osastolla odottamassa poismenoaan ja en pääse toiselle paikkakunnalle hänen luokseen kun ei siellä ole edes synnytysosastoa... Toivon niin että kerkeän synnyttämään nämä pienet eka että kerkeisin nähdä mummoni vielä kerran :( :( Mummon äkillisen syövän uusimisen kanssa on eletty lähes koko raskausaika ja keskittymällä vauvoihin pystyn kestämään tätä surua jotenkin. Hän on todella läheinen ihminen minulle eikä hän pysty enää puhumaan edes puhelimessa joten minulla ei ole minkäänlaista kontaktia häneen nyt kun en ole siellä... Täytyy vaan uskoa että kaikki järjestyy ja kaikkeen on syynsä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osanottoni mummosi tilanteen johdosta. Toivottavasti ehtisitte vielä näkemään toisenne!!!!

 

Iloisempaa odotusta sitten sinne vauvarintamalle! Täällä odotellaan innolla kuulumisia uusista tulokkaista tähän foorumiin :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitäisiköhän tähän sitten jatkoksi laittaa, että meidän herra A ja neiti B syntyivät käynnistetysti rv 37+2, 2.12.2009 kymmenen minuutin ikäerolla :)

Nyt nuo pallerot on jo.. huomenna 7 viikkoa vanhoja :blink: . Aika on mennyt tosi nopeesti, ja välillä vähän sumussakin, mm. viime yönä nukuin kokonaiset 2h 40min, senkin kahdessa erässä. Mut on ne ihania, KUN ne nukkuu.. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sacha onnea kovasti pikkumiehestä- ja neidistä!!!! :D kuvia odotellessa :D

 

Saat multa täydet sympatiat huonosti nukuttujen yöunien takia! Mulle lyhyet, pätkissä nukutut, unet on NIIN tuttuja ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vihdoinkin alkaa näyttään paremmalta!!! Hammasvalvomiset on takanapäin ja nyt selvittiin vielä flunssankin aiheuttamista levottomista öistä. Pari viime yötä on nukuttu vain kahdella yösyötöllä per poika ja syöttöjen välit 4-5h. Syöttöjen välit pojat on nukkuneet rauhallisesti. Eli ylimääräisiä omia heräämisiä ja ylös nousemisia ei ole ollut :D Tuntuu oudolta, kun ei tarvi koko ajan hypätä poikien huoneessa. On tätä jo odotettu!!! Vielä, kun päästäis noista yösyötöistä eroon, niin olis hyvä!! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva kuulla, Heijo! Olenkin meittinyt, miten teillä mahtaa mennä.

Meillä ei vielä näy yhtään hammasta kummallakaan. Kovasti olen odotellut, että tulisivat ikenestä vihdoin läpi, mutta ei!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tpsi upeeta, Heijo! Toivottavasti nyt on suunta vain kohti parempia unia :) Täällä nyt kun tytöt nukkuu paremmin (=tulevat itse viereen suunnilleen joka yö, mutta nukkuvat siinä sit suht hyvin) niin koira ja kissa möykkää yöllä... :D Viime yönä laitoin kissan saunaan niin heti tuli paremmat unet!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Penni: meillä kans koira aiheuttaa joskus turhia heräämisiä. Esim. Jos pojat joskus nukkuiskin aamulla pidempään kuin kuuteen, niin koira alkaa vaatiin pihalle pääsyä ja on pakko herätä. Tai sit koira aloittaa herättelyn jo aikaisemmin ja saat valvoa sen takia pari tuntia aamuyöstä ennen kuin viitsii kuuden aikaan lähtee viemään sitä pihalle :D

 

Ruislintu: tulee hyvä mieli, kun olemme olleet ajatuksissasi! Kyllä teillekin varmaan alkaa pian niitä hampaita tuleen. Mä luovuin jo meillä hammastoiveista, kun kiukuttelu ja yölevottomuus oli jatkunut jo niin pitkään eikä hampaita vain näkynyt. Ajattelin, että oireilu johtuu jostain muusta, mutta silloin kun bongasin ekan hampaan alun toisen pojan suusta, tuli hyvä mieli kun heräilyille löytyi selitys :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa Heijo! Mahtavaa että teillä nukutaan nyt paremmin :)

 

Itse yritän tehdä täällä parhaani että synnytys käynnistyisi mutta pikkuiset ovat tosi kiintyneitä kaksioonsa... Joka äitiyspolikerta ollut eri lääkäri ja edellinen lupaili käynnistystä tälle viikolle mutta sitten eilinen (jälleen eri lääkäri) ei nähnyt sitä tarpeellisena <_< Joten yhä tässä sinnitellään, tosi paksu olo on, ei pelkästään masu vaan tämä uskomaton turvotus! Raskaushepatoosioireita ollut pari viikkoa ja olen joutunut syömään kolmiolääkkeitä että pystyn levähtämään tältä jatkuvalta ihon kutinalta :angry:

 

Alkaa vähitellen loppua usko tähän hommaan, miten ihmeessä jaksan pikkuisia hoitaa kun keho on ihan rikki :/ Ja vielä varmaan pari viikkoa kiduttavat ennen kun käynnistävät kun "ei ole tarpeeksi korkea verenpaine" tai "tarpeeksi korkeat maksa&sappiarvot". Eikä henkisellä voinnilla ole mitään merkitystä... Nyt siis viikolla 37.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä olemiseen Heidijohanna, toivottavasti lähtis syntymään toiset pikku hiljaa jo. Tukalan/turvonneen olon kanssa ei todellakaan ole kiva olla.. Mulla tuli viimeisillä viikoilla turvotusta sairaalassa 1kg/vrk, sitten alkoivat käynnistämään ja kaksoset sitten syntyivät 37+2. Olon palautumiseen meni parikin viikkoa.

Yritä levätä jo sairaalassa, itse tein sen virheen että olin jo sairaalasta lähtiessä univeloissa :huh: . Kotona sai nukuttua sitten vielä vähemmin.

 

Nyt meillä alkaa olemaan pienen pientä rytmin poikasta, ja mies on helpottanut mun nukkumisia syöttämällä vauvat kerran yössä ihan itekseen, et saan nukuttua yhden yli kaks tuntisen pätkän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulin tännekin aikani kuluksi kirjoittamaan lyhyesti meidän kuulumisia. Aika hiljaista on ollut täällä monikkoperheet-ketjussa :)

 

Meillä ei edelleenkään mene kovin hyvin. Yöt vieläkin ihan kamalia. 8kk neuvolalääkärikäynnillä ei asiaan puututtu. Allergiakokeille ei aihetta. Ja muuten se lääkäri ei sit kommentoinutkaan meidän öitä.

 

Tällä hetkellä molemmat pojat kipeenä. Toisella pojalla flunssan seurauksena korvat tulehtunu ja toinen sairastumassa flunssaan. Pojat ei nuku kipeenä senkään vertaa mitä terveinä... Sit samaan syssyyn on tulossa hampaitakin lisää.

 

Onko täällä muilla parempia uutisia ja kuulumisia? Mites uusilla tulokkailla, olis kiva kuulla miten on alkanu sujumaan pienten kanssa? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heijo, voi kurjuus noita teidän öitä :( Ja ikävä kyllä en voi sanoa muuta kuin että tutulta kuulostaa. Iän myötä ne unet vähän paranee, meillä kai jossain 2v jälkeen...

 

Tänne ei kuulu ihmemmpiä, tytöt on jo niin ison tytön tuntuisia! Terveinä ollaan oltu muuten paitsi kuukausi sitten oltiin pari viikkoa kipeinä minä ja tytöt. Ja nyt on taas nuhaa ja yskää ja ihan pientä lämpöä tytöillä... Mutta vointi muuten ihan pirteä. Mä taas voin aika huonosti koska jos kaikki menee hyvin, tulee meidän neideistä isosiskoja marraskuussa! Nyt on vasta rv 5+6 mutta sain jo ultra-ajat ja ä-poliajan kesäkuulle (jonne tuntuu olevan ihan järkyttävän pitkä matka, silti silloin vasta rv 19+) pikkukeskosuuden takia. Semmoista meillä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea Penni raskauden johdosta!!! Olihan jollain muulla mukavampia uutisia :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paranemisia kaikille kipeille pikkuisille (ja vanhemmille ;) )! Meilläkin oli tuossa kuukausi sitten ensimmäiset flunssat, ja se oli kyllä tosi kurjaa. Onneksi vältyttiin tulehduksilta. Heijolle edelleen tsemppiä väsymyksen kanssa!!

 

Pennille suurensuuret onnittelut vauvauutisista! Mahtavaa!

 

 

Muuten meillä on mennyt yllättävän hyvin. Jotenkin olin itse asennoitunut paljon rankempaan ja hankalampaan alkuun. Arki ja matkustaminen on helpompaa nyt kun pääsimme täysimetykselle molempien kanssa. Ei tarvitse enää lämmitellä, pestä ja steriloida pulloja päivittäin. Ihanaa!

 

Miten muut olette rytmittäneet vauvojanne? Tai oletteko yrittäneet saada heitä samaan rytmiin? Meillä ei pidetty mitään kiirettä rytmittämisen kanssa, vaan kolmen kuukauden ikään saakka menivät omissa rytmeissään, enkä vieläkään haluaisi väkisin pitää tiettyjä kellonaikoja. Nyt laitan päiväunille nukkumaan ulos 3 kertaa päivässä, jolloin päiväunet aloitetaan samaan aikaan. Vielä ainakin heräävät joskus samoihin aikoihin, mutta useinmiten eri aikaan. Sitten onkin hankala miettiä milloin aloitetaan seuraavat päiväunet, jos toinen alkaa jo väsyä ja toinen on vasta herännyt. Löytyisikö vinkkejä tähän? Nyt kun selvittiin tuosta lisämaidon antamisesta, niin jo on edessä seuraava ongelma ;) (ja tätä kai jatkuu siihen asti että muuttavat pois kotoa...).

 

Poikanen oppi kääntymään sekä mahalleen että selälleen tässä parin päivän aikana. Nyt saakin olla tarkkana ja vähän väliä nostella kun jää jumiin pyöriessän :) Neidillä ei tunnu olevan niin kova kiire liikkeelle.

 

Mites muilla on pikkuisten kanssa sujunut?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva kuulla libra teidän kuulumisia :D

 

Tuosta rytmityksestä. Meillä pojat olleet aika alusta asti samassa rytmissä. Se on helpottanut aika paljon arkea. Saa edes hetken huiliajan itselle, kun pojat unessa samaan aikaan. Pojat myös herää samaan aikaan lähes joka kerta. Pojat nukkuu päikkärinsä sängyissään. Jos toinen herää aikasemmin, annan olla sängyssään pyörimässä ja höpöttämässä niin kauan, että toinenkin herää. Se ei yleensä vie kauaa, max. 15min. Jos toinen ei meinaa millään herätä, yritän varovasti saada hänet hereille. Voi kuulostaa julmalta herättää toinen unesta, mut se on toiminu meillä hyvin. Eikä tota herättämistä tarvi onneksi kovin usein tehdä. Nyt, kun pojat ovat kipeinä, annan heidän nukkua niin kauan kuin huvittaa, vaikka sit olisivatkin eri rytmissä.

 

Meidän päivärytmi oli tämä ennen sairastumisia:

 

6-7 herätys

7-8 aamupala

9.30-10 alkaa ekat päikkärit

11-12 lounas tässä aikavälissä, riippuen poikien päikkäreiden pituudesta

13-14 alkaa toiset päikkärit

15-16 välillä päivällinen

16.30-17.30 alkaa päivän vikat 30min unet

18-18.30 välissä iltapuuro

19.30-20 nukutus

 

Kaikki päivärytmin ajat on liukuvia, ne elää sen mukaan kuinka pitkiä päikkäreitä pojat nukkuu. Yleensä unet 30min-2h. Päivässä unia kertyy yhteensä 2-3h.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0