Sign in to follow this  
Followers 0
Lene

Kaksosten vakuutukset

12 posts in this topic

Mietimme parhaillaan miehen kanssa vauvavakuutuksia tuleville kaksosillemme ja haluaisimme kuulla kokemuksianne eri vakuutusyhtiöistä. Eli mistä olette vakuutuksen ottaneet, vakuutusehtoja ja muita kokemuksia haluamme kuulla mielellämme. Onko vakuutusyhtiön kanssa sujunut asioiden hoito ongelmitta, millaiset omavastuut (lääkärikäyntikerta vai sairauskohtainen omavastuu...)ym. muut asiat/ehdot. Olemme kiitollisia kaikista tiedoista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me otimme kaksosillemme syntymättömän lapsen vakuutukset Tapiolasta. Vakuutus piti varata 3kk ennen laskettua aikaa. Hakemuksiin otettiin kopio neuvolakortista. Lisäksi soittivat vielä lisätietoja ja luvan pyytää lisätietoja ultrat tehneeltä sairaalalta. Ehtona oli, ettei raskaus saanut olla samamunainen. Emme ole onneksi vielä tarvinneet vakuutusta kaksosillamme, koska heitä ei ole tarvinut käyttää lääkärissä. Esikoisella on sama vakuutus ja hänen kohdallaan keräsimme vuoden kuitit ja näin ollen maksoimme vain yhden omavastuun.

 

Lisätietoja löytyy:

http://www.tapiola.fi/www/Yksityisasiakkaa...us_esittely.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ehtona oli, ettei raskaus saanut olla samamunainen.

 

 

Mikä oli tälle perustelut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ No siinähän on isommat riskit... Mutta tuolla toisessa keskustelussahan on ollut puhetta, ettei sitä välttämättä tiedä ennen kuin lapset ovat syntyneet, joten ehkä siinä tarkoitetaan kuitenkin, ettei niillä ole yhteisiä niitä jotain juttuja :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vakuutukset Pohjolasta. Piti hakea ennen rv 28, kopio neuvolakortista ja epikriisi rakenneultrasta riittivät. En ainakaan tiedä, että esteenä olisi ollut jokin tietty kaksosraskauden muoto. Pohjolassa kerätään vuoden kuitit ja niistä on 100€:n omavastuu. Pitäis itseasiassa kerätä nyt just kuitit molemmilta muksuilta. Vielä ei olla siis korvauksia haettu, kun alle puolivuotiaana eivät sairastelleet. Kallishan tuo on ja sillä reilulla 400€:lla (vakuutusmaksu + omavastuu) käyttää kyllä aikas paljon yksityiselläkin. Mutta ainakin on kattava ja meillä ollut tarpeellinen astmaatikko- ja allergikkotytöllä erityisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on IF:in syntymättömän lapsen vakuutukset kaksosille. Ne on voimassa 2kk ikään asti ja sen jälkeen pitää ottaa lapsivakuutus vielä erikseen. Mielestäni aika hinnakas (160euroa alennusten kera/lapsi) mutta kattaa kyllä kaikenlaista ihan tapaturmista lähtien. Omituista tuossa vakuutuksessa oli se että hoitokuluja korvataan vasta omavastuuajan jälkeen joka on 30 päivää... Eli periaatteessa kattaa vain jos vauva syntyy reilusti ennenaikaisesti. Esikolla oli vielä IF:n vanha lapsivakuutus jossa ei ollut omavastuuaikaa sairaalassaololle. Vakuutus kattaa siis odotusajan ja syntymän jälkeen 2kk ja siihen vaadittiin kopio neuvolakortista. Erillistä omavastuuta korvauksiin ei ole.

 

Kannattaa lueskella vakuutusehtoja netistä sekä pyytää tarjouksia. Jos teillä on vakuutukset jossakin niin tulee varmasti kaikista halvimmaksi siellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me otettiin Fenniasta lapsille vakuutukset raskausaikana. Ajoissa piti olla liikkeellä, mutten nyt muista tarkkoja viikkoja. Olen tosi tyytyväinen vakuutuksiin. Ne ehtivät tulla just voimaan ennenkuin jouduin sairaalaan. Vakuutuksissa on omavastuu per sairaus. Esim. maksoimme yhden omavastuun per vauva keskosuudesta ja vakuutus korvasi loput eli tietty suurimman osan sairaalalaskuista, mutta myös maksaa kaikki keskoskontrollit ja muut keskosuudesta aiheutuneet kulut. Korvatulehduksista maksoimme ekalla kerralla omavastuun, kaikki sen jälkeiset korvatulehduskulut vakuutus maksaa kokonaan. Ei ole oikeastaan mitään valittamista vakuutuksista. No rautaa yms se ei maksa, mutta ei taida maksaa mikään muukaan vakuutus.

Niin ja tärkeintä meillä oli se, että vakuutus oli otettu raskausaikana. Muuten ei olisi tullut mitään korvauksia keskosuudesta.

Tosta erimunaisuudestaja yksimunaisuudesta: jos lääkäri ei ole 100% varmasti kirjallisesti ilmaissut, että on yksimunaiset, kannattaa yrittää kieltää, ettei ole. Mun kaveri menetti vakuutukset, siis ei saanut vakuutuksia raskausaikana, kun oli epäily identtisyydestä. Loppujen lopuksi vauvat eivät olleet identtiset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me saatiin hylkäävä päätös tapiolasta juurikin identtisyyden takia. Nyt pitäisi yrittää vielä Fenniasta mutta en usko että saadaan enää mistään kun kokoero on kasvanut mineillä raskauden aikana. Viitteitä TTTS:n siis on olemassa. Mutta täytyy vielä yrittää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me otettiin vakuutus Tapiolasta. Meiltä ei kysytty mitään erityistä. Joku kaavake piti muistaakseni rastittaa. Mulla oli neuvolakorttikin mukana, mutta eivät halunneet siitä kopiota. :unsure:

 

Ollan käyty molempien kanssa lääkärissä 2 kertaa (yksityisellä), ja keskolavuorokausia vauvoille tuli 3. Olen ajatellut kans kerätä noita laskuja, koska muistaakseni omavastuu oli 150e/hakukerta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fenniasta eivät myöntäneet meille vakuutuksia, koska kaksosilla oli yhteinen istukka. Itselle tulu ihan semmoinen olo, kuin koko raskaus olisi tuhoon tuomittu :unsure:OP-Pohjolassa on vakuutukset ja hyvin on homma toiminut. Sairaalassa oltiin 3 ylimääräistä päivää vauvojen kohonneiden bilirubiiniarvojen vuoksi ja niiltä päiviltä saatiin korvausta sitten. En muista mitä liitteitä niihin hakemuksiin piti laittaa, mutta neuvolatäti joutui kirjoittamaan todistuksen siitä, miksi sikiöiltä ei oltu tutkittu kromosomiseulaa täydellisesti eli niskaturvotukset kyllä katsottiin, mutta minulta ei niitä verinäytteitä otettu. Syynä se, että se seula ei ymmärrä että sikiöitä on kaksi eli se olisi antanut tulokseksi suuren kromosomihäiriön riskin :rolleyes: Neuvolakortista varmaan kopiota tarvitsevat ja osaavatpa lääkärintodistuksiakin vaatia, varsinkin jos identtiset kaksoset on kyseessä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0