Rozie

Sormien imeskely

9 posts in this topic

Meillä Jäppis aloitti etu- ja keskisormien imeskelyn kun tehtaili parissa viikossa kahdeksan hammasta. Silloin sen vielä ymmärsi, kun ikenet varmasti kutisi ja kaikki muukin meni suuhun kaluttavaksi. Mutta hampaat tulivat ja imeskely jatkuu. <_< Jäppis lussuttaa välillä päiväsaikaankin, mutta pääasiassa unissaan (=nukahtaessaan). Atoopikon iho ei imeskelystä tykkää ja etu- ja keskisormen juuri onkin välillä rohtunut. :( Tutti meillä heitettiin mäkeen jo puolivuotiaana, eikä Jätkä ennen tuota hampaidentehtailua unissaankaan imeskellyt käsiään.

 

Miten saisin sormien imeskelyn loppumaan? Kynneliä tekisi mieli kokeilla (vaikka sitä ei alle 3-vuotiaille suositellakaan), mutta se taas hankaloittaisi syömistä, kun kuitenkin siinä puuhassa välillä tarvitsee viisipiikkisen apua. Toinen vaihtoehto mitä olen miettinyt (mutta en vielä kokeillut) on raa'an valkosipulin pyyhkäiseminen sormiin. Ainakin irvistys kerran kertoi että muuten uskomattoman kaikkiruokainen kaveri ei siitä tykännyt. :lol:

 

Muoks. Lisättäköön vielä, että ikää Jäppiksellä on puolitoista vuotta.

Edited by Rozie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikö kenelläkään olisi apuja tähän? Ongelma ei ole edelleenkään helpottanut... :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Ei mulla tähän oikein ole mitään käänteen tekevää vinkkiä kuin, että noita vaiheita valitettavasti vaan tulee. :rolleyes:

Meillä A pulpautti vajaa vuosi sitten (vähän päälle puoltoista vuotiaana) poskihampaita ja silloin alkoi myös toi sormien imeskely joka jäi sitten päälle. Systemaattinen kieltäminen, käsien suusta pois ottaminen ja kaiken muun mahollisen tilalle keksiminen, esim.vaikka porkkana käteen tai joku kiva leikki, johti siihen, että sormet unohtuivat. Melkein. Pojalla siis ikää nyt 2,5v ja sormet menee hämmentävissä tai pelottavissa tilanteissa vieläkin suuhun ja paidan etumus kastuu. :huh::D Välillä hakee ihan mun huomiota melkeen koko nyrkki suussa.

Olen koittanut ajatella, että kaikilla on omat "hassut" tapansa ja systemaattinen asiaan puuttuminen jatkuu, varmasti tapa jää pois kun ikää karttuu.

 

Tietysti, jos iho siitä kärsii, niin kyllä mä surutta kokeilisin kaikki valkosipulit yms. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tätä sormien imeskelyä on lähinnä nukahtaessa ja nukkuessa, eikä silloin kukaan ole paikalla kieltämässä. :girl_sigh: Hereillä ollessa saattaa joskus väsyneenä sormet suuhun eksyä, mutta silloin toki kielletään ja otetaan sormet pois suusta.

 

Villatumppujen kanssa nukkuminen oli katastrofi, Sälli nukahti vasta kun oli saanut tumput revittyä käsistä ja huusi siihen asti. Illaksi laitettiin käsiin rasvaa ja puuvillasukat, yö menikin hienosti! :girl_dance: Päikkärit tänään jäivät väliin kun oli sama resepti kuin illalla. Nyt meni taas yöunille samoin kuin eilen, eli ilman turhaa marisemista.

 

Taitaa siis olla enemmän päiväunien juttu tuo sormien syönti. :girl_to_take_umbrage2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tällä hetkellä ihan sama ongelma kuin Roziella, eli nukahtaessaan/väsyneenä menee sormet suuhun. Tutti jätettiin pois 1,5-vuotiaana, kun siihen neuvolassa niin kovasti kannustettiin. Vähän aikaa meni ihan hyvin, sitten alkoi poskihampaat tulla ja niitä poitsu alkoi rapsutella sormillaan. Nyt on hampaat tullu, mutta sormet yhä suussa.

 

Lapasta kokeilin pitää kädessä, mutta seurauksena oli hirveä huuto siihen asti, että sai lapasen kiskottua pois. Oon yrittänyt myös antaa molempiin käsiin unilelun, mutta toinen lentää aina pois ja sormet hakeutuu takas suuhun.

 

Tuttu sai lapsensa lopettamaan peukalon imemisen laittamalla peukkuun sairaaloissa käytettävää (ruskeaa) ihoteippiä, heftaa. On tosi pahan makuinen, eikä lähde helposti irti. Ajattelin itse yrittää sitä, jos muu ei auta. Tuntuu vaan kurjalta alkaa teippaamaan toiselta neljää sormea... :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kanssa ihan sama ongelma! Valitettavasti...

 

Meillä ei pojan sormien imeskely liity nukkumaan menemiseen, vaan jos vaikka katsoo jotakin ohjelmaa, niin kädet ovat heti suussa. Ollaan vaan koitettu kieltää, ottaa käsiä suusta pois ja antaa jotakin muuta räpellettävää hyppysiin. Toimii toisinaan paremmin ja toisinaan huonommin. Tutti meillä on jätetty pois jo 10 kk- iässä, joten ei kai siksi ole liittänyt tätä nukkumisrituaaleihin. Pehmolelua rutistelee kainalossaan unta hakiessaan.

En siis valitettavasti osaa antaa mitään vinkkejä :girl_sigh: , mutta kohtalontoveri siis täälläkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei enää syödä sormia! :girl_dance: Tuo käsien rasvaus ja puuvillasukat päälle auttoi yllättävän nopeasti, parissa päivässä! :girl_impossible: Enää ei ole minkäänlaista protestia aiheesta, Sälli jopa PYYTÄÄ käsien rasvausta ja krokotiilitumput. :girl_haha: Ja olen myös tarkistanut peitonkulmat ja unikaverit, samoin kuin tumput tietty, eivätkä ne ole unien jälkeen märät.

 

Että jos joku tahtoo kokeilla Stop and Grow'ta (ent. Kynnel) niin meillä on avaamaton puteli. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ipana 1v8kk on alkanut viime aikoina tehdä samaa eli väsyneenä tai hämmentyneenä sormet menevät suuhun. Hampaita on ollut jo pitkään vaikka kuinka ja tuttia syödään nukkuessa, mutta välillä kävellessäkin isketään monta sormea suuhun. Otan sormet aina pois ja yritän keksiä jotain muuta mihin kiinnittää huomiota, mutta aina se ei toimi. Mistähän tämä johtuu, kenelläkään tietoa/arvausta asiasta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Siihen en osaa sanoa, mistä moinen johtuisi, mutta meillä (onneksi) pojan sormet saavat jo nykyään olla rauhassa :) Eli ajan kanssa menee uskoakseni ohi, jokin vaihe kaiketi. Meillä vaan otettiin kuukausia ne sormet pois sieltä suusta ja kiellettiin. En tiedä oliko siitä lopuksi hyötyä vai menikö vaan ajan kanssa ohi. Nyt poika on siis 2 v 1 kk ja sormia ei enää vähään aikaan ole imeskelty, vaikka aiemmin sitä tapahtui yhtenään.

Voisi tietysti ajatella, että jos sormet menevät suuhun juurikin väsyneenä ja/tai hämmentyneenä, niin kyse olisi ehkä jonkinlaisesta rauhoittautumismenetelmästä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now