Sign in to follow this  
Followers 0
Loviisa

Äitien selviytymisvinkit pakkaspäivinä?

22 posts in this topic

Täällä on yhdellä äidillä ja taaperolla pinna vähän kireällä. Poika on nyt 10,5kk ja on ruvennut kovasti kaipaamaan seuraa ja nauttimaan puistoelämästä. Näin 20 asteen pakkasilla ei kuitenkaan puistoilut oikein suju ja kotona meinaa seinät kaatua päälle. Miten te muut saatte nämä pakkaspäivät kulumaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää onkin hyvä topicci! :) Mäkin kaipaisin vähän vinkkejä tälläsiin päiviin, varsinkin jotain mitä vois hommata iltapäivisin...

 

Omia vinkkejä:

- Kaupoilla kiertely on yks aika hyvä keino meillä, ainoo vaan et ensi pitää pukee, sit sisällä riisuu ja pukee taas :rolleyes: Mut meillä poju viihtyy aikas hyvin rattaissa katellen :)

- Aamupäivisin pääsee joinakin päivinä leikkipuistoon sisälle ja muiden lasten seuraan

- Piirtely ja imurointi on meillä toimivia tapoja kuluttaa aikaa kotosalla, mut ei niihinkään hirmusti aikaa saa uppoomaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä luetaan kirjoja. Typsy viihtyisi vaikka kuinka pitkään sylissä ja kirja kädessä. Ikävä kyllä se vaan on siis luettava ne kirjat siinä sylissä, yksinään ei niitä avaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juuh meilläkin on kaupoilla kiertely ollut kova juttu... Tänään tajusin että täällä olis ollut MLL:n avoin kerho mutta muistin sen vasta 15 min alkamisen jälkeen joten ei oltais enää ehditty, kyllä otti päähän! Kyllä nämä päivät tahtoo olla pitkiä, tänäänkin poika nukkui vaan tunnin unet että kyllä on saanut sitten yrittää viihdytystä keksiä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin käydään avoimessa leikkipuistossa, erityisesti, jos siellä on jotain ohjelmaa, kuten taaperomuskaria tms. Meidän lähellä on myös kotiäitien jumppa, jossa lapset saavat juosta ympäriinsä, se on pojankin mielestä kivaa tekemistä, kun saa touhuta. Yksi tapa viettää päivää on kutsua lähellä asuvia mammakavereita lounaalle/kahville tai mennä heille...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lukeminen ja pirtäminen/värittäminen mieluisia hommia ja niitä tyttö jaksaisi tehdä melkein koko ajan. Lisäksi tarpeen mukaan kehitellään jotain ekstraa. Leipominen ja kaikki ruoanlaittoon liittyvät jutut taitaa olla mieluisimpia. Lisäksi välillä piirretään sormiväreillä tai maalataan. Välilä myös askartelemme jotain helppoa ja tytön taidoille sopivaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Me ollaan tehty kävelyretkiä lähikauppaan. Kaupassa pääsee hetkeksi lämmittelemään ennen kotimatkaa. Saa kuitenkin vähän happea.

- Eväsretki kotona. Ollaan otettu filtti ja menty makuuhuoneeseen/lastenhuoneeseen/työhuoneeseen retkelle. Evääksi muumikeksi tai rusinoita. Hillittömän hauskaa poikien mielestä.

- Maja. Joku viritys, esimerkiksi lakana pöydän päälle tms. ja maja on valmis.

- Lorukortteja lorutellaan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja niille joille kaikki on kauempana kaikesta toiminnasta ja kaupoista: piiloleikkiä, postinhakua (vaatii pukemista ja riisumista mutta on sen arvoista jos saa markkinoitua idean taaperolle...!) AutaÄitiäKaikessa (lapsen (ison tai pienen) suurin halu on olla tarpeellinen, tunne siitä että muilla olisi asiat huonommin jos häntä ei olisi auttamassa) joten pakkaspäivinä täytetään tiskistä, pesukonetta, luetaan lehteä jne....

 

Tosin, tänään 26 asteen etelänpakkasessa, käytiin sovituilla nuotiotulilla ulkona, paistettiin makkaraa, laskettiin pienimuotoisesti mäkeä ja ajettiin kotiin 1,5 h olemisen jälkeen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihania vinkkejä, harmi kun tuon meidän pikku-ukon kanssa ei monikaan vielä onnistu. No eilen tehtiin maja ja siitä riitti riemua joksikin aikaa. Minä myös otan pojan pyykkihommiin ym mukaan vaikka hänestä ei kyllä ole vielä vähäisintäkään apua OIKEASTI. Mutta pojasta on hauskaa levitellä vaatteita pyykkikorista ympäriinsä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoinen on innostunut kotitekoisista temppuradoista. Eli kierretään kotia peräkkäin ja esim. ryömitään ruokapöydän alta, kiivetään sängyn yli, pompitaan eteisen maton kuvioita pitkin, kuljetaan olkkarin läpi kottikärrykävelyä jne. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon tosi laiska lähtemään ulos näin kylmillä, kun pukemiseen menee ikuisuus jne. Tuttuja hommia on jo mainittukin. Hyviä ajanvietteitä on meillä (2-vuotiaalla) mm. leipominen, siinä menee mukavasti ensin valmisteluun aikaa ja sit syömiseenkin :PKylpeminen on myös kivaa, mutta muksun iho tahtoo kuivua niin sitä ei liian usein voi harrastaa.

Askartelu ym. taitelu:

Piirtäminen ja vesiväreillä maalailu tosi suosittuja, varsinkin jälkimmäinen. Muovailuvahakin meillä toimi nyt yllättävän hyvin ja siinä meni hyvä tovi puuhaillessa kun vielä pari kuukautta sitten ei oikeen innostanut kuin pienen hetken.

Pidän myös kätköissäni pientä "askartelulaatikkoa" josta voi sitten valkata jotain vähän uudempaa/erikoisempaa tekemistä varsinkin näihin päiviin, esim. liimaillaan kivoja tarroja vihkoon tai kiiltokuvia vaikka, värityskuvia suosikkihahmoista jne. Jotkut sitten kestää enemmänkin tekemistä, jotkut hommat loppuu lyhyeen mutta ainakin on jotain vaihtelua taas yritetty. Sillä kyllä ne telkkariohjelmat/youtube-videotkin on käytössä ihan tarpeeksi :rolleyes:

Sitten meillä suosittua on myös vedellä läträily, ts. tuolille seisomaan tiskialtaan eteen, joku suoja eteen jos äiti jaksaa tai sitten jaksaa vaihtaa vaatteet, hana lorisemaan ja siinä tuo puuhailee tyytyväisenä kauankin, joskus laitetaan vaahtoa (yleensä aina pyytää) ja joskus kaatelee kupilla vettä tai käyttää tiskiharjaa altaaseen-ja sitä siis menee ohikin, saa varautua eli jos on kotona tarkkaa niin ehkei sit..ja välillä sitten käyn muistuttamassa/tsekkaamassa, että tulppa pois välillä. Vähän tuhlaavaistahan tuo on, mutta musta tuntuu, että edesauttaa myös tutustumista veteen. Tai jotain ;)

 

Temppuratavinkki tulee meille joskus käyttöön; ollaan kyllä temppuiltu lastenhuoneessa mutta tuommoinen useamman etapin juttu vois olla kiva :P Majaakaan ei olla vähään aikaan tehty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai niin, yksi hyvä on ns. kiellettyjen kaappien/ tavaroiden tutkiminen yhdessä, voi että eilenkin riitti riemua vetokärrystä :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyviä vinkkejä! :)

 

Meillä oli tänä aamuna oma pipodisco olkkarissa! Lapset tykkäävät pitää aikuisten pipoja päässään, eli vermeet niskaan, hyvää musaa jossa on kunnon rytmi ja sit yhdessä jammailemaan. Rahin päällä tanssiminen oli tänään suosiossa kovasti, kun oli niin jännää seistä vähän korkeammalla. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tyttö haluaisi piirtää aina vaan: PIITÄÄ, PIITÄÄ. Hauskaa on myös se, kun äiti tai isä piirtävät paperille jotain ja tyttö sitä mukaa yrittää arvata, mikä kuvasta tulee. Näinkin pieneltä tulee jo vaikka mitä vaihtoehtoja :lol: (piirretään ihan jotain helposti arvattavia perusjuttuja, kuten kuu, muumi, nakki, porkkana, muki, kirja, nalle, kissa, norsu, kukka, helmet)

 

Mulla on laatikko, jossa on helmiä, kosmetiikkaputkiloita, hiuslenkkejä ym. sekalaista ja sen annan tytölle jos on oikein tylsää. Pitkään katselee ja laittelee rannerenkaat ranteeseen ja helmiä kaulaan.

 

Tänään yritin leipoa neitin kaa, mutta siitä ei tullu mitään, patonkitaikina katosi parempiin suihin. Kauli sentään vehnäjauhoja pikku kaulimellaan...

 

Kirjoja luetaan noin sata kertaa päivässä, nuppipalapelit on myös kivoja.

 

Ja sit se takuuvarma viihdyke: Titi-nalle dvd... tyttö leikkii niitä leikkejä perässä (yrittää ainakin).

 

Kattilarummut toimii myös. Jos vaan äitin korvat kestää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyviä vinkkejä, pitääpä kokeilla mm majaa tällä viikolla.

Pyykit on kyllä hitti, varsinkin kun ensin käydään potalla (eli sitten saa olla puolisen tuntia aivan nakuna) ja sen jälkeen nostetaan kuivat pyykit vanhempien sängylle ja poika perään. Apuahan pojasta ei ole lajittelussa, varsinkaan sukkien :D mutta hauskaa aivan varmasti. Tänään jaksettiin jonkin aikaa hyppiä sohvalla, ei siis vielä itse hypi vaan piti auttaa ja samalla kuunneltiin Röllin seikkailuja cd:ltä.

 

Rakennuspalikoista ja duploista tehtyjä isoja isoja torneja joita saa kaadella, ja sitten ovella leikkimistä. Eli poika toisella puolella ovea ja äiti toisella puolella. On kamalan hauskaa laittaa ovi kiinni ja avata, jolloin äiti sitten "pelästyttää" ja kutittelee oven raosta ja äkkiä ovi taas kiinni.

 

Odottelen kyllä sitä aikaa että voi nakittaa esim pullien voitelun leivonnassa, nyt toinen vain katselee syöttäristä syöden välipalaa samalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä piirretään, tehään palapelejä yms. Viimeaikojen hittejä on ollu auttaminen tiskikoneen ja pyykkärin tyhjentämisessä/täyttämisessä.

 

Mies teki neidille majan isosta pahvilaatikosta (on siis korkea ja kapea). Leikkasi siihen ikkunat ja teki ovet. Siitäkin on tullut jonkunverran hupia, mutta alkaa kohta ehkä joutamaan jo roskikseen.

 

Välillä meillä käy kylässä mammakavereita ja heidän lapsiaan tai mennään ite kylään (kavereista on ehkä eniten iloa :) ).

 

Iso paperi ja sormivärit ois kyllä varmasti hitti täällä jos jaksais sotkea neidin kanssa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä harrastetaan monia jo täällä mainittuja juttuja. Neiti 2-vee on tykkää leipoa ja laittaa ruokaa, tulee aina keittiöön ja huutaa "äiti minä autan sinua!", ja sitten saa vispilät liikettä. :P Mies tekee tytölle majoja. Esimerkiks nukkuminen omassa sängyssä alkoi ihan uudella tavalla kiinnostaa, kun mies laittoi vieraspatjan kaareksi sängyn päälle ja tyttö sai siis nukkua "majassa". Oli aivan hitti meillä pitkään. :)

Myös piirtäminen kiinnostaa, varsinkin jos aikuinen jaksaa olla piirtelemässä seurana. Välillä annan tytön leikkiä joillakin rihkamakoruilla, tyhjällä dödöpurkilla yms., ja niissä riittää kans värkkäämistä.

Vedellä läträäminen eli kylpeminen ja tiskaaminen on suosikkeja myös. Joskus katsellaan yhdessä vaikka mainoslehtisiä ja jutellaan ja keksitään juttuja ihmisistä ja esineistä, joita kuvissa on. Kuulostaa tyhmältä, mut lapsi tykkää. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Meillä harrastetaan monia jo täällä mainittuja juttuja. Neiti 2-vee on tykkää leipoa ja laittaa ruokaa, tulee aina keittiöön ja huutaa "äiti minä autan sinua!", ja sitten saa vispilät liikettä. :P Mies tekee tytölle majoja. Esimerkiks nukkuminen omassa sängyssä alkoi ihan uudella tavalla kiinnostaa, kun mies laittoi vieraspatjan kaareksi sängyn päälle ja tyttö sai siis nukkua "majassa". Oli aivan hitti meillä pitkään. :)

Myös piirtäminen kiinnostaa, varsinkin jos aikuinen jaksaa olla piirtelemässä seurana. Välillä annan tytön leikkiä joillakin rihkamakoruilla, tyhjällä dödöpurkilla yms., ja niissä riittää kans värkkäämistä.

Vedellä läträäminen eli kylpeminen ja tiskaaminen on suosikkeja myös. Joskus katsellaan yhdessä vaikka mainoslehtisiä ja jutellaan ja keksitään juttuja ihmisistä ja esineistä, joita kuvissa on. Kuulostaa tyhmältä, mut lapsi tykkää. :P

 

Sama juttu täällä. Itse pystyn puolitoistavuotiaan kanssa hyvin leipoa, tehdä ruokaa, siivota jne. Hän "auttaa" tutkiskemalla purkkeja ja osaa esim pyynnöstä antaa minulle lusikoita, viedä tavaroita paikoilleen. Aina se ei ihan onnistu mutta yritys on hyvä. Pakastin on nyt ahdattu täyteen ruualla ja herkuilla, kätevä kun on pikkusisko/veli kohta sylissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0