Rozie

Närästys

176 posts in this topic

Niin, ajattelin kysyä että onko muilla tälläistä ympärivuorokautista närästystä ?

Nyt on menossa rv 30 ja olen aika varma että olen muuttumassa lohikäärmeeksi kun tuntuu että tulee kohta liekitkin suusta.

Olen yrittänyt viime ajat pärjäillä Rennien voimalla, mutta sekin alkaa käymään jo aika vaisuksi tuotteeksi. Neuvolasta kyselin apuja mutta vastaus oli vain että älä syö sellaista joka närästää..

Joo, en syökkään ja ihan tosissaan, vesikin voi närästää! :mellow:

Mikä tähän ihan oikeasti auttaa...... ? :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli esikoisesta närästystä koko raskauden, mutta loppuraskaudessa se oli tosi kovaa, joskus rv36 pahimmillaan... ;) Rennieitä meni se 12 päivässä, eikä siitä mitään apua ollut, ei myöskään gavisconista, joka voi joillakin auttaa paremmin. Maitoa join illalla ja nukuin pääpuoli koholla, ja neuvolalääkäri kirjoitti mulle reseptin ranixalista (jota muistaakseni saa kyllä ihan käsikauppatavaranakin). Ei siihen mikään muu täysin auttanut kuin synnytys. Nyt on merkit samanlaisesta raskaudesta ilmassa... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla auttoi aika hyvin Alsucral imeskelytabletit. Sama lääkeaine kun Antepsinissa mutta tykkäsin enemmän noista suuhun liukenevista kun toimivat nopeammin. Ovat turvallisia raskauden aikana, turvaluokitukseltaan A, proviisori vielä erikseen tarkisti asian. Ranixal taisi olla B:ssä.

 

Neuvolassa tuputtivat vaan Rennietä vaikkei siitä tosiaan ollut mitään hyötyä. Veden juontia käskettiin rajoittaa närästyksen takia ja seuraavassa lauseessa sitä käskettiin juoda runsaasti turvotuksen välttämiseksi. Ihan loppuraskaudessa olikin sitten hieman edistyneempi lääkäri, joka kertoi että vaihtoehtoisia käsikauppalääkkeitä on useita ja reseptillä saatavissakin löytyy hyötyynsä nähden turvallisia, jos oireet ovat oikeasti pahat. Jatkuvassa voimakkaassa närästyksessä on kuulemma riskinä ruokatorventulehdus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Munkin lääkäri otti tuon närästyksen tosi vakavissaan. Lieviäkin oireita pitää yrittää lievittää, juuri tuon tulehduksen vaaran takia, ja ylipäänsä siksi, ettei ruokatorvi pääse ärtymään kun joka tapauksessa paine kasvaa raskauden edetessä. Lääkäri suositteli erityisesti nestemäistä Gavisconicia. Maito on toki ihan paras ja sitten suunnilleen kaiken välttäminen; kahvin, teen, happaman, makean, mausteisen, kuplivan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No seuraavalla neuvola käynnillä aion sitten nostaa asiasta kisun pöydälle. Mulle ei tulehduksia ruokatorveen nyt sovi tulla, enkä enää jaksa tätä kamalaa närästystä yötä päivää.

Siis kun tämä on mennyt jo niin kamalaksi että yölläkin herään ainakin 2 kertaa syömään jotain närästys lääkettä ja juomaan. Muutaman kerran on tullut ihan jopa oksennus, kun ei ole ollut apuun lääkettä.

Raskaus on ihanaa aikaa, mutta joskus tulee olo ettei enää ikinä. :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan käyttänyt Rennietä närästyksen lievitykseen? Onko auttanut? Lisäksi mulle suositeltiin vesi/maitolasillisen juomista, mikä ei auta yhtään <_<

 

Nyt kaikki mahdolliset vinkit jakoon tämän inhottavan vaivan nitistämiseksi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piimä ja jugurtit säännöllisesti syötynä auttaa myös. Ja kaurapuuro. Tosin ei kyllä auta enää siinävaiheessa kun jo närästää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rennietä täällä käytetään närästykseen.. mulla taas jugurtti aiheuttaa närästystä. :P maidon pitäis auttaa, mutta en oo todennut sen olevan avuksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rennietä oon käyttänyt mäkin. Sängyssä auttaa, kun nostaa pääpuolta. Tosin tässä vaiheessa ei auta enää sekään. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pieneen närästykseen auttaa pään kohottaminen sängyssä, maito, piimä ym maitotuotteet ja Rennie tai Gaviscon sekä tietty närästävien ruokien (sitrushedelmät, tomaatti, rasvainen ruoka, hiilihappojuomat, suklaa...) välttäminen. Hankalaksi äityessään apua saa ehkä ranixalista tai omepratsolista. Tai sit ei edes niistä... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti paras keino itselleni on ollut tässä raskaudessa Magnesiamaito. ;) Suosittelen lämpimästi, itsellä ainakin toimii silloin kun Rennie tms. ei toimi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut vuosikaudet ihan muuten vaan närästystä ja sille maito tekee tosi pahaa! Paras neuvo minkä sain lääkäristä oli juoda vähäsen vettä aina viimeiseksi maidon jälkeen (juon aina aterialla maitoa), koska maito lisää limaisuutta kurkussa ja saa rykimään > hapot nousee rykimisen mukana ylös...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Porkkanan syöminen kunnolla pureskeltuna auttaa, kannattaa etenkin iltapalaksi syödä. Itselleni toimii kyllä maitokin, Rennie ei taas auta lainkaan. Mut kaikista paras on yrittää syödä kaikinpuolin kasvispainotteisesti ja vältellä rasvasta/ mausteista ruokaa, tulee muutenkin hyvä olo eikä närästä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rennietä olen käyttänyt, mutta ei se aina auta. Mulla auttaa joskus rasvaton maito, mutta vedestä ei ole ollut mitään hyötyä. Yleisesti närästystä aiheuttavia ruoka-aineita suositellaan vältettävän jos närästää, mutta mua ainakin tuntuu närästävän välillä ihan kaikki..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luin pikalukua tätä ketjua ja voi olla että missasinkin täältä jotain, mutta en huomannut olisiko kukaan kirjoittanut kahdesta eri tyyppisestä närästyksestä? Minulla Gaviscon ja Rennie auttavat erityyppisiin vaivoihin - Gaviscon auttaa siihen jos tulee "palautuksia" suuhun ja kamalaan röyhtäilyyn, Rennie taas auttaa paremmin poltteeseen. Raskausaikana olen kärsinyt ainoastaan tästä "palautus"-tyyppisestä närästyksestä, ja siihen onneksi Gaviscon on auttanut. Ehdottomia nou-nou ruokia ovat kaikki mausteiset (chili ja valkosipuli saavat aikaan ihan kamalan olon) ja rasvaiset ruuat, varsinkin yhdistelminä. Kookosmaitopohjaiset ruuat eivät myöskään sovi. Jos pysyttelisi vain puurossa ja voileivissä, niin ei olisi ongelmaa, tosin olisihan se mukava lämpimiäkin ruokia syödä - onneksi ihan kotiruoka tuntuu myöskin jossain määrin sopivan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mä en ole itse edes kysynyt Somacin / Nexiumin käytöstä raskauden aikana.

 

Nexium ei ole ok, Somacista en ole varma ja Omeprazoli on ok.

 

Mulle ei edellisessä raskaudessa riittäneet Rennie ja Gaviscon joten Omepratzolilla meninkin sitten loppuajan.

Nyt on taas alkanut lähes jatkuva polte rintalastan alla ja palleassa (kärsin näistä ajoittain ilman raskauttakin), joten olemassa olevan Nexium- reseptin tilalle on hommattava resepti Omepratzoliin . Vielä sen poltteen kanssa on pärjännyt kun viikkoja ei ole kun reilut 8, mutta tiedän, että kipu yltyy ikäväksi raskauden edetessä.

Edited by Monnax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hassu, "mukavaa" saada kohtalotoveri! Refluksi on pirullinen vaiva. Minäkin olen käyttänyt Somac 40mg:a ja viimeaikoina säännöllisesti, sitä ennen Ranixalia. Kun raskautta suunniteltiin, kysyin kahdelta lääkäriltä mielipidettä lääkitykseen mahdollisen raskauden aikana ja itse asiassa molemmat (toinen gyne ja toinen minut tähystänyt lääkäri) olivat sitä mieltä että tarvittaessa voin käyttää Somacia myös raskausaikana. Korvaavista lääkkeistä ei ollut edes puhetta. Itse en kuitenkaan tahtoisi sitä käyttää ellei ole aivan pakko. Ennen kuin tein positiivisen testin käytin Somacia joka toinen päivä useamman viikon ajan. Sitä ennen säännöllisesti joka päivä. Tuntuu kuitenkin että tuo joka toinen päivä piti oireet kurissa.

 

 

Mä olin nyt vielä yhteydessä lääkäriin ja sain luvan käyttää Somacia myös raskausaikana. Lääkäri oli sitä mieltä, että nuo kaikki happosalpaajat ovat samantasoisia riskeiltään. Koitan selvitä nyt ainakin ekat 12vkoa lähinnä Gavisconilla ja Renniellä, mutta tänään oli pakko ottaa aamulla Somac. Mulla on niitä nyt 40mg, mutta resepti myös 20mg:iin, jotka meinaan hakea asap. Mulla on pahoinvointi alkanut mikä tuntuu pahenevan närästyksestä ja närästys taas pahenee oksentamisesta :huh:.

 

Niin ja tosiaan, minulla siis tähystyksessä todettu refluksitauti ja olen ennen raskauttakin joutunut käyttämään happosalpaajaa (Somac) ihan säännöllisesti. "Normaalinärästyksessä" ei varmaan missään tapauksessa suositella muuta kuin Rennietä ja Gavisconia joista ilmeisesti Rennie parempi koska ei sisällä alumiinia.

 

 

Somac on ok, Nexium ei.

 

Mulle ei edellisessä raskaudessa riittäneet Rennie ja Gaviscon joten Somacilla meninkin sitten loppuajan.

Nyt on taas alkanut lähes jatkuva polte rintalastan alla ja palleassa (kärsin näistä ajoittain ilman raskauttakin), joten olemassa olevan Nexium- reseptin tilalle on hommattava resepti Omepratzoliin (eli Somaciin). Vielä sen poltteen kanssa on pärjännyt kun viikkoja ei ole kun reilut 8, mutta tiedän, että kipu yltyy ikäväksi raskauden edetessä.

 

Nämä kommentit antavat vahvistusta sille, että aloitan huomenna Somac-kuurin. Esikoista odottaessa kärsin lähinnä loppuraskaudesta närästyksestä ja pärjäsin Renniellä. Ennen raskauksiakin oli jo närästystä, silloin en saanut mitään lääkitystä. Suvussa on refluksitautia ja veikkaan, että tämä jää ikuiseksi vaivaksi. Tässä raskaudessa närästys alkoi pahana suunnilleen heti kun tein positiivisen raskaustestin ja neuvolalääkäri kirjoittikin Somac 20mg reseptin. Söin kahden viikon kuurin ja se auttoi pitkäksi aikaa. Onnistuin vain hukkaamaan reseptin ja kun lääkkeelle olisi ollut taas tarvetta, seuraavalla neuvolalääkärikäynnillä lääkäri (eri lääkäri siis) ei suostunut reseptiä uusimaan vaan kehotti ottamaan Rennietä ja Gavisconia. Joo ei paljon lämmitä kun närästys on jatkuvaa ja alkaa jo ruokailun aikana. Siemaus vettä riittää laukaisemaan närästyksen. Alkuraskaudesta lääkäri epäilikin, että ruokatorvi on jo tulehtunut. Onneksi Somac tuli nyt reseptivapaaksi, joten neuvolassa todettiin, että voin syödä sitä kuurin. Jatkuva polte ei tosiaan ihan kauheasti jaksa naurattaa ja äänikin on välillä jatkuvasti käheänä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla närästykseen on auttanut lasillinen rasvatonta maitoa. Joka kerta polte helpottaa. Pahaankaan närästykseen en ole tarvinnut lääkkeitä. Rennie imeskelytabletti ei auta ainakaan mulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla tuntuu toistaiseksi ainakin toimivan tuo Gaviscon. Ja mikä ettei toimisi, kun ongelmat taitaa olla lähinnä "mekaanisia" eli vatsan sisältö vaan nousee ylös helposti. Pitäisi vaan muistaa napata joka ruokailun jälkeen noita, niin ei pääse ruokatorvi ärtymään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omeprazoli on ainakin ok, Nexium ei.

 

Mulle ei edellisessä raskaudessa riittäneet Rennie ja Gaviscon joten Omepratzolilla meninkin sitten loppuajan.

Nyt on taas alkanut lähes jatkuva polte rintalastan alla ja palleassa (kärsin näistä ajoittain ilman raskauttakin), joten olemassa olevan Nexium- reseptin tilalle on hommattava resepti Omepratzoliin. Vielä sen poltteen kanssa on pärjännyt kun viikkoja ei ole kun reilut 8, mutta tiedän, että kipu yltyy ikäväksi raskauden edetessä.

 

Sen verraan muokkaan vastaustani, että sain neuvolalääkärin siunauksen käyttää myös Nexiumia, mutta vain ääritapauksissa kun Omeprazoli ei kerta kaikkiaan auta.

Edited by Monnax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tätä ketjua lukiessani en voi kuin kiittää onneani, että pääsin vuosi sitten refluksileikkaukseen :girl_impossible: Moni naislääkäri kielsi multa sen vedoten raskausajan pahoinvointiin (en voi enää oksentaa), mutta kenellekään ei tullut mieleen kertoa, että närästys miljoonakertaistuu raskausaikana ja tuosta leikkauksesta on ollut SUURI apu mulle! Onneksi yksi alan spesialisti mieslääkäri sanoi, että eihän noiden oireiden kanssa enää voi elää ja järkkäs mulle lähetteen :lipsrsealed: Ja mut leikkas naiskirurgi, joka ei haastattelussa sanonut mitään mahdollisesta tulevaisuuden raskauksista, että muka vois haitata! Ennen leikkausta vedin jatkuvasti nexium 40mg, joka ei auttanut melkein yhtään, mutta sentään edes vähän kun noi Somac ja vastaavat oli ihan kun ei mitään lääkettä olis ottanut.

 

Edelleen siis närästää, mutta ehkä 1% siitä mitä ennen (eikä nouse enää ruuat takaisin ylös) ja pärjään Renniellä :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sen verraan muokkaan vastaustani, että sain neuvolalääkärin siunauksen käyttää myös Nexiumia, mutta vain ääritapauksissa kun Omeprazoli ei kerta kaikkiaan auta.

 

Minä söin viime raskaudessa Nexiumia, lääkäri totesi sen olevan ok.  :o Nyt tuntuu hurjalta, jos muut lääkärit kehottavat välttämään...

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on taas alkanut lähes jatkuva polte rintalastan alla ja palleassa (kärsin näistä ajoittain ilman raskauttakin), joten olemassa olevan Nexium- reseptin tilalle on hommattava resepti Omepratzoliin (eli Somaciin).

 

Somacin vaikuttava aine on pantopratzol, ei omepratzol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Somacin vaikuttava aine on pantopratzol, ei omepratzol.

 

 

Niin on juu, olet aivan oikeassa..... enpähän tuota muistanut tarkistaa, kun mulla Somac jossain vaiheessa Omepratsoliin vaihdettiin muuten vaan.

Eli siis Omepratzol nyt ainakin on sallittua tavaraa.... Somac vissiin lääkärin harkinnan mukaan.

Edited by Monnax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now