Sign in to follow this  
Followers 0
Guest heijo

Uusimpia kuulumisia!

362 posts in this topic

Onnittelut Trinitylle ja sojalle. Hienonkokoisia lapsia on syntynyt. Myös Trinitylle viikkoihin nähden. :girl_smile: Onnea ja iloa uudenlaiseen arkeen.

 

 

Oma odotus etenee tasapaksusti eteenpäin. Tänään rv22+4. Vaivoja ei juuri ole. Lantionseutu jumittaa välillä ja hiukan särkee, jos esim. makaan pitkään. Varsinkin jos makaan liian kovalla alustalla. Se on ehkä ainut ongelma tällä hetkellä. Vatsa kasvaa tasan keskikäyrää ensimmäisen sf-mitan mukaan. Verenpainekin on pysynyt tosi hyvänä koko ajan. Ihan toista kuin kaksosia odottaessa. Hb:kin on pysynyt ihan ruokavalion avulla suht hyvänä. Ei ole tarvinnut rautalisää syödä. Ainut mikä itseäni häiritsee on tämä hillitön makean himo. Tekeekö sen sitten raskaus vai yleinen väsymys, siitä on hankalampi ottaa selkoa. Tämä on mulle vain tosi vierasta, kun normaalisti en makeasta erityisesti välitä.

 

Kaksoset voivat hyvin. Nyt ovat 1v5kk. Kumpikin kävelee ja harjoittelee syömistä itse. Mukista juominen sujuu jo hyvin. Keskittymiskyky lusikkaruokailuun vaihtelee jatkuvasti. Välillä menee melkein koko ruoka itse syöden ja välillä taas ei juuri yhtään. Hampaita on viime aikoina tullut myös paljon. Pojalla on nyt 8 etuhammasta + 4 poskihammasta. Tytöllä edellisten lisäksi vielä yläkulmahampaat ja alas tulossa kulmurit myös ihan pian. Sanoja tulee myös jonkin verran.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka moi! Vähän kiirettä pitänyt eikä ole ehtinyt kirjoittelemaan! Me tosiaan mennään viikon kuluttua naimisiin (1.10.2011) ja aika säätöä sinne asti luvassa happy.gif

 

Nyt nopsaan kuulumisia!

 

Poitsut voi hyvin. Ovat jo tosi isoja ja taitavia poikia. Ja niinhän sitä pitääkin! Parin viikon kuluttua tulee 1v täyteen. Mitenhän tää aika on näin mennyt? Missä mun vauvat? sad.gif

 

Pikku kolmosen kuumeilu jatkuu ja yritys alkaa heti häiden jälkeen (jep mies suostui yritykseen!! jes, silläkin vauvakuume tongue.gif ). Toivotaan tärppiä mahdollisimman pian! Ei silti mikään hirmu kiire ole, vaikka tietty pieni ikäero olisi unelma smile.gif

 

Tulen tarkemmin kirjoittelemaan kuulumisia kunhan saadaan nuo häät pois alta!

 

Onnittelut Sojalle ja Trinitylle!

Edited by nati

Share this post


Link to post
Share on other sites

oi, ihania juhlia teille trinity! lipsrsealed.gif

 

meilläkin kaksosille kuuluu hyvää, ovat viimein oppineet kävelemään 1v5kk iässä (1v 3kk), tosin kiire kun tulee niin neliveto vielä parempi vaihtoehto, mut kuitenkin osaavat kävellä. Syömishommassakin on jotain valoa näkyvissä, poika saa toisinaan melko itsenäisesti syötyä, jonkin verran apua tarvitsee ruuan lusikkaan saamisessa. Tyttökin yrittää harjoitella välillä innokkaasti, ja välillä ei. Mutta hän onkin ollut aina "hankala" syöjä. Välillä syö monenpäivän edestä ja sitten on päiviä että menee vain pari leipä murua ja vähän jotai hedelmää. Se edelleen välillä stressaa etenkin miestänigirl_to_take_umbrage2.gif ja onhan se kurjaa kun tyttö vaan itkee kun syödä pitäisi ja toinen vetelee vieressä kaiken mitä tarjotaan. Itse olen jo jotenkin tottunut tuohon on/off- tyyliin, mutta kyllä se harmittaa kun huutaa vaan.... ei se mitään jos ei syö kun olis hyvillä mielin muuten.

 

Muuten oikeestaan kaikki menny kivasti. Kesällä kun jouduin olemaan vuodelevossa, meillä lipsahti illan nukutus systeemi niin, että minä nukutin pojan viereeni meidän sänkyyn ja tyttö nukahti nätisti omaan huoneeseen. Nyt on 2kk jälkeen 2 iltaa laitettu molemmat omiin sänkyihin yhteiseen huoneeseen, ja ollaan kaikki vielä hengissä, vaikka jännitettiin miehen kanssa miten poika reagoi, kun ei pääse äidin kainaloon. Päiväunille ovat kuitenkin koko ajan käyneet omiin sänkyihin, joten periaatteessa osaa siellä nukkua. Yölläkin poika kovin usein tullu väliin nukkumaan, nyt samaan pahaan on koitettu (ja onnistuttukin) nukuttamaan poika takas omaan sänkyyn, että jospa tämä tästä... Vauva ollut onneksi varsin helppo vielä (ikää 9vrk), nukahtaa yöunille noin 23, vaatii pari tuntia siinä ensin seurustelua ja kantelua, jonka mies on hoitanut. Syyönyt sitten 3-4h päästä ekan kerran ja toisen kerran vasta aamulla. Joten ei voi moittia alkua. Kuhan noi kaksoset nukkuis, niin aika hyvin sais nukkua, mutta ei se taida tosi elämässä ihan näin auvoisesti mennägirl_crazy.gif

 

No, tälläsiä tällä kertaa, katsotaan sitten mitkä on fiilikset kun mies menee isyyslomalta töihin, voi olla aikamoista showta välillä

 

Soja ja nappulat sekä vauva

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poitsuilla oli eilen 1v synttärit lipsrsealed.gif Ei apua, tää äiti ei voi uskoa, että noi on jo niin isoja.. Synttärijuhlat pidetään vasta viikonloppuna, mutta eilen jo vähän kakkua maisteltiin ja käytiin tietty 1v kuvissa!

Ja tuli tälle äidillekkin taas yks vuos lisää..

Häästressikin laukesi launataina, kun urakka päättyi onnen kyyneliin alttarilla. Me ollaan nyt aviopari girl_crazy.gif Häät oli ihanat ja onnistuneet ja vierailta saatiin paljon positiivista palautetta. Tärkeintä tietysti, että itse nautimme koko sydämmestämme. Häämatkaa lykätään toistaiseksi, koska ei vielä haluta jättää poikia jonkun toisen hoitoon edes viikonlopuksi ja mielestämme häämatka ei ole häämatka jos lapset lähtee mukaan.

 

Me saatiin meidän kämppäkin myytyä grin.gif Ja nyt olis kiikarissa yks tosi unelma talo, mutta katsotaan miten käy, päästäänkö hinnasta sopimukseen. Jos ei niin sitten etsintä jatkuu. Tästä pitäis muuttaa pois vasta tammikuun alussa.

Edited by nati

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aivan ihania kuulumisia nati! Onnea hurjasti tuoreelle rouvalle :lipsrsealed: Onnea myös synttäreistä ja kämpän myynnistä :girl_dance:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihania kuulumisia tosiaan teidän perheessä Nati lipsrsealed.gif

 

meillä ei uutta, mitä nyt mustelmien määrä nappuloilla lisääntynyt kävelemään oppimisen myötä.... joka päivä jompikumpi teloo itseään, mutta minkäs tekee. Vauvalla alkanut olla iltaitkuisuutta, mutta onneksi kaksoset ei ole olleet milläänsäkään, veteleevät unia tosi sikeesti, (ja omissa sängyissä, jonne nukahtaavat ongelmitta)

 

äh, nyt piti mennnä jo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihania kuulumisia teillä Nati, paljon onnea avioitumisesta ja asunnon myynnistä sekä tietysti pikkumiesten synttäreistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

pikaista päivitystä:

 

kolmas viikko yksin lasten kanssa kotona aluillaan ja oikeen hyvin hengissä olengirl_crazy.gif

 

aika kiirettä pitää mutta ei käy ainakaan aika pitkäksi. Kaksoset edelleen tykkää vauvasta... no niin, nythän sitten joku heräs, jatketaan myöhemmingirl_wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä aletaan jännittää kohta synnytystä :) Masu on ihan valtava, sf-mitta oli reilu viikko sitten 33 cm ja se kasvaa vaan...

 

Semmosta mä mietin, että millä viikoilla te muut monikkoäidit ootte joutuneet saikulle? Mä ajattelin silloin raskauden alussa, että miten kaikki muka joutuu jäämään, mutta heh heh, nyt ymmärrän tosi hyvin :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

muistelen jääneeni kokonaan pois töistä rv25, mutta olin jo useempaan otteeseen ennen sitä aina muutamia päiviä poissa.... että jaksoin sit taas muutaman päivän (olin niin tärkee muka....girl_to_take_umbrage2.gif ) ois siis kannattanu jo jäähä pari viikkoo aiemmin ainakin mun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä jäin töistä pois 25+. Mulla on "siisti sisätyö" mutta työmatkaa päivittäin 100km. Ja alkoihan tuo masu painamaan jo siinä kohtaa.

 

Täälä synnytys lähenee rytinällä. Viikonlopun makoilin sairaalassa kun perjantain polilla bongattiin säännöllisiä supistuksia ja paikkojen auenneen. Sain kortisonit ja estopiikin. Nyt eivät kuitenkaan enää estelisi.

 

Tänään aamulla tuli p a l j o n limatulppaa ja nyt olo alkaakin olemaan hieman vaikea. Saa nähdä miten käy :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mamalicious, sähän pääset kohta tositoimiin :lipsrsealed:

 

Kävin tänään kaupungilla katselemassa joulukortteja ja muutaman sadan metrin kävely alkoi tuntua raskaalta. Pitää varmaan alkaa ottaa oikeasti jo iisisti.

 

Toisaalta ois pakko hoitaa loput vauvahankinnat nyt valmiiksi ja rueta pesee vaatteita jne. Jos joudun vuodelepoon, en ole ihan satavarma, että mun mies osaa ainakaan oma-aloitteisesti hoitaa kaiken kuntoon... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auttakaa! Mun kädet, erityisesti ranteet alkaa hajoamaan. Niitä särkee koko ajan. Jos ollaan jossain menossa, että saan kantaa molempia turvakaukaloita, en meinaa jaksaa lapsia nostella koko päivänä, kun tekee niin kipeää. Vaunuja en voi ottaa minneen mukaan, kun ovat sen verran jäykät, ettei mun kädet vaan jaksa vetää niitä kasaan. Myös kyynärpäät lukittuvat ihan liian helposti. Ja öisin kädet puutuvat. Alkuun luulin, että selkä hajoaa ensin, mutta kyllä ne on nämä kädet. Teen käsilläni työtä, joten niitä tarvittaisiin vielä vauva-ajan jälkeenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kaveri kantoi kaksosiaan kahdella rengasliinalla. Voisko se auttaa teillä siirtymissä? Kaukaloita on ihan hirveää raahata yksin, muistan sen vähän liiankin hyvin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auttakaa! Mun kädet, erityisesti ranteet alkaa hajoamaan. Niitä särkee koko ajan.

 

Pikku_kolikko, mulla oli ihan sama ongelma muksujen vauva-aikaan, ja ajoittain vieläkin. Mulla on muutenkin jänne- ja sidekudostulehdusten taipumusta, ja vauva-ajan rasitus oli ranteille välillä liikaa. Mä ostin apteekista tosi hyvän rannetuen, sellaisen jossa kämmenpuolella on metallilasta. Lääkäriltä sain reseptin tulehduskipulääkevoiteeseen (Felden), josta oli tosi paljon apua jo alkaneen tulehduksen hoitoon. Sitä uskalsin käyttää imetysaikanakin. Mulla oli usein niin, että kun yhtenä päivänä kipu oli ihan sietämätön, niin kahden päivän kuluttua oli jo ihan ok olla, eli mun tulehdukset meni tosi nopeasti ohi.

 

Edelleen ranteet saattavat tulehtua esim kun lapset ovat olleet kipeinä ja heitä on pitänyt sylissä ja kantanut enemmän kuin normaalisti.

 

Mä oon tänne jonnekin linkannut ohjeet, joilla pystyy kantamaan kahta lasta samassa pitkässä trikooliinassa. Meillä poika siirtyi kaukalosta pois 10kk ikäisenä, jolloin kannoin hänet sylissä ja tytön kaukalossa autolle. En tiedä kumpi oli lopulta hankalampaa.

 

Kannattaa ehdottomasti mennä lääkäriin, jotta saat hyvän lääkkeen. Samoin suosittelen kunnollisen rannetuen ostamista. Mun tuki on käännettävä, eli se käy kumpaan käteen tahansa, ja se maksoi ehkä 25e.

 

Tsemppiä! Mä niin muistan sen kamalan kivun ja avuttomuuden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rannekipuun en osaa sanoa mitään. Mullakin alkuun vähän särki, mutta ei ollut missään vaiheessa niin pahaa, että olisi tarvinnut lääkitsemään alkaa. Jaksamisia pikku_kolikko!

 

Meillä pojat kipeänä sad.gif O tuli kuumeeseen eilen ja K:lla oli tänä aamuna 37.8. Toiset on niin raasuja. Toisaalta ihanaa, että talo rauhoittuu hetkeksi, kun meidän päivät on nykyisin pelkkää juoksemista ja neliöt ei vaan riitä!

 

Mä en menekkään töihin ensi syksynä girl_dance.gifgirl_impossible.gif Näillä näkymin jos kaikki vaan menee hyvin tulee meidän pojista isoveikkoja ensi kesänä wub.gif Ihanaa ja pelottavaa!

 

Ei saatu sitä unelma kämppää dash2.gif No haettiin nyt kaupungilta vuokra-asuntoa, ollaan ihan hyvillä sijoituksilla, kun tammikuussa meistä tulee asunnottomia ja meille kelpaa mikä vaan. Oikeastaan hyvä, ettei saatu asuntoa. Tulevaisuuden talousnäkymät kai aika heikonlaisia, joten ehkä olisi parempi nyt odotella ja katsella mitä taloudelle tapahtuu ja miettiä sitten onko kannattavaa ostaa vai mieluummin vuokrata.

 

Tämmöistä meille tällä kertaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin muistan että ranteet oli tosi kovilla kaksosten kanssa ihan perushoitamisen vuoksi. :girl_to_take_umbrage2: Mäkin käytin rannetukea, muuta apua en siihen saanut. Kipu ranteista on kadonnut sen myötä kun lapset oppivat kävelemään ja ja vaipanvaidot loppuneet. Kiertoliikkeen muistan olleen kaikkein pahin. Vaikka mäkin tein siihen saakka fyysistä työtä, oli hoitotyö sen verran erilaista että fysiikka oli kyllä kovilla. Ja nyt huomaa, miten haba on kasvanut noita nostellessa. :girl_wink:

Edited by Tiitiäinen

Share this post


Link to post
Share on other sites

täälläkin ranteet kovilla, kun nyt kaksosten lisäksi kolmas vaipan käyttäjä =)

 

Meillä oli eilen neuvola, kaksoset korjatun iän 1,5v mitat: Tyttö 78cm 9,4kg ja poika 83cm 11,3kg. eli ei mitään jättiläisiä, neiti varsinkaan, mutta eipä ole äitinsäkkään ollut. Minkäs kokosia teidän muitten lapset on? meillä sitten vauvalla oli 3kk nla, hänellä mitat 63cm 5965g. Edelleen ollaan hengissä, vähän vois tietty joskus enemmän nukkua, mutta krooninen unen puute korjautunee joskus kun lapset muuttaa pois kotoa =D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myös mulla kipeytyi ranteet kaksosten synnyttyä. Kaveri silloin sanoi jostain lukeneensa, että omeaga3:ia kuluu paljon raskauden ja imetyksen aikana, joten aloin ottaa niitä kapseleista päivittäin ja rannekipu katosi. Tiedä sitten oliko vain sattumaan, mutta voi niitä ainakin kokeilla. :girl_smile:

 

natille onnea odotukseen. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin. :lipsrsealed:

 

Kaksoset ovat tänään päivälleen 1v8kk ikäisiä. Puhetta ei vielä erityisen paljon tule, mutta makustelevat paljon sanoja. Tytöllä on tällä hetkellä sanoja enemmän käytössä kuin pojalla. Höpöttävät kyllä paljon, mutta aika iso osa tulee ulos vielä sen verran siansaksana, etten edes minä saa siitä selvää, vaikka päivät heidän kanssaan vietän. Potalla istumista treenaataan rennosti. Välillä on päiviä, joilloin onnistuvat tekemään pottaan hyvinkin asiansa, mutta ei mitenkään säännönmukaisesti vielä. Pääasia, että hoksaavat, että muuallekin voi pissiä ja kakkata kuin vaippaan. Yöt sujuvat nykyisin todella hyvin. Nukkumaanmenoaika on noin klo 20 ja pääsääntöisesti heräävät aamulla noin klo 7. Suunnilleen 11 tuntia siis nukkuvat öisin ja päivisin nukkuvat vielä päiväunet 1-1.5h. Rauhoittuminen päiväunille on tosin välillä hirmu vaikeaa.

 

Huomenna on mulla kasassa rv35 ja jännätään, ymmärtääkö tämä kolmas tapaus kääntyä ollenkaan raivotarjontaan. Kun kaksoset syntyivät suorinta tietä sektiolla ilman, että alatiesynnytystä sain edes kokeilla, niin nyt mulla on ollut suuret toiveet sen suhteen, että tällä kertaa se onnistuisi. Heikolta tosin vielä näyttää, kun tämä kaveri on majaillut varmaan viimeisen kuukauden eräänlaisessa poikkitilassa. Täytyy toivoa, että kääntyisi vielä. Ainakin th:n mukaan pitäisi tilaa vielä olla. Pääsen myös synnytystapa-arvioon ensi viikolla, jossa tilanne tarkistetaan kaiketi myös ultralla. Muilta osin raskaus on sujunut todella hyvin ja olen voinut hyvin, lukuunottamatta pienimuotoista jokapäiväistä väsymystä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille syntyi 17.4 suloiset tyttö ja poika. Raskaus menikin sitten pari päivää yli lasketun ajan ja molemmat olivat syntyessään yli kolmekiloisia. Pojalle tuli synnytyksen yhteydessä ilmarinta ja hän joutuikin olemaan muutamia päiviä lastenosastolla hoidettavana. Nyt onneksi kaikki on kunnossa ja harjoitellaan neljän pienen lapsen vanhempina olemista. Kädet on aika täynnä työtä, mutta olen ikionnellinen ja kiitollinen näistä ihanista lapsukaisista. :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0